Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – svibanj 2024.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u svibnju i početkom lipnja 2024. godine.

Tijekom svibnja i početkom lipnja 2024. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 FEST FILM LAB: Radionica montaže zvuka  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. i 2. lipnja 2024, London
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika usmjerena na širok spektar tema vezanih uz montažu/oblikovanje zvuka za film. Voditeljica radionice je Nina Hartstone, dobitnica Oscara za najbolju montažu zvuka u filmu Bohemian Rapsody. Sudjelovanje se naplaćuje 599 GBP.
Saznaj više
 
 FEST FILM LAB: Radionica za direktore fotografije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. i 9. lipnja 2024., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika, usmjerena na širok spektar tema vezanih uz rad direktora fotografije na filmu. Voditelj radionice jedan je od najzanimljivijih direktora fotografije današnjice, Stuart Dryburgh, poznat po radu s redateljicom Jane Campion kao i stvaranju osebujnog izgleda filmova The Piano, The Painted Veil, The Secret Life of Walter Mitty i dr. Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu. Sudjelovanje se naplaćuje 599 EUR.
Saznaj više

 KVIFF Eastern Promises Industry Days: Works in Progress 2024  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. lipnja - 6. srpnja 2024., Karlovy Vary (Češka Republika)
Rok za prijavu: 3. svibnja 2024.
Kontakt: industry@kviff.com
Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary koji ove godine prvi puta objedinjuje predstavljanje igranih i dokumentarnih filmova u kasnoj fazi proizvodnje (odnosi se samo na dokumentarne filmove), filmova u postprodukciji ili tek završenih filmova u trajanju iznad 60 minuta, iz Srednje i Istočne Europe. 
Saznaj više

 Production Bridge: Venice Gap-Financing Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. kolovoza – 1. rujna 2024., Lido/Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 3. svibnja 2024. 
Kontakt: gapfinancingmarket@labiennale.org
Platforma namijenjena producentima s dugometražnim igranim, dokumentarnim te VR projektom, koji traže međunarodne partnere za zatvaranje financijske konstrukcije projekta. Program je osmišljen za 45 polaznika, a aktivnosti uključuju sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima za vrijeme 81. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. 
Saznaj više

 TFL Next – Screens of Tomorrow 2024  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 14. lipnja 2024., online
Rok za prijavu: 5. svibnja 2024.
Kontakt: severine.petit@torinofilmlab.it
TFL Next – Screens of Tomorrow je Erasmus+ program koji podržava mlade filmaše koji žele stvarati inkluzivne i ekološko osvještene filmove. Radionica je fokusirana na društvenu jednakost, ekologiju u filmskoj industriji I sudjelovanju mladih ljudi u demokratskom životu. 
Saznaj više

 Cartoon Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 19. rujna 2024.,Toulouse (Francuska)
Rok za prijavu: 7. svibnja 2024.
Kontakt: forum@cartoon-media.eu
Cartoon Forum je vodeći europski koprodukcijski forum za animirane televizijske projekte. Projekt mora imati trajanje od najmanje 26 minuta i 50% animacije te završenu fazu pretprodukcije.
Saznaj više
 
Scenaristički program “Branko Bauer”  
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj – prosinac 2024. 
Rok za prijavu: 8. svibnja 2024.
Kontakt: dhfr@dhfr.hr 
Scenaristički program ”Branko Bauer” Društva hrvatskih filmskih redatelja namijenjen je isključivo radu na razvoju scenarija za prvi ili drugi dugometražni igrani film. Na Scenaristički program “Branko Bauer” mogu se prijaviti članovi Društva hrvatskih filmskih redatelja, studenti audiovizualnih studija u RH i nositelji prava.Od pristiglih radova stručni će žiri u sastavu: Rajko Grlić, Neven Hitrec i Sonja Tarokić odabrati projekte/polaznike programa.
Saznaj više
 
 Scenaristički program “Krsto Papić”  
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj – prosinac 2024. 
Rok za prijavu: 8. svibnja 2024.
Kontakt: dhfr@dhfr.hr 
Scenaristički program “Krsto Papić” Društva hrvatskih filmskih redatelja namijenjen je poticanju istraživanja i radu na razvoju scenarija za srednjemetražni i dugometražni dokumentarni film.
Na Scenaristički program ”Krsto Papić” mogu se prijaviti članovi strukovnih udruga u audiovizualnoj djelatnosti, diplomanti i studenti audiovizualnih studija u RH i nositelji prava. Od pristiglih prijedloga stručni će žiri u sastavu: Tiha Gudac, Katarina Zrinka Matijević i Ljiljana Šišmanović odabrati do šest projekata / polaznika programa.
Saznaj više

 Scenaristički program “Palma Katalinić”  
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj – siječanj 2024. 
Rok za prijavu: 10. svibnja 2024.
Kontakt: dhfr@dhfr.hr 
Scenaristički program za serije „Palma Katalinić“ Društva hrvatskih filmskih redatelja namijenjen je isključivo radu na razvoju scenarija igranih i dokumentarnih serija. Na Scenaristički program za serije mogu se prijaviti članovi Društva hrvatskih filmskih redatelja, studenti audiovizualnih studija u RH te nositelji autorskih prava. Od pristiglih radova stručni će žiri u sastavu: Jelena Paljan i Snježana Tribuson za igrane serije te Saša Ban i Miroslav Sikavica za dokumentarne serije odabrati projekte/polaznike programa.
Saznaj više 

 Pulski filmski festival: Scenarij kinohita  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 18. srpnja 2024., Pula 
Rok za prijavu: 16. svibnja 2024.
Kontakt: info@pulafilmfestival.hr 
Pulski filmski festival drugu godinu zaredom organizira program Scenarij kinohita s ciljem da podrži filmske projekte koji uspješno spajaju autorski i komercijalni senzibilitet. Scenarij kinohita je program predstavljanja projekata (pitching) koji će se održati tijekom 71. Pulskog filmskog festivala, a namijenjen je svim redateljima, producentima, scenaristima ili drugim autorima čiji je projekt dugometražnog filma u fazi razvoja. Pravo prijave imaju isključivo većinske hrvatske produkcije svih rodova i žanrova kojima još nisu odobrena sredstva za proizvodnju od Hrvatskog audiovizualnog centra ili drugih filmskih fondova. Odabrani prijavitelji predstavit će svoje projekte pred tročlanim žirijem na pitchingu koji će se održati tijekom Festivala. Najboljem projektu pripast će novčana nagrada u iznosu od 10 tisuća eura koju osiguravaju distributerska tvrtka Blitz i Hrvatski audiovizualni centar. Prijavi je potrebno priložiti biografije redatelja, scenarista i producenta (ako su pridruženi projektu), sinopsis i treatment projekta, raspisane dvije scene scenarija, autorsku viziju, objašnjenje na koji način projekt spaja autorski i komercijalni senzibilitet, nacrt distribucijske strategije te dodatne materijale koji su relevantni za projekt.
Saznaj više

 CineKid: Script LAB   
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. listopada – 1. studenoga 2024., Amsterdam (Nizozemska), prosinac 2024. / siječanj 2025. (online), veljača 2025., Berlin (Njemačka), travanj 2025. (online)
Rok za prijavu: 26. svibnja 2024.
Kontakt: professionals@cinekid.nl
Cinekid Script Lab jedna je od najznačajnijih međunarodnih platformi za plasman filmova za djecu, a ovogodišnje izdanje održava se na dvije intenzivne radionice: na festivalu dječjeg filma Cinekid u Amsterdamu u listopadu 2024. te na Berlinaleu u veljači 2025. Intenzivni rad na scenariju odvija se i na online sesijama gdje će polaznici usko surađivati s dodijeljenim mentorima.
Saznaj više

 Al Jazeera Documentary industry days @ AJD DOC: poziv za projekte  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. - 17. rujna 2024., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 31. svibnja 2024.
Kontakt: info@ajbdoc.ba
Al Jazeera Documentary i AJB DOC Film Festival objavljuju poziv za novi međunarodni projekt "Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC" koji će biti održan tijekom 7. izdanja filmskog festivala Al Jazeera Balkans DOC koji traje od 13. do 17. rujna u Sarajevu. Cilj je podržati širenje dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, i upoznati ključne donosioce odluka s uzbudljivim i važnim projektima.
Autori dokumentarnih filmova iz Jugoistočne Europe, Kavkaza, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka dobit će priliku povezati se s donosiocima odluka i vodećim profesionalcima iz regionalne i međunarodne filmske i TV-industrije. Projektom se želi pomoći sudionicima da osiguraju sredstva za produkciju dokumentarnih filmova i podršku za njihovo emitiranje, distribuciju, prikazivanje i prodaju širom svijeta. 
Saznaj više

 SPID: scenaristički program Zora Dirnbach  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. lipnja – 15. studenoga 2024.
Rok za prijavu: 1. lipnja 2024.
Kontakt: zoradirnbach@spid.com.hr
SPID – Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela pokreće razvojni program Zora Dirnbach za scenarije dugometražnih igranih filmova, s naglaskom na njihovu društvenu dimenziju i bavljenje sadržajnim elementima scenarija. Poziv je otvoren za sve članice i članove strukovnih udruga u polju scenaristike kao i studentice i studente dramaturgije i filmske režije umjetničkih akademija. Primarni cilj programa 'Zora Dirnbach' je otvaranje interdisciplinarnog istraživačkog prostora za rad na scenarijima dugometražnih igranih filmova, kroz suradnju s istaknutim humanističkim znanstvenicama, aktivistkinjama i istraživačicama koje su angažirane kao potencijalne mentorice u sklopu programa. Sudjelovanje u programu honorirano je stipendijom, a po završetku programa odabrani autori i/ili autorice predat će novu verziju scenoslijeda, treatmenta ili scenarija te izvještaj o radu u sklopu programa. Sudjelovanje u programu je honorirano.
Saznaj više

 ACE Series Special 2024: radionica razvoja TV projekata  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 9. studenog 2024. Madrid (Španjolska)
Rok za prijavu: 4. lipnja 2024.
Kontakt: info@ace-producers.com  
Radionica za iskusne producente koji žele realizirati TV projekte unutar svoje produkcijske kuće i/ili koji teže usavršiti znanja razvoja i proizvodnje dramskih TV serija za međunarodnu publiku. Za sudjelovanje će biti odabrano 16 producenata s projektima TV serija u razvoju. Radionica je usmjerena na kreativne i financijske aspekte proizvodnje TV serija, ali u okviru programa održavaju se i predavanja o marketingu, razvoju publike, međunarodnim suradnjama i izradi poslovnih strategija kao i tečaj o korisnim alatima za razvoj sadržaja za format dramskih TV serija. Producenti će imati priliku raditi na svojim projektima s osobnim mentorima i kroz umrežavanje s polaznicima radionice.
Saznaj više

 CineLink Work in Progress 2024.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 23. kolovoza 2024., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 7. lipnja 2024.
Kontakt: wip@sff.ba
CineLink Work in Progress namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima u postprodukciji. Cilj je programa predstaviti do deset odabranih projekata pomno selektiranim distributerima, prodajnim zastupnicima, umjetničkim izbornicima festivala, predstavnicima javnih fondova i post-produkcijskim kućama kako bi ostvarili uvjete za dovršavanje, promidžbu i plasiranje na međunarodnom tržištu.
Saznaj više

 San Sebastian: Koprodukcijski forum Europe i Latinske Amerike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 25. rujna 2024., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 17. lipnja 2024.
Kontakt: industryclub@sansebastianfestival.com
Forum namijenjen umrežavanju filmskih profesionalaca iz Europe i Latinske Amerike, koji se odvija tijekom Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u fazi razvoja, koji već imaju osigurano 20% financiranja i koji imaju profesionalnu ili sadržajnu poveznicu s Latinskom Amerikom (producenti, lokacije snimanja, glumci, scenarij).
Saznaj više  

 MIDPOINT Shorts 2024 - 2025 
Vrijeme i mjesto održavanja: kolovoz 2024. (uvodna online radionica); 30. rujna – 6. listopada 2024., Brno (Češka); prosinac 2024. (online), siječanj 2025., Trst (Italija), u sklopu koprodukcijskog foruma When East meets West
Rok za prijavu: 17. lipnja 2024.
Kontakt: sona.morgenthalova@midpoint-institute.eu
Program namijenjen razvoju kratkometražnih igranih filmova. Prijaviti se mogu timovi scenarista i/ili redatelja i producenata koji razvijaju profesionalni ili diplomski film. Program se sastoji od jedne online i dvije rezidencijalne tijekom kojih će polaznici raditi na razvoju scenarija i projekta te steći znanje o promotivnim strategijama u fazi razvoja.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.