Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – studeni 2022.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u studenom i početkom prosinca 2022. godine.

Tijekom studenog i početkom prosinca 2022. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Radionica montaže s Barryjem Alexanderom Brownom
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 9. prosinca 2022., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontaktfilmlab@fest.pt
Četverodnevna online radionica osmišljena je za 25 sudionika a usmjerena je na montažu, kao i na davanje i primanje feedbacka i analiziranje radova voditelja radionice Barryja Alexandra Browna. Barry Brown montažer je i filmski redatelj, a za montažu filma BlacKkKlansman (2018) nominiran je za Oscara. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: radionica glume s Melissom Leo  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 9. prosinca 2022., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna online radionica osmišljena za do 20 sudionika usmjerena na razvoj glumačkih vještina za glumce koji se bave ili se namjeravaju ozbiljno baviti filmskom glumom. Voditeljica radionice je jedna od trenutno najtraženijih glumica Melissa Leo, dobitnica Oscara za ulogu u filmu The Fighter. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR (299 EUR do 3. 12. 2021.)
Saznaj više

 Diorama Film Bazaar Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 3. prosinca 2022., New Delhi, Indija; online (Diorama Live)
Rok za prijavu: 7. studenoga 2022. (redovni rok), 27. studenoga 2022. (produženi rok)
Kontakt: bazaar@diorama.in
Koprodukcijski sajam Međunarodnog filmskog festivala Diorama. Sudionici će imati priliku predstaviti svoje projekte pred brojnim indijskim i međunarodnim producentima, distributerima, prodajnim agentima i financijerima. 
Saznaj više

 FIPADOC International Pitches 2023  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 28. siječnja 2023., Biarritz (Francuska)
Rok za prijavu: 10. studenog 2022.
Kontakt: c.popp@fipadoc.com
Pitching sesija u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma FIPADOC, namijenjena dokumentarnim projektima u fazi razvoja ili produkcije. Projekti će biti predstavljeni pred izabranim predstavnicima filmske industrije. 
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: pobjednici se objavljuju 16. svibnja 2023., Hollywood (Kalifornija, SAD)
Rok za prijavu: 11. studenog 2022.
Kontaktinfo@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $2.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 East Doc Platform  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 30. ožujka 2022., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 13. studenoga 2022.
Kontakt: zdenek@dokweb.net
Program namijenjen dokumentarnim projektima iz Srednje i Istočne Europe koji se nalaze u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se može na sljedeće programe: East Doc Forum, East Doc Market i East Doc Interactive. Sudionici se natječu u nekoliko kategorija za novčane nagrade.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Crash Course zvuk – modul 2  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. studenog 2022., Zagreb
Rok za prijavu: 13. studenog 2022. (prijava na mail adresu)
Kontakt: oprema@kkz.hr 
Ova brzinska radionica zamišljena je u formi instrukcija o opremi koja je dostupna članovima Kinokluba. S ciljem da se ponove osnove i nadopune znanja o tehnici, radionica je otvorena svim članovima KKZ-a. Cilj je izbjeći lako otklonjive greške kod snimanja te preduhitriti vlastitu frustraciju oko istih. Broj sudionika ograničen je na 15.
Saznaj više

 Radionica CEE Animation  
Vrijeme i mjesto održavanja: veljača 2023. (Ljubljana), travanj 2023. (online), kolovoz 2023. (Bratislava), studeni 2023. (online)
Rok za prijavu: 14. studenog 2022.
Kontakt: office@ceeanimation.eu
Cjelogodišnji program namijenjen producentima animiranih filmova i njihovim kreativnim timovima iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta. Izdanje radionice za 2023. održat će se online on site, a sastoji se od četiri intenzivna modula tijekom kojih će polaznici steći znanja o razvoju projekta, marketingu i distribuciji, financijskim i pravnim aspektima posla i međunarodnim koprodukcijama. 
Saznaj više

 Documentary Campus Masterschool  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak – studeni 2023.; još neobjavljene lokacije u četiri europska grada
Rok za prijavu: 15. studenog 2022.
Kontakt: info@documentary-campus.com
Intenzivni desetomjesečni program namijenjen profesionalcima iz industrije koji žele razviti nove poslovne strategije i dobiti pristup međunarodnom dokumentarnom tržištu. Program se sastoji od 4 radionice usmjerene na razvoj, financiranje i marketing dokumentarnih projekata namijenjenih javnoj distribuciji (televizija ili digitalne platforme). Prijaviti se mogu timovi sastavljeni od redatelja i producenta, a bit će ih odabrano 15. Po završetku radionica, polaznici će u sklopu Leipzig Networking Daysa predstaviti svoje razvijene projekte pred vodećim savjetnicima za proizvodnju, distributerima i prikazivačima iz cijelog svijeta.
Saznaj više

 CPH:FORUM 2023  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21.– 23. ožujka 2023. Kopenhagen (Danska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2022.
Kontakt: forum@cphdox.dk
CPH:FORUM ove godine ponovno okuplja ključne međunarodne producente i financijere s ciljem otkrivanja novih nezavisnih i inovativnih djela u razvoju ili ranoj fazi produkcije. Sudjelovanje je otvoreno kreativnim i vizualno snažnim projektima iz područja dokumentarnog filma i novih medija, koji traže financijere i međunarodne partnere. Bit će odabrano do 30 projekata koji će se predstaviti vodećim producentima, prodajnim agentima, distributerima, prikazivačima i drugim profesionalcima iz industrije.
Saznaj više

 RE-ACT: poziv za razvoj koprodukcijskih projekata  
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj 2023.; When East Meets West, Trst, Italija (objava dobitnika)
Rok za prijavu: 15. studenog 2022. (redovni rok)
Kontakt: info@filmreact.eu
Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen je dugometražnim igranim, dokumentarnim i eksperimentalnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja, te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij Hrvatske, Srbije, Slovenije i regije Furlanije-Julijske krajine. Barem bi jedan član filmskog tima (redatelj ili neki od producenata) na dugometražnom igranom/dokumentarnom ili kratkometražnom animiranom filmu trebao raditi prvi ili drugi put. 
Saznaj više

 Production Value: planiranje snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 15. siječnja 2023., Riga (Latvija)
Rok za prijavu: 15. studenog 2022. (rok za asistente redatelja i izvršne producente), 20. studenog 2022. (rok za producente dugometražnog filma ili serije)
Kontakt: studies@productionvalue.net
Sedmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena asistentima redatelja i izvršnim producentima usmjerena na razradu plana snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova. Mogu se prijaviti i producenti i redatelji s projektom dugometražnog filma ili serije za razradu budžetiranja. Radionica okuplja velik broj filmskih profesionalaca, a kotizacija joj iznosi 800 eura za izvršne producente i 500 eura za asistente redatelja.
Saznaj više

 Cartoon Movie: koprodukcijski i pitching forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: Bordeaux (Francuska)
Rok za prijavu: 16. studenog 2022.
Kontakt: movie@cartoon-media.eu 
Jedan od najvažnijih pitching i koprodukcijskih foruma namijenjen razvoju projekta dugometražnog animiranog filma. Odabrani sudionici imat će priliku predstaviti svoj projekt pred distributerima, prodajnim agentima, financijerima te potencijalnim koproducentima. Program se sastoji od dvodnevnih pitching-sesija podijeljenih u 4 kategorije: koncept, razvoj, proizvodnja i prvi pogled (sneak preview)
Saznaj više

 Kino klub Split: radionica dokumentarnog filma
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. - 27. studenog 2022., Split
Rok za prijavu: 20. studenog 2022.
Kontakt: produkcija@kinoklubsplit.hr
Pod mentorstvom snimatelja i redatelja Tonća Gaćine, Kino klub Split organizira trodnevnu radionicu dokumentarnog filma na kojoj će se polaznici imati priliku upoznati s razvojem i produkcijom dokumentarnog filma. Za sudjelovanje na radionici, potrebna je prijava putem online obrasca. U slučaju povećanog interesa selekcija će se vršiti na osnovu motivacijskog pisma, a odabrani polaznici imat će dodatnu mogućnost organiziranih individualnih mentorskih konzultacija. Polaznici koji razvijaju vlastite projekte imat će prednost prilikom odabira.
Tonći Gaćina završio je dodiplomski studij Film i video na UMAS-u, Split i diplomski studij Filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje danas predaje dokumentarni film pri odsjeku Filmske i TV režije. 
Saznaj više

 EURODOC 2023. – radionica za razvoj dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 11. ožujka 2023., Njemačka; 4. – 10. lipnja 2023, još neobjavljena lokacija; 1. – 7. listopada 2023., Francuska
Rok za prijavu: 22. studenog 2022.
Kontakt: contact@eurodoc-net.com
Eurodoc je jednogodišnji program namijenjen producentima dokumentarnih filmova kao i savjetnicima za proizvodnju (comissioning executives) te predstavnicima filmskih fondova koji žele usavršiti stručno znanje i usmjeriti svoj projekt prema međunarodnome tržištu.
Radionica se sastoji od triju jednotjednih sesija – u ožujku, lipnju i studenome, u različitim zemljama. Bit će izabrano 26 sudionika na temelju kvalitete projekta i njegova međunarodnoga potencijala, kvalitete prethodnih projekata kandidata i poznavanja jezika (engleskoga i francuskoga). Eurodoc dodjeljuje stipendiju koja pokriva ili sudjelovanje na radionici i/ili troškove boravka. Stipendija se dodjeljuje učesnicima iz zemalja sa niskim kapacitetom.
Saznaj više

 Sofia Meetings 2023.
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 26. ožujka 2023., Sofija (Bugarska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2022. (za projekte), 22. siječnja 2023. (Works in Progress)
Kontakt: sofiameetings@siff.bg
Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: pitching dugometražnih filmova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Works in Progress prikazuju nezavršeni radovi iz regije, kao i završeni filmovi koji se predstavljaju selektorima međunarodnih festivala i distributerima. 
Saznaj više

 Global Pitch 2023.: Climate Change  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. i 8. veljače 2023. (online)
Rok za prijavu: 12. prosinca 2022. 
Kontakt: programming@sunnysideofthedoc.com 
Treći Global Pitch održava se ove godine u online izdanju. Pitch je namijenjen poticanju razgovora o klimatskim promjenama, stoga su poželjni projekti s pričama o globalnom zatopljenju i ostalim temama koje su usko povezane uz taj problem.
Saznaj više

 Eureka Series 2023. - Series Mania Institute  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. ožujka - lipanj 2023., Lille (Francuska)
Rok za prijavu: 16. prosinca 2022.
Kontakt: ghislaine.choupas-loobuyck@seriesmania.com 
Eureka Series je nova inicijativa između Series Mania Instituta u partnerstvu s organizacijom La Fémis, a namijenjena je profesionalcima u industriji TV serija. Radi se intenzivnom tromjesečnom programu usavršavanju za nove pisce televizijskih dramskih serija iz cijele Europe. Program usavršavanja ima za cilj okupiti 14 sudionika različitih europskih nacionalnosti, a usmjeren je na pisce TV dramskih serija koje zanima kreativna produkcija, uključujući, ali ne ograničavajući se na, nedavne bivše studente europskih filmskih i televizijskih škola. Polaznici će imati podršku međunarodnih nastavnika i stručnjaka. Prijave mogu podnijeti TV profesionalci s barem jednom autorskom zaslugom za emitiranu TV seriju ili online dramsku seriju ili kratki film ili igrani film, a navedena zasluga može biti profesionalna ili stečena tijekom programa usavršavanja. Postoji i mogućnost dodjele stipendija od strane Series Mania Instituta.
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. siječanja 2023., New York (SAD)
Rok za prijavu: 28. prosinca 2022. (produljeni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se dvanaest novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više

 Berlinale Co-Production Market: prijava bez projekta  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 22. veljače 2023., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: početak prosinca
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima, financijerima, prodajnim agentima te predstavnicima filmskih centara u potrazi za projektom u kojem bi sudjelovali. Četverodnevno događanje održavati će se od 18. – 2. veljače 2023. godine u okviru berlinskog filmskog festivala. Produkcijske kuće koje se prijavljuju moraju imati završenu barem jednu međunarodnu koprodukciju u posljednje tri godine.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.