Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – svibanj 2016.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u svibnju i početkom lipnja 2016. godine.

Tijekom svibnja i početkom lipnja 2016. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Filmska radionica Ex Oriente  

Vrijeme i mjesto: 1. sesija: 27. lipnja – 2. srpnja 2016. (Split, RH); 2. sesija: 24. – 29. listopada 2016. (Jihlava, Češka); 3. sesija: 6. – 12. ožujka 2017. (Prag, Češka)
Rok za prijavu: 4. svibnja 2016.
Kontakt: Veronika Lišková, voditeljica (veronika@dokweb.net), Kristyna Balaban, koordinatorica (kbalaban@dokweb.net)

Praški Institut za dokumentarni film poziva zainteresirane autore da se prijave na natječaj za međunarodnu radionicu dokumentarnog filma, koja će se održati u tri sesije, raspoređene od lipnja 2016. do ožujka 2017. godine, u Splitu, Jihlavi i Pragu. Radionica je usmjerena na razvoj i produkciju kreativnih dokumentarnih filmova iz srednje i istočne Europe. Osim kreativne i organizacijske podrške režiserima i producentima, radionica predviđa i stipendije koje pokrivaju dio kotizacije i putnih troškova sudionika. Pozivu se mogu odazvati i promatrači iz produkcijskih i distribucijskih kuća, audiovizualnih institucija, televizijskih kuća, filmskih festivala i fondacija.

Glavni mentori radionice su dramaturg, redatelj i producent Iikka Vehkalahti (Finska), voditelj studija European Documentary Network Mikael Opstrup (Danska), redatelj i producent Filip Remunda te redateljica i dramaturginja Ivana Milošević Pauerova (Češka).
Saznaj više

 Docu Talents @KVIFF  

Vrijeme i mjesto: 5. srpnja 2016.
Rok za prijavu: 30. travnja 2016.
Kontakt: Jarmila Outratová, voditeljica (jarmila@dokument-festival.cz)

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary namijenjen predstavljanju kreativnih dokumentarnih filmova iz Srednje i Istočne Europe, koji se nalaze u fazi produkcije ili post-produkcije. Prijave su otvorene redateljima i producentima.

Saznaj više.

 Nisimazine VIS: Viena Independent Shorts 2016  

Vrijeme i mjesto: 25. svibnja – 1. lipnja 2016., Beč
Rok za prijavu: 1. svibnja 2016.
Kontakt: europe@nisimasa.com

Nisimazine je redoviti program filmske kritike i novinarstva na području kulture, koji se održava za vrijeme filmskim festivala diljem svijeta. Njegovo sljedeće izdanje održat će se za vrijeme 12. izdanja festivala Vienna Independent Shorts, koji je od ove godine postao "Academy Qualifying Festival". Poziv je otvoren mladim filmskim kritičarima i novinarima s područja Balkana, koji će imati priliku biti dio uredničkog tima te pokrivati različite sekcije festivala. Prijaviti se može ovdje.

Saznaj više.

 Talents Sarajevo 2016  

Vrijeme i mjesto: 14. – 20. kolovoza 2016., Sarajevo
Rok za prijavu: 10. svibnja 2016.
Kontakt: Asja Makarević, voditeljica (asja.makarevic@sff.ba, talents_sarajevo@sff.ba)

Osnovan u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, program Talents Sarajevo profilirao se u regionalni centar za upoznavanje i trening nadolazećih filmskih profesionalaca. 10. Talents Sarajevo otvoren je mladim glumcima, rediteljima, scenaristima, producentima, direktorima fotografije i filmskim kritičarima iz Jugoistočne Europe i Južnog Kavkaza. Jubilarno izdanje nudi bogat Summit program, koji se sastoji od predavanja, moderiranih razgovora i interaktivnih panel-diskusija, upotpunjen laboratorijima za razvoj projekata Pack&Pitch i Script Station te studio programima i radionicama namijenjenim pojedinačnim profesijama kao što su Acting Studio, Camera Studio, Film Stage Studio and Talent Press. Tema ovogodišnjeg izdanja je igra između vidljivog i nevidljivog u kinematografiji.

Saznaj više.

 Works in Progress @ KVIFF  

Vrijeme i mjesto: 4. srpnja 2016., Karlovy Vary
Rok za prijavu: 13. svibnja 2016.
Kontakt: Hugo Rosák, voditelj Film Industry Officea (rosak@kviff.com)

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary namijenjen predstavljanju filmova u postprodukciji iz Srednje i Istočne Europe. Obvezni dio prijavnice je 20 minuta rough cuta i petminuta dugačak izvadak iz filma. Program je osmišljen za osam filmova, a svaki producent imat će osam minuta da predstavi svoj projekt. Glavna nagrada iznosi 10.000 EUR te post-produkcijske usluge.

Saznaj više.

 Eurimages Lab Project Award 2016  

Vrijeme i mjesto: 4. srpnja 2016., Karlovy Vary (Češka)
Rok za prijavu: 14. svibnja 2016.
Kontakt: Hugo Rosák, voditelj Film Industry Officea (rosak@kviff.com)

Program namijenjen predstavljanju osam novih i obećavajućih projekata koji unose inovaciju u formu i sadržaj filma. Producent ili redatelj imat će osam minuta da predstave svoj film, a nagrada iznosi 50.000 EUR.

Saznaj više.

 Cartoon 360  

Vrijeme i mjesto: 30. svibnja – 1. lipnja 2016., Barcelona (Španjolska)
Rok za prijavu: 16. svibnja 2016.
Kontakt: info@cartoon-media.eu

Događaj namijenjen uspješnom razvoju projekata na digitalnom tržištu, koji pokriva područje razvoja sadržaja, financija i distribucije. Ovogodišnje izdanje uključuje panel na kojem će sudjelovati 27 stručnjaka iz industrije, pitching sesije krosmedijskih projekata te ostale oblike umrežavanja s profesionalcima sa scene. Kotizacija iznosi 400 EUR.

Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.