Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – svibanj 2017.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u svibnju i početkom lipnja 2017. godine.

Tijekom svibnja i početkom lipnja 2017. godine ističu rokovi za sljedeće radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Docu Talents@KVIFF 

Vrijeme i mjesto održavanja: 4. srpnja 2017., Karlovy Vary (Češka)
Rok za prijavu: 30. travnja 2017.
Kontakt: Jarmila Outratová, voditeljica industrijskog programa (jarmila@dokument-festival.cz)

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary nastao u suradnji s Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma u Jihlavi. Namijenjen je predstavljanju dugometražnih i srednjometražnih dokumentarnih filmova iz Srednje i Istočne Europe, koji se nalaze u fazi produkcije ili postprodukcije, čiji se završetak planira do srpnja 2018. Prijave su otvorene redateljima i producentima.
Saznaj više

 Institut Erich Pommer: Umijeće pregovaranja u audiovizualnom sektoru 

Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 11. lipnja 2017., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 30. travnja 2017. (za sniženu kotizaciju), 4. svibnja 2017. (za stipendiju)
Kontakt: Dina Rubanovitš, voditeljica (dr@epi.media), Kim Voss, asistentica (kv@epi.media)

Radionica Instituta Erich Pommer posvećena uspješnoj izradi ugovora (scenarij, koprodukcija, distribucija, TV licenciranje). Za zemlje niskog produkcijskog kapaciteta osigurane su i stipendije.
Saznaj više

 Production Bridge (Venice Gap-Financing Market)  

Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 3. rujna 2017., Lido/Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 3. svibnja 2017.
Kontakt: gapfinancingmarket@labiennale.org

Platforma namijenjena producentima s projektom iz područja dugometražnog dokumentarnog ili igranog filma, TV ili internetske serije ili virtualne stvarnosti, koji traže međunarodne partnere za zatvaranje financijske konstrukcije projekta. Program je osmišljen za 40 polaznika, a aktivnosti uključuju sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima za vrijeme 74. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji.
Saznaj više

 Ex Oriente Film 

Vrijeme i mjesto održavanja: 26. lipnja – 1. srpnja 2017., Split (Hrvatska); 23. – 28. listopada 2017., Jihlava (Češka); ožujak 2018., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 4. svibnja 2017.
Kontakt: Kristýna Balaban, Ex Oriente Film Manager (kbalaban@dokweb.net), Tereza Ritterová, Ex Oriente Film Coordinator (tereza@dokweb.net)

Radionica namijenjena razvoju kreativnog dokumentarnog filma, koja se odvija u Splitu, Pragu i Jihlavi. Radionica je osmišljena za 12 projekata, a namijena je timovima redatelja i producenata. Kotizacija iznosi 1800 eura, no postoji i mogućnost djelomičnog stipendiranja.
Saznaj više

 CineLink Drama  

Vrijeme i mjesto održavanja: kolovoz 2017., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 5. svibnja 2017.
Kontakt: industry@sff.ba

Platforma za razvoj kvalitetnih TV dramskih serija s područja Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Program je namijenjen projektima u fazi razvoja, ali s uključenim producentom, scenaristom i idejnim tvorcem.
Saznaj više

 Karlovy Vary Industry: Eurimages Lab Project Award 

Vrijeme i mjesto održavanja: 3. srpnja 2017., Karlovy Vary (Češka)
Rok za prijavu: 5. svibnja 2017.
Kontakt: Natalie Krausova (krausova@kviff.com)

Program namijenjen predstavljanju osam formalno ili sadržajno inovativnih projekata. Prijavljeni projekti moraju biti u fazu postprodukcije te međunarodnog karaktera. Producent ili redatelj imat će deset minuta za predstavljanje, a nagrada iznosi 50.000 EUR.
Saznaj više

 Works in Progress @ KVIFF 

Vrijeme i mjesto održavanja: 3. srpnja 2017., Karlovy Vary (Češka)
Rok za prijavu: 12. svibnja 2017.
Kontakt: Natalie Krausova (krausova@kviff.com)

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary namijenjen predstavljanju filmova iz Srednje i Istočne Europe, koji se nalaze u fazi postprodukcije. Obvezni dio prijavnice je 20 minuta grubog šnita i petominutni insert iz filma. Program je osmišljen za osam filmova, a svaki producent imat će deset minuta da predstavi svoj projekt. Glavna nagrada iznosi 10.000 EUR u novcu i post-produkcijskim uslugama.
Sadržaj više

 Festival kratkometražnog filma u Drami: Pitching Lab i Pitching Forum 

Vrijeme i mjesto održavanja: 22. rujna 2017., Drama (Grčka)
Rok za prijavu: 15. svibnja 2017.
Kontakt: Barbara Dukas (barbaradukas@gmail.com)

Filmski festival u Drami organizira radionicu za pitching za kratkometražni film te Pitching Forum, namijenjen predstavljanju projekata kratkometražnog filma potencijalnim financijerima i koproducentima.
Saznaj više

 Scenaristička fokus radionica na Filmskoj RUNDI  

Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 28. svibnja 2017. (Osijek) 
Rok za prijavu: 18. svibnja 2017.
Kontakt: filmskarunda@gmail.com

Trodnevna radionica scenarija namijenjena je svima koje zanima pisanje i scenaristika. Voditelji su radionice redateljica i scenaristica Lana Kosovac te producent i scenarist Matija Drniković koji će vas primjerima iz teorije i prakse uvesti u to kreativno područje filmskog stvaranja. Maksimalan broj polaznika je 10, a sve odabrane organizatori će o detaljnom planu radionice obavijestiti do 22.svibnja. Radionica je besplatna i odvijat će se tijekom dana u vrijeme trajanja Filmske RUNDE.
Saznaj više

 CineLink Co-production Market 

Vrijeme i mjesto održavanja: kolovoz 2017., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 28. svibnja 2017.
Kontakt: industry@sff.ba

Drugi poziv za prijave, koji je namijenjen već afirmiranim filmskim autorima čiji su projekti u naprednom stadiju razvoja i financiranja, a koji žele ostvariti bolji pristup filmskom tržištu posredstvom koprodukcijskog sajma CineLink.
Saznaj više

 Atelier Ludwigsburg-Paris 

Vrijeme i mjesto održavanja: tba
Rok za prijavu: 31. svibnja 2017.
Kontakt: Ludwigsburg: Anne Christine Knoth, koordinatorica programa (anne_christine.knoth@filmakademie.de); Pariz: Christopher Rodriguez (christine.ghazarian@femis.fr, c.rodriguez@femis.fr)

Jednogodišnji program namijenjen mladim producentima i distributerima, koji će kroz niz praktičnih zadataka steći uvid u trenutačne strategije pisanja scenarija, financiranja, produciranja, distribucije, marketinga i prodaje filma u zemljama Europske unije. Kandidati moraju imati završen preddiplomski studij, biti mlađi od trideset godina te uz engleski poznavati njemački ili francuski jezik.
Saznaj više

 Sources 2 Projects & Process Training Mentors for Screenwriters and Filmmakers 

Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 22. listopad 2017., Baden (Austrija)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2017.
Kontakt: info@sources2.de

Radionica namijena profesionalcima koji rade kao mentori na području scenarija ili razvoja priče u igranom ili dokumentarnom filmu.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.