Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – studeni 2019.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u studenom i početkom prosinca 2019. godine.

Tijekom studenog i početkom prosinca 2019. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Rotterdam Lab: radionica za producente  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 29. siječnja 2020., Rotterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 13. studenog 2019.
Kontakt: proizvodnja@havc.hr
Rotterdam Lab je petodnevna radionica namijenjena producentima u usponu. Glavni cilj radionice je omogućiti producentima stručno usavršavanje u području financiranja filmova, prodaje i distribucije te međunarodno umrežavanje, i to putem pitchinga, otvorenih diskusija, individualnog savjetovanja i panela koje vode stručnjaci iz raznih područja audiovizualnog sektora.
Pravo prijave imaju producenti koji su producirali najmanje 2 kratkometražna filma i koji u narednom periodu planiraju koproducirati dugometražni film. Prijaviti se mogu svi zainteresirani producenti koji zadovoljavaju navedene uvjete slanjem dokumentacije na hrvatskom i engleskom jeziku (životopis i filmografija, osnovne informacije o produkcijskoj tvrtki, motivacijsko pismo) na mail adresu: proizvodnja@havc.hr
Odabranim sudionicima bit će pokrivena akreditacija, smještaj i kotizacija za sudjelovanje u programu. 
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica za montažere  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 8. prosinca 2019., London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika i namijenjena usavršavanju umjetničkih i zanatskih aspekata montaže, a voditelj radionice je jedan od najinovativnijih i najoriginalnijih montažera današnjice Chris Dickens (Slumdog Millionaire, Rocketman, Mary Queen of Scots, Macbeth). Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP.
Saznaj više

 Valletta Film Lab: Scriptwriting Workshop  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 13. prosinca 2019. Valletta (Malta)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: info@filmgrainfoundation.org
Valletta Film Lab je radionica za scenariste i redatelje iz zemalja malog produkcijskog kapaciteta koji razvijaju scenarij za igrani dugometražni film. Za petodnevnu radionicu bit će odabrano 12 projekata, a sudionici će raditi u tri grupe, dvije su za dugometražne a jedna grupa je za kratkometražne filmove koji se razvijaju u dugometražne filmove. 
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica izrade filmske glazbe  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 12. siječnja 2020., London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika namijenjena praktičnom i interaktivnom učenju o umjetnosti izrade glazbe za film. Voditelj radionice je skladatelj Gary Yershon, nominiran za nagradu Oscar i poznat po svom radu na filmovima Mike Leigha (Mr. Turner, Happy-Go-Lucky, Another Year, Topsy-Turvy.). Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP (299 GBP do 4. listopada).
Saznaj više

 Bacači sjenki: filmska radionica Samo nebo nam je granica za starije od 54 godine  
Vrijeme i mjesto održavanja:  11. – 15. studenog 2019. (Pula)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: samonebonamjegranica@gmail.com
Program besplatnih filmskih radionica namijenjen polaznicima starijim od 54 godine u Zagrebu, Karlovcu i Puli. Program je zabavnog, emancipacijskog i obrazovnog karaktera koji nudi mogućnost ulaska u svijet filma onkraj standardnog gledateljskog i stvaralačkog iskustva. Polaznici uz pomoć iskusnih voditelja promišljaju film i medije iz više motrišta. Na radionicama s ostalim polaznicima dijele svoje priče, zgode i nezgode, a na osnovu njih kreiraju svoja autentična filmska djela. Broj polaznika je ograničen.
Saznaj više

 eQuinoxe: masterclass 'The Emotional Toolbox' s Laurie Hutzler  
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. studenog 2019., Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: info@equinoxe-europe.org 
Stručnjakinja za medije, Laurie Hutzler, održat će masterclass namijenjen pisanju i izradi scenarija i predstaviti jedinstvenu metodu kojom objedinjuje određene alate i vježbe koje olakšavaju stvaranje kreativnog sadržaja s emotivnom komponentom. Metodu The Emotional Toolbox -  Get to the Heart of the Story osmislila je kako bi pomogla profesionalcima u filmskoj industriji pri razvoju igranih filmova i televizijskih sadržaja.
Masterclass je namijenjen scenaristima, producentima, montažerima, filmskim profesionalcima i piscima, a organiziran je uz potporu HAVC-a i u suradnji s Open Media Group-om. Sudjelovanje se naplaćuje 150 EUR, a za sudionike iz Hrvatske taj iznos je 200 HRK.
Radionica je otvorena za javnost i prijave su moguće na office@equinoxe-europe.org

 TorinoFilmLab: ScriptLab - Projects 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2020. (TBA), lipanj 2020. (TBA), studeni 2020. (Turin, Italija)
Rok za prijavu: 1. studenog 2019.
Kontakt: juliette.fournier@torinofilmlab.it
ScriptLab je radionica za scenariste i redatelje koji razvijaju scenarij za igrani dugometražni film. Cilj mu je istražiti razne načine na koje se audiovizualni projekt može stvoriti: scenarij baziran na originalnoj priči ili adaptirani scenarij baziran na postojećem djelu. Radionica je namijenjena projektima u ranoj fazi razvoja. Program se sastoji od tri jednotjedne radionice i dvije online sesije. Na radionicu će biti prihvaćeno 20 projekata, a radit će se u pet grupa.
Saznaj više

 TorinoFilmLab: ScriptLab – Story Editing 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2020. (TBA), lipanj 2020. (TBA), studeni 2020. (Turin, Italija)
Rok za prijavu: 1. studenog 2019.
Kontakt: juliette.fournier@torinofilmlab.it
Napredni trening namijenjen filmskim profesionalcima koji žele sudjelovati u razvoju projekata dugometražnih filmova i TV-serija zajedno sa scenaristima i redateljima. Program se sastoji od tri jednotjedne radionice i dvije online sesije. Za radionicu će biti odabrano pet sudionika koji će, uz vodstvo mentora, raditi u grupama na četiri projekta.
Saznaj više 

 TFI Torino Film Industry (Torino Short Film Market, FCTP Production Days TFF Special event, TorinoFilmLab masterclasses)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 26. studenog 2019., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 1. studenog 2019. (rani rok), 8. studenog 2019. (redovni rok)
Kontakt: promozione@centrodelcorto.it
Rok za akreditacije za događanja u industrijskom dijelu Filmskog festivala u Torinu.
Saznaj više

 Međunarodna rezidencija u Fontevraudu za animirane filmove  
Vrijeme i mjesto održavanja:  travanj 2020., listopad 2020., opatija Fontevraud (Francuska)
Rok za prijavu: 4. studenog 2019.
Kontakt: h.regignano@fontevraud.fr
Rezidencija u trajanju od mjesec dana namijenjena raspisivanju projekta animiranog filma bilo kojeg trajanja. Odabrani polaznici dobivaju stipendiju od 1.200 eura te pokrivene putne troškove, a izabire ih žiri profesionalaca iz područja animacije.
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 19. svibnja 2020., New York (SAD)
Rok za prijavu: 5. studenog 2019. (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se deset novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više

 DKE – uredi MEDIA:  Mediatech Sprint  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. studenog 2019., Potsdam (Njemačka)
Rok za prijavu: 7. studenog 2019. (za kreativne stvaraoce)
Kontakt: erwin@cinemathon.international
Jednodnevna inovativna radionica MEDIATECH SPRINT u organizaciji DKE – ureda MEDIA iz Berlin-Brandenburga (Njemačke), Češke, Danske, Estonije, Francuske, Hrvatske i Italije namijenjena je sudjelovanju triju-četiriju tvrtki/organizacija iz područja europske audiovizualne industrije koje, u suradnji s 20-ak kreativnih interdisciplinarnih stvaralaca, razvijaju rješenja za neke od svojih poslovnih izazova.
Sudjelovanje u radionici besplatno je za kreativne stvaraoce.
Saznaj više

 East Doc Platform  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 13. ožujka 2020., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 8. studenog 2019.
Kontakt: zdenek@dokweb.net
Program namijenjen dokumentarnim projektima iz Srednje i Istočne Europe koji se nalaze u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se može na sljedeće programe: East Doc Forum, East Doc Market i East Doc Interactive. Sudionici se natječu u nekoliko kategorija za novčane nagrade.
Saznaj više

 Production Value: planiranje snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 19. siječnja 2020., Budimpešta (Mađarska)
Rok za prijavu: 10. studenog 2019.
Kontakt: studies@productionvalue.net
Sedmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena asistentima redatelja i izvršnim producentima usmjerena na razradu plana snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova. Radionica se održava 14. put, okuplja velik broj filmskih profesionalaca, a kotizacija joj iznosi 800 eura za izvršne producente i 500 eura za asistente redatelja. Polaznici iz Hrvatske mogu se prijaviti i za stipendiju kojom će pokriti troškove putovanja i boravka djelomično ili u cijelosti.
Saznaj više

 Documentary Campus Masterschool     
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj – studeni 2020.
Rok za prijavu: 11. studeni 2019.
Kontakt: info@documentary-campus.com
Intenzivni desetomjesečni program namijenjen profesionalcima iz industrije koji žele razviti nove poslovne strategije i dobiti pristup međunarodnom dokumentarnom tržištu. Program se sastoji od 4 radionice usmjerene na razvoj, financiranje i marketing dokumentarnih projekata namijenjenih javnoj distribuciji (televizija ili digitalne platforme). Prijaviti se mogu timovi sastavljeni od redatelja i producenta, a bit će ih odabrano 15. Po završetku radionica, polaznici će u sklopu Leipzig Networking Daysa predstaviti svoje razvijene projekte pred vodećim savjetnicima za proizvodnju, distributerima i prikazivačima iz cijelog svijeta.
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Mjesto i vrijeme održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD (vrijeme TBA)
Rok za prijavu: 11. studenog 2019. (posljednji rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $5.000. Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 RE-ACT: poziv za razvoj koprodukcijskih projekata  
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj 2019. (objava dobitnika)
Rok za prijavu: 15. studenog 2019.
Kontakt: info@filmreact.eu
Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen dugometražnim igranim, dokumentarnim,  i eksperimentalnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij triju područja.
Saznaj više

 FIPADOC pitching session 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 26. siječnja 2020., Biarritz (Francuska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2019.
Kontakt: industry@fipadoc.com 
Pitching sesija u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma FIPADOC, namijenjena dokumentarnim projektima u fazi razvoja ili produkcije. Prednost će ove godine imati projekti u potrazi za francuskim i/ili švedskim partnerima. Projekti će biti predstavljeni pred izabranim predstavnicima filmske industrije. Prijaviti se mogu projekti koji već imaju osigurano barem 15% sredstava.
Saznaj više

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Docs in Progress, Rough Cut Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. travnja – 2. svibnja 2020., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2019. (redovni rok); 15. prosinca 2019. (kasni rok)
Kontakt: Gudula Meinzolt, suvoditeljica industrije (gmeinzolt@visionsdureel.ch); Violeta Bava, suvoditeljica industrije (vbava@visionsdureel.ch)
Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Otvoren je poziv za prijave na dva modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta), Docs in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere) i Rough Cut Lab (namijenjen timovima koji rade na prvom ili drugom dugometražnom filmu i koji se nalazi u fazi grubog šnita). 
Saznaj više

 CPH:FORUM  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 26. ožujka 2020. Kopenhagen (Danska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2019.
Kontakt: forum@cphdox.dk
CPH:FORUM ove godine ponovno okuplja ključne međunarodne producente i financijere s ciljem otkrivanja novih nezavisnih i inovativnih djela u razvoju ili ranoj fazi produkcije. Sudjelovanje je otvoreno kreativnim i vizualno snažnim projektima iz područja dokumentarnog filma i novih medija, koji traže financijere i međunarodne partnere. Bit će odabrano do 30 projekata koji će se predstaviti vodećim producentima, prodajnim agentima, distributerima, prikazivačima i drugim profesionalcima iz industrije. Najbolji pitch osvojit će Eurimagesovu nagradu za razvoj u iznosu od 15 000 eura.
Saznaj više

 EURODOC 2020. – radionica za razvoj dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. - 7. ožujka 2020. (Italija); 31. svibnja – 6. lipnja 2020. (Hrvatska); 4. – 10. listopada 2020. (Španjolska)
Rok za prijavu: 29. studenog 2019.
Kontakt: contact@eurodoc-net.com
Eurodoc je jednogodišnji program namijenjen producentima dokumentarnih filmova kao i savjetnicima za proizvodnju (comissioning editors / executives) te predstavnicima filmskih fondova koji žele usavršiti stručno znanje i usmjeriti svoj projekt prema međunarodnome tržištu.
Radionica se sastoji od triju jednotjednih sesija – u ožujku, lipnju i studenome, u različitim zemljama. Bit će izabrano 26 sudionika na temelju kvalitete projekta i njegova međunarodnoga potencijala, kvalitete prethodnih projekata kandidata i poznavanja jezika (engleskoga i francuskoga).  Eurodoc dodjeljuje stipendiju koja pokriva ili sudjelovanje na radionici i / ili troškove boravka. Stipendija se dodjeljuje učesnicima iz zemalja sa niskim kapacitetom.
Saznaj više

 When East Meets West: First Cut Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 21. siječnja 2020., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 30. studenog 2019.
Kontakt: maartje.alders@firstcutlab.eu
Program osmišljen za tri dugometražna igrana filma iz Istočne Europe koja se nalaze u fazi montaže. .Odabrani timovi redatelja i producenata (sudjelovanje montažera nije obavezno) imat će priliku savjetovati se s iskusnim montažerima i dobiti povratne informacije od vrhunskih međunarodnih filmskih profesionalaca (festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata, itd.). Program se odvija u sklopu WHEN EAST MEETS WEST, koprodukcijskog foruma namijenjenog dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente na području Srednjoistočne Europe, Beneluxa i Italije.
Saznaj više

 When East Meets West: Midpoint Cold Open  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 22. siječnja 2020., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 30. studenog 2019.
Kontakt: katarina.tomkova@amu.cz
Radionica koja se odvija u sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West namijenjena razvoju praktičnih vještina u području proizvodnje i financiranja televizijskih serija u Europi. Prijaviti se mogu nezavisni producenti iz Srednjoistočne i Jugoistočne Europe, a program se sastoji od predavanja, grupnih sesija i individualnih konzultacija
Saznaj više

 Sources 2: Radionica razvoja scenarija    
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. ožujka – 3. travnja 2020., Luxembourg
Rok za prijavu: 1. prosinca 2019.
Kontakt: info@sources2.de
Scenaristička radionica namijenjena scenaristima ili scenarističkim timovima, odnosno redateljima i producentima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma ili kreativnog dokumentarca. Ovogodišnja radionica uključuje posebnu grupu za projekte s ženama u fokusu – naglasak je na ženske priče i perspektive kao i jake ženski likovi.
Saznaj više

 EKRAN+ 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2. – 5. ožujka 2020. (prva sesija); 16. – 24. travnja 2020. (druga sesija), 15. – 23. lipnja 2020. (treća sesija); 7. – 8. prosinca 2020. (Follow up sesija), Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2019.
Kontakt: promotion@havc.hr
Program EKRAN+ je europski program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne pretprodukcije, a namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu. Program je podijeljen u tri sesije u trajanju od četiri do devet dana, a između ostalog omogućuje rad na treatmentu ili prvom draftu scenarija te snimanje jedne ili dviju scena iz filma s profesionalnim glumcima, scenografima i direktorom fotografije kako bi se istražio i vizualni identitet filma. EKRAN+ zajednički je projekt Studija Wajda i Filmske škole Wajda, FOCAL-a (Švicarska), Austrijskog filmskog instituta, Hrvatskog audiovizualnog centra, Litavskog filmskog centra, a organiziran je uz potporu Poljskog filmskog instituta i Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.
Saznaj više

 Sofia Meetings  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 22. ožujka 2020., Sofia (Bugarska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2019.
Kontakt: sofiameetings@siff.bg
Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: Pitching dugometražnih fimova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Balkan Screenings/Works in Progress prikazuju dugometražni i kratkometražni radovi filmaša iz regije, kao i radovi koji su već ranije bili predstavljeni u sklopu Sofia Meetings. Projekcije su uglavnom namijenjene profesonalcima, a neke od njih otvorene su i za novinare.
Saznaj više

 ZagrebDox PRO  
Vrijeme održavanja: 15. – 20. ožujka 2020., Zagreb
Rok za prijavu: 7. prosinca 2019.
Kontakt: pro@zagrebdox.net
ZagrebDox Pro je šestodnevni program koji objedinjuje četverodnevnu radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum te dan međunarodne suradnje namijenjen susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije s ciljem ostvarivanja novih suradnji. Cilj je radionice pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da poboljšaju financijsku strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima (Leena Pasanen i Stefano Tealdi).
Saznaj više

 Berlinale Co-Production Market: prijava bez projekta   
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 26. veljače 2020., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 11. prosinca 2019.
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima, financijerima, prodajnim agentima te predstavnicima filmskih centara u potrazi za projektom u kojem bi sudjelovali.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.