Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – studeni 2021.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u studenom i početkom prosinca 2021. godine.

Tijekom studenog i početkom prosinca 2021. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Kino klub Sisak: radionica Korak do filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: studeni - prosinac 2021., Sisak 
Rok za prijavu: 2. studenog 2021.
Kontakt: kino.klub.sisak2013@gmail.com 
Kino klub Sisak organizira filmsku radionicu „Korak do filma“ namijenjenu učenicima srednjih škola. Polaznici će u razdoblju od studenog do prosinca Centru kreativne industrije Sisak te vanjskim lokacijama grada Siska učiti o osnovama filma, pisanju scenarija, razradi ideje, osnovama snimanja filmskog materijala, zatim o montaži slike i zvuka te na kraju kao rezultat snimiti dva filma. Filmovi će se prikazati na javnim promocijama u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak, a bit će poslani i na brojne filmske festivale.
Prva radionica održat će se 14. studenog u prostorijama Kino kluba Sisak, a prijavnica je dostupna ovdje.      
Saznaj više  

 Rotterdam Lab: radionica za producente  
Vrijeme i mjesto održavanja: 31. siječnja - 2. veljače 2022., Rotterdam (Nizozemska); 24. - 28. siječnja 2022. online 
Rok za prijavu: 8. studenog 2021.
Kontakt: proizvodnja@havc.hr
Na Rotterdam Labu svake godine sudjeluje 70tak producenata iz 24 zemlje, a glavni cilj radionice je omogućiti producentima stručno usavršavanje u području financiranja filmova, prodaje i distribucije te im omogućiti međunarodno umrežavanje. Rotterdam Lab nudi raznolik program koji uključuje neka osnovna znanja o produciranju filmova, no i nove informacije o razvoju i promjenama u industriji. 
Pravo prijave imaju producenti koji su producirali najmanje jedan ili dva kratkometražna filma, ne više od dva dugometražna filma i koji u narednom periodu planiraju koproducirati dugometražni film. Prijaviti se mogu svi zainteresirani producenti koji zadovoljavaju navedene uvjete slanjem dokumentacije na hrvatskom i engleskom jeziku (životopis i filmografija, osnovne informacije o produkcijskoj tvrtki, motivacijsko pismo) na mail adresu: proizvodnja@havc.hr.
Sudionike Rotterdam Laba odabire Rotterdam Lab u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom. Odabranom sudioniku bit će pokrivena  kotizacija za sudjelovanje u programu. 
Saznaj više    

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Docs in Progress, Rough Cut Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 17. travnja 2022., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 8. studenog 2021. (redovni rok); 17. prosinca 2021. (kasni rok)
Kontakt: industry@visionsdureel.ch
Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Otvoren je poziv za prijave na dva modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta), Docs in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere) i Rough Cut Lab (namijenjen timovima koji rade na prvom ili drugom dugometražnom filmu i koji se nalazi u fazi grubog šnita)
Saznaj više 

 CPH:FORUM 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. ožujka – 1. travnja 2022. Kopenhagen (Danska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2021.
Kontakt: forum@cphdox.dk
CPH:FORUM ove godine ponovno okuplja ključne međunarodne producente i financijere s ciljem otkrivanja novih nezavisnih i inovativnih djela u razvoju ili ranoj fazi produkcije. Sudjelovanje je otvoreno kreativnim i vizualno snažnim projektima iz područja dokumentarnog filma i novih medija, koji traže financijere i međunarodne partnere. Bit će odabrano do 35 projekata koji će se predstaviti vodećim producentima, prodajnim agentima, distributerima, prikazivačima i drugim profesionalcima iz industrije. Najbolji pitch osvojit će Eurimagesovu nagradu za razvoj u iznosu od 20 000 eura.
Saznaj više    

 Production Value: planiranje snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 16. siječnja 2022., Retz (Austrija)
Rok za prijavu: 15. studenog 2021. (rok za asistente redatelja i izvršne producente), 25. studenog 2021. (rok za producente i redatelje)
Kontakt: studies@productionvalue.net
Osmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena asistentima redatelja i izvršnim producentima usmjerena na razradu plana snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova. Mogu se prijaviti i producenti i redatelji s projektom dugometražnog filma ili serije za razradu budžetiranja. Kotizacija iznosi 800 eura za izvršne producente i 500 eura za asistente redatelja, a polaznici iz Hrvatske mogu se prijaviti i za stipendiju kojom će pokriti troškove putovanja i boravka djelomično ili u cijelosti.
Saznaj više 

 Radionica CEE Animation  
Vrijeme i mjesto održavanja: veljača 2022. (online), travanj 2022. (online), kolovoz 2022. (Poljska), studeni 2022. (online)
Rok za prijavu: 15. studenog 2021. (redovni rok), 22. studenog (produljeni rok)
Kontakt: office@ceeanimation.eu
Cjelogodišnji program namijenjen producentima animiranih filmova i njihovim kreativnim timovima iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta. Izdanje radionice za 2022. održat će se online i on site, a sastoji se od četiri intenzivna modula tijekom kojih će polaznici steći znanja o razvoju projekta, marketingu i distribuciji, financijskim i pravnim aspektima posla i međunarodnim koprodukcijama. 
Saznaj više   

 RE-ACT: poziv za razvoj koprodukcijskih projekata  
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj 2022.; When East Meets West, Trst, Italija (objava dobitnika)
Rok za prijavu: 15. studenog 2021. (redovni rok), 20. studenog 2021. (produljeni rok)
Kontakt: info@filmreact.eu
Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen je dugometražnim igranim, dokumentarnim i eksperimentalnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja, te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij Hrvatske, Srbije, Slovenije i regije Furlanije-Julijske krajine. Barem bi jedan član filmskog tima (redatelj ili neki od producenata) na dugometražnom igranom/dokumentarnom ili kratkometražnom animiranom filmu trebao raditi prvi ili drugi put. 
Saznaj više   

 FIPADOC International Pitches 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 23. siječnja 2022., Biarritz (Francuska)
Rok za prijavu: 16. studenog 2021.
Kontakt: c.popp@fipadoc.com
Pitching sesija u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma FIPADOC, namijenjena dokumentarnim projektima u fazi razvoja ili produkcije. Projekti će biti predstavljeni pred izabranim predstavnicima filmske industrije. 
Saznaj više   

 Cartoon Movie: koprodukcijski i pitching forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: Bordeaux (Francuska)
Rok za prijavu: 17. studenog 2021.
Kontakt: movie@cartoon-media.eu 
Jedan od najvažnijih pitching i koprodukcijskih foruma namijenjen razvoju projekta dugometražnog animiranog filma. Odabrani sudionici imat će priliku predstaviti svoj projekt pred distributerima, prodajnim agentima, financijerima te potencijalnim koproducentima. Program se sastoji od dvodnevnih pitching-sesija podijeljenih u 4 kategorije: koncept, razvoj, proizvodnja i prvi pogled (sneak preview)
Saznaj više 

 Diorama Film Bazaar Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 22. prosinca 2021., online
Rok za prijavu: 21. studenog 2021. (produljeni rok)
Kontakt: bazaar@diorama.in
Petodnevni koprodukcijski sajam Međunarodnog filmskog festivala Diorama. Sudionici će imati priliku predstaviti svoje projekte pred brojnim indijskim i međunarodnim producentima, distributerima, prodajnim agentima i financijerima. 
Saznaj više 

 East Doc Platform  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. ožujka – 1. travnja 2022., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 26. studenog 2021. (produljeni rok)
Kontakt: zdenek@dokweb.net
Program namijenjen dokumentarnim projektima iz Srednje i Istočne Europe koji se nalaze u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se može na sljedeće programe: East Doc Forum, East Doc Market i East Doc Interactive. Sudionici se natječu u nekoliko kategorija za novčane nagrade.
Saznaj više    

 Međunarodna rezidencija u Fontevraudu za animirane filmove  
Vrijeme i mjesto održavanja:  travanj i listopad 2022., opatija Fontevraud (Francuska)
Rok za prijavu: 28. studenog 2021.
Kontakt: h.regignano@fontevraud.fr
Rezidencija u trajanju od mjesec dana namijenjena raspisivanju projekta animiranog filma bilo kojeg trajanja. Odabrani polaznici dobivaju stipendiju od 1.200 eura te pokrivene putne troškove, a izabire ih žiri profesionalaca iz područja animacije. Prijavljuje se putem online obrasca
Saznaj više  

 Documentary Campus Masterschool  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak – studeni 2022.
Rok za prijavu: 30. studenog 2021.
Kontakt: info@documentary-campus.com
Intenzivni desetomjesečni program namijenjen profesionalcima iz industrije koji žele razviti nove poslovne strategije i dobiti pristup međunarodnom dokumentarnom tržištu. Program se sastoji od 4 radionice (i dodatnih webinara) usmjerenih na razvoj, financiranje i marketing dokumentarnih projekata namijenjenih javnoj distribuciji (televizija ili digitalne platforme). Prijaviti se mogu timovi sastavljeni od redatelja i producenta, a bit će ih odabrano 15. Po završetku radionica, polaznici će u sklopu Leipzig Networking Daysa predstaviti svoje razvijene projekte pred vodećim savjetnicima za proizvodnju, distributerima i prikazivačima iz cijelog svijeta.
Saznaj više   

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. siječnja 2022., New York (SAD)
Rok za prijavu: 30. studenog 2021. (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se dvanaest novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više  

 When East Meets West: This Is IT  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. siječnja 2022. (Trst, Italija; online)
Rok za prijavu: 30. studenog 2021. 
Kontakt: thisisit@alpeadriacinema.it 
Program u sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West namijenjen dugometražnim igranim filmovima s talijanskim producentom ili koproducentom i s izraženim vizualnim i umjetničkim pečatom. Prijaviti se mogu projekti u različitim stadijima postprodukcije (ne kraći od 70') u potrazi za međunarodnom distribucijom i festivalskom premijerom. 
Saznaj više  

 Berlinale Co-Production Market: prijava bez projekta  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 16. veljače 2022., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: TBA; početak prosinca 2021.
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima, financijerima, prodajnim agentima te predstavnicima filmskih centara u potrazi za projektom u kojem bi sudjelovali. Četverodnevno događanje održavati će se od 12. – 16. veljače 2022. godine u okviru berlinskog filmskog festivala. Produkcijske kuće koje se prijavljuju moraju imati završenu barem jednu međunarodnu koprodukciju u posljednje tri godine.
Saznaj više 

 Sofia Meetings 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 20. ožujka 2022., Sofija (Bugarska)
Rok za prijavu: 11. prosinca 2021. (za projekte), 11. siječnja 2022. (Works in Progress)
Kontakt: sofiameetings@siff.bg
Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: pitching dugometražnih filmova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Works in Progress prikazuju nezavršeni radovi iz regije, kao i završeni filmovi koji se predstavljaju selektorima međunarodnih festivala i distributerima. 
Saznaj više 

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: pobjednici se objavljuju 17. svibnja 2022., Hollywood (Kalifornija, SAD)
Rok za prijavu: 12. prosinca 2021. (kasni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $1.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više   


  


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.