Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – svibanj 2021.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u svibnju i početkom lipnja 2021. godine.

Tijekom svibnja i početkom lipnja 2021. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: radionica za montažere s Jonathanom Morrisom i Ken Loachem  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. - 27. svibnja 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna radionica montaže koju će voditi Jonathan Morris, stalni suradnik Kena Loacha i montažer filmova 'Vjetar koji povija ječam', 'Danak anđelima', 'Ja, Daniel Blake' i dr. Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a fokusirat će se na niz važnih tema vezanih uz struku. Polaznici će dobiti priliku izložiti probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu te dobiti korisne savjete kako se nositi sa sličnim situacijama u budućnosti.
Saznaj više   

 FEST FILM LAB: Directing Actors for Film  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 15. srpnja 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica režije glume na filmu, namijenjena redateljima, asistentima redatelja i studentima filma. Radionica je osmišljena za 25 sudionika, a vodi je priznati redatelj Pete Travis (Vantage Point, Endgame, Dredd). Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a fokusirat će se na niz tema vezanih uz rad s glumcima na filmu tijekom faza pretprodukcije i produkcije. Polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu.
Saznaj više   

 Pulski filmski festival: Pula Meeting Place  
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj - lipanj  2021. (online), 19. - 20. srpnja 2021, Pula (Hrvatska)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: alice@pulafilmfestival.hr; julek@compuserve.com
Namijenjen hrvatskim (ko)producentima koji će se po prvi ili drugi put okušati u dugometražnom filmu bilo kojeg roda, novi program Pulskog filmskog festivala donosi filmašima mogućnost da svoj umjetnički projekt predstave izravno profesionalcima. Pod vodstvom stručnjaka koji će ih individualnim pristupom usmjeravati i savjetovati, polaznici će steći praktično znanje o svim ključnim elementima međunarodne koprodukcije.
Prijave se vrše slanjem motivacijskog pisma i kratke biografije, a sam rad održavat će se na daljinu putem digitalnih platformi tijekom svibnja i lipnja, u prilagodljivim terminima u dogovoru s voditeljem programa. Pet odabranih projekata sudjelovat će u daljnjem radu programa na dvodnevnoj koprodukcijskoj radionici 19. i 20. srpnja, tijekom Pulskog filmskog festivala. Tada će se polaznici ujedno i po prvi put susresti s mentorima, stručnjacima iz filmske industrije - priznatim producentima, agentima prodaje, script-doktorima itd. 
Saznaj više 

 Moć slike - filmska radionica za djecu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. i 8. svibnja 2021., Zabok 
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: kiki.carolija@gmail.com 
Pod vodstvom filmskog redatelja Tomislava Šobana u Zaboku će se održati besplatna dvodnevna radionica Moć slike za djecu od 10 – 14 godina. Cilj radionice je upoznati polaznike s osnovnim filmskim alatima i uvesti ih u proces nastajanja filma, a rad s polaznicima uključivat će upoznavanje filmskih izražajnih sredstava, razvoj ideja i konstrukciju priče, upoznavanje s opremom za snimanje, redateljskim postupcima, kretanjima kamere, montažom i analizom realiziranih filmskih radova. 
Saznaj više   

 STIFF 2021: Poziv za umjetničke radove  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. - 7. studenog 2021.
Rok za prijavu: 1. svibnja 2021. 
Kontakt: office@studentfilmfestival.eu 
STIFF festival već osmu godinu za redom razvija popratni izložbeni program koji razrađuje i komplementira tematski fokus filmskog programa. S naglaskom na suvremene umjetničke prakse, popratni program STIFF-a okuplja umjetnike iz cijelog svijeta koji svojim radom propituju značajne pojave društvene, političke, ali i intimne svakodnevice. Ovogodišnja tema festivala je Tijelo i stoga će se kroz izložbeni program 8. STIFF-a istraživati društveno relevantni načini interpretacije tijela u suvremenom digitalnom okolišu zasićenom slikom. Festival poziva umjetnike da prijave fotografije, GIF animacije ili video radove te ostale oblike digitalnih radova (video igre, web stranice, aplikacije i slično) koji se bave ili dotiču teme tijela u najširem smislu. Prijaviti se može OVDJE.  
Saznaj više     

 ACE 31: radionica za producente  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 9. listopada 2021. (radionica za razvoj sadržaja; lokacija TBA), 15. – 20. studenog 2021. (radionica strategija financiranja; lokacija TBA), 4. – 6. travnja 2022. (radionica razvoj poslovanja; lokacija TBA), 7. – 10. travnja 2022. (godišnji skup ACE producenata; lokacija TBA)
Rok za prijavu: 3. svibnja 2021.
Kontakt: info@ace-producers.com 
Svake godine ACE bira 18 iskusnih filmskih producenata s projektom u razvoju prikladnim za koprodukciju i namijenjenom međunarodnom tržištu, kako bi sudjelovali u ACE-ovom godišnjem programu usavršavanja i postali dio ACE mreže. Zainteresirani producenti mogu prijaviti projekt u razvoju koji je prikladan za koprodukciju i usmjeren na međunarodno tržište. Program se sastoji iz četiri događaja koji se održavaju na četiri različite lokacije. ACE prati razvoj trenutne situacije i ukoliko bude potrebno radionice će biti prilagođene.
Saznaj više  

 Radionica prezentacije filmskog projekta  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 27. svibnja 2021., online
Rok za prijavu: 5. svibnja 2021.
Kontakt: petra.zlonoga@gmail.com
Umjetnička organizacija PULPA organizira online Radionicu prezentacije filmskog projekta pod vodstvom Petre Zlonoge, redateljice i animatorice, koja će zajedno s Mariom Kozinom, filmskim kritičarem i predavačem te Draškom Ivezićem, producentom i autorom, tijekom tri tjedna raditi s polaznicima na savladavanju prezentacije vlastitih filmskih projekata. Radionica je otvorena filmskim profesionalcima, studentima usmjerenja vezanih uz film te filmskim amaterima koji imaju konkretan projekt u predprodukcijskoj, produkcijskoj ili postprodukcijskoj fazi. 
Saznaj više 

 DocsBarcelona: Doc Around Europe Co-production dating  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. svibnja 2021., online
Rok za prijavu: 7. svibnja 2021.
Kontakt: info@docsbarcelona.com
Mreža festivala Doc Around Europe (FIPADOC, DocsBarcelona, DOK.fest Munich, MakeDox) organizira poseban program u sklopu ovogodišnjeg industrijskog programa međunarodnog festivala dokumentarnog filma, DocsBarcelona. Ovaj jednodnevni online program sastoji se od tri sesije i  namijenjen je producentima dokumentarnih filmova iz zemalja balkanske regije, Francuske, Španjolske i Njemačke, a cilj mu je ponuditi prostor za upoznavanje i razmjenu iskustava, te traženje koprodukcijskih partnera.
Saznaj više  

 Cartoon Digital Workshop  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 28. svibnja 2021., online
Rok za prijavu: 7. svibnja 2021.
Kontakt: info@cartoon-media.eu 
Cartoon Digital je seminar usmjeren na najnovija dostignuća na području računalne animacije. Moguće je prijaviti se za stipendiju ispunjavanjem obrasca na web stranici.
Saznaj više   

 Cartoon Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 23. rujna 2021.,Toulouse (Francuska)
Rok za prijavu: 10. svibnja 2021.
Kontakt: forum@cartoon-media.eu
Cartoon Forum je vodeći europski koprodukcijski forum za animirane televizijske projekte. Projekt mora imati trajanje od najmanje 26 minuta i 50% animacije te završenu fazu pretprodukcije.
Saznaj više   

 KVIFF Eastern Promises Industry Days: Works in Progress 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. - 28. kolovoza 2021., online  
Rok za prijavu: 15. svibnja 2021.
Kontakt: industry@kviff.com
Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary koji ove godine prvi puta objedinjuje predstavljanje igranih i dokumentarnih filmova u kasnoj fazi proizvodnje (odnosi se samo na dokumentarne filmove), filmova u postprodukciji ili tek završenih filmova u trajanju iznad 60 minuta, iz Srednje i Istočne Europe. Obvezni dio prijavnice je prvih pet minuta filma i dvije scene po izboru od najviše 2.5 minuta.
Saznaj više    

 MFI Script 2 Film Workshops  
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj – prosinac 2021., otoci Nisiros i Rodos, Grčka
Rok za prijavu: 15. svibnja 2021. za prijave bez projekta
Kontakt: info@mfi.gr, mediterranean.film.institute@gmail.com 
Program Mediteranskog filmskog instituta obuhvaća napredne radionice pisanja scenarija i razvoja projekata koje se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Program uključuje četiri intenzivne radionice – dvije na grčkim otocima Nisirosu i Rodosu te dvije u online obliku. Cilj je radionice razviti scenarije polaznika te im pomoći u definiranju učinkovitoga procesa razvoja projekata (prezentacija, pitching, prikupljanje sredstava i produkcijske strategije). Program je namijenjen europskim filmskim profesionalcima i to ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta koji razvijaju dugometražni igrani film, TV seriju ili dokumentarni projekt. Sudjelovati mogu i filmski profesionalci bez projekta.
Saznaj više  

 First Cut Lab RE-ACT: radionica za dugometražne filmove u fazi montaže
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. lipnja – 30. studenog 2021., online
Rok za prijavu: 15. svibnja 2021.
Kontakt: matthieu.darras@firstcutlab.eu 
First Cut Lab RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) objavljuje poziv za prijave na program konzultacija namijenjen dugometražnim filmovima u fazi montaže iz Hrvatske, regije Furlanije-Julijske krajine, Srbije i Slovenije. Tijekom radionice, odabrani producentsko-montažersko-redateljski timovi održat će privatnu projekciju svoje radne verzije filma i potom dobiti stručne povratne informacije o svom materijalu od triju vrhunskih međunarodnih profesionalaca (umjetničkih producenata, festivalskih selektora, agenata prodaje, i dr.), kao i konkretne savjete montažera savjetnika. Glavni cilj je ojačati umjetnički potencijal odabranih radnih verzija, te istovremeno povećati mogućnost prodaje, uspjeha na festivalima i u distribuciji gotovih filmova.
Svaki odabrani projekt imat će edukacijsku potporu First Cut Laba šest tjedana, dok sama radionica traje dva dana zaredom. Zahvaljujući partnerstvu s inicijativom RE-ACT, sudjelovanje na radionici je besplatno. Prijavnica se može na OVOJ poveznici.  
Saznaj više  

 Production Bridge: Venice Gap-Financing Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 5. rujna 2021., Lido/Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 16. svibnja 2021.
Kontakt: gapfinancingmarket@labiennale.org
Platforma namijenjena producentima s dugometražnim igranim, dokumentarnim te VR projektom,  koji traže međunarodne partnere za zatvaranje financijske konstrukcije projekta. Program je osmišljen za 45 polaznika, a aktivnosti uključuju sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima za vrijeme 78. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. 
Saznaj više  

 Docu Talents from the East @Sarajevo FF  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 19. kolovoza 2021., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 18. svibnja 2021.
Kontakt: Jarmila Outratová, jarmila@ji-hlava.cz
Industrijski program u organizaciji Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. Program se održava u sklopu CineLink Dana filmske industrije Sarajevo Film Festivala. Namijenjen je predstavljanju dugometražnih dokumentarnih filmova iz srednje i istočne Europe, koji se nalaze u fazi produkcije ili postprodukcije, a čija se premijera planira između rujna 2021. i kolovoza 2022.
Saznaj više   

 EURODOC 2021. – radionica za razvoj dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 19. lipnja 2021., Rovinj (Hrvatska)
Rok za prijavu: 18. svibnja 2021.
Kontakt: contact@eurodoc-net.com
Rovinjska radionica drugi je od tri modula ovogodišnjeg programa usavršavanja EURODOC, namijenjen producentima koji rade na razvoju dokumentarnog dugometražnog projekta s potencijalom za međunarodno tržište. Bit će izabrano 12 sudionika. Projekti s kojima se zainteresirani prijavljuju mogu biti u različitim fazama razvoja. Prijaviti se mogu i profesionalci bez projekta. 
Saznaj više

 CineKid Script Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2021 – travanj 2022. (rezidencije u sklopu Cinekida i Berlinalea; online)
Rok za prijavu: 25. svibnja 2021.
Kontakt: professionals@cinekid.nl
Radionica namijenjena scenaristima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog, dokumentarnog ili animiranog filma ili epizodni projekt za djecu (4 – 12 godina). Program traje šest mjeseci, karakterizira ga individualizirani pristup svakom projektu, a obuhvaća edukaciju i konzultacije „jedan na jedan“, razvojne radionice, testiranje pred djecom te rad s glumcima. Prijaviti se mogu do dva autora po projektu.
Saznaj više 

 East Silver Market 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 31. listopada 2021., Jihlava (Češka)
Rok za prijavu: 31. svibnja 2021. (za projekte završene u 2021.), 31. 7. 2021. (za projekte u fazi grubog šnita)
Kontakt: Veronika F. Dvořáčková, dvorackova@dokweb.net; Sofia Tocar, tocar@dokweb.net 
Sajam dokumentarnog filma specijaliziran za filmove Istočne i Srednje Europe, a odvija se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. U sklopu sajma dodjeljuje se i nagrada Silver Eye. Ukupno 22 filma natjecat će se u kategorijama dugometražnog i kratkometražnog filma, a pobjednici će biti nagrađeni novčanim iznosom od 2 500 eura.
Saznaj više  
 
 Atelier Ludwigsburg-Paris  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2021. – kolovoz 2022.
Rok za prijavu: 31. svibnja 2021.
Kontakt: Ludwigsburg: Anne Christine Knoth, koordinatorica programa (anne_christine.knoth@filmakademie.de)
Jednogodišnji program namijenjen mladim producentima i distributerima, koji će kroz niz praktičnih zadataka steći uvid u trenutačne strategije pisanja scenarija, financiranja, produciranja, distribucije, marketinga i prodaje filma u zemljama Europske unije. Kandidati moraju imati završen preddiplomski studij, biti mlađi od trideset godina te uz engleski poznavati njemački ili francuski jezik (mogu se prijaviti sudionici koji govore samo engleski uz obavezu pohađanja pripremnih jezičnih tečajeva).
Saznaj više  

 San Sebastian: Koprodukcijski forum Europe i Latinske Amerike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 22. rujna 2021., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 15. lipnja 2021.
Kontakt: industryclub@sansebastianfestival.com
Forum namijenjen umrežavanju filmskih profesionalaca iz Europe i Latinske Amerike, koji se odvija tijekom Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u fazi razvoja, koji već imaju osigurano 20% financiranja i koji imaju profesionalnu ili sadržajnu poveznicu s Latinskom Amerikom (producenti, lokacije snimanja, glumci, scenarij).
Saznaj više   

 HFS: Filmske radionice za djecu i mladež Kraljevica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. - 26. srpnja 2021., Kraljevica
Rok za prijavu: 15. lipnja 2021.
Kontakt: Lorena Palošika i Rea Bušić (obrazovni@hfs.hr), Martina Kolarić (martina.kolaric@hfs.hr)
Hrvatski filmski savez u srpnju organizira četiri filmske radionice za djecu i mlade, pod nazivom 'Od ideje do realizacije' za igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni film, koje će se održati u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Ljeto u Kraljevici idealna je prilika za djecu i mlade da ljetovanje na moru povežu s učenjem o filmskoj tehnici te se usmjere prema profesionalnom bavljenju filmom. Na radionicama u Kraljevici mogu sudjelovati sva zainteresirana djeca u dobi od 12 do 17 godina, a radionice su podijeljene po dobnim skupinama. 
Saznaj više  

 Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 28. kolovoza 2021., Varaždin
Rok za prijavu: 15. lipnja 2021.
Kontakt: press@hfs.hr
Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen profesorima, odgajateljima, studentima, članovima klubova i udruga te samostalnim autorima zainteresiranima za film i medijsku kulturu. Program Škole sastoji se od predavanja, metodičke radionice, video radionice, projekcije filmova i skupne rasprave o filmu. Svrha je programa prenijeti temeljna znanja za provedbu nastave, a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu te za upućeniji praktični rad s učenicima.
Saznaj više  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.