Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – veljača 2015. 

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u veljači 2015. godine. 

Tijekom veljače 2015. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FILM CAMP  

Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 19. 06. 2015., Norveška
Rok za prijavu: 01.03.2015.

Kontakt: info@sources2.de 

Sedmodnevna radionica za duge igrane filmove i kreativne dokumentarce. Namijenjena scenaristima i timovima u sastavu: scenarist, redatelj, producent.
Saznaj više

 CARTOON MASTERS - CARTOON BUSINESS  

Vrijeme i mjesto: 24. – 26.03.2015., Munchen, Njemačka
Rok za prijavu: 20.02.2015.

Kontakt: anna.glowik@cartoon-media.eu

Cartoon Business je radionica koja se fokusira na nove modele financiranja i povrata do kojih je došlo uslijed promjena u produkciji i distribuciji u području animiranih serija. Moguće je dobivanje školarina za hrvatske državljane!
Saznaj više

 DOK.Incubator  

Vrijeme i mjesto: svibanj - Češka, kolovoz - Slovačka, listopad - DOKLeipzig
Rok za prijavu: 03.03.2015.

Kontakt: tereza@dokincubator.net

Bira se 8 dugih dokumentarnih projekata u fazi rought – cuta koji će dobiti pristup najboljim urednicima, producentima, marketinškim stručnjacima i distributerima koji će s njima raditi na projektima kroz 6 mjeseci.
Saznaj više

 Europa Cinemas Audience Development & Innovation Lab  

Vrijeme i mjesto: 12. – 15. 03. 2015., Sofija, Bugarska 
Rok za prijavu: 11.02.2015.

Kontakt: lvarone@europa-cinemas.org; atchernookov@europa-cinemas.org

Seminar se odvija u sklopu Filmskog festivala u Sofiji a namijenjen je kinoprikazivačima, bez obzira jesu li dio mreže Europa Cinemas. Svrha seminara je razmjena znanja i iskustava o programiranju, eventima i marketinškim strategijama za privlačenje publike s naglaskom na mlađu  populaciju.
Saznaj više

 Visegrad animation forum  

Vrijeme i mjesto: 06. – 08. 05. 2015., Trebon, Češka (Anifilm)
Rok za prijavu: 08.02.2015.

Kontakt: info@asaf.cz

Visegrad animation forum je platforma za prezentaciju animiranih projekata u razvoju, i to animiranih kratkih filmova i TV serijala. Pitchingu prethode radionice na kojima se polaznici pripremaju za prezentacije. Bira se 10 kratkih animiranih projekata (do 20 minuta trajanja) i 10 serija. 
Saznaj više

 MeetMarket 2015 i CROSSOVER Market (Sheffield Doc/Fest)  

Vrijeme i mjesto: 05. – 10. 06. 2015., Sheffield 
Rok za prijavu: 18.03.2015.

Kontakt: marketplace@sidf.co.uk

MeetMarket je pitching inicijativa u sklopu Sheffield Doc/Fes-a osmišljena na način da omogući realizaciju najkreativnijih projekata kroz spajanje nositelja dokumentarnih projekata i međunarodnih donositelja odluka. Svaki pitching je individualni sastanak koji omogućava fokusiranje na glavnu temu i olakaša realizaciju dogovora.

Crossover Market je paralelna pitching inicijativa koja se fokusira na projekte namijenjene digitalnim ili interaktivnim medijima. 
Saznaj više

 MFI Script 2 Film Workshops  

Vrijeme i mjesto: 6. – 12. mjesec, otoci Nisiros i Samos, Grčka
Rok za prijavu: 06.03.2015.

Kontakt: info@mfi.gr

Program obuhvaća napredne radionice o pisanju scenarija i razvoju projekata koje se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Riječ je o četirima intenzivnim radionicama – dvjema na grčkim otocima Nisirosu i Samosu te dvjema u online obliku koje se provode putem internetskih stranica MFI-ja. Program je namijenjen ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta s projektom igranoga filma u procesu razvoja.
Saznaj više

 MAIA – Creative Aspects  

Vrijeme i mjesto: 13. – 18. 04. 2015., Sardinija
Rok za prijavu: 27.02.2015.

Kontakt: info@maiaworkshops.org

Radionice Maia napredni su program usavršavanja namijenjen nadolazećim europskim producentima i profesionalcima iz industrije koji žele steći znanja iz produkcije. Naglasak ovog programa je na kronologiji razvojnog procesa i ulozi producenta u njemu, analizi scenarija, odluci producenta o njegovoj ulozi u projektu, novim mogućnostima financiranja i distribucije i slično.
Saznaj više

 La poudriere - Scriptwriting and book adaptation training course  

Vrijeme i mjesto: 16. 04. – 04.06. 2015., Bourg lès Valence, Francuska
Rok za prijavu: 01.03.2015.

Kontakt: contact@poudriere.eu

Ovo je 11 tjedni modul koji se fokusira na pisanje scenarija za televizijske projekte i adaptacije dječjih knjiga. Program uključuje jedan tjedan na Međunarodnom festivalu animacije u Annecyju. 
Saznaj više

 Animafest Scanner II 2015.  

Vrijeme i mjesto: 26. 05. – 14. 06. 2015.
Rok za prijavu: 22. 03. 2015.

Kontakt: scanner@animafest.hr

Animafest Zagreb 2015 poziva sve zainteresirane da prijave svoje site-specific animirane radove za medijsku fasadu Muzeja suvremene umjetnosti te svjetske povjesničare, teoretičare animacijskih studija te ostale stručnjake i znanstvenike da sudjeluju na Međunarodnom znanstvenom skupu Animafest Scanner II 2015.
Saznaj više 

 Krosmedijski sajam Cross Video Days  

Vrijeme i mjesto održavanja: 11. - 12. lipnja 2015., Pariz
Rok za prijavu: 16. ožujka 2015.

Kontakt: www.crossvideodays.com/en

Cross Video Days je dvodnevni događaj koji povezuje producente i kreatore krosmedijskih sadržaja sa sufinancijerima, potencijalnim koproducentima i vodećim europskim televizijama. Prijave su otvorene u 8 kategorija za inovativne projekte digitalnog sadržaja koji se rade za web, kao što su interaktivni dokumentarci, serije, TV sadržaj, animacije, transmedijski projekti i video igre. Naknada za prijavu se ne naplaćuje.
Saznaj više

 Young Filmmakers for Peace  

Vrijeme i mjesto održavanja: 23. - 28. travnja 2015., Wiesbaden
Rok za prijavu: 20. veljače 2015.

Kontakt: mikhaylova@filmfestival-goEast.de 

Young Filmmakers for Peace je pilot projekt namijenjen mladim filmašima (od 18 do 35 godina), koji će sudjelovati na predavanjima i radionicama koje se fokusiraju na filmsko stvaralaštvo u doba konflikta. Bit će odabrano 12 polaznika, a troškove puta, smještaja i hrane pokrit će Festival filmova iz Srednje i Istočne Europe - goEast.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.