Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – veljača 2017.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u veljači i početkom ožujka 2017. godine.

Tijekom veljače i početkom ožujka 2017. godine ističu rokovi za sljedeće radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Michael Chekhov Europe Training: Stvaranje kontakta 

Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 28. veljače 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 15. veljače 2017.
Kontakt: suzana@adu.hr

Međunarodna radionica glumačke tehnike Mihaila Čehova, koju će voditi David Zinder i Suzana Nikolić u Gajevoj 10, StudioChekhov. Cijena sudjelovanja iznosi 2.500 kuna.
Saznaj više.

 European Short Pitch 2017: Works in Progress 

Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 26. ožujka 2017., Poznań (Poljska)
Rok za prijavu: 17. veljače 2017.
Kontakt: masa@nisimasa.com

European Short Pitch je inicijativa čiji je cilj promicanje europskih koprodukcija kratkometražnih filmova. Sastoji se od kombinacije scenarističke radionice i koprodukcijskog foruma koji mlade scenariste umrežuje s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Pitchiranje projekata u razvoju novi je dodatak koprodukcijskom forumu, a za predstavljanje će biti odabrano ukupno četiri projekata, koji će se imati priliku predstaviti pred 55 vodećih europskih producenata, financijera i distributera. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 250 eura.
Saznaj više.

 MAIA 2017: Creative Skills 

Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 7. travnja 2017., Lecce (Italija)
Rok za prijavu: 19. veljače 2017.
Kontakt: info@maiaworkshops.org

Radionice Maia napredni su programi usavršavanja namijenjen mladim europskim producentima u usponu i profesionalcima iz industrije koji žele steći znanja iz produkcije. Naglasak ovog programa je na kronologiji razvojnog procesa i ulozi producenta u njemu, analizi scenarija, odluci producenta o njegovoj ulozi u projektu, novim mogućnostima financiranja i distribucije i sl. Radionica se sastoji od tri programa: Creative Skills usmjeren je na razvoj kreativnih vještina (travanj, Lecce/Italija), Legal & Financial Issues (lipanj, Srbija) na razvoj poduzetničkih vještina, a Marketing & Distribution (rujan, Makedonija) na aktivnosti vezane uz prodaju i promociju audiovizualnih djela. Do 19. travnja moguće je prijaviti se i za čitav paket radionica, a rokovi za prijave na drugu i treću radionicu bit će objavljeni naknadno.
Saznaj više.

 First Films First 

Vrijeme i mjesto održavanja: 1. modul: lipanj 2017., Cluj (Rumunjska); 2. modul: rujan 2017., Bitola (Makedonija); 3. modul: studeni/prosinac, Beograd (Srbija); ožujak 2017., Beograd (Srbija)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2017.
Kontakt: info@firstfilmsfirst.com

Intenzivni program obuke za osam mladih redatelja iz Jugoistočne Europe koji razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Projekt se sastoji od četiri modula u vremenskom rasponu od 10 mjeseci, a u fokusu modula bit će razvijanje scenarija, nalaženje jedinstvenog vizualnog filmskog stila, isprobavanje specifičnih redateljskih pristupa, kao i produkcija, plasman i prezentacija debitantskih dugometražnih igranih filmova. Predavači će biti vodeći europski filmski stvaraoci i stručnjaci, a direktor programa je redatelj Stefan Arsenijević.
Saznaj više.

 Sources 2: Radionica za razvoj scenarija 

Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 16. lipanj 2017., Øverbygd (Norveška)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2017.
Kontakt: info@sources2.de

Radionica za razvoj scenarija dugometražnih igranih filmova i kreativnih dokumentaraca ostvarena u suradnji s norveškim filmskim i TV studijem FilmCamp.
Saznaj više.

 BDC Discoveries 

Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj 2017., Sofija (Bugarska); kolovoz 2017., Prizren (Kosovo); studeni 2017.,Beograd (Srbija)
Rok za prijavu: 6. ožujka 2017.
Kontakt: email@bdcwebsite.com

Radionica Balkan Documentary Centera osimišljena za sedam timova producenata i scenarista ili redatelja, koji razvijaju projekt dugometražnog dokumentarnog filma s međunarodnim i krosmedijskim potencijalom. Sastoji se od tri modula, a sudjelovati mogu i tri promatrača (predstavnici udruga, televizijskih kuća ili nacionalnih filmskih instituta/fondova).
Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.