Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – studeni 2017.

Informacije o radionicama, programima i natječajima u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u studenom i početkom prosinca 2017. godine.

Tijekom studenog i početkom prosinca 2017. godine istječu rokovi za sljedeće radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 LIM (Less Is More): radionica za projekte s mikrobudžetima 

Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2018., Bretanja (Francuska); lipanj 2018., Transilvanija (Rumunjska); listopad 2018., Poljska
Rok za prijavu: 30. listopada 2017.

Radionica namijenjena razvoju scenarija projekata s ograničenim budžetom, čiji je cilj podučiti redatelje i scenariste kako da već u fazi razvoja scenarija razmišljaju o financijskim ograničenjima. Među prijavljenima će biti odabrano 16 projekata, a rad je podijeljen u tri jednotjedne rezidencijalne radionice. Kotizacija iznosi 900 eura.
Saznaj više.

 When East Meets West  

Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 23. siječnja 2018., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 31. listopada 2017.
Kontakt: info@wemw.it

Koprodukcijski forum WHEN EAST MEETS WEST namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente na području Italije i Francuske. Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-diskusije i predavanja, a posjećuje ga preko 300 filmskih profesionalaca. Odabrani projekti natječu se za nekoliko novčanih nagrada.
Saznaj više.

 IFFR: Radionica filmske kritike  

Vrijeme i mjesto održavanja: 24. siječnja – 4. veljače 2018., Rotterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. studenog 2017.
Kontakt: internationalpress@iffr.com

Radionica filmske kritike koja se održava tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu. Namijenjena je ne još sasvim afirmiranim autorima mlađima od trideset godina, koji imaju nekog iskustva u pisanju.
Saznaj više.

 4. Production In Pulske filmske tvornice  

Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 5. studenog 2017., Vodnjan (Hrvatska)
Rok za prijavu: 3. studenog 2017. (do podneva)
Kontakt: pulskafilmskatvornica@gmail.com

4. Production In namjenjen je svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja dokumentarnog i eksperimentalnog filma u tri dana; od ideje do realizacije. Na ovoj besplatnoj intenzivnoj radionici, u organizaciji filmske autorice Sande Letonje-Marjanović, deset autora će realizirati svoj film pod vodstvom renomiranih redatelja, snimatelja, scenarista i montažera. Production in se sastoji od tri dijela: razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, a tema je 'Mogućnosti dijaloga'. Uvjet sudjelovanja je prisutnost na radionici tijekom svih dana njezina trajanja, a prijavnica je dostupna ovdje
Saznaj više.

 Kinoklub Zagreb: Napredna radionica kratke putopisne forme 

Vrijeme i mjesto održavanja: studeni 2017. – ožujak 2018., Zagreb (Hrvatska)
Rok za prijavu: 7. studenog 2017.
Kontakt: vjeran.vuk@gmail.com

Radionica istražuje kreativne mogućnosti za realizaciju putopisnog filma, a njezin mentor je putnik i filmaš Vjeran Vukašinović. Radionica će se odvijati u nekoliko etapa: u prvoj (studeni) radit će se na razradi koncepata s kojima su se polaznici prijavili, dok će od ožujka 2018. polaznici sastavljati svoje putopise uz mentorsku podršku.
Saznaj više.

 Međunarodna rezidencija u Fontevraudu 

Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 31. listopada 2018., opatija Fontevraud (Francuska)
Rok za prijavu: 8. studenog 2017.
Kontakt: h.regignano@fontevraud.fr

Rezidencija u trajanju od mjesec dana namijenjena raspisivanju projekta animiranog filma bilo kojeg trajanja. Odabrani polaznici dobivaju stipendiju od 1.200 eura te dnevnice, a izabire ih žiri profesionalaca iz područja animacije.
Saznaj više.

 AnimatekaPRO Pitch 2017 

Vrijeme i mjesto održavanja: 4. i 5. prosinca 2017., Ljubljana (Slovenija)
Rok za prijavu: 10. studenog 2017.
Kontakt: igor.prassel@animateka.si

Pitching forum za kratkometražne animirane filmove u razvoju (kraće od 20 minuta), koji se održava za vrijeme 14. Međunarodnog festivala animiranog filma Animateka u Ljubljani.
Saznaj više.

 Filmska radionica Planet film 

Vrijeme i mjesto održavanja: 11. studeni i prosinca 2017., Sisak (Hrvatska)
Rok za prijavu: 10. studenog 2017.
Kontakt: holjevac.matija@gmail.com

Kino klub Sisak organizira filmsku radionicu 'Planet film' s učenicima sisačkih osnovnih škola. Polaznici će u razdoblju od studenog do prosinca u prostorijama Kino kluba učiti osnove snimanja filmskog materijala, zatim montažu slike i zvuka, te kopiranje i umnožavanje filmova. Konačni produkt radionica, razni video uradci, prikazat će se na javnim promocijama u prostorijama Kino kluba Sisak, a bit će poslani i na brojne filmske festivale, kako unutar tako i van Hrvatske. Osim učenika osnovnih škola, poziv je otvoren i za njihove nastavnike koji bi željeli naučiti više te i sami kasnije pokrenuti filmske grupe u svojim osnovnim školama. Prva radionica održat će se 11. studenog u prostorijama Kino kluba Sisak, a prijavnica je dostupna ovdje
Saznaj više.

 East Doc Platform 

Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 9. ožujka 2018., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 10. studenog 2017.
Kontakt: Kristyna Balaban, kbalaban@dokweb.net i Tereza Ritterová, tereza@dokweb.net (za East Doc Fourm), Tereza Šimíková, market@dokweb.net (za East Doc Market), Zdeněk Blaha, zdenek@dokweb.net (za East Doc Interactive)

Prorgram namijenjen dugometražnim dokumentarnim projektima (od 52' naviše) iz Srednje i Istočne Europe koji se nalaze u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se može na sljedeće programe: East Doc Forum, East Doc Market, East Doc Interactive i prvi puta na IF/Then Short Documentary Pitch, program namijenjen kratkometražnim dokumentarcima. Sudionici se natječu u nekoliko kategorija za novčane nagrade.
Saznaj više.

 Production Value: planiranje snimanja i budžetiranje dugometražnih fimova 

Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 14. sječnja 2018., Lecce (Italija)
Rok za prijavu: 10. studenog 2017.
Kontakt: coordination@productionvalue.net

Osmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena asistentima redatelja i izvršnim producentima usmjerena na razradu plana snimanja i budžetiranju dugometražnih filmova i TV serija. Radionica se održava 12. put, okuplja velik broj filmskih profesionalaca, a kotizacija joj iznosi 800 eura za izvršne producente, a 500 eura za pomoćnike redatelja. Polaznici iz Hrvatske mogu se prijaviti i za stipendiju kojom će pokriti troškove putovanja i boravka djelomično ili u cijelosti.
Saznaj više.

 Zagreb Film Festival: Moja prva videoigra 

Vrijeme i mjesto održavanja: 11. i 12. studenog 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 10. studenog 2017. (do popunjenja mjesta)
Kontakt: inja@zagrebfilmfestival.com

Kreativna dječja radionica programiranja usmjerena na mlade od 7 do 14 godina. Cilj je radionice najmlađim polaznicima vrlo jednostavno, pomoću pripremljenih materijala, prikazati način izrade videoigara kroz sve popularniju metodu za učenje programiranja – MIT Scratch. Po završetku radionice, polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igru. Potrebno je da svi sudionici na radionicu ponesu vlastita prijenosna računala. Radionica je besplatna, a prijave su moguće do popunjenja mjesta.
Saznaj više.

 EURODOC 2018

Vrijeme održavanja: 2018.
Rok za prijavu: 13. studenog 2017.
Kontakt: eurodoc.team@orange.fr

EURODOC je program namijenjen razvoju i poticanju međunarodnih koprodukcija na području kreativnih dokumentarnih filmova te utjecajna mreža koju čini više od 950 profesionalaca iz 59 zemalja. Program obuhvaća sve razvojne i proizvodne faze projekta, a u njegovo provođenje uključeno je više od 50 stručnjaka iz područja filma, prava, distribucije, marketinga itd. Program je namijenjen producentima koji razvijaju projekt ili savjetnicima za proizvodnju (eng. comissioning editors/executives) u televizijskim kućama ili filmskim fondovima koji žele dobiti detaljnu analizu svog dokumentarnog ili krosmedijskog prjekta u razvoju, informirati se o njegovom međunarodnom potencijalu, dobiti savjete o budžetiranju i financiranju i sl.
Saznaj više.

 One Take Film Factory: Radionica snimanja igranog filma u jednom kadru 

Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 19. studenog 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 12. studenog 2017.
Kontakt: info@onetakefilmfestival.com

Pratkična i teorijska radionica snimanja igranih filmova u jednome kadru pod mentorstvom montažera i redatelja Staše Čelana.
Saznaj više.

 Torino Short Film Market 

Vrijeme i mjesto održavanja: 29. studenog – 1. prosinca 2017., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 20. studenog 2017.
Kontakt: promozione@centrodelcorto.it

Rok za akreditacije za drugo izdanje Sajma kratkometražnog filma u Torinu, koji se odvija za vrijeme Filmskog festivala u Torinu.
Saznaj više.

 Koprodukcijski forum Be Film Festivala 

Vrijeme i mjesto održavanja: 19. i 20. prosinca 2017., Bruxelles (Belgija)
Rok za prijavu: 20. studenog 2017.
Kontakt: forum@befilmfestival.be

Koprodukcijski forum namijenjen poticanju koprodukcija između belgijskih i europskih producenata. Kandidati moraju imati osigurano barem 25% budžeta projekta koji prijavljuju ili u svojoj filmografiji moraju imati barem jedan film u kinodistribuciji. Producentima odabranih projekata bit će pokriveni svi troškovi sudjelovanja.
Saznaj više.

 RE-ACT 

Vrijeme i mjesto održavanja: objavit će se naknadno
Rok za prijavu: 22. studenog 2017. (produljeni rok)
Kontakt: info@filmreact.eu

Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen dugometražnim igranim i dokumentarnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij triju područja.
Saznaj više.

 EKRAN+ 

Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 8. ožujka 2018.; 16. – 24. travnja 2018., 18. – 26. lipnja 2018., Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2017.
Kontakt: promotion@havc.hr

Program EKRAN+ je program razvoja filmskih projekata podijeljen u tri sesije namijenjen filmskim profesionalcima, prvenstveno redateljima i redateljima/scenaristima. Program među ostalim omogućuje rad na treatmentu ili prvom draftu scenarija te snimanje jedne ili dviju scena iz filma s profesionalnim glumcima, scenografima i direktorom fotografije kako bi se istražio i vizualni identitet filma. EKRAN+ zajednički je projekt Studija Wajda i Filmske škole Wajda, FOCAL-a (Švicarska), Austrijskog filmskog insitituta, Hrvatskog audiovizualnog centra, a organiziran je uz potporu Poljskog filmskog instituta i fondacije Agora te Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.
Saznaj više.

 Sources 2: scenaristika, razvoj, umrežavanje, trening 

Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 20. travnja 2018., Berlin-Brandenburg (Njemačka)  
Rok za prijavu: 1. prosinca 2017.
Kontakt: info@sources2.de

Scenaristička radionica namijenjena scenaristima ili scenarističkim timovima, odnosno redateljima i producentima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma ili kreativnog dokumentarca.
Saznaj više.

 One Take Film Factory: Radionica snimanja dokumentarnog filma u jednom kadru 

Vrijeme održavanja: 17. – 19. studenog 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 3. prosinca 2017.
Kontakt: info@onetakefilmfestival.com

Pratkična i teorijska radionica snimanja dokumentarnog filma u jednom kadru pod mentorstvom Zorka Sirotića, autora igranih, dokumentarnih, namjenskih i eksperimentalnih filmova.
Saznaj više.

 When East Meets West: First Cut Lab 

Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 23. siječnja 2018., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 7. prosinca 2017.
Kontakt: fcl@wemw.it

Program osmišljen za tri dugometražna igrana filma iz Istočne Europe koja se nalaze u fazi montaže. Odabrani timovi redatelja i producenata imat će priliku dobiti feedback od vrhunskih festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata. Program se odvija u sklopu WHEN EAST MEETS WEST, koprodukcijskog foruma namijenjenog dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente na području Italije i Francuske.
Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.