Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – svibanj 2018.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u svibnju i početkom lipnja 2018. godine.

Tijekom svibnja i početkom lipnja 2018. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 CineLink Drama  
Vrijeme i mjesto održavanja: kolovoz 2018., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 5. svibnja 2018.
Kontakt: industry@sff.ba

Platforma za razvoj kvalitetnih TV dramskih serija s područja Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Program je namijenjen projektima u fazi razvoja, ali s uključenim producentom, scenaristom i idejnim tvorcem.
Saznaj više

 Radionice medijske pismenosti Kino kluba Split  
Vrijeme i mjesto održavanja: TBA
Rok za prijavu: 5. svibnja 2018.
Kontakt: Matija Holjevac, matija@kks.hr

Skup radionica medijske pismenosti podijeljenih u 3 kategorije: za djecu, učitelje i roditelje. Radionice će se provoditi pod stručnim vodstvom, a obuhvaćaju predavanja o sigurnosti na internetu, medijima i dječjem razvoju, nasilju u medijima i prepoznavanju stereotipa, kritički osvrt na film i filmsku umjetnost, pisanje filmske kritike i radionicu objave članka u medijima.
Saznaj više

 Karlovy Vary Industry: Eurimages Lab Project Award  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. srpnja 2018., Karlovy Vary (Češka)
Rok za prijavu: 7. svibnja 2018.
Kontakt: Daniel Machill, machill@kviff.com

Program namijenjen predstavljanju osam formalno ili sadržajno inovativnih projekata. Prijavljeni projekti moraju biti u fazu postprodukcije te međunarodnog karaktera. Producent ili redatelj imat će deset minuta za predstavljanje, a nagrada iznosi 50.000 EUR.
Saznaj više

 Production Bridge (Venice Gap-Financing Market)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 31. kolovoza – 2. rujna 2018., Lido/Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 8. svibnja 2018.
Kontakt: gapfinancingmarket@labiennale.org

Platforma namijenjena producentima s projektom iz područja dugometražnog dokumentarnog, igranog ili animiranog filma, TV ili internetske serije ili virtualne stvarnosti, koji traže međunarodne partnere za zatvaranje financijske konstrukcije projekta. Program je osmišljen za 48 polaznika, a aktivnosti uključuju sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima za vrijeme 75. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji.
Saznaj više

 Works in Progress @ KVIFF  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2. srpnja 2018., Karlovy Vary (Češka)
Rok za prijavu: 14. svibnja 2018.
Kontakt: Daniel Machill, machill@kviff.com

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary namijenjen predstavljanju filmova iz Srednje i Istočne Europe, koji se nalaze u fazi postprodukcije. Obvezni dio prijavnice je 20 minuta grubog šnita i petominutni insert iz filma. Program je osmišljen za osam filmova, a svaki producent imat će osam minuta da predstavi svoj projekt. Glavna nagrada iznosi 100.000 EUR u novcu (10.000 EUR) i post-produkcijskim uslugama.
Saznaj više

 Trans Atlantic Partners 2018  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 21. lipnja 2018., Berlin (Njemačka), 10. – 16. rujna 2018., Halifax (Kanada)
Rok za prijavu: 14. svibnja 2018.
Kontakt: dr@epi.media

Na program Trans Atlantic Partners mogu se prijaviti isključivo etablirane producentice s TV projektom koji je pogodan za međunarodnu koprodukciju. TAP je intenzivni program usavršavanja i umrežavanja za filmske i TV producente iz Europe, Kanade i SAD-a. 
Saznaj više

 Docs in Progress @ KVIFF 2018  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. srpnja 2018., Karlovy Vary (Češka)
Rok za prijavu: 14. svibnja 2018.
Kontakt: Daniel Machill, machill@kviff.com

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary namijenjen predstavljanju dokumentarnih filmova iz Srednje i Istočne Europe, koji se nalaze u završnoj fazi produkcije, fazi postprodukcije ili su upravo završeni. Obvezni dio prijavnice je 20 minuta grubog šnita i petominutni insert iz filma. Program je osmišljen za osam filmova, a svaki producent imat će osam minuta da predstavi svoj projekt. Glavna nagrada iznosi 5.000 EUR.
Saznaj više

 Koprodukcijski forum Međunarodnog filmskog festivala u Bruxellesu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 27. lipnja 2018., Bruxelles (Belgija)
Rok za prijavu: 22. svibnja 2018.
Kontakt: forum@briff.be

Koprodukcijski forum namijenjen poticanju koprodukcija između belgijskih i međunarodnih producenata. Kandidati moraju imati osigurano barem 50% budžeta projekta koji prijavljuju ili u svojoj filmografiji moraju imati barem jedan film u kinodistribuciji. Producenti odabranih projekata primit će pozivnicu koja uključuje: festivalsku akreditaciju, pokrivene troškove smještaja i povrat troškova putovanja u iznosu do 300 EUR.
Saznaj više

 Odesa IFF ScripTeast Series Projects  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. srpnja 2018, Odesa (Ukrajina)
Rok za prijavu: 25. svibnja 2018.
Kontakt: o.oleshchenko@oiff.com.ua

Nova inicijativa scenarističkog programa ScripTeast: riječ je o koprodukcijskom sajmu namijenjenom razvoju projekata dramskih TV serija s područja Središnje i Istočne Europe. Program je osmišljen za četiri do šest projekata, koji će se tijekom pitching foruma predstaviti istaknutim profesionalcima iz televizijskog sektora audiovizualne industrije, s mogućnošću osvajanja postprodukcijskih usluga vrijednosti 20.000 USD.
Saznaj više

 CineLink Co-production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: kolovoz 2018., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 28. svibnja 2018.
Kontakt: industry@sff.ba

Drugi poziv za prijave, koji je namijenjen već afirmiranim filmskim autorima čiji su projekti u naprednom stadiju razvoja i financiranja, a koji žele ostvariti bolji pristup filmskom tržištu posredstvom koprodukcijskog sajma CineLink.
Saznaj više

 Atelier Ludwigsburg-Paris  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2018/2019 (listopad 2018. – kolovoz 2019.)
Rok za prijavu: 31. svibnja 2018.
Kontakt: Ludwigsburg: Anne Christine Knoth, koordinatorica programa, anne_christine.knoth@filmakademie.de; Pariz: Christine Ghazarian, christine.ghazarian@femis.fr

Jednogodišnji program namijenjen mladim producentima i distributerim, koji će kroz niz praktičnih zadataka steći uvid u trenutačne strategije pisanja scenarija, financiranja, produciranja, distribucije, marketinga i prodaje filma u zemljama Europske unije. Kandidati moraju imati završen preddiplomski studij, biti mlađi od trideset godina te uz engleski poznavati njemački ili francuski jezik.
Saznaj više

 Sources 2 Projects & Process Training Mentors for European Screenwriters and Filmmakers  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 26. rujna 2018., Bavarska (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2018.
Kontakt: info@sources2.de

Radionica namijena profesionalcima koji rade kao mentori na području scenarija ili razvoja priče u igranom ili dokumentarnom filmu.
Saznaj više

 PriFORUM: Best Pitch  
Vrijeme i mjesto održavanja: TBA, Priština (Kosovo)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2018.
Kontakt: forum@prifilmfest.org

Radionica namijenjena filmskim profesionalcima iz Jugoistočne Europe koji razvijaju projekt prvog ili drugog dugometražnog igranog filma, koji se nalazi u fazi razvoja ili predprodukcije. Radionica se sastoji od nekoliko modula (priprema za pitching, razvoj scenarija, sesije jedan-na-jedan sa stručnjacima za financiranje i koprodukciju), a odabrani projekti konkuriraju i za nagrade.
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.