Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – travanj 2016.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u travnju i početkom svibnja 2016. godine.

Tijekom travnja i početkom svibnja 2016. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Paris Coproduction Village – projekti u razvoju  

Vrijeme i mjesto: 8. – 10. lipnja 2016., Pariz, Francuska
Rok za prijavu: 7. travnja 2016. (produženi rok)
Kontakt: contact@pariscopro.com

Paris Coproduction Village je platforma namijenjena razvoju i financiranju koju organizira Europski filmski festival Les Arcs. Program je osmišljen za 15 međunarodnih projekata koji traže francuske ili europske koproducente, a koji će tijekom tri dana biti predstavljeni pred dvjestotinjak profesionalaca iz različitiih područja audiovizualne industrije. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u razvoju (u trajanju od više od 70') bilo kojeg roda, ali koji imaju redatelja ili scenarista. Prijave su besplatne, a organizatori projekta pokrivaju troškove sudjelovanja za predstavnike odabranih projekata.
Saznaj više

 ProPro – The Producer's Programme for Women  

Vrijeme i mjesto: 21. – 27. studenog 2016., Beč, Austria
Rok za prijavu: 11. travnja 2016.
Kontakt: propro@filminstitut.at 

Petodnevni program namijenjen austrijskim filmskim producenticama, kao i producenticama iz partnerskih zemalja, koje će pod vodstvom mentora moći razvijati svoje filmske projekte, karijere i poslovne strategije.
Saznaj više

 VFX – SCRITP TO SCREEN  

Vrijeme i mjesto: 1. modul: 31. svibnja 2016.; 2. modul: 1. – 3. lipnja 2016.; 3. modul: 14. – 16. listopad 2016.; Dublin (Irska)
Rok za prijave: 15. travnja 2016.
Kontakt: sorcha.loughnane@screentrainingireland.ie 

Radionica VFX – Script to Screen usmjerena je na rad alatima koji se tiču vizualnih efekata i pomaže producentima, redateljima i ostalim kreativcima da lakše donose kreativne, tehničke i budžetske odluke vezane uz korištenje vizualnih efekata. 
Saznaj više

 Interakcija: 11. Međunarodni studentski filmski kamp  

Vrijeme i mjesto: 12. – 19. kolovoz 2016., Požega (Srbija)
Rok za prijave: 15. travnja 2016.
Kontakt: fecinterakcija@gmail.com 

Međunarodni studentski filmski kamp namijenjen redateljima, producentima, snimateljima, montažerima i dizajnerima zvuka. Kamp traje tri tjedna, a za to vrijeme sudionici će snimati dokumentarne filmove na zadanu temu. Kroz ovaj program do sada je prošlo 174 sudionika iz 45 zemalja, a snimljeno je 35 filmova.
Saznaj više 

 MFI Script 2 Film Workshops  

Vrijeme i mjesto održavanja: 1. sesija: 22. 6. – 4. 7. 2016., otok Nissyros, Grčka, 2. sesija: kolovoz/rujan – on line, 3. sesija: otok Samos, 9. – 16. listopada 2016., 4. sesija: prosinac – on line
Rok za prijave (za sudionike bez projekta): 20. travnja 2016.
Kontakt: info@mfi.gr 

Cilj radionice je razviti scenarije polaznika te im pomoći u definiranju učinkovitoga procesa razvoja projekata (prezentacija, pitching, prikupljanje sredstava i produkcijske strategije). Program je namijenjen europskim filmskim profesionalcima i to ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta koji razvijaju dugometražni igrani film.

Za kreativne timove prijave su trenutačno zatvorene, no otvorene su za filmske profesionalce bez projekta i to: scenriste, savjetnike na scenarijima, commissioning editore i producente koji imaju želju proći kroz proces razvojnog treninga. Oni će u program radionice biti uključeni kao asistenti mentorima.
Saznaj više 

 Filmska radionica Ex Oriente  

Vrijeme i mjesto: 1. sesija: 27. lipnja – 2. srpnja 2016. (Split, RH); 2. sesija: 24. – 29. listopada 2016. (Jihlava, Češka); 3. sesija: 6. – 12. ožujka 2017. (Prag, Češka)
Rok za prijavu: 4. svibnja 2016.
Kontakt: Veronika Lišková, voditeljica (veronika@dokweb.net), Kristyna Balaban, koordinatorica (kbalaban@dokweb.net)

Praški Institut za dokumentarni film poziva zainteresirane autore da se prijave na natječaj za međunarodnu radionicu dokumentarnog filma, koja će se održati u tri sesije, raspoređene od lipnja 2016. do ožujka 2017. godine, u Splitu, Jihlavi i Pragu. Radionica je usmjerena na razvoj i produkciju kreativnih dokumentarnih filmova iz srednje i istočne Europe. Osim kreativne i organizacijske podrške režiserima i producentima, radionica predviđa i stipendije koje pokrivaju dio kotizacije i putnih troškova sudionika. Pozivu se mogu odazvati i promatrači iz produkcijskih i distribucijskih kuća, audiovizualnih institucija, televizijskih kuća, filmskih festivala i fondacija.

Glavni mentori radionice su dramaturg, redatelj i producent Iikka Vehkalahti (Finska), voditelj studija European Documentary Network Mikael Opstrup (Danska), redatelj i producent Filip Remunda te redateljica i dramaturginja Ivana Milošević Pauerova (Češka).
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.