Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – svibanj 2019.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u svibnju i početkom lipnja 2019. godine.

Tijekom svibnja i početkom lipnja 2019. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Radionica za montažere  
Vrijeme i mjesto: 1. – 2. lipnja 2019., (London, Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt

Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika i namijenjena usavršavanju umjetničkih i zanatskih aspekata montaže, čiji je voditelj jedan od vodećih montažera današnjice Mick Audsley (Interview with the Vampire, 12 Monkeys, High FIdelity, Harry Potter and the Goblet of Fire, Everest). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica za direktore fotografije  
Vrijeme i mjesto: 1. – 2. lipnja 2019., (London, Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt

Dvodnevna radionica osmišljena za 27 sudionika usmjerena na širok spektar tema vezanih uz rad direktora fotografije na filmu. Voditelj radionice jedan je od najutjecajnih direktora fotografije, Christian Berger, poznat po radu na filmu White Ribbon s Michaelom Hanekeom kao i radu s mnogobrojnim drugim istaknutim redateljima (Luc Bondy, Wolfgang Glück, Stephen Gaghan, János Szász, Virgil Widrich, Terrence Malick). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Radionica psiho, drama  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. modul: 6. svibnja 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 1. svibnja 2019.
Kontakt: radionice@kkz.hr

Psihodrama je terapijski pravac baziran na ideji da su naši identiteti kompleksne formacije satkane od niza uloga koje igramo u različitim životnim situacijama. U psiho drami se pomoću akcijskih dramskih tehnika istražuju različiti aspekti naših odnosa sa samima sobom i svijetom oko nas. Treći modul radionice, naslova Vječni sjaj samokritičnog uma, održat će se u ponedjeljak 6. svibnja 19 – 21 sati. Radionica je namijenjena svima koji se bave nekim oblikom kreativnog rada. Prijave se šalju na: radionice@kkz.hr.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Filmska vježbaonica „U PRIRODI!“  
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. do 12. 5. 2019., Dom Crvenog križa, Sljeme
Rok za prijavu: 5. svibnja 2019.
Kontakt: radionice@kkz.hr

Filmska vježbaonica: U PRIRODI! je radionica namijenjena filmskim profesionalcima i amaterima a jedini preduvjet jest da polaznici znaju samostalno koristiti fotoaparat i/ili kameru i montirati.
Smještaj podrazumijeva dva noćenja u Domu i sve obroke tijekom radionice, a maksimalan broj polaznika je osam. Radionica se sastoji od niza jednostavnijih i opsežnijih literarnih i vizualnih vježbi, nakon kojih će svaki od polaznika imati i prezentacijski dio s ciljem vježbanja izlagačkih vještina. Voditeljica radionice je Petra Zlonoga uz asistenta Vedrana Šuvara.
Saznaj više

 Production Bridge (Venice Gap-Financing Market)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. kolovoza – 1. rujna 2019., Lido/Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 1. svibnja 2019.
Kontakt: gapfinancingmarket@labiennale.org

Platforma namijenjena producentima s projektom iz područja dugometražnog dokumentarnog i igranog filma te virtualnih radova, koji traže međunarodne partnere za zatvaranje financijske konstrukcije projekta. Program je osmišljen za 45 polaznika, a aktivnosti uključuju sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima za vrijeme 76. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. Prijaviti se može ovdje.
Saznaj više

 Locarno Film Festival: Industry Academy  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 13. kolovoza 2019., Locarno (Švicarska)
Rok za prijavu: 3. svibnja 2019.
Kontakt: locarnoacademy@locarnofestival.ch

Radionica za mlade profesionalce iz područja distribucije, prodaje, kinoprikazivaštva ili festivalskog programiranja koja se održava u sklopu 72. Međunarodnog filmskog festivala u Locarnu. Izabrani sudionici bit će dio posebno osmišljenog programa koji se sastoji od masterclassova, sastanaka s međunarodnim filmskim profesionalcima i grupnih sesija. Prijaviti se može ovdje.
Saznaj više

 Locarno Film Festival: Filmmakers Academy  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 17. kolovoza 2019., Locarno (Švicarska)
Rok za prijavu: 3. svibnja 2019.
Kontakt: locarnoacademy@locarnofestival.ch

Radionica za petnaest mladih redatelja iz cijelog svijeta koja se održava u sklopu Međunarodnog festivala u Locarnu i sudionicima pruža priliku da prodube svoje znanje o filmskoj profesiji. Svake godine Akademija spaja vodeće filmske profesionalce i obećavajuće nove talente.
Saznaj više

 Europski žanrovski forum (European Genre Forum)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 7. srpnja 2019. (Zagreb, Hrvatska), posljednji tjedan studenog 2019. (Tallinn, Estonija)
Rok za prijavu: 5. svibnja 2019.
Kontakt: Annick Mahnert (koordinatorica foruma), info@europeangenreforum.com

Cjelogodišnji trening-program namijenjen autorima prvih i drugih dugometražnih filmova, koji razvijaju projekt žanrovskog filma, što uključuje film strave, znanstvenu fantastiku, fantasy, anime, crnu komediju, triler, mystery, pustolovni film, borilački film i dokumentarni film koji se bavi žanrovskom tematikom. Program foruma podijeljen je ove godine na dvije cjeline (Producing Lab i Packaging Lab), koje će se održati tijekom sljedećih manifestacija: Black Nights Film Festival u Tallinnu i Fantastic Zagreb Film Festival. Forum financijski podržava i Kreativna Europa - Potprogram MEDIA.
Saznaj više

 Cartoon Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 19. rujna 2019.,Toulouse (Francuska)
Rok za prijavu: 8. svibnja 2019.
Kontakt: forum@cartoon-media.eu

Cartoon Forum je vodeći europski koprodukcijski forum za animirane televizijske projekte. Projekt mora imati trajanje od najmanje 26 minuta i 50% animacije te završenu fazu pretprodukcije.
Saznaj više

 KVIFF Eastern Promises Industry Days: Eurimages Lab Project Award  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2. srpnja 2019., Karlovy Vary (Češka)
Rok za prijavu: 8. svibnja 2019.
Kontakt: industry@kviff.com

Program namijenjen predstavljanju osam formalno ili sadržajno inovativnih projekata. Prijavljeni projekti moraju biti u fazi postprodukcije te međunarodnog karaktera. Producent ili redatelj imat će deset minuta za predstavljanje, a nagrada iznosi 50.000 EUR.
Saznaj više

 Talents Sarajevo 2019.  
Vrijeme i mjesto: 17. – 22. kolovoza 2019., Sarajevo
Rok za prijavu: 13. svibnja 2019.
Kontakt: talents_sarajevo@sff.ba 

Osnovan u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, program Talents Sarajevo kontinuirano se razvijao i postepeno prerastao u regionalno sjecište za upoznavanje i obuku perspektivnih filmskih radnika. Program je otvoren mladim glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, direktorima fotografije i filmskim kritičarima iz Jugoistočne Europe i Južnog Kavkaza. Trinaesto izdanje programa nudi bogat izbor masterclassova, moderiranih stručnih razgovora i interaktivnih panel diskusija kao i projektnih laboratorija, studio programa i radionica. Tema ovogodišnjeg izdanja je INNOCENCE UN/PROTECTED.
Saznaj više

 KVIFF Eastern Promises Industry Days: First Cut Lab  
Vrijeme i mjesto: 2. – 5. srpnja 2019., Karlovy Vary (Češka)
Rok za prijavu: 13. svibnja 2019.
Kontakt: maartje.alders@firstcutlab.eu

Radionica koja će se održati u sklopu Industrijskog programa KVIFF-a, a osmišljena je za tri dugometražna filma u fazi montaže iz Srednje i Istočne Europe, Češke i Slovačke te Bliskog Istoka. Odabrani timovi redatelja i producenata imat će priliku dobiti povratnu informaciju od vrhunskih festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata.
Saznaj više

 KVIFF Eastern Promises Industry Days: Works in Progress  
Vrijeme i mjesto: 1. srpnja 2019., Karlovy Vary (Češka)
Rok za prijavu: 15. svibnja 2019.
Kontakt: industry@kviff.com

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary namijenjen predstavljanju filmova u postprodukciji, u trajanju iznad 60 minuta, iz Srednje i Istočne Europe. Obvezni dio prijavnice je 20 minuta grubog šnita i pet minuta dugačak isječak iz filma. Program je osmišljen za dvanaest filmova, a svaki producent imat će petnaest minuta da predstavi svoj projekt. Glavna nagrada iznosi 10.000 EUR te postprodukcijske usluge.
Saznaj više

 KVIFF Eastern Promises Industry Days: Docs in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2. srpnja 2019., Karlovy Vary (Češka)
Rok za prijavu: 15. svibnja 2019.
Kontakt: industry@kviff.com

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary namijenjen predstavljanju dokumentarnih filmova iz Srednje i Istočne Europe, koji se nalaze u završnoj fazi produkcije, fazi postprodukcije ili su upravo završeni. Obvezni dio prijavnice je 20 minuta grubog šnita i petominutni isječak iz filma. Program je osmišljen za najviše deset filmova, a svaki producent imat će deset minuta da predstavi svoj projekt. Glavna nagrada iznosi 5.000 EUR.
Saznaj više

 Atelier Ludwigsburg-Paris  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2019. – kolovoz 2020.
Rok za prijavu: 31. svibnja 2019.
Kontakt: Ludwigsburg: Anne Christine Knoth, koordinatorica programa (anne_christine.knoth@filmakademie.de); Pariz: Christine Ghazarian (christine.ghazarian@femis.fr)

Jednogodišnji program namijenjen mladim producentima i distributerima, koji će kroz niz praktičnih zadataka steći uvid u trenutačne strategije pisanja scenarija, financiranja, produciranja, distribucije, marketinga i prodaje filma u zemljama Europske unije. Kandidati moraju imati završen preddiplomski studij, biti mlađi od trideset godina te uz engleski poznavati njemački ili francuski jezik (mogu se prijaviti sudionici koji govore samo engleski uz obavezu pohađanja pripremnih jezičnih tečajeva.)
Saznaj više

 Odesa International Film Festival: EastSeries  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. srpnja 2019., Odesa (Ukrajina)
Rok za prijavu: 31. svibnja 2019.
Kontakt: t.vlasova@oiff.com.ua

Inicijativa scenarističkog programa ScripTeast: riječ je o koprodukcijskom sajmu namijenjenom razvoju projekata dramskih TV serija s područja Središnje i Istočne Europe. Program je osmišljen za četiri do šest projekata, koji će se tijekom pitching foruma predstaviti istaknutim profesionalcima iz televizijskog sektora audiovizualne industrije, distributerima i koproducentima, s mogućnošću osvajanja 20.000 EUR vrijednosti postprodukcijskih usluga.
Saznaj više

 Masterclass by Duart: Casting radionica sa Tusse Lande   
Vrijeme i mjesto: 1. – 2. lipnja 2019., Zagreb
Rok za prijave: do popunjenja
Kontakt: office@castingduart.com

Radionica je namijenjena svim filmskim profesionalcima koji žele naučiti nešto više o casting procesu. Voditeljica jedna od najboljih europska casting direktorica, Tusse Lande, koja je radila na švedskim filmovima koji su postigli veliki svjetski uspjeh te lansirala brojne glumce (Noomi Rapace - The Girl with the Dragon Tattoo). 
Saznaj više

 Kino klub Split: Radionica scenarija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 20. lipnja 2019.
Rok za prijavu: 1. lipnja 2019.
Kontakt: suncica.fradelic@gmail.com

Scenaristička radionica pod mentorstvom Kinge Keszthely održavati će se u prostorijama Kino kluba Split od 17. do 20. lipnja 2019. Radionica će se sastojati od grupnih predavanja i individualnih konzultacija s odabranim polaznicima, a održavati će se na engleskom jeziku. Za učestvovanje je potrebno dostaviti sinopsis ili scenarij projekta. Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca
Saznaj više

 Kino klub Split: Radionica filmske kritike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 20. lipnja 2019.
Rok za prijavu: 1. lipnja 2019.
Kontakt: suncica.fradelic@gmail.com

Radionica filmske kritike pod mentorstvom Jonathana Rosenbauma održavati će se u prostorijama Kino kluba Split od 17. do 20. lipnja 2019. Program radionice obrađivati će tematski dva filma Orsona Wellesa: F for fake i The Other Side of the Wind, a polaznici će imati priliku i napisati vlastite tekstove. Program će se odvijati na engleskom jeziku. Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca
Saznaj više

 CineKid Script Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 24. listopada 2019., (Amsterdam); prosinac 2019. / siječanj 2020. (individualne online sesije); 22. – 26. veljače 2020. (Berlin); travanj 2020. (kontrolne online sesije)
Rok za prijavu: 3. lipnja 2019.
Kontakt: professionals@cinekid.nl

Radionica namijenjena scenaristima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog, dokumentarnog ili animiranog filma za djecu (3 – 14 godina). Program traje šest mjeseci, karakterizira ga individualizirani pristup svakom projektu, a obuhvaća edukaciju i konzultacije „jedan na jedan“, razvojne radionice, testiranje pred djecom te rad s glumcima. Prijaviti se mogu do dva autora po projektu.
Saznaj više

 INTERDOC 2019.: Međunarodni masterclass dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 29. kolovoza 2019., Požega (Srbija)
Rok za prijavu: 10. lipnja 2019.
Kontakt: office@film-art.org

Radionica fokusirana na razvoj kreativnog dokumentarnog filma (scenarij i režija), namijenjena studentima, filmskim i TV profesionalcima te svima koji žele saznati nešto više o ovoj filmskoj formi. Obavezno znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 28. kolovoza 2019., Varaždin
Rok za prijavu: 15. lipnja 2019.
Kontakt: press@hfs.hr

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen profesorima, odgajateljima, studentima, članovima klubova i udruga te samostalnim autorima zainteresiranima za film i medijsku kulturu. Program Škole sastoji se od predavanja, metodičke radionice, video radionice, projekcije filmova i skupne rasprave o filmu. Svrha je programa prenijeti temeljna znanja za provedbu nastave, a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu te za upućeniji praktični rad s učenicima.
Saznaj više

 New Horizons International Film Festival: Developing Your Film Festival 2019.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 28. srpnja 2019., Wroclaw (Poljska)
Rok za prijavu: 15. lipnja 2019.
Kontakt: training@independentcinemaoffice.org.uk

Program obuke koji potiče razmjenu najboljih međunarodnih praksi filmskih festivala diljem svijeta. Program se održava 22. – 28. srpnja 2019. u sklopu Međunarodnog filmskog festivala New Horizons u Wroclawu, a ima za cilj pomoći profesionalcima filmskih festivala da unaprijede poslovne vještine, razviju kreativne strategije i razvijaju buduće suradnje.
Saznaj više

 San Sebastian: Koprodukcijski forum Europe i Latinske Amerike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 25. rujna 2019., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 15. lipnja 2019.
Kontakt: industryclub@sansebastianfestival.com

Forum namijenjen umrežavanju filmskih profesionalaca iz Europe i Latinske Amerike, koji se odvija tijekom Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u fazi razvoja, koji već imaju osigurano 20% financiranja i koji imaju profesionalnu ili sadržajnu poveznicu s Latinskom Amerikom (producenti, lokacije snimanja, glumci, scenarij).
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.