Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – svibanj 2020.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u svibnju i početkom lipnja 2020. godine.

Tijekom svibnja i početkom lipnja 2020. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Locarno Film Festival: Industry Academy, Critics Academy, Filmmakers Academy  
Uslijed otkazivanja Međunarodnog filmskog festivala u Locarnu, Academy programi (Critics, Industry and Filmmakers) neće se održati u dosadašnjem formatu. Daljnje obavijesti pratite ovdje.
 

 FEST FILM LAB: Radionica za montažere  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 19. srpnja 2020. (novi datum održavanja), London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica montaže pod mentorskom palicom Jonathana Morrisa, stalnog suradnika Kena Loacha i montažera filmova Vjetar koji povija ječam, Danak anđelima, Ja, Daniel Blake i dr. Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a fokusirat će se na niz važnih tema vezanih uz struku. Polaznici će dobiti priliku izložiti probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu te dobiti korisne savjete kako se nositi sa sličnim situacijama u budućnosti.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Directing Actors for Film  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 19. srpnja 2020. (novi datum održavanja), London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica režije glume na filmu, namijenjena redateljima, asistentima redatelja i studentima filma. Radionica je osmišljena za 25 sudionika, a vodi je priznati redatelj Pete Travis (Vantage Point, Endgame, Dredd). Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a fokusirat će se na niz tema vezanih uz rad s glumcima na filmu tijekom faza pretprodukcije i produkcije. Polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica za direktore fotografije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 19. srpnja 2020. (novi datum održavanja), London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika, usmjerena na širok spektar tema vezanih uz rad direktora fotografije na filmu. Voditelj radionice priznati je direktor fotografije Larry Smith, poznat po radu sa Stanleyjem Kubrickom (Oči širom zatvorene) Nicolasom Windingom Refnom (Bronson, Samo Bog prašta) i J. M. McDonaghom (Čuvar zakona, Kalvarija). Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu.
Saznaj više

 Filmska škola FROOOM!: Početna radionica  
Vrijeme i mjesto: 22. – 26. lipnja; 23. – 27. lipnja (Zagreb)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
Početna filmska radionica za djecu i mlade u organizaciji Udruge Bacači sjenki. Tijekom intenzivnog petodnevnog programa, polaznici će se upoznati s osnovama filmske umjetnosti. Kroz brojne praktične zadatke fokusirane na učenje kroz igru. radionica će djeci približiti složeno znanje i vještine medijske i opće kulture, te pojam kritičkog razmišljanja i pametnog organiziranja slobodnog vremena. Ovaj odgojno-obrazovni program filmskog opismenjavanja  namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta od 8 do 12 godina. Voditelji početne radionice su Karlo Vorih, psiholog Pavle Perković i Mia Maros.
Saznaj više

 Filmska škola FROOOM!: Napredna radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 26. lipnja; 23. – 27. lipnja (Zagreb)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
Napredna filmska radionica za djecu i mlade u organizaciji Udruge Bacači sjenki. Tijekom intenzivnog petodnevnog programa, polaznici će snimiti svoj prvi film. Zajedno s ostalim polaznicima i voditeljima, razvijaju se priče koje će se pretočiti u dokumentarne, igrane ili eksperimentalne filmove. Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8:00 h. Preporučeni uzrast za radionicu je 10 do 14 godina. Radionicu vode scenarist, pisac i producent Velimir Grgić i snimatelj Hrvoje Podobnik.
Saznaj više

 International Film Business – Online: Angus Finney  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 29. svibnja 2020.; online
Rok za prijavu: nema (sudjelovanje mora biti plaćeno 10 dana prije početka programa)
Kontakt: Katrina@mediaxchange.com
Novi online program za filmsku obuku, stvoren u suradnju s priznatim stručnjakom i autorom Angusom Finneyem, pruža jedinstvenu priliku za uvid u ključne aspekte njegove knjige „The International Film Business”. Program ima za cilj pomoći nezavisnim filmskim producentima i filmskim profesionalcima da prošire svoje znanje o međunarodnim koprodukcijama te poboljšaju potencijal za razvoj svojih projekata i poslovanja. Neke od tema kojim će se program baviti su: proizvodnja, prodaja filmova na međunarodnom tržištu , financiranje filmova, koprodukcije, ponašanje publike i dr. Prijaviti se može na ispunjavanjem ovog obrasca
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Monsterclass s Igorom Bezinovićem  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. svibnja 2020. (20.00h)
Rok za prijavu: nema
Kontakt: radionice@kkz.hr
Autori koje Kinoklub Zagreb predstavlja programom Monsterclass pripadnici su mlađih generacija filmskih stvaralaca, koji već imaju stilski izbrušen pristup vlastitom autorskom radu te su spremni podijeliti svoja iskustva sa zainteresiranom publikom. Cilj programa je otvaranje pitanje pogreške, procesa učenja, slobode stvaralaštva, stilskog igranja i barijera koje autori pokušavaju prijeći. Gost Monsterclassa koji se održava u petak, 1. svibnja  u 20 h je redatelj Igor Bezinović. Razgovor će se održati online preko FB stranice Kinokluba Zagreb.
Saznaj više

 KVIFF Eastern Promises Industry Days: First Cut Lab  
Vrijeme i mjesto: 6. - 8. srpnja 2020., format održavanja TBA 
Rok za prijavu: 1. svibnja 2020.
Kontakt: maartje.alders@firstcutlab.eu
Radionica koja će se održati u sklopu Industrijskog programa KVIFF-a, a osmišljena je za tri dugometražna filma u fazi montaže iz Srednje i Istočne Europe, Češke i Slovačke te Bliskog Istoka. Odabrani timovi redatelja i producenata imat će priliku dobiti povratnu informaciju od vrhunskih festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata.
Saznaj više

 KVIFF Eastern Promises Industry Days: Works in Progress  
Vrijeme i mjesto: 6. - 8.  srpnja 2020., online format
Rok za prijavu: 1. svibnja 2020.
Kontakt: industry@kviff.com
Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary namijenjen predstavljanju filmova u postprodukciji, u trajanju iznad 60 minuta, iz Srednje i Istočne Europe. Obvezni dio prijavnice je 20 minuta grubog šnita i pet minuta dugačak isječak iz filma
Saznaj više

 KVIFF Eastern Promises Industry Days: Docs in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. - 8.  srpnja 2020., online format
Rok za prijavu: 1. svibnja 2020.
Kontakt: industry@kviff.com
Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary namijenjen predstavljanju dokumentarnih filmova iz Srednje i Istočne Europe, koji se nalaze u završnoj fazi produkcije, fazi postprodukcije ili su upravo završeni. Obvezni dio prijavnice je 20 minuta grubog šnita i petominutni isječak iz filma. Program je osmišljen za najviše osam filmova, a izabrani projekti bit će predstavljeni online. Više detalja bit će objavljeno u lipnju.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Radionica videospotova  
Vrijeme i mjesto održavanja: radionica će se održavati jednom tjedno online do daljnjega
Rok za prijavu: 4. svibnja 2020.
Kontakt: radionice@kkz.hr
Radionica videospotova voditeljice Marine Uzelac povezuje filmske autore s glazbenim izvođačima te same autore kreativno izaziva u stvaranju inovativnih pristupa u formi video spota. Polaznici se od samog početka usmjeravaju na praktičan rad kroz pisanje scenarija, produkciju, snimanje i montažu, gdje se potiču inovativni pristupi s vizualima i sadržajima koji će uz autorske pjesme stvarati zanimljivu sintezu. Dakle od polaznika se očekuje predznanje i tehničko poznavanje osmišljavanja, snimanja i montaže. 
Saznaj više

 Europski žanrovski forum (European Genre Forum)  
Vrijeme i mjesto održavanja: srpanj 2020. (Zagreb, Hrvatska), studeni 2020. (Tallinn, Estonija)
Rok za prijavu: 4. svibnja 2020.
Kontakt: info@europeangenreforum.com
Cjelogodišnji trening-program namijenjen autorima prvih i drugih dugometražnih filmova, koji razvijaju projekt žanrovskog filma, što uključuje film strave, znanstvenu fantastiku, fantasy, anime, crnu komediju, triler, mystery, pustolovni film, borilački film i dokumentarni film koji se bavi žanrovskom tematikom. Program foruma podijeljen je ove godine na dvije cjeline (Producing Lab i The Marketing&Packaging Lab), koje će se održati tijekom sljedećih manifestacija: Black Nights Film Festival u Tallinnu i Fantastic Zagreb Film Festival. 
Saznaj više

 Cartoon Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 17. rujna 2020.,Toulouse (Francuska)
Rok za prijavu: 6. svibnja 2020.
Kontakt: forum@cartoon-media.eu
Cartoon Forum je vodeći europski koprodukcijski forum za animirane televizijske projekte. Projekt mora imati trajanje od najmanje 26 minuta i 50% animacije te završenu fazu pretprodukcije.
Saznaj više

 Production Bridge: Venice Gap-Financing Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 6. rujna 2020., Lido/Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 15. svibnja 2020. (produljeni rok)
Kontakt: gapfinancingmarket@labiennale.org
Platforma namijenjena producentima s projektom iz područja dugometražnog igranog i dokumentarnog te VR-a, koji traže međunarodne partnere za zatvaranje financijske konstrukcije projekta. Program je osmišljen za 45 polaznika, a aktivnosti uključuju sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima za vrijeme 77. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. 
Saznaj više

 Talents Sarajevo 2020.  
Vrijeme i mjesto: 15. – 20. kolovoza 2020., Sarajevo
Rok za prijavu: 17. svibnja 2020.
Kontakt: talents_sarajevo@sff.ba 
Osnovan u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, program Talents Sarajevo kontinuirano se razvijao i postepeno prerastao u regionalno sjecište za upoznavanje i obuku perspektivnih filmskih radnika. Program, ove godine pod naslovom „New Beginnings“, otvoren je mladim glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, direktorima fotografije i filmskim kritičarima iz Jugoistočne Europe i Južnog Kavkaza. I u kriznim okolnostima, Talents Sarajevo će pružiti podršku regionalnim talentima u njihovom kreativnom i profesionalnom razvoju i uspjehu, kroz niz master-classova, laboratorija za razvoj filmskih projekata, predavanja, diskusija i filmskih projekcija.
Saznaj više

 STIFF: Multimedijalna izložba "Zvučne okupacije"  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. - 29. studenog 2020., Split
Rok za prijavu: 20. svibnja 2020.
Kontakt: stiff.press@filmaktiv.org
Otvorene su prijave za sudjelovanje na multimedijalnoj izložbi pod nazivom "Zvučne okupacije". Izložba je dio popratnog programa 7. STIFF filmskog festivala koji je ove godine posvećen zvuku kao temeljnom generatoru kako svakodnevnog tako i umjetničkog impulsa. Stoga pozivamo umjetnike da prijave radove koji istražuju, mijenjaju, interpretiraju, produciraju ili na neki drugi način bilježe i osluškuju “zvuk svakodnevnice”. Odabrani radovi biti će prikazani tijekom STIFF festivala u sklopu izložbe Zvučne okupacije koja će biti postavljena u suradnji s Galerijom SKC u Rijeci. Radovi se šalju putem e-maila adrese sound.occupations@gmail.com.
Saznaj više

 East Silver Market 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. listopada – 1. studenog 2020., Jihlava (Češka)
Rok za prijavu: 31. svibnja 2020. (za projekte završene u 2020.), 31. 7. 2020. (za projekte u fazi grubog šnita)
Kontakt: info@eastsilver.net
Sajam dokumentarnog filma specijaliziran za filmove Istočne i Srednje Europe, a odvija se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. U sklopu sajma dodjeljuje se i nagrada Silver Eye. Ukupno 22 filma natjecat će se u kategorijama dugometražnog i kratkometražnog filma, a pobjednici će biti nagrađeni novčanim iznosom od 2 500 eura.
Saznaj više 

 ACE Series Special 2020: radionica razvoja TV projekata  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 31. listopada 2020., Bruxelles (Belgija)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2020.
Kontakt: series@ace-producers.com
Radionici za iskusne producente koji žele realizirati TV projekte unutar svoje produkcijske kuće i/ili koji teže usavršiti znanja razvoja i proizvodnje dramskih TV serija za međunarodnu publiku. Za sudjelovanje će biti odabrano 16 producenata s projektima TV serija u razvoju. Radionica je usmjerena na kreativne i financijske aspekte proizvodnje TV serija, ali u okviru programa održavaju se i predavanja o marketingu, razvoju publike, međunarodnim suradnjama i izradi poslovnih strategija kao i tečaj o korisnim alatima za razvoj sadržaja za format dramskih TV serija. Producenti će imati priliku raditi na svojim projektima s osobnim mentorima i kroz umrežavanje s polaznicima radionice.
Saznaj više

 Atelier Ludwigsburg-Paris  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2020. – kolovoz 2021.
Rok za prijavu: 1. lipnja 2020.
Kontakt: Ludwigsburg: Anne Christine Knoth, koordinatorica programa (anne_christine.knoth@filmakademie.de); Pariz: Christine Ghazarian (christine.ghazarian@femis.fr)
Jednogodišnji program namijenjen mladim producentima i distributerima, koji će kroz niz praktičnih zadataka steći uvid u trenutačne strategije pisanja scenarija, financiranja, produciranja, distribucije, marketinga i prodaje filma u zemljama Europske unije. Kandidati moraju imati završen preddiplomski studij, biti mlađi od trideset godina te uz engleski poznavati njemački ili francuski jezik (mogu se prijaviti sudionici koji govore samo engleski uz obavezu pohađanja pripremnih jezičnih tečajeva).
Saznaj više

 Odesa International Film Festival: EastSeries  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. srpnja 2020., Odesa (Ukrajina)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2020.
Kontakt: t.vlasova@oiff.com.ua
Inicijativa scenarističkog programa ScripTeast: riječ je o koprodukcijskom sajmu namijenjenom razvoju projekata dramskih TV serija s područja Središnje i Istočne Europe. Program je osmišljen za četiri do šest projekata, koji će se tijekom pitching foruma predstaviti istaknutim profesionalcima iz televizijskog sektora audiovizualne industrije, distributerima i koproducentima, s mogućnošću osvajanja 20.000 EUR vrijednosti postprodukcijskih usluga.
Saznaj više

 CineKid Script Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2020 – travanj (mjesto TBA)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2020.
Kontakt: professionals@cinekid.nl
Radionica namijenjena scenaristima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog, dokumentarnog ili animiranog filma za djecu (3 – 14 godina). Program traje šest mjeseci, karakterizira ga individualizirani pristup svakom projektu, a obuhvaća edukaciju i konzultacije „jedan na jedan“, razvojne radionice, testiranje pred djecom te rad s glumcima. Prijaviti se mogu do dva autora po projektu.
Saznaj više

 San Sebastian: Koprodukcijski forum Europe i Latinske Amerike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 23. rujna 2020., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 15. lipnja 2020.
Kontakt: industryclub@sansebastianfestival.com
Forum namijenjen umrežavanju filmskih profesionalaca iz Europe i Latinske Amerike, koji se odvija tijekom Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u fazi razvoja, koji već imaju osigurano 20% financiranja i koji imaju profesionalnu ili sadržajnu poveznicu s Latinskom Amerikom (producenti, lokacije snimanja, glumci, scenarij).
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.