Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – svibanj 2015.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u svibnju 2015. godine.

Tijekom svibnja 2015. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Radionice Jeanne Moreau 
Vrijeme i mjesto održavanja: prva sesija 24. - 28. kolovoza 2015. Angers, Francuska; druga sesija  28. - 31. siječnja 2016. u okviru Premiers Plans Festivala u Angersu, Francuska 
Rok za prijavu: 06. 05. 2015.
Kontakt: ateliers@premiersplans.org

Ova devetodnevna radionica koju je pokrenula Jeanne Moreau namijenjena je mladim filmašima s jednim ili dva dosad snimljena kratka filma te prvim dugometražnim igranim filmom u pripremi. Radionica uključuje prikazivanje i analizu filmskih klasika, edukaciju uz pomoć afirmiranih filmaša i tehničara, razvoj projekata polaznika pod vodstvom instruktora

Radionica pruža potporu u prvim koracima svijetom dugometražnih igranih filmova te nudi diversifikaciju tehničkih, umjetničkih i estetskih referenca pomažući tako polaznicima u definiranju vlastitih umjetničkih odabira.
Saznaj više

 EAVE Producers Galway Film Fair   
Vrijeme i mjesto održavanja: 09. – 11. lipnja 2015., Galway, Irska 
Rok za prijavu: 08. 05. 2015.

Kontakt:  tina@eave.org, fair@galwayfilmfleadh.com

Program je nastao u suradnji EAVE – vodeće platforme za profesionalno usavršavanje europskih producenata i Filmskog sajma u Galwayu te je namijenjen producentima koji su uspješno završili EAVE radionicu, a trenutno završavaju ili imaju gotov igrani ili dokumentarni dugometražni projekt.
Saznaj više

 Cartoon Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 18. rujna, Toulouse, Francuska 
Rok za prijavu: 13. 05. 2015.

Kontakt: info@cartoon-media.eu 

Cartoon Forum je pitching i koprodukcijski forum za animirane TV projekte. Tijekom tri dana producenti imaju priliku pitchati svoje projekte ispred 870 TV nakladnika, investitora i drugih potencijalnih partnera iz 30 zemalja. Od svog osnutka 1990. na ovome su forumu 594 serije našle financijere i ukupno privukle 2 milijarde eura.
Saznaj više

 Works in Progress 2015 – Karlovy Vary  
Vrijeme i mjesto održavanja: 01. lipnja 2015., Karlovy Vary, Češka
Rok za prijavu: 15. 5. 2015.

Kontakt: industry@kviff.com

Works in Progress 2015 je program jednodnevne prezentacije novih dugometražnih filmova iz srednje i istočne Europe čije se premijere očekuju nakon srpnja 2015., a odvija se u sklopu 50. Međunarodnog filmskog festivala u Karlovyim Varyima te je namijenjen plasiranju projekata I filmova međunarodnim distributerima, prodajnim agentima i koordinatorima festivalskih programa.
Saznaj više

 MAIA – pravna i financijska pitanja    
Vrijeme i mjesto: 06. – 10. srpnja 2015., Litva
Rok za prijavu: 15. 05. 2015.

Kontakt: info@maiaworkshops.org

Radionice Maia napredni su program usavršavanja osmišljen za mlade europske producente. Cilj im je razviti kod polaznika osnovne kreativne i upravljačke vještine potrebne za vođenje projekata igranoga ili kreativnog dokumentarnog filma u njegovim različitim fazama: razvoju, produkciji i distribuciji. Posebna pozornost posvećuje se novim i inovativnim načinima financiranja, koprodukcije i marketinga niskobudžetnih europskih filmova.
Program Maia obuhvaća tri neovisne petodnevne radionice. Svaka od njih nudi kombinaciju studija slučaja, teorijske nastave i praktičnih vježbi, konkretan rad na projektima polaznika te individualne sastanke s mentorima i edukatorima. Odlične su to prilike za stvaranje novih kontakata i umrežavanje. Prva sesija radionica održana je tijekom travnja.
Saznaj više

 FRAME – budućnost restauracije audiovizualnoga sadržaja u Europi 2015.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. lipnja -23. listopada 2015. Bry-sur-Marne, Pariz, Francuska
Rok za prijavu: 22. 05. 2015.

Kontakt: frame@ina.fr

Radionica pruža edukaciju iz područja restauracije filmskih i televizijskih arhivskih materijala korištenjem novih tehnologija, sve u cilju isticanja njihove dodane vrijednosti i povećanja dostupnosti. Održava se u suradnji s Međunarodnim savezom televizijskih arhiva i EBU (Europska zajednica televizijskih prikazivača) Trainingom.
Prva će se sesija usredotočiti na očuvanje i digitalizaciju video i filmskoga sadržaja dok će u okviru druge sesije naglasak biti na iskorištavanju ekonomskoga potencijala video i filmskoga digitalnog sadržaja
Saznaj više

 L’Atelier/Masterclass 2015. - 2016.  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2015. - kolovoz 2016., Ludwigsburg, Njemačka
Rok za prijavu: 31. 5. 2015.

Kontakt: christine.ghazarian@femis.fr

L’Atelier/Masterclass 2015. - 2016. jednogodišnji je program edukacije namijenjen mladim europskim filmskim producentima i distributerima.
Usmjeren na projekte i praksu, program L’Atelier/Masterclass uspijeva prenijeti puls europskoga filmskog tržišta. Njegov je cilj unapređivanje praktičnih kompetencija, kreativnosti i komunikacijskih vještina, a jamči i intenzivan uvid u operativne postupke i kriterije u filmskoj produkciji. Program obuhvaća: radionice i seminare, predavanja i studije slučajeva, posjete najvećim festivalima (Berlin, Cannes, Angers, Tübingen), razvoj individualnih projekata polaznika.
Na kraju programa L'Atelier/Masterclass polaznici će producirati kratke filmove zajedno s televizijom ARTE, Filmakademie Baden-Württemberg (iz Njemačke) te školom La Femis (iz Francuske) kao francusko-njemačke koprodukcije. Filmovi će biti prikazani na festivalima te na televiziji ARTE.
Saznaj više

 Art Cinema = Action + Management 2015.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 31. kolovoza – 7. rujna 2015., San Servolo, Venecija, Italija
Rok za prijavu: 31.5.2015.

Kontakt: cicae@art-et-essai.org

Seminar je namijenjen voditeljima i radnicima u art kinima, a clijevi su bolje razumijevanje ključnih aspekata ove profesije, stjecanje praktičnih znanja koja prenose vodeći europski kinoprikazivači, umrežavanje sa 100-ak kolega kinoprikazivača art filmova, izrada praktičnih alata i projekata u korist cijele struke, jačanje osjećaja sigurnosti u vlastitu profesionalnost. Ovaj je seminar organiziran u dvije sesije te je prilagođen iskustvu i profilu kandidata.
Saznaj više

 Erich Pommer Institut – Osnovni pravni okvir: Strategije digitalne distribucije 2015.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 29. studenog, Berlin, Njemačka
Rok za prijavu: registracija se vrši po principu prvenstva prijave, nema naznačenog roka

Kontakt: radojevic@epi-medieninstitut.de

Zahvaljujući novim medijima filmaši su moćniji nego ikad prije jer su prvi put u mogućnosti – s pomoću digitalne tehnologije – financirati, producirati i distribuirati vlastite sadržaje.
Cilj je ovoga seminara pružiti producentima (i distributerima) osnovne alate koji će im pomoći da iskoriste potencijale što ih nudi digitalni svijet: naučit će sve o VOD-u, COD-u, DOD-u i participativnom financiranju (crowdfunding) u svijetu društvenih medija analizirajući najnovije poslovne primjere.
Saznaj više

 Erich Pommer Institut - Osnovni pravni okvir: Program o europskoj koprodukciji 2015.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 18. listopada, Berlin, Njemačka
Rok za prijavu: registracija se vrši po principu prvenstva prijave, nema naznačenog roka

Kontakt: radojevic@epi-medieninstitut.de

Radionica Instituta „Erich Pommer“ naglasak stavlja na načine uspješnoga ostvarivanja europskih koprodukcija, uključujući predavanja na temu njihovih financijskih strategija te odgovarajućih pravnih okvira.
Saznaj više 

 Sources 2 – Projekti i procesi  
Vrijeme i mjesto održavanja: 01. – 05. listopada, Amsterdam, Nizozemska 
Rok za prijavu: 01. 06. 2015. 

Kontakt: info@sources2.de

Program podrazumijeva trodnevni susret sudionika te tromjesečno učenje na daljinu. Polaznici će imati priliku u malim grupama, uz mentorstvo savjetnika radionice, sudjelovati u zajedničkim sesijama i predavanjima, kao i analizama ključnih točaka diskusije.
Bitna je prednost radionice ponajprije mogućnost usavršavanja mentorskih sposobnosti i stjecanja uvida u tzv. kutiju profesionalnih alata te uspostavljanje kontakata u okviru aktivne europske mreže s ciljem unaprjeđenja profesionalne suradnje i razmjene.
Saznaj više

 Ex Oriente Film 2015  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. sesija  20. - 25. srpnja 2015., Rijeka, Hrvatska (u suradnji s radionicom REFINERI); 2. sesija 26. - 31. listopada 2015.,  Jihlava, Češka (u okviru Međunardnog filmskog festivala u Jihlavi); 3. sesija od 7. do 13. ožujka 2016., Prag, Češka (u okviru East Doc Platforme i One World Film Festivala)
Rok za prijavu: 01. 06. 2015. 

Kontakt: masa@dokweb.net

Ovaj jednogodišnji program stručnoga usavršavanja s naglaskom na razvoju dokumentarnih filmova namijenjen je stručnim timovima redatelja i producenata iz Europe. Cilj mu je pružanje pomoći u vođenju i usmjeravanju razvoja i sufinanciranja kreativnih dokumentaraca srednje i istočne Europe.
Tijekom petodnevnih ili sedmodnevnih sesija redatelji i producenti imat će priliku, putem suradnje s iskusnim europskim producentima, redateljima, audiovizualnim stručnjacima i televizijskim urednicima, usavršavati razvoj priče i nacrt financijske strategije projekta te otkriti uspješne načine pronalaska međunarodnih partnera.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.