Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – travanj 2019.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u travnju i početkom svibnja 2019. godine.

Tijekom travnja i početkom svibnja 2019. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Radionica za montažere  
Vrijeme i mjesto: 1. – 2. lipnja 2019., (London, Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt

Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika i namijenjena usavršavanju umjetničkih i zanatskih aspekata montaže, čiji je voditelj jedan od vodećih montažera današnjice Mick Audsley (Interview with the Vampire, 12 Monkeys, High FIdelity, Harry Potter and the Goblet of Fire, Everest). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica za direktore fotografije  
Vrijeme i mjesto: 1. – 2. lipnja 2019., (London, Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt

Dvodnevna radionica osmišljena za 27 sudionika usmjerena na širok spektar tema vezanih uz rad direktora fotografije na filmu. Voditelj radionice jedan je od najutjecajnih direktora fotografije, Christian Berger, poznat po radu na filmu White Ribbon s Michaelom Hanekeom kao i radu s mnogobrojnim drugim istaknutim redateljima (Luc Bondy, Wolfgang Glück, Stephen Gaghan, János Szász, Virgil Widrich, Terrence Malick). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 Međunarodni festival dječjeg filma – KIKI: Radionica animacije  
Vrijeme i mjesto: 6. – 7. travnja 2019., Zabok
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: kiki.carolija@gmail.com

KIKI festival u suradnji sa Školom animiranog filma Čakovec (ŠAF) organizira Radionicu animacije za djecu od 9 do 14 godina. Ovogodišnja radionica bit će prilagođena likovnim sposobnostima i željama polaznika, koji će se uz snimanje šumova za film okušati u kombiniranim animacijskim tehnikama s naglaskom na uporabi mobilne tehnologije u procesu snimanja.

 FEST - Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. i 29. lipnja 2019. (pitching forum) i 25. – 27. lipnja 2019. (obuka) Espinho (Portugal)
Rok za prijavu: 8. travnja 2019.
Kontakt: pitching@fest.pt

Međunarodna platforma za financiranje i koprodukciju, posvećena razvoju i financiranju filmskih projekata koja se odvija u sklopu 15. izdanja festivala FEST – New Directors / New Films Festival.
Pitching Forum pruža filmskim djelatnicima jedinstvenu priliku da razviju i potom predstave svoje projekte, 5-minutnim pitchingom, najboljim svjetskim producentima, distributerima i investitorima u filmskoj industriji koji su u potrazi za projektima koje će podržati. Projekti će biti podijeljeni u tri kategorije: kratki (do 55 min), igrani (iznad 55 min) i dokumentarni filmovi (kratki i dugi). Prijaviti se može ovdje
Saznaj više

 Cinéfondation: rezidencija  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2019. – veljača 2020., veljača – srpanj 2020., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 1. travnja 2019.
Kontakt: residence@festival-cannes.fr

Rezidencija podijeljena u dvije sesije u trajanju od dva i pol mjeseca osmišljena je za šestoro mladih filmaša koji rade na svom prvom ili drugom dugometražnom igranom filmu. Sudjelovanje u programu donosi stipendiju od 800 eura mjesečno, besplatan ulaz u nekoliko pariških kina, tečaj francuskog (po želji) te mogućnost posjete samome festivalu. Kandidati se biraju na temelju kratkometražnog ili debitantskog igranog filma i svojih profesionalnih planova.
Saznaj više

 Institut Erich Pommer: Trans Atlantic Partners 2019  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 26. lipnja 2019., Berlin (Njemačka); 9. – 15. rujna 2019., Halifax (Kanada)
Rok za prijavu: 1. travnja 2019.
Kontakt: Dina Rubanovitš, Head of International Training: dr@epi.media

Program Instituta Erich Pommer podijeljen je u dva modula i namijenjen poticanju filmskih i televizijskih koprodukcija iz Europe, Kanade i SAD-a.
Saznaj više

 Bacači sjenki: Edukacija za nove voditelje filmskih radionica za djecu i mlade  
Vrijeme i mjesto: 4. – 5. travnja 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 2. travnja 2019.
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com

Udruga Bacači sjenki poziva studente završnih godina različitih umjetničkih usmjerenja i profesionalce iz područja filma, novih medija, izvedbenih umjetnosti i multimedije da se prijave za voditelje u filmskoj školi Frooom! Nastavnici koji se bave medijskom kulturom, pedagozi, dramski i plesni pedagozi te psiholozi također su pozvani. Svoje motivacijsko pismo i životopis te portfolio ili vlastite snimljene materijale po izboru potrebno je poslati najkasnije do 2. travnja do 16 sati na: frooom.filmskaradionica@gmail.com
Saznaj više

 Međunarodni festival dječjeg filma – KIKI: Metodika nastave kratkometražnog filma  
Vrijeme i mjesto: 10. travnja 2019., Zabok
Rok za prijavu: 4. travnja 2019,
Kontakt: kiki.carolija@gmail.com

U sklopu KIKI-ja održava se radionica Metodika nastave kratkometražnog filma namijenjena nastavnicima, odgojiteljima i ostalim odgojno-obrazovnim djelatnicima. Voditeljice su Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti i fakultativne nastave filmske umjetnosti u XIII. gimnaziji u Zagrebu i Jelena Modrić, docentica na Odsjeku montaže Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Radionica se organizira u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, a cilj ove radionice je pružiti polaznicima praktične alate za realizaciju nastave filmske umjetnosti u sklopu medijske kulture unutar nastave hrvatskog jezika. Prijava se vrši putem obrasca dostupnog na ovoj poveznici

 FEST FILM LAB: Radionica filmske režije  
Vrijeme i mjesto: 6. i 7. travnja 2019., Porto, Portugal
Rok za prijavu: 2. travnja 2019. (s popustom)
Kontakt: filmlab@fest.pt

Dvodnevna radionica osmišljena je za 25 sudionika a usmjerena je na širok spektar tema vezanih uz režiju i cijeli proces nastajanja filma, čiji je voditelj redatelj, scenarist i producent Stephan Elliott (The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, Easy Virtue, Rio I Love You). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR, a oni koji se prijave prije 2. ožujka plaćaju 375 EUR. 
Saznaj više

 Animafest Zagreb GoCritic! – radionica filmske kritike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 8. lipnja 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 5. travnja 2019.
Kontakt: animafestISA@gmail.com

GoCritic! je novi edukacijski program filmskog portala Cineuropa koji će se održati sklopu 29. Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb, od 3. do 8. lipnja. za nadolazeće filmske novinare i kritičare. Glavni cilj programa je otvaranje novih mogućnosti mladima kroz usavršavanje pisanja o filmu i kontinuirani rad na radionici. Šest odabranih polaznika programa, pod vodstvom filmskog kritičara i novinara Cineurope, Vladana Petkovića, tijekom šest festivalskih dana dobiti priliku vidjeti najbolje i najnovije od svjetskog svijeta animacije. Svrha radionice je simulirati profesionalno medijsko praćenje filmskog festivala i pružiti međunarodnu vidljivost mladim novinarima i kritičarima. Prijaviti se može ovdje
Saznaj više

 Filmski festival u Cannesu: Dan koprodukcije s Kinom  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. svibnja 2019., Cannes (Francuska)
Rok za prijavu: 5. travnja 2019.
Kontakt: cannes@bridgingthedragon.com

Industrijski događaj namijenjen umrežavanju kineskih i europskih filmskih profesionalaca, koji će se održati u sklopu Filmskog sajma u Cannesu.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica za asistente redatelja  
Vrijeme i mjesto: 13. i 14. travnja, 2019., Lisbon, Portugal
Rok za prijavu: 9. travnja 2019. (s popustom)
Kontakt: filmlab@fest.pt

Dvodnevna radionica osmišljena je za 25 sudionika a usmjerena je na razradu svih faza u radu asistenta redatelja na filmu. Voditelj Ralph Remstedt, jedan od najistaknutijih profesionalaca u ovom području, podijelit će svoje bogato iskustvo rada s redateljima poput Romana Polanskog (The Pianist, Ghost Writer) i Fatiha Akina (The Cut) te Mogorzate Szumowske (Ono). Sudjelovanje se naplaćuje 399 EUR, a za prijave do 9. travnja 299 EUR.
Saznaj više

 Špica radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. do 15. travnja 2019., Osijek (galerija Waldinger)
Rok za prijavu: 10. travnja 2019.
Kontakt: filmskarunda@gmail.com

Radionica Špica praktična je trodnevna radionica namijenjena svima koji žele uploviti u filmski medij i kreativno se izražavati učeći nove vještine filmskog zanata, a rezultat radionice koristit će se kao službena špica na reviji i u medijima. Ovogodišnji voditelj profesionalni je montažer, snimatelj i filmski autor, Antun Balog. Radionica je besplatna i za nju nije potrebno predznanje. Namijenjena je srednjoškolcima i studentima, a maksimalan broj polaznika je 10. Zainteresirani polaznici mogu se prijaviti s kratkim motivacijskim pismom i svojim kontaktom na filmskarunda@gmail.com
Saznaj više

 Kino Tuškanac: Filmska naSTAVa  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. do 27. travnja 2019., Zagreb (kino Tuškanac)
Rok za prijavu: 10. travnja 2019.
Kontakt: lea.stranjgar@hfs.hr

 Radionica Filmske naSTAVe@kino Tuškanac  
Tijekom pet nastavnih dana unutar jednoga ciklusa učenici i studenti će na velikom platnu pogledati pet umjetnički relevantnih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima. Nakon projekcije filmova slijedi detaljna analiza filma uz stručno vodstvo profesorice hrvatskog jezika i filmske umjetnosti Ane Đordić i diplomirane montažerke Jelene Modrić. Filmska naSTAVa namijenjena srednjoškolcima i srednjoškolskim profesorima.

 Radionice animiranog i dokumentarnog filma  
Radionice animiranog filma i dokumentarnog filma zamišljene su kao splet teorijskog i praktičnog rada s mnoštvom filmskih primjera i rada na terenu. Radionica animiranog filma namijenjena je nižim razredima osnovne škole, dok je radionica dokumentarnog filma namijenjena višim razredima osnovne škole. Cilj radionica je napraviti kvalitetno filmsko druženje u kinu Tuškanac te djeci i mladima ponuditi kreativno strukturirano slobodno vrijeme kojima ćemo ih potaknuti na filmsko stvaralaštvo i razumijevanje procesa stvaranja kao i mogućeg utjecaja kulture i umjetnosti na društvo u cjelini. Za proljetni ciklus filmske nastave može se prijaviti putem ove poveznice.
Saznaj više

 CARTOON MASTERS – CARTOON BUSINESS 2019  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 25. travnja 2019., Tampere (Finska)
Rok za prijavu: 12. travnja 2019.
Kontakt: julie.liamin@cartoon-media.eu 

Cartoon Business je radionica koja se fokusira na nove modele poslovanja nastalih uslijed promjena u produkciji i distribuciji u području animiranih serija. Seminar istražuje nove mogućnosti financiranja s VOD platformama, izdavačima, financijerima, televizijskim kućama i nositeljima digitalnog sadržaja.
Saznaj više

 Cartoon Digital Workshop  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 23. svibnja 2019., Cagliari (Italy)
Rok za prijavu: 12. travnja 2019.
Kontakt: julie.liamin@cartoon-media.eu

Cartoon Digital je seminar usmjeren na najnovija dostignuća na području računalne animacije. Moguće je prijaviti se za stipendiju ispunjavanjem obrasca na web stranici.
Saznaj više

 Filmska radionica Ex Oriente  
Vrijeme i mjesto: 1. sesija: 20. lipnja – 25. lipnja 2019. (Banská Štiavnica, Slovak Republic); 2. sesija: 24. – 29. listopada 2019. (Jihlava, Češka); 3. sesija: ožujak 2020. (Prag, Češka)
Rok za prijavu: 19. travnja 2019.
Kontakt: Sofia Tocar, Ex Oriente Film Coordinator: tocar@dokweb.net

Praški Institut za dokumentarni film poziva zainteresirane autore da se prijave na natječaj za međunarodnu radionicu dokumentarnog filma, koja će se održati u tri sesije, raspoređene od lipnja 2019. do ožujka 2020. godine. Radionica je usmjerena na razvoj i produkciju kreativnih dokumentarnih filmova iz srednje i istočne Europe. Glavni mentori radionice su producent Iikka Vehkalahti (Finska), voditelj studija European Documentary Network Mikael Opstrup (Danska), redatelj i producent Filip Remunda te redateljica i dramaturginja Ivana Milošević Pauerova (Češka). Prijaviti se može ovdje
Saznaj više

 FROOOM! Filmska škola u Zagrebu, Splitu i Komiži preko proljetnih praznika  
Vrijeme i mjesto: 23. – 27. travnja 2019., Zagreb, Split i Komiža
Rok za prijavu: 19. travnja 2019.
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com

Inovativni obrazovni program Frooom! u organizaciji Udruge Bacači sjenki želi djeci i mladima kroz suvremeno učenje i tradicionalnu igru približiti složeno znanje i vještine medijske i opće kulture, te pojam kritičkog razmišljanja i pametnog organiziranja slobodnog vremena. 
Saznaj više

 MFI Script 2 Film Workshops  
Vrijeme i mjesto: lipanj – prosinac 2019., otoci Nisiros i Rodos, Grčka
Rok za prijavu: 20. travnja 2019., za prijave bez projekta.
Kontakt: info@mfi.gr

Program Mediteranskog filmskog instituta obuhvaća napredne radionice o pisanju scenarija i razvoju projekata koje se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Riječ je o četirima intenzivnim radionicama – dvjema na grčkim otocima Nisirosu i Rodosu te dvjema u online obliku koje se provode putem internetskih stranica MFI-ja. 
Saznaj više

 Interakcija: 14. Međunarodni studentski filmski kamp  
Vrijeme i mjesto: 12. – 29. kolovoz 2019., Požega (Srbija)
Rok za prijave: 20. travnja 2019.
Kontakt: camp.interaction@gmail.com

Međunarodni studentski filmski kamp namijenjen redateljima, producentima, snimateljima, montažerima i dizajnerima zvuka. Kamp traje tri tjedna, a za to vrijeme sudionici će snimati dokumentarne filmove na zadanu temu. Kroz ovaj program do sada je prošlo 234 sudionika iz 57 zemalja, a snimljeno je 47 filmova.
Saznaj više

 BIO to B: Doc & Biopic Business Meeting  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 15. lipnja 2019., Bologna (Italija)
Rok za prijavu: 22. travnja 2019.
Kontakt: biotob@biografilm.com

Networking događaj namijenjen filmskim profesionalcima koji razvijaju dugometražni dokumentarni ili biografski film s distribucijskim potencijalom u kinima, u trajanju od minimalno 50 minuta.
Saznaj više

 TFL Extended –  Feature Film (TorinoFilmLab)   
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 10. lipnja 2019., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 26. travnja 2019.
Kontakt: angelica.cantisani@torinofilmlab.it
Intenzivna četverodnevna radionica za redatelje i scenariste namijenjena razvoju scenarija za dugometražni igrani film. Prijaviti se mogu timovi filmskih profesionalaca (najviše dvoje) s projektom u ranoj fazi razvoja. Sudionici imaju priliku razgovarati s stručnim mentorima o svom radu u grupnim i pojedinačnim sesijama, te razviti svoje projekte uz pomoć kreativnog tima talentiranih scenarista. 
Saznaj više

 TFL Extended –  Documentary (TorinoFilmLab)   
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 10. lipnja 2019., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 26. travnja 2019.
Kontakt: angelica.cantisani@torinofilmlab.it
Intenzivna četverodnevna radionica za redatelje i scenariste namijenjena razvoju projekta dokumentarnog film. Prijaviti se mogu timovi filmskih profesionalaca (najviše dvoje) s projektom u ranoj fazi razvoja. Sudionici imaju priliku razgovarati s stručnim mentorima o svom radu u grupnim i pojedinačnim sesijama, te razviti svoje projekte uz pomoć iskusnog tima dokumentarista.
Saznaj više

 Docu Talents from the East @Sarajevo FF  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. kolovoza 2019., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 30. travnja 2019.
Kontakt: Jarmila Outratová, jarmila@dokument-festival.cz

Industrijski program u organizaciji Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. Program se održava u sklopu CineLink Dana filmske industrije 25. Sarajevo Film Festivala. Namijenjen je predstavljanju dugometražnih i srednjometražnih dokumentarnih filmova iz Srednje i Istočne Europe, koji se nalaze u fazi produkcije ili postprodukcije, a čija se premijera planira između rujna 2019. i kolovoza 2020. 
Saznaj više

 Production Bridge (Venice Gap-Financing Market)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. kolovoza – 1. rujna 2019., Lido/Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 1. svibnja 2019.
Kontakt: gapfinancingmarket@labiennale.org

Platforma namijenjena producentima s projektom iz područja dugometražnog dokumentarnog, igranog ili animiranog filma, koji traže međunarodne partnere za zatvaranje financijske konstrukcije projekta. Program je osmišljen za 45 polaznika, a aktivnosti uključuju sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima za vrijeme 76. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. Prijaviti se može ovdje
Saznaj više

 Locarno Film Festival: Industry Academy  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 13. kolovoza 2019., Locarno (Švicarska)
Rok za prijavu: 3. svibnja 2019.
Kontakt: locarnoacademy@locarnofestival.ch

Radionica za mlade profesionalce iz područja distribucije, prodaje, kinoprikazivaštva ili festivalskog programiranja koja se održava u sklopu 72. Međunarodnog filmskog festivala u Locarnu. Izabrani sudionici bit će dio posebno osmišljenog programa koji se sastoji od masterclassova, sastanaka s međunarodnim filmskim profesionalcima i grupnih sesija. Prijaviti se može ovdje
Saznaj više

 Locarno Film Festival: Filmmakers Academy  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 17. kolovoza 2019., Locarno (Švicarska)
Rok za prijavu: 3. svibnja 2019.
Kontakt: locarnoacademy@locarnofestival.ch

Radionica za petnaest mladih redatelja iz cijelog svijeta koja se održava u sklopu Međunarodnog festivala u Locarnu i sudionicima pruža priliku da prodube svoje znanje o filmskoj profesiji. Svake godine Akademija spaja vodeće filmske profesionalce i obećavajuće nove talente.
Saznaj više

 Cartoon Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 19. rujna 2019.,Toulouse (Francuska)
Rok za prijavu: 8. svibnja 2019.
Kontakt: forum@cartoon-media.eu

Cartoon Forum je vodeći europski koprodukcijski forum za animirane televizijske projekte. Projekt mora imati trajanje od najmanje 26 minuta i 50% animacije te završenu fazu pretprodukcije.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.