Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – travanj 2017.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u travnju i početkom svibnja 2017. godine.

Tijekom travnja i početkom svibnja 2017. godine ističu rokovi za sljedeće radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FOCAL: Structural Constellations  

Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 27. svibnja 2017., Zürich (Švicarska); 13. – 17. studenog 2017., Varšava (Poljska)  
Rok za prijavu: 30. ožujka 2017.
Kontakt: Vanja Baumberger (koordinatorica), vanja.baumberger@focal.ch

Masterclass podijeljen na dva modula osmišljen za 20-ak međunarodnih polaznika koji razvijaju projekt dugometražnog igranog i dokumentarnog filma, odnosno na području transmedije. Prednost će se dati timovima u sastavu scenarist-redatelj-producent, a moguće su i pojedinačne prijave. Masterclass također sadrži kotizaciju.
Saznaj više.

 FEST: Pitching forum  

Vrijeme i mjesto održavanja: 23. i 24. lipnja 2017., Espinho (Portugal)
Rok za prijavu: 31. ožujka 2017.
Kontakt: fest@fest.pt

Pitching forum za predstavljanje dugometražnih i kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova, koji uključuje trodnevnu radionicu i fond nagrada.
Saznaj više.

 Emerging Producers @ Jihlava    

Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 28. listopada 2017., Jihlava (Češka), 6. – 9. veljače 2018., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 31. ožujka 2017.
Kontakt: Jarmila Outratová, voditeljica, jarmila@dokument-festival.cz

Projekt usmjeren promociji i umrežavanju nove generacije europskih producenata dokumentarnih filmova organiziran od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. Prijaviti se mogu producenti s nekoliko godina iskustva rada na lokalnom tržištu te s barem jednim dugometražnim ili srednjometražnim filmom koji je bio u festivalskoj ili kinodistribuciji.
Saznaj više.

 Paris Coproduction Village  

Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 22. lipnja 2017., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 31. ožujka 2017. (produljeni rok)
Kontakt: contact@pariscopro.com

Platforma namijenjena razvoju projekata i financiranju koju organizira Europski filmski festival Les Arcs. Program je osmišljen za 12 međunarodnih projekata koji traže francuske ili europske koproducente, a koji će tijekom tri dana biti predstavljeni pred 200-njak profesionalaca iz različitiih područja audiovizualne industrije. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u razvoju (u trajanju od više od 70'), bilo kojeg roda, ali koji imaju redatelja ili scenarista. Projekti trebaju imati osiguran dio sredstava u matičnoj državi, ali u trenutku prijave ne bi smjeli imati francuskog koproducenta niti prodajnog zastupnika.
Saznaj više.

 Masterclass iz scenografije: izgradnja svjetova  

Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 14. svibnja 2017., Reykjavik (Island)
Rok za prijavu: 1. travnja 2017.
Kontakt: hello@artdepartmentmasterclass.com

Radionica iz scenografije na temu izgradnje svjetova. Osmišljena je za 20 polaznika, a vodit će je četiri predavača, među kojima su Allan Starski (Schindlerova lista, Pijanist) i Ludovica Ferrario (Mladost, Mladi papa). Polaznici moraju imati barem 10 godina iskustva rada na filmu, a kotizacija je 500 EUR (cijena uključuje smještaj i dio ostalih životnih troškova).
Saznaj više.

 Špica radionica   

Vrijeme i mjesto održavanja: 19. do 22. travnja 2017., Osijek (Dom tehnike, Trg Jurja Križanića 1)
Rok za prijavu: 15. travnja 2017. 
Kontakt: filmskarunda@gmail.com

Radionicu Špica radionica vodit će redatelji Silva Ćapin i Aleksandar Muharemović, a svi sudionici imat će priliku proći pripremu, snimanje i montažu filma. Osim toga finalni produkt polaznika premijerno će biti prikazan na Reviji hrvatskih kratkih filmova Filmska RUNDA, ali i u medijima, jer će poslužiti kao službena najavna špica Revije. Radionica je namijenjena srednjoškolcima i studentima, a prima se najviše deset polaznika. Iskustvo rada s filmom je poželjno, no nije uvjet. 
Saznaj više

 Croatian Short Pitch  

Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 11. lipnja 2017., Sv. Ivan Zelina
Rok za prijavu: 17. travnja 2017.
Kontakt: info@kratkinabrzinu.com

Pitching forum namijenjen predstavljanju kratkometražnih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova u trajanju do 20 minuta. Projekti trebaju biti u ranoj fazi razvoja ili predprodukcije (uvjet je da nema snimljenog materijala). Nagrada je novčana potpora za daljni razvoj projekta, produkcijska i distribucijska podrška produkcijske kuće sekvenca te izravni poziv u glavni natjecateljski program Revije hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu. Kotizacija iznosi 10 USD.
Saznaj više.

 Production Bridge (Venice Gap-Financing Market)  

Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 3. rujna 2017., Lido/Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 3. svibnja 2017.
Kontakt: gapfinancingmarket@labiennale.org

Platforma namijenjena producentima s projektom iz područja dugometražnog dokumentarnog ili igranog filma, TV ili internetske serije ili virtualne stvarnosti, koji traže međunarodne partnere za zatvaranje financijske konstrukcije projekta. Program je osmišljen za 40 polaznika, a aktivnosti uključuju sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima za vrijeme 74. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji.
Saznaj više.

 CineLink Drama  

Vrijeme i mjesto održavanja: kolovoz 2017., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 5. svibnja 2017.
Kontakt: industry@sff.ba

Platforma za razvoj kvalitetnih TV dramskih serija s područja Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Program je namijenjen projektima u fazi razvoja, ali s uključenim producentom, scenaristom i idejnim tvorcem.
Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.