Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – svibanj 2022.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u svibnju i početkom lipnja 2022. godine.

Tijekom svibnja i početkom lipnja 2022. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Directing Actors for Film  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 5. svibnja 2022., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica režije glume na filmu, namijenjena redateljima, asistentima redatelja i studentima filma. Radionica je osmišljena za 25 sudionika, a vodi je priznati redatelj Pete Travis (Vantage Point, Endgame, Dredd). Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a fokusirat će se na niz tema vezanih uz rad s glumcima na filmu tijekom faza pretprodukcije i produkcije. Polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu. Sudjelovanje se naplaćuje 499EUR.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: radionica stvaranja storyboarda  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 15.  svibnja 2022.; online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna radionica bavit će se vještinama stvaranja kvalitetnog storyboarda. Polaznici će imati priliku za intenzivnu interakciju i učenje, a poseban naglasak bit će i na suradnji scenarista s redateljem, snimateljem i ostatkom filmske ekipe. Voditelj radionice Temple Clark trenutno je jedan od najtraženijih storyboard artista, a iza njega je više od 100 dugometražnih filmova, među kojima su i Spectre, The Imitation Game, Gravity, Children of Men i Cold Montain. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR (299 EUR do 1. travnja).
Saznaj više  

 STIFF 2022: Poziv za umjetničke radove – All Game No Play  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 27. studenog 2022.
Rok za prijavu: 1. svibnja 2022. 
Kontakt: office@studentfilmfestival.eu 
STIFF festival već devetu godinu za redom razvija popratni izložbeni program koji razrađuje i komplementira tematski fokus filmskog programa. S naglaskom na suvremene umjetničke prakse, popratni program STIFF-a okuplja umjetnike iz cijelog svijeta koji svojim radom propituju značajne pojave društvene, političke, ali i intimne svakodnevice. Ovogodišnja tema festivala je Igra i stoga će se kroz izložbeni program 9. STIFF-a istraživati značenje igre u suvremenom načinu života, a dobrodošli su i radovi koji pozivaju publiku na interakciju. Festival poziva umjetnike da prijave fotografije, GIF animacije ili video radove te ostale oblike digitalnih radova (video igre, web stranice, aplikacije i slično) koji se bave ili dotiču teme igre u najširem smislu. Prijaviti se može OVDJE.  
Saznaj više    

 Kinoklub Zagreb: Nisam ja od jučer III - Sanjanje  
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj i lipanj 2022., Kinoklub Zagreb
Rok za prijavu: 3. svibnja 2022.
Kontakt: radionice@kkz.hr
Treće izdanje uspješne radionice Nisam od jučer istražuje mogućnosti filmskog medija da izrazi logiku sna i sanjanja. Filmaši će uz teorijska predavanja i projekcije, kreativni rad tijekom osmišljavanja i predstavljanja ideje te završne produkcijske faze stvoriti autorske filmove inspirirane mogućnostima filmskog medija da izrazi logiku sna i sanjanja. Ovo izdanje radionice fokusirano je na proces sanjanja kao podsvjesnog doživljaja vlastitog unutrašnjeg i vanjskog svijeta koji se isprepliću prilikom svakog kreativnog procesa. Radionica je podijeljena u nekoliko cjelina te je besplatna, a od polaznika se očekuje redoviti dolazak na projekcije, samostalni, ali i grupni rad. Moderatorice radionice su Dalija Dozet, Iva Gavrilović i Višnja Vukašinović.
Saznaj više

 Production Bridge: Venice Gap-Financing Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2. – 4. rujna 2022., Lido/Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 7. svibnja 2022. 
Kontakt: gapfinancingmarket@labiennale.org
Platforma namijenjena producentima s dugometražnim igranim, dokumentarnim te VR projektom,  koji traže međunarodne partnere za zatvaranje financijske konstrukcije projekta. Program je osmišljen za 45 polaznika, a aktivnosti uključuju sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima za vrijeme 79. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. 
Saznaj više  

 Cartoon Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 22. rujna 2022.,Toulouse (Francuska)
Rok za prijavu: 9. svibnja 2022.
Kontakt: forum@cartoon-media.eu
Cartoon Forum je vodeći europski koprodukcijski forum za animirane televizijske projekte. Projekt mora imati trajanje od najmanje 26 minuta i 50% animacije te završenu fazu pretprodukcije.
Saznaj više  

 Tuškanac na +54  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. - 29. rujna 2022., online
Rok za prijavu: 20. svibnja 2022.
Kontakt: tena.bosnjakovic@hfs.hr
Tuškanac na +54 nova je radionica u sklopu projekta HFS online, a namijenjena je starijima od 54 godine -  svima onima koje zanima kritička analiza filma. Ova četverodnevna online radionica koja će se održati od 26. do 29. svibnja na temelju konzumacije recentnih filmskih ostvarenja sve će polaznike naučiti kako kritički promišljati film. U tom procesu pomoći će im i kroz njega ih voditi filmski profesionalci, kritičari i redatelji - Tamara Bilankov, Višnja Vukašinović, Ivan Ramljak i Zvonimir Jurić.
Saznaj više

 Talents Sarajevo 2022.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 18. kolovoza 2022., Sarajevo
Rok za prijavu: 31. svibnja 2022.
Kontakt: talents_sarajevo@sff.ba 
Osnovan u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, program Talents Sarajevo kontinuirano se razvijao i postepeno prerastao u regionalno sjecište za upoznavanje i obuku perspektivnih filmskih radnika. Program je otvoren mladim glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, direktorima fotografije i filmskim kritičarima iz Jugoistočne Europe i Južnog Kavkaza. Talents Sarajevo će i ove godine nastaviti pružati podršku regionalnim talentima u njihovom kreativnom i profesionalnom razvoju i uspjehu, kroz niz master-classova, laboratorija za razvoj filmskih projekata, predavanja, diskusija i radionica. Ovogodišnja tema je suvremeni pojam CONTENT, koji dominira sferama umjetnosti, medija i zabave u našoj digitalnoj, Web 2.0 epohi.
Saznaj više  

 European Genre Forum 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: kolovoz – studeni 2022.
Rok za prijavu: 1. lipnja 2022.
Kontakt: info@europeangenreforum.com
European Genre Forum organizira niz radionica, podijeljenih u četiri ciklusa: The Screenwriting and Directing Lab, The Script Lab, The Producing Lab i The Marketing and Packaging Lab. Radionice su namijenjene europskim redateljima i producentima koji rade na svom prvom ili drugom drugometražnom žanrovskom filmu.
Saznaj više

 Green Film Lab: How to Produce in a Sustainable Way  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. – 31. srpnja 2022., Palma de Mallorca (Španjolska)
Rok za prijavu: 3. lipnja 2022.
Kontakt: severine.petit@torinofilmlab.it
Green Film Lab organizira novu radionicu, ovoga puta u Španjolskoj, te poziva timove čiji su dugometražni filmovi u fazi razvoja ili proizvodnje ili profesionalne producente, s ciljem da nauče kako snimati film u ekološki osviještenim uvjetima. Radionica traje tri dana i otvorena je filmašima iz cijele Europe. Voditelj programa je Giovanni Pompili. 
Saznaj više  

 San Sebastian: Koprodukcijski forum Europe i Latinske Amerike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. – 29. rujna 2022., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 15. lipnja 2022.
Kontakt: industryclub@sansebastianfestival.com
Forum namijenjen umrežavanju filmskih profesionalaca iz Europe i Latinske Amerike, koji se odvija tijekom Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u fazi razvoja, koji već imaju osigurano 20% financiranja i koji imaju profesionalnu ili sadržajnu poveznicu s Latinskom Amerikom (producenti, lokacije snimanja, glumci, scenarij).
Saznaj više   

 Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 26. kolovoza 2022., Varaždin
Rok za prijavu: 15. lipnja 2022.
Kontakt: sanja.zanki@hfs.hr, press@hfs.hr
Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen profesorima, odgajateljima, studentima, članovima klubova i udruga te samostalnim autorima zainteresiranima za film i medijsku kulturu. Program Škole sastoji se od predavanja, metodičke radionice, video radionice, projekcije filmova i skupne rasprave o filmu. Svrha je programa prenijeti temeljna znanja za provedbu nastave, a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu te za upućeniji praktični rad s učenicima.
Saznaj više   

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.