Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – studeni 2018.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u studenom i početkom prosinca 2018. godine.

Tijekom studenog i početkom prosinca 2018. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Iz ljubavi: radionica za profesionalce iz kreativnih industrija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 11. studenog 2018.
Rok za prijavu: 1. studenog 2018.
Kontakt: ii@everythingworks.hr

Četverodnevna radionica namijenjena profesionalcima iz kreativnih industrija svih dobi i razina iskustva kao i onima kojima je kreativni rad u bilo kojem drugom području djelovanja izbor i potreba. Polaznici će istražiti proces stvaranja i rada koji je zajednički svim zanimanjima iz područja filma, televizije, radija i drugih medija, kazališta i drugih scenskih umjetnosti, glazbe, likovnih umjetnosti / multimedija, dizajna i arhitekture, izdavaštva, promidžbe i oglašavanja. Radionicu vode Leon Lučev i Jelena Graovac a organizatorica je Ivana Ivišić (everything works).
Saznaj više

 Međunarodna rezidencija u Fontevraudu za animirane filmove  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 30. travnja 2019., 1. – 30. listopada 2019., opatija Fontevraud (Francuska)
Rok za prijavu: 1. studenog 2018.
Kontakt: h.regignano@fontevraud.fr

Rezidencija u trajanju od mjesec dana namijenjena raspisivanju projekta animiranog filma bilo kojeg trajanja. Odabrani polaznici dobivaju stipendiju od 1.200 eura te pokrivene putne troškove, a izabire ih žiri profesionalaca iz područja animacije.
Saznaj više

 Redateljske metode rada s neprofesionalnim glumcima: Scandar Copti  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. i 4. studenog 2018., London
Rok za prijavu: do popunjenja (maksimalno 25 sudionika)
Kontakt: filmlab@fest.pt

Intenzivna dvodnevna radionica pod vodstvom palestinskog redatelja Scandara Optija tijekom koje će polaznici usvojiti Scandarove tehnike rada s glumcima prije i za vrijeme snimanja filma. Radionica je namijenjena redateljima, asistentima redatelja, producentima, studentima i svima zainteresiranima za režiranje filma s neprofesionalnim glumcima.
Saznaj više

 LIM (Less Is More): radionica za niskobudžetne projekte  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2018., Bretanja (Francuska); lipanj 2018., Transilvanija (Rumunjska); listopad 2018., Poljska
Rok za prijavu: 4. studenog 2018.

Radionica namijenjena razvoju scenarija projekata s ograničenim budžetom, čiji je cilj podučiti redatelje i scenariste kako da već u fazi razvoja scenarija razmišljaju o financijskim ograničenjima. Prijaviti se mogu scenaristi i redatelji koji razvijaju scenarij za svoj prvi, drugi ili treći dugometražni film. Među prijavljenima će biti odabrano 16 projekata, a rad je podijeljen u tri jednotjedne rezidencijalne radionice. Kotizacija iznosi 900 eura.
Saznaj više

 AnimatekaPRO Pitch 2018  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. i 4. prosinca 2018., Ljubljana (Slovenija)
Rok za prijavu: 5. studenog 2018.
Kontakt: pro@animateka.si

Pitching forum za kratkometražne animirane filmove u razvoju (kraće od 20 minuta), koji se održava za vrijeme Međunarodnog festivala animiranog filma Animateka u Ljubljani.
Saznaj više

 Torino Short Film Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 25. studenog 2018., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 5. studenog 2018.
Kontakt: promozione@centrodelcorto.it

Rok za akreditacije za treće izdanje Sajma kratkometražnog filma u Torinu, koji se odvija za vrijeme Filmskog festivala u Torinu.
Saznaj više

 Documentary Campus Masterschool  
Mjesto i vrijeme održavanja: siječanj – studeni 2019.
Rok za prijavu: 5. studenog 2018.
Kontakt: masterschool@documentary-campus.com

Intenzivni desetomjesečni program namijenjen profesionalcima iz industrije koji žele razviti nove poslovne strategije i dobiti pristup međunarodnom dokumentarnom tržištu. Program se sastoji od 4 radionice usmjerene na razvoj, financiranje i marketing dokumentarnih projekata namijenjenih javnoj distribuciji (televizija ili digitalne platforme). Prijaviti se mogu timovi sastavljeni od redatelja i producenta, a bit će ih odabrano 15. Po završetku radionica, polaznici će u sklopu Leipzig Networking Daysa predstaviti svoje razvijene projekte pred vodećim savjetnicima za proizvodnju, distributerima i prikazivačima iz cijelog svijeta.
Saznaj više

 When East Meets West  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 22. siječnja 2019., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 7. studenog 2018. (produljeni rok)
Kontakt: info@wemw.it

Koprodukcijski forum WHEN EAST MEETS WEST namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente na području Srednjoistočne Europe, Beneluxa i Italije. Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-diskusije i predavanja, a posjećuje ga preko 450 filmskih profesionalaca iz više od 35 zemalja. Odabrani projekti natječu se za nekoliko novčanih nagrada.
Saznaj više

 EUandME: natječaj za mlade filmaše  
Rok za prijavu: 7. studenog 2018. (produljeni rok)
Kontakt: comm-euandme@ec.europa.eu

U okviru kampanje EUandME Europska komisija organizira natječaj za mlade europske redatelje u dobi od 18 do 35 godina, koji se mogu natjecati u jednoj od pet kategorija: mobilnost, održivost, prava, digitalnost i vještine te poduzeća. Za svaku će se kategoriju odabrati jedan pobjednik, koji će za produkciju svojeg filma dobiti nagradu u vrijednosti od 7500 EUR, a svoj će film realizirati uz mentorstvo uglednog europskog redatelja.
Saznaj više

 Bacači sjenki: filmska radionica Samo nebo nam je granica za starije od 54 godine  
Mjesto i vrijeme održavanja: 12. – 16. studenog 2018. (Zagreb), 10. – 14. prosinca 2018. (Sinj), 14. – 18. siječnja 2019. (Pakrac)
Rok za prijavu: 7. studenog 2018.
Kontakt: samonebonamjegranica@gmail.com

Program inovativne filmske edukacije namijenjen polaznicima starijim od 54 godine u Zagrebu, Sinju i Pakracu. Program je zabavnog, emancipacijskog i obrazovnog karaktera koji nudi mogućnost ulaska u svijet filma onkraj standardnog gledateljskog i stvaralačkog iskustva. Polaznici uz pomoć iskusnih voditelja promišljaju film i medije iz više motrišta. Na radionicama s ostalim polaznicima dijele svoje priče, zgode i nezgode, a na osnovu njih kreiraju svoja autentična filmska djela. Broj polaznika je ograničen.
Saznaj više

 Filmska početnica: Radionica filmskih eksperimenata  
Vrijeme održavanja: 9. – 30. studenog 2018., Zagreb
Rok za prijavu: do popunjenja mjesta
Kontakt: filmskapocetnica@restarted.hr

Filmska početnica edukacijski je program Restarta pokrenut 2013. godine s fokusom na inovativan i originalan pristup filmskom obrazovanju od najranije dobi. Radionica fimskih eksperimenata namijenjena je djeci od 10 do 12 godina. Polaznici će se upoznati s tehnikom proučavanja malih predmeta pomoću mikroskopa te će od od tih mikro materijala stvoriti film. Usvojit će će stop-motion tehniku, osvjestit će postojanje, a potom i ulogu zvuka i boje u filmu.
Saznaj više

 Production Value: planiranje snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 20. siječnja 2019., Vänersborg (Švedska)
Rok za prijavu: 10. studenog 2018.
Kontakt: studies@productionvalue.net

Sedmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena asistentima redatelja i izvršnim producentima usmjerena na razradu plana snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova. Radionica se održava 13. put, okuplja velik broj filmskih profesionalaca, a kotizacija joj iznosi 800 eura za izvršne producente i 500 eura za asistente redatelja. Polaznici iz Hrvatske mogu se prijaviti i za stipendiju kojom će pokriti troškove putovanja i boravka djelomično ili u cijelosti.
Saznaj više

 Filmska početnica: Radionica 3D modeliranja  
Vrijeme održavanja: 11. studenog – 2. prosinca 2018., Zagreb
Rok za prijavu: do popunjenja mjesta
Kontakt: filmskapocetnica@restarted.hr

Radionica namijenjena djeci viših razreda osnovne škole (od 5. do 8. razreda). Polaznici će se upoznati s osnovnim trikovima 3D modeliranja koristeći se intuitivnim programom Sculptris. Cilj je motivirati polaznike na kreativnost i odbaciti ideju da je 3D prekompliciran i nedostižan. Polaznici će uz pomoć mentora naučiti kako realizirati svoju maštu u formi 3D skulpture.
Saznaj više

 Filmska početnica: Radionica osnove filma  
Vrijeme održavanja: 11. studenog – 2. prosinca 2018., Zagreb
Rok za prijavu: do popunjenja mjesta
Kontakt: filmskapocetnica@restarted.hr

Radionica namijenjena djeci od 5 do 7 godina. Polaznici će usvojiti tehniku stop animacije, a upoznat će se i s procesom stvaranja i oblikovanja glazbe za film. Na kraju će stvoriti iluziju pokreta te malo po malo od jednog objekta napraviti drugi. Mijenjat će im položaje i oblike kako bi dobili vlastitu priču.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Prep to Wrap  
Vrijeme i mjesto održavanja: studeni 2018. – siječanj 2019.
Rok za prijavu: 11. studenog 2018.
Kontakt: radionice@kkz.hr

Radionica pretprodukcije namijenjena autorima s prethodnim iskustvom u produkciji audiovizualnih djela koji kreću u pretprodukciju svog prvog igranog filma. Cilj radionice prenošenje je praktičnog znanja i informacija u svrhu lakšeg i kvalitetnijeg djelovanja u fazi pripreme filma. Kroz grupni i individualni rad obrađivat će se faze odabira suradnika, castinga, location scoutinga, odabira lokacija, komunikacije između sektora i dr. Voditelj radionice je Tin Žanić.
Saznaj više

 East Doc Platform  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 15. ožujka 2019., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 12. studenog 2018.
Kontakt: zdenek@dokweb.net

Program namijenjen dokumentarnim projektima iz Srednje i Istočne Europe koji se nalaze u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se može na sljedeće programe: East Doc Forum, East Doc Market, East Doc Interactive i East Doc Shorts, novi program namijenjen pitchingu kratkometražnih dokumentaraca. Sudionici se natječu u nekoliko kategorija za novčane nagrade.
Saznaj više

 Zagreb Film Festival: VR radionica Virtualni Alep  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. i 13. studenog 2018., Zagreb
Rok za prijavu: do popunjenja mjesta
Kontakt: inja@zagrebfilmfestival.com

VR radionica za mlade (10+) tijekom koje će se sudionici upoznati s inspirativnom vizijom mladog sirijskog arhitekta Mohameda Kteiša, koji je na uništenje svog rodnog grada Alepa odgovorio kreiranjem makete koju su VR stručnjaci pretvorili u virtualnu stvarnost. Sudionici će slijediti njegov primjer i „rekonstruirati“ Zagreb kroz papirnate makete. Voditelji radionice makete će prebaciti u digitalni oblik i stvoriti njihovu verziju u virtualnoj stvarnosti. Radionica će se odvijati na engleskom jeziku.
Saznaj više

 EURODOC 2019  
Vrijeme održavanja: 2019.
Rok za prijavu: 13. studenog 2018.
Kontakt: contact@eurodoc-net.com

EURODOC je program namijenjen razvoju i poticanju međunarodnih koprodukcija na području kreativnih dokumentarnih filmova te utjecajna mreža koju čini više od 1000 profesionalaca iz 60 zemalja. Program obuhvaća sve razvojne i proizvodne faze projekta, a u njegovo provođenje uključeni su brojni stručnjaci iz područja filma, prava, distribucije, marketinga itd. Program je namijenjen producentima koji razvijaju projekt ili savjetnicima za proizvodnju (eng. commissioning editors/executives) u televizijskim kućama ili filmskim fondovima koji žele dobiti detaljnu analizu svog dokumentarnog ili krosmedijskog projekta u razvoju, informirati se o njegovom međunarodnom potencijalu, dobiti savjete o budžetiranju i financiranju i sl.
Saznaj više

 Institut Erich Pommer: radionica europske koprodukcije – pravni i financijski aspekti  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 18. studenog 2018., Mallorca
Rok za prijavu: tba
Kontakt: Nora Weber (nw@epi.media)

Trodnevna radionica Instituta Erich Pommer namijenjena edukaciji filmaša o pravnim i financijskim aspektima europskih koprodukcija prilikom produkcije i distribucije. U sklopu programa sudionici će usvojiti relevantna znanja o strategijama financiranja, poreznim olakšicama, javnim subvencijama i distribucijskim strategijama te će dobiti priliku stvoriti korisne kontakte s uglednim stručnjacima i profesionalcima iz filmske industrije diljem Europe.
Saznaj više

 FIPADOC pitching session: Pronađi svog francuskog/njemačkog partnera!  
Mjesto i vrijeme održavanja: siječanj 2019., 
Rok za prijavu: 14. studenog 2018.
Kontakt: contact@fipadoc.com

Pitching sesija u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma FIPADOC, namijenjena dokumentarnim projektima u fazi razvoja ili produkcije. Prednost će ove godine imati projekti u potrazi za francuskim i/ili njemačkim partnerima. Projekti će biti predstavljeni pred izabranim predstavnicima filmske industrije. Prijaviti se mogu projekti koji već imaju osigurano barem 20% sredstava.
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Mjesto i vrijeme održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD (vrijeme TBA)
Rok za prijavu: 15. studenog 2018. (redovni rok); 16. prosinca (kasni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com

Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $5.000. Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 IFFR: Radionica filmske kritike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. siječnja – 3. veljače 2019., Rotterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2018.
Kontakt: internationalpress@iffr.com

Radionica filmske kritike koja se održava tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu. Namijenjena je ne još sasvim afirmiranim autorima mlađima od trideset godina, koji imaju nekog iskustva u pisanju.
Saznaj više

 RE-ACT: poziv za razvoj koprodukcijskih projekata  
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj 2019. (objava dobitnika)
Rok za prijavu: 19. studenog 2018.
Kontakt: info@filmreact.eu

Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen dugometražnim igranim, dokumentarnim i eksperimentalnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij triju područja.
Saznaj više

 CPH:FORUM  
Mjesto i vrijeme održavanja: 26. – 28. ožujka 2019. Kopengahen
Rok za prijavu: 15. studenog 2018.
Kontakt: forum@cphdox.dk

CPH:FORUM ove godine ponovno okuplja ključne međunarodne producente i financijere s ciljem otkrivanja novih nezavisnih i inovativnih djela u razvoju ili ranoj fazi produkcije. Sudjelovanje je otvoreno kreativnim i vizualno snažnim projektima iz područja dokumentarnog filma i novih medija, koji traže financijere i međunarodne partnere. Bit će odabrano do 45 projekata koji će se predstaviti vodećim producentima, prodajnim agentima, distributerima, prikazivačima i drugim profesionalcima iz industrije. Najbolji pitch osvojit će Eurimagesovu nagradu za razvoj u iznosu od 15 000 eura.
Saznaj više

 AMC Networks: Javni poziv za dokumentarne televizijske projekte  
Objava rezultata: do 31. siječnja 2019.
Rok za prijavu: 15. studenog 2018.
Kontakt: noemi.nemedi@amcnetworks.com

AMC Networks Central Europe objavljuje javni poziv za informativne i zabavne dokumentarne TV serije čiji je koncept od regionalnog i/ili međunarodnog značaja. Uz prijavu je potrebno priložiti detaljnu razradu koncepta i plan produkcije. Teme mogu pokrivati područja znanosti, tehnologije, povijesti, društva, okoliša, životnog prostora i avanture. Projekt mora imati najmanje 5 epizoda.
Saznaj više

 Zagreb Film Festival: Moja prva videoigra  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. i 18. studenog 2018., Zagreb
Rok za prijavu: do popunjenja mjesta
Kontakt: inja@zagrebfilmfestival.com

Kreativna dječja radionica programiranja usmjerena na mlade od 7 do 14 godina. Cilj je radionice najmlađim polaznicima vrlo jednostavno, pomoću pripremljenih materijala, prikazati način izrade videoigara kroz sve popularniju metodu za učenje programiranja – MIT Scratch. Po završetku radionice, polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igru. Potrebno je da svi sudionici na radionicu ponesu vlastita prijenosna računala. Radionica je besplatna, a prijave su moguće do popunjenja mjesta.
Saznaj više

 Cartoon Movie: koprodukcijski i pitching forum  
Mjesto i vrijeme održavanja: 5. – 7. ožujka 2019., Bordeaux (Francuska)
Rok za prijavu: 21. studenog 2018.
Kontakt: movie@cartoon-media.eu

Jedan od najvažnijih pitching i koprodukcijskih foruma namijenjen razvoju projekta dugometražnog animiranog filma. Odabrani sudionici imat će priliku predstaviti svoj projekt pred distributerima, prodajnim agentima, financijerima te potencijalnim koproducentima. Program se sastoji od dvodnevnih pitching-sesija podijeljenih u 3 kategorije: koncept, razvoj, proizvodnja.
Saznaj više

 Global Short Docs Forum  
Mjesto i vrijeme održavanja: ožujak 2019., Kijev (Ukrajina)
Rok za prijavu: 23. studenog 2018.
Kontakt: contact@globalshortdocs.com

Inicijativa namijenjena povezivanju filmaša i digitalnih platformi u potrazi za kratkometražnim dokumentarnim filmovima. Radi se o četverodnevnoj rezidencijalnoj radionici u kojoj sudjeluje 16 odabranih filmaša iz različitih zemalja. Prijaviti se mogu kratkometražni dokumentarni projekti (do 30 min.) u finalnoj fazi razvoja ili fazi produkcije. Polaznicima će biti pokriveni svi troškovi sudjelovanja. Radionica se ove godine održava u Kijevu u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma o ljudskim pravima Docudays UA.
Saznaj više

 IPPP – International Producers Pooling Programme  
Vrijeme održavanja: siječanj – prosinac 2019.
Rok za prijavu: 26. studenog 2018.
Kontakt: carola.stern@focal.ch

IPPP je novi program namijenjen iskusnim producentima koji žele usavršiti svoje vještine razvoja audiovizualnih projekata u malenim grupama sastavljenim od filmskih profesionalaca iz različitih zemalja. Svaka grupa sastoji se od tri do pet producenata iz različitih zemalja koji u razdoblju od 12 mjeseci zajedno istražuju teme koje su sami odredili. Teme trebaju biti vezane uz projekte koji ulaze u proces suradnje: istraživanje određenih žanrova, koprodukcija, financiranje, plasiranje projekta itd. Sudjelovanje u programu je besplatno.
Saznaj više

 Diorama Film Bazaar Co-production Market  
Mjesto i vrijeme održavanja: 15. – 18. siječnja 2019.
Rok za prijavu: 30. studenog 2018.
Kontakt: bazaar@diorama.in

Petodnevni koprodukcijski forum Međunarodnog filmskog festivala Diorama. Sudionici će imati priliku predstaviti svoje projekte pred brojnim indijskim i međunarodnim producentima, distributerima, prodajnim agentima i financijerima. Bit će odabrano 10 projekata.
Saznaj više

 EKRAN+  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 7. ožujka 2019.; 10. – 18. travnja 2019., 10. – 18. lipnja 2019., Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2018.
Kontakt: promotion@havc.hr

Program EKRAN+ je program razvoja filmskih projekata podijeljen u tri sesije namijenjen filmskim profesionalcima, prvenstveno redateljima i redateljima/scenaristima koji su realizirali jedan dugometražni ili nekoliko kratkometražnih filmova. Program među ostalim omogućuje rad na treatmentu ili prvom draftu scenarija te snimanje jedne ili dviju scena iz filma s profesionalnim glumcima, scenografima i direktorom fotografije kako bi se istražio i vizualni identitet filma. EKRAN+ zajednički je projekt Studija Wajda i Filmske škole Wajda, FOCAL-a (Švicarska), Austrijskog filmskog instituta, Hrvatskog audiovizualnog centra, Litavskog filmskog centra, a organiziran je uz potporu Poljskog filmskog instituta i Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.
Saznaj više

 Sources 2: Radionica razvoja scenarija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 12. travnja 2019., Litva
Rok za prijavu: 1. prosinca 2018.
Kontakt: info@sources2.de

Scenaristička radionica namijenjena scenaristima ili scenarističkim timovima, odnosno redateljima i producentima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma ili kreativnog dokumentarca.
Saznaj više

 ZagrebDox PRO  
Vrijeme održavanja: 24. veljače – 1. ožujka 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 1. prosinca 2018.
Kontakt: pro@zagrebdox.net

ZagrebDox Pro je šestodnevni program koji objedinjuje četverodnevnu radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum te dan međunarodne suradnje namijenjen susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije s ciljem ostvarivanja novih suradnji. Cilj je radionice pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima, koji su ove godine Leena Pasanen i Stefano Tealdi.
Saznaj više

 Sofia Meetings  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 17. ožujka 2019., Sofia (Bugarska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2018.
Kontakt: sofiameetings@siff.bg

Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: Pitching dugometražnih fimova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Balkan Screenings/Works in Progress prikazuju dugometražni i kratkometražni radovi filmaša iz regije, koji su ranije već bili predstavljeni u sklopu Sofia Meetings. Projekcije su uglavnom namijenjene profesonalcima, a neke od njih otvorene su i za novinare.
Saznaj više

 TorinoFilmLab: ScriptLab 2019 
Mjesto i vrijeme održavanja: ožujak 2019. (Sounion, Grčka), lipanj 2019. (TBA), studeni 2019. (Turin, Italija)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2018.
Kontakt: juliette.fournier@torinofilmlab.it

ScriptLab je radionica za scenariste i redatelje koji razvijaju scenarij za igrani dugometražni film. Cilj mu je istražiti razne načine na koje se audiovizualni projekt može stvoriti: scenarij baziran na originalnoj priči ili adaptirani scenarij baziran na postojećem djelu. Radionica je namijenjena projektima u ranoj fazi razvoja. Program se sastoji od tri jednotjedne radionice i dvije online sesije. Na radionicu će biti prihvaćeno 20 projekata, a radit će se u pet grupa.
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 22. svibnja 2019., New York
Rok za prijavu: 5. prosinca (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com

Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se 10 novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više

 Institut Erich Pommer: radionica digitalne distribucije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 9. prosinca 2018., Berlin
Rok za prijavu: do popunjenja
Kontakt: Nora Weber (nw@epi.media)

Radionica digitalne distribucije namijenjena filmašima koji žele steći bolje razumijevanje poslovnih modela i pravnih aspekata digitalne distribucije, kao i najnovija saznanja o trenutačnom stanju tržišta. Tijekom radionice polaznici će usvojiti praktična znanja o tome kako dosegnuti što širu publiku i postići što veću dobit.
Saznaj više

 When East Meets West: First Cut Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 23. siječnja 2019., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 6. prosinca 2018.
Kontakt: maartje.alders@firstcutlab.eu

Program osmišljen za tri dugometražna igrana filma iz Istočne Europe koja se nalaze u fazi montaže. Odabrani timovi redatelja i producenata imat će priliku dobiti feedback od vrhunskih festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata. Program se odvija u sklopu WHEN EAST MEETS WEST, koprodukcijskog foruma namijenjenog dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente na području Srednjoistočne Europe, Beneluxa i Italije.
Saznaj više

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Docs in Progress  
Mjesto i vrijeme održavanja: 5. – 13. travnja 2019., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 14. prosinca 2018. (kasni rok)
Kontakt: Gudula Meinzolt, voditeljica industrije (gmeinzolt@visionsdureel.ch)

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Otvoren je poziv za prijave na dva modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta) i Docs in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere).
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.