Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – travanj 2015.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u travnju 2015. godine.

Tijekom travnja 2015. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

  Talents Sarajevo 

Vrijeme i mjesto održavanja: Sarajevo, 15. – 20.08.2015.
Rok za prijavu: 30. 04. 2015.
Kontakt: asja.makarevic@sff.ba

Talents Sarajevo 2015. je program namijenjen mladim glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, direktorima fotografije i filmskim kritičarima iz Jugoistočne Europe (Albanija, BiH, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Kosovo, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Rumunjska, Srbija, Slovenija i Turska) i Južnog Kavkaza (Armenija, Azerbejdžan, Gruzija). Program nudi niz zanimljivih predavanja, master-classova, panela, radionica i prilika za profesionalno povezivanje. U osam godina postojanja, ovaj program se profilirao u regionalni centar za upoznavanje i trening nadolazećih filmskih profesionalaca. Tematsko usmjerenje 9. izdanja je Wonder Matters.
Saznaj više

  MFI Od scenarija do filma - podsjetnik na rok za prijave za sudionike bez projekta 

Vrijeme i mjesto održavanja: 1. sesija: 23. 6. – 5. 7. 2015., otok Nissyros, Grčka, 2. Sesija: kolovoz/rujan - on line, 3. Sesija: otok Samos, 18. – 25.10.2015., 4. Sesija: prosinac – on line
Rok za prijave (za sudionike bez projekta): 20. 04. 2015.
Kontakt: info@mfi.gr 

Primarna svrha radionica je u cijelosti razviti scenarije polaznika, od prve pa sve do završne verzije. Također cilj je radionica pomoći polaznicima u definiranju učinkovitoga procesa razvoja projekata (prezentacija, pitching, prikupljanje sredstava i produkcijske strategije). Program je namijenjen europskim filmskim profesionalcima i to ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta s projektom igranoga filma u procesu razvoja. 

Za kreativne timove su prijave trenutno zatvorene, no otvorene su za filmske profesionalce bez projekta i to: scenriste, savjetnike na scenarijima, commissioning editore, producente i razne donositelje odluka koji imaju želju proći kroz proces razvojnog treninga. Oni će biti uključeni u proces rada na radionicama na način da u tituli 'asistenta mentorima' sudjeluju u procesu razvoja prihvaćenih projekta. 
Saznaj više

  PARIS COPRODUCTION VILLAGE 

Vrijeme i mjesto: 10. – 12. 06. 2015., Pariz (Francuska)
Rok za prijave: 10. 04. 2015.

Kontakt: aguilbaud@pariscopro.com 

Riječ je o drugom koprodukcijskom sajmu u organizaciji Filmskog festivala u Les Arcu i Filmskog festivala Champs-Élysées. Ideja je povezati zanimljive projekte s potencijalom sa prodajnim agentima, producentima i producentima iz Pariza i na taj način potaknuti razvoj novih trendova. Izabrat će se 12 do 15 međunarodnih projekata a sudionici će sudjelovati u sastancima jedan na jedan, seminarima i networking događanjima. Mogu se prijaviti dugometražni igrani, animirani ili dokumentarni projekti koji imaju osigurano financiranje zemlje glavnog producenta.
Saznaj više

  MOVIE MAGIC BUDGETING AND SCHEDULING COURSE 

Vrijeme i mjesto: 27.-30.04. 2015., Beograd
Rok za prijave: 17. 04. 2015.

Kontakt: jelena@filminserbia.com 

Budžetiranje i planiranje ključni su dio procesa razvoja filmskog projekta, kako s gledišta financiranja projekta tako i s onog vezanog uz upravljanje troškovima snimanja. Ova radionica pomaže sudionicima usavršiti navedene vještine kroz teorijska predavanja, grupni rad, rad jedan na jedan s mentorom i rad na konkretnim primjerima. Radionicu vodi Rebecca Knapp.
Saznaj više

 INTERAKCIJA 2015.  

Vrijeme i mjesto: 12. – 29. 08. 2015, Požega (Srbija)
Rok za prijave: 15. 04. 2015.
Kontakt: fecinterakcija@gmail.com 

Riječ je o desetom izdanju studentskog kampa namijenjenog redateljima, producentima, snimateljima, montažerima i dizajnerima zvuka. Kamp traje tri tjedna, a za to vrijeme sudionici će snimati dokumentarne filmove na zadanu temu. Kroz ovaj program do sada je prošlo 174 sudionika iz 45 zemalja, a snimljeno je čak 35 filmova!
Saznaj više 

 DOCUNEXION  

Vrijeme i mjesto: lipanj 2015., Sheffield (Velika Britanija), listopad 2015., Mexico
Rok za prijave: 10. 04. 2015.
Kontakt: uk-mx@docunexion.org 

Ovaj program razvija razne vještine konceptualnog razvoja dokumentarnog projekta: kako pripremiti projekt, kako privući financijere, distributere i festivale, kako pristupiti sajmovima i slično. Poseban naglasak bit će na razvoju suradnji s britanskim i meksičkim filmskim profesionalcima. 
Saznaj više 

 FEST Pitching Forum  

Vrijeme i mjesto: 26. – 27. 06. 2015., Espinho (Portugal)
Rok za prijave: 12. 05. 2015.
Kontakt: pitching@fest.pt 

Ovo je dvodnevni pitching forum na kojemu izabrani nositelji projekata imaju mogućnost prezentirati svoje projekte producetnima, potencijalnim financijerima, fondovima i slično. U sklopu FEST Pitching foruma, odvijat će se i program treninga na kojemu će sudjelovati 28 profesionalaca u četverodnevnom programu a kroz program će ih voditi 4 mentora. Na dan pitchinga projekti će se prezentirati podijeljeni u četiri sesije: dugometražni film, kratokometražni film, dokumentarni film I TV serija. U isto vrijeme odvija se i Industry Meetings dio koji je izvrsna prilika za umrežavanje.
Saznaj više

  VFX - SCRITP TO SCREEN 

Vrijeme i mjesto: 1. modul: predprodukcija 03.- 07.06.2015., Dublin (Irska), 2. Modul: postproduckija: rujan 2015., TBC
Rok za prijave: 17. 04. 2015.
Kontakt: sorcha.loughnane@screentrainingireland.ie 

VFX - Script to Screen radionica usmjerena je na rad s alatima koji se tiču vizualnih efekata i pomaže producentima, redateljima i ostalim kreativcima da lakše donose kreativne, tehničke i budžetske odluke vezane uz korištenje vizualnih efekata. 
Saznaj više

  CROATIAN SHORT PITCH 

Vrijeme i mjesto: 07. – 10. 05. 2015., Sveti Ivan Zelina
Rok za prijave: 04. 04. 2015.
Kontakt: info@kratkinabrzinu.com

Tijekom Revije hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu održat će se Pitching kratkih filmova. Prijaviti se mogu hrvatski autori, stariji od 18 godina s filmovima trajanja do 25 minuta, neovisno o vrsti i fazi scenarija ili oni u pretproduckiji. 
Saznaj više

 CARTOON DIGITAL  

Vrijeme i mjesto: 02. – 04. 12. 2015., Luksemburg
Rok za prijave: 24. 04. 2015.
Kontakt: yolanda.alonso@cartoon-media.eu

Cartoon Digital je seminar o recentnim razvojnim promjenama u digitalnoj animaciji. Na radionicu će biti pozvano 30 predavača iz redova producenata televizijskih, internetskih, mobilnih i animiranih programa i igara kako bi putem analiza slučajeva i primjera najbolje prakse predstavili strategije, moguća partnerstva i sinergije u novoj digitalnoj kulturi.
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.