Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – travanj 2018.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u travnju i početkom svibnja 2018. godine.

Tijekom travnja i početkom svibnja 2018. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Emerging Producers @ Jihlava  

Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 29. listopada 2018., Jihlava (Češka), 4. – 8. veljače 2019., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 31. ožujka 2018.
Kontakt: Jarmila Outratová, voditeljica, jarmila@dokument-festival.cz

Projekt usmjeren promociji i umrežavanju nove generacije europskih producenata dokumentarnih filmova organiziran od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. Prijaviti se mogu producenti s nekoliko godina iskustva rada na lokalnom tržištu te s barem jednim dugometražnim ili srednjometražnim filmom koji je bio u festivalskoj ili kinodistribuciji.
Saznaj više

 Cinéfondation: rezidencija 

Vrijeme i mjesto održavanja: listopad – veljača 2018., veljača – lipanj 2018., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 2. travnja 2018.
Kontakt: Emmanuelle Taylor (etaylor@festival-cannes.fr)

Rezidencija podijeljena u dvije sesije u trajanju od dva i pol mjeseca osmišljena za šestoro mladih filmaša koji rade na svom prvom ili drugom dugometražnom igranom filmu. Sudjelovanje u programu donosi stipendiju od 800 eura mjesečno, besplatan ulaz u nekoliko pariških kina, tečaj francuskog (po želji) te mogućnost posjete samome festivalu. Kandidati se biraju na temelju kratkometražnog ili debitantskog igranog filma i svojih profesionalnih planova.
Saznaj više

 Institut Erich Pommer: Trans Atlantic Partners 2018 

Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 21. lipanj 2018., Njemačka, 10. – 16. rujna 2018., Kanada
Rok za prijavu: 3. travnja 2018.
Kontakt: Ivana Connert (ic@epi.media)

Program Instituta Erich Pommer podijeljen u dva modula namijenjen poticanju filmskih i televizijskih koprodukcija iz Europe, Kanade i SAD-a.
Saznaj više

 Ikusmira Berriak  

Vrijeme i mjesto održavanja: 20. kolovoza – 30. rujna 2018., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 5. travnja 2018. u podne
Kontakt: ikusmira@ikusmiraberriak.eu

Rezidencija u trajanju od šest tjedana namijenjena filmskim profesionalcima s projektom u ranoj fazi razvoja, koja nastaje u organizaciji Međunarodnog filmskog festivala San Sebastian i Međunarodnog centra za suvremenu umjetnost Tabakalera. Uz prostor, kontekst i vrijeme za razvoj projekata, sudjelovanje donosi mogućnost osvajanja novčane nagrade za post-produkciju, koja za dugometražne projekte iznosi 35.000 eura, a za kratkometražne 10.500 eura.
Saznaj više

 Filmski festival u Cannesu: Dan koprodukcije s Kinom 

Vrijeme i mjesto održavanja: 11. svibnja 2018., Cannes (Francuska)
Rok za prijavu: 6. travnja 2018.
Kontakt: cannes@bridgingthedragon.com

Industrijski događaj namijenjen umrežavanju kineskih i europskih filmskih profesionalaca, koji ćese održati u sklopu Filmskog sajma u Cannesu. Prijaviti se može ovdje.
Saznaj više

 Cartoon 360 

Vrijeme i mjesto održavanja: 28. – 30. svibnja 2018., Lille (Francuska)
Rok za prijavu: 13. travnja 2018.
Kontakt: Yolanda Alonso, yolanda.alonso@cartoon-media.eu

Pitching forum za animirane filmove s transmedijskim potencijalom.
Saznaj više

 Animafestova izložba za studente Akademije likovnih umjetnosti 

Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 9. lipnja 2018., Zagreb
Rok za prijavu: 23. travnja 2018.
Kontakt: animafestISA@gmail.com

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu nastavlja tradiciju prezentacije i promocije stvaralaštva studenata Akademije likovnih umjetnosti s ciljem kontinuiranog afirmiranja i poticanja umjetničkog izražavanja u animaciji. Tema radova je slobodna, a otvoren je studentima svih odsjeka čiji će središnji (integralni) dio umjetničkog rada ili instalacije sadržavati animaciju, odnosno svojim većim dijelom podrazumijevati korištenje animiranog filma kao medija.
Saznaj više

 BIO to B: Doc & Biopic Business Meeting 

Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 16. lipnja 2018., Bolonja (Italija)
Rok za prijavu: 23. travnja 2018.
Kontakt: biotob@biografilm.com

Networking događaj namijenjen filmskim profesionalcima koji razvijaju dugometražni dokumentarni ili biografski film s distribucijskim potencijalom u kinima, u trajanju od minimalno 50 minuta.
Saznaj više

 Erich Pommer Institut: European TV Drama Lab 

Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 8. srpnja 2018.; 29. listopada – 4. studenog 2018., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 24. travnja 2018.
Kontakt: Dina Rubanovitš, Head of International Training, dr@epi.media

Trening program i think thank u sklopu kojeg vrhunski stručnjaci iz područja televizijske proizvodnje razgovaraju s polaznicima i dijele svoje znanje i iskustvo. Sastoji se od dva modula: The Framework for Successful European TV Drama Series i The Creative Maze, a namijenjen je scenaristima, producentima i ostalim televizijskim profesionalcima.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.