Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – studeni 2020.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u studenom i početkom prosinca 2020. godine.

Tijekom studenog i početkom prosinca 2020. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Directing Actors for Film  
Vrijeme i mjesto održavanja:  9. - 12. studeni 2020., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica režije glume na filmu, namijenjena redateljima, asistentima redatelja i studentima filma. Radionica će trajati četiri dana, a vodi je priznati redatelj Pete Travis (Vantage Point, Endgame, Dredd). Radionica će biti održana online, a fokusirat će se na niz tema vezanih uz rad s glumcima na filmu tijekom faza pretprodukcije i produkcije. Polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu.
Saznaj više 

 Hrvatski filmski savez i VANIMA: Radionica animiranog filma za edukatore  
Vrijeme i mjesto održavanja:  početak radionice 7. 11. 2020., online
Rok za prijavu:  5. studenog 2020.
Kontakt: sanja.zanki@hfs.hr 
Hrvatski filmski savez u suradnji s Filmsko-kreativnim studijom VANIMA organizira online radionicu animiranog filma za sve koji  žele vještinu izrade animiranog filma prenijeti u  vrtićke skupine i učionice. Na radionici će biti usvojen osnove filmske teorije i filmskog jezika, nekoliko metodičkih scenarija za nastavu filma i ovladavanje praktičnim vještinama potrebnim za nastajanja animiranog filma. Radionica je osmišljena i realizirat će se u skladu s ishodima Kurikuluma Hrvatskoga jezika (predmetno područje kultura i mediji) i međupredmetnim temama.
Radionica će se održavati putem Zoom alata subotom u jutarnjim satima počevši od 7. studenoga 2020. Pozivaju se svi zainteresirani odgojno-obrazovni djelatnici (učitelji, nastavnici, odgojitelji) s područja Grada Zagreba da svoje prijave za sudjelovanje podnesu na mail.
Saznaj više 

 Kino klub Sisak: radionica Korak do filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: studeni - prosinac 2020., Sisak (Hrvatska)
Rok za prijavu: 5. studenog 2020.
Kontakt: holjevac.matija@gmail.com
Kino klub Sisak organizira filmsku radionicu „Korak do filma“ namijenjenu učenicima srednjih škola. Polaznici će u razdoblju od studenog do prosinca u prostorijama Kino kluba Sisak učiti osnove o filmu, pisanju scenarija, razradi ideje, osnove snimanja filmskog materijala, zatim montažu slike i zvuka te na kraju kao rezultat snimiti dva filma. Filmovi će se prikazati će na javnim promocijama u prostorijama Kino kluba Sisak, a bit će poslani i na brojne filmske festivale.
Prva radionica održat će se 14. studenog u prostorijama Kino kluba Sisak, a prijavnica je dostupna ovdje.     
Saznaj više  

 Filmska Ponistra  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. i 21. 11. 2020., online
Rok za prijavu: 10. studenog 2020.
Kontakt: filmskaponistra@gmail.com
Pitching radionica ove se godine održava u online izdanju, a polaznici će baviti izazovom predstavljanja svojih kratkometražnih filmskih projekata u novim okolnostima. Voditeljica i voditelj radionice su scenaristi i filmski autori, Anita Čeko i Ante Marin. Filmsku Ponistru organizira udruga Tvornica Ideja uz potporu HAVC-a.      Prijave se šalju na mail i trebaju sadržavati: sinopsis, treatment ili scenarij za kratkometražni film (dobrodošli su svi filmski rodovi), logline filma, kratku motivaciju za sudjelovanje, kratku biografiju, filmografiju i kontakt. 

 East Doc Platform  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 12. ožujka 2021., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 13. studenog 2020.
Kontakt: zdenek@dokweb.net
Program namijenjen dokumentarnim projektima iz Srednje i Istočne Europe koji se nalaze u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se može na sljedeće programe: East Doc Forum, East Doc Market i East Doc Interactive. 
Saznaj više

 Rotterdam Lab: radionica za producente  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. siječnja – 5. veljače 2021., online
Rok za prijavu: 2. studenog 2020.
Kontakt: proizvodnja@havc.hr
Na Rotterdam Labu svake godine sudjeluje 60 producenata iz 24 zemlje, a usavršavaju se kroz radionice, pitching, otvorene diskusije, individualno savjetovanje, panele i prezentacije koje vode stručnjaci iz raznih područja audiovizualnog sektora. Rotterdam Lab nudi raznolik program koji uključuje neka osnovna znanja o produciranju filmova, no i nove informacije o razvoju i promjenama u industriji. 
Pravo prijave imaju producenti koji su producirali najmanje 2 kratkometražna filma i koji u narednom periodu planiraju koproducirati dugometražni film. Prijaviti se mogu svi zainteresirani producenti koji zadovoljavaju navedene uvjete slanjem dokumentacije na hrvatskom i engleskom jeziku (životopis i filmografija, osnovne informacije o produkcijskoj tvrtki, motivacijsko pismo) na mail adresu: proizvodnja@havc.hr.
Odabranim sudionicima bit će pokrivena kotizacija za sudjelovanje u programu. 
Saznaj više 

 Documentary Campus Masterschool  
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj – studeni 2021.
Rok za prijavu: 15. studenog 2020.
Kontakt: info@documentary-campus.com
Intenzivni desetomjesečni program namijenjen profesionalcima iz industrije koji žele razviti nove poslovne strategije i dobiti pristup međunarodnom dokumentarnom tržištu. Program se sastoji od 4 radionice usmjerene na razvoj, financiranje i marketing dokumentarnih projekata namijenjenih javnoj distribuciji (televizija ili digitalne platforme). Prijaviti se mogu timovi sastavljeni od redatelja i producenta, a bit će ih odabrano 15. Po završetku radionica, polaznici će u sklopu Leipzig Networking Daysa predstaviti svoje razvijene projekte pred vodećim savjetnicima za proizvodnju, distributerima i prikazivačima iz cijelog svijeta.
Saznaj više 

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Docs in Progress, Rough Cut Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 24. travnja 2021., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2020. (redovni rok); 22. prosinca 2020. (kasni rok)
Kontakt: industry@visionsdureel.ch
Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Otvoren je poziv za prijave na dva modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta), Docs in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere) i Rough Cut Lab (namijenjen timovima koji rade na prvom ili drugom dugometražnom filmu i koji se nalazi u fazi grubog šnita)
Saznaj više  

 CPH:FORUM  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 28. ožujka 2021. Kopenhagen (Danska) i online (hibridno izdanje)
Rok za prijavu: 15. studenog 2020.
Kontakt: forum@cphdox.dk
CPH:FORUM ove godine ponovno okuplja ključne međunarodne producente i financijere s ciljem otkrivanja novih nezavisnih i inovativnih djela u razvoju ili ranoj fazi produkcije. Sudjelovanje je otvoreno kreativnim i vizualno snažnim projektima iz područja dokumentarnog filma i novih medija, koji traže financijere i međunarodne partnere. Bit će odabrano do 35 projekata koji će se predstaviti vodećim producentima, prodajnim agentima, distributerima, prikazivačima i drugim profesionalcima iz industrije. Najbolji pitch osvojit će Eurimagesovu nagradu za razvoj u iznosu od 15 000 eura.
Saznaj više 

 FIPADOC International pitches 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 24. siječnja 2021., Biarritz (Francuska)
Rok za prijavu: 16. studenog 2020.
Kontakt: c.popp@fipadoc.com
Pitching sesija u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma FIPADOC, namijenjena dokumentarnim projektima u fazi razvoja ili produkcije. Projekti će biti predstavljeni pred izabranim predstavnicima filmske industrije. 
Saznaj više

 Međunarodna rezidencija u Fontevraudu za animirane filmove  
Vrijeme i mjesto održavanja:  travanj i listopad 2021., opatija Fontevraud (Francuska)
Rok za prijavu: 17. studenog 2020.
Kontakt: h.regignano@fontevraud.fr
Rezidencija u trajanju od mjesec dana namijenjena raspisivanju projekta animiranog filma bilo kojeg trajanja. Odabrani polaznici dobivaju stipendiju od 1.200 eura te pokrivene putne troškove, a izabire ih žiri profesionalaca iz područja animacije.
Saznaj više 

 RE-ACT: poziv za razvoj koprodukcijskih projekata  
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj 2021.; When East Meets West, Trst, Italija (objava dobitnika)
Rok za prijavu: 20. studenog 2020.
Kontakt: info@filmreact.eu
Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen dugometražnim igranim, dokumentarnim i eksperimentalnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij triju područja.
Saznaj više 

 Diorama Film Bazaar Co-production Market, online  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 22. prosinca 2020., New Delhi (Indija)
Rok za prijavu: 20. studenog 2020.
Kontakt: bazaar@diorama.in
Četverodnevni koprodukcijski sajam Međunarodnog filmskog festivala Diorama. Sudionici će imati priliku predstaviti svoje projekte pred brojnim indijskim i međunarodnim producentima, distributerima, prodajnim agentima i financijerima. Bit će odabrano 10 projekata.
Saznaj više 

 Production Value: planiranje snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 24. siječnja 2021., Budimpešta (Mađarska)
Rok za prijavu: 20. studenog 2020.
Kontakt: studies@productionvalue.net
Sedmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena asistentima redatelja i izvršnim producentima usmjerena na razradu plana snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova. Radionica se održava 15. put, okuplja velik broj filmskih profesionalaca, a kotizacija joj iznosi 800 eura za izvršne producente i 500 eura za asistente redatelja. Polaznici iz Hrvatske mogu se prijaviti i za stipendiju kojom će pokriti troškove putovanja i boravka djelomično ili u cijelosti.
Saznaj više

 Radionica CEE Animation  
Vrijeme i mjesto održavanja: veljača 2021. (online), svibanj 2021. (Češka - ukoliko bude moguće, inače online), rujan 2021. (online), studeni 2021. (online)
Rok za prijavu: 23. studenog 2020.
Kontakt: office@ceeanimation.eu
Cjelogodišnji program namijenjen producentima animiranih filmova i njihovim kreativnim timovima iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta. Izdanje radionice za 2021. održat će se online, a sastoji se od četiri intenzivna modula tijekom kojih će polaznici steći znanja o razvoju projekta, marketingu i distribuciji, financijskim i pravnim aspektima posla i međunarodnim koprodukcijama. Ukoliko to bude moguće, održat će se jedan rezidencijalni modul.
Saznaj više 

 International Screenwriting Competition    
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 17. svibnja 2021., New York (SAD)
Rok za prijavu: 30 studenog 2020. (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se deset novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više 
 
 When East Meets West: First Cut Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 28. siječnja 2021., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 30. studenog 2020.
Kontakt:  matthieu.darras@firstcutlab.eu
Program osmišljen za tri dugometražna igrana filma koja se nalaze u fazi montaže, s redateljem i/ili producentom (većinski ili manjinski) iz Italije i Izraela. Odabrani timovi redatelja i producenata (sudjelovanje montažera nije obavezno) imat će priliku savjetovati se s iskusnim montažerima i dobiti povratne informacije od vrhunskih međunarodnih filmskih profesionalaca (festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata, itd.). Program se odvija u sklopu WHEN EAST MEETS WEST, koprodukcijskog foruma namijenjenog dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente. First Cut Lab posebno potiče prijavu manjinskih koprodukcija s Italijom.
Saznaj više 

 When East Meets West: Midpoint Cold Open  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 28. siječnja 2021., online/u suradnji s WEMW
Rok za prijavu: 30. studenog 2020.
Kontakt: katarina.tomkova@midpoint-institute.eu 
Radionica koja se odvija u sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West namijenjena razvoju praktičnih vještina u području proizvodnje i financiranja televizijskih serija u Europi. Prijaviti se mogu nezavisni producenti iz Srednjoistočne i Jugoistočne Europe, a program se sastoji od predavanja, grupnih sesija i individualnih konzultacija.
Saznaj više 

 ZagrebDox PRO  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2021., Zagreb
Rok za prijavu: 1. prosinca 2020.
Kontakt: pro@zagrebdox.net
ZagrebDox je četverodnevni program namjenjen usavršavanju dokumentarnih projekata u svim fazama razvoja i produkcije koji uključuje pitching forum, individualne sastanke s predstavnicima filmske industrije, te niz stručnih predavanja o aktualnim dokumentarističkim temama. Cilj je radionice pomoći sudionicima u pronalasku međunarodnih partnera potrebnih za realizaciju filmova kroz grupni i individualni rad na prezentaciji projekta i poboljšanju strukture financijskog plana. Mentori radionice i moderatori pitching foruma su direktorica Biografilm Festivala Leena Pasanen i nezavisni producent Stefano Tealdi. 
Saznaj više

 EURODOC 2021. – radionica za razvoj dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. veljače – 6. ožujka 2021. (TBC); 11. – 19. lipnja 2021. (Hrvatska); 2. – 9. listopada 2021. (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2020.
Kontakt: contact@eurodoc-net.com
Eurodoc je jednogodišnji program namijenjen producentima dokumentarnih filmova kao i savjetnicima za proizvodnju (comissioning executives) te predstavnicima filmskih fondova koji žele usavršiti stručno znanje i usmjeriti svoj projekt prema međunarodnome tržištu.
Radionica se sastoji od triju jednotjednih sesija – u ožujku, lipnju i studenome, u različitim zemljama. Bit će izabrano 26 sudionika na temelju kvalitete projekta i njegova međunarodnoga potencijala, kvalitete prethodnih projekata kandidata i poznavanja jezika (engleskoga i francuskoga).  Eurodoc dodjeljuje stipendiju koja pokriva ili sudjelovanje na radionici i / ili troškove boravka. Stipendija se dodjeljuje učesnicima iz zemalja sa niskim kapacitetom.
Saznaj više

 Sofia Meetings  2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 21. ožujka 2021., Sofija (Bugarska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2020. (za projekte), 1. 1. 2021. (Works in Progress)
Kontakt: sofiameetings@siff.bg
Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: pitching dugometražnih fimova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Works in Progress prikazuju nezavršeni radovi iz regije, kao i završeni filmovi koji se predstvaljaju selektorima međunarodnih festivala i distributerima. 
Saznaj više
 
 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD (vrijeme TBA)
Rok za prijavu: 13. prosinca 2020. (posljednji rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $1.000. Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.