Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – studeni 2016.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u studenom i početkom prosinca 2016. godine.

Tijekom studenog i početkom prosinca 2016. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Cartoon Digital Workshop

Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 8. prosinca 2016., München (Njemačka)
Rok za prijavu: 4. studenog 2016.
Kontakt: julie.liamin@cartoon-media.eu

Cartoon Digital je seminar usmjeren na najnovija dostignuća na području računalne animacije. Moguće je prijaviti se za stipendiju, koja će pokriti tri noćenja, hranu te troškove puta u maksimalnom iznosu od 200 EUR.
Saznaj više.

 NIL Production: Međunarodni scenaristički natječaj

Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2016. – svibanj 2017., New York (SAD)
Rok za prijavu: 5. studenog 2016. (regularni rok); 5. prosinca 2016. (zadnji rok); 5. siječnja 2017. (produženi rok)
Kontakt: nilproduction@gmail.com

Scenaristički natječaj otvoren za dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni film, s fondom nagrada u rasponu od nekoliko tisuća američkih dolara. Rokova za prijavu je nekoliko i kotizacija se povisuje svakim kasnijim rokom, a pobjednici će biti objavljeni u svibnju 2017.
Saznaj više.

 When East Meets West: koprodukcijski forum

Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 24. siječnja 2017., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 7. studenog 2016. (produženi rok)
Kontakt: info@wemw.it

Koprodukcijski forum WHEN EAST MEETS WEST namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente na području Italije i Francuske. Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-diskusije i predavanja, a posjećuje ga preko 300 filmskih profesionalaca. Odabrani projekti natječu se za nekoliko novčanih nagrada.
Saznaj više.

 Pulska filmska tvornica

Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 20. studenog 2016., Pula (Hrvatska)
Rok za prijavu: 9. studenog 2016.
Kontakt: pulskafilmskatvornica@gmail.com

Besplatna filmska škola u sklopu koje će polaznici imati priliku snimiti kratkometražni dokumentarni ili eksperimentalni film. Program traje 10 dana, a sastoji se od razrade ideje i scenarija, snimanja i montaže. Mentori će biti filmski autor Zorko Sirotić, redatelj i scenarist Toma Zidić, snimatelj Martin Šatović te producent i montažer Marko Zdravković-Kunac.
Saznaj više.

 East Doc Platform

Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 12. ožujka 2017., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 10. studenog 2016.
Kontakt: Veronika Lišková, veronika@dokweb.net (za East European Forum); Miriam Ryndová, miriam@dokweb.net (za Project Market i Doc Tank)

Prorgram namijenjen dugometražnim dokumentarnim projektima (od 52' naviše) iz Srednje i Istočne Europe koji se nalaze fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se može na sljedeće programe: East European Forum, Project Market ili Doc Tank. Sudionici se natječu u kategoriji najboljeg projekta u razvoju u iznosu od 7.500 eura, nagradu Češke televizije, odnosno koprodukcijsku nagradu koju dodjeljuje HBO Europe Documentaries.
Saznaj više.

 Production Value: planiranje snimanja i budžetiranje dugometražnih fimova

Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 15. siječnja 2017., Bilbao (Španjolska)
Rok za prijavu: 10. studenog 2016.
Kontakt: info@focal-resource.nl

Osmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena asistentima redatelja i izvršnim producentima usmjerena na razradu plana snimanja i budžetiranju dugometražnih filmova. Radionica se održava 11. put, okuplja velik broj filmskih profesionalaca, a kotizacija joj iznosi 800 eura za izvršne producente, a 500 eura za pomoćnike redatelja. Polaznici iz Hrvatske mogu se prijaviti i za stipendiju kojom će pokriti troškove putovanja i boravka djelomično ili u cijelosti.
Saznaj više.

 EURODOC 2017

Vrijeme održavanja: ožujak 2017. (razvoj); lipanj 2017. (koproduciranje, budžetiranje, financije); listopad 2017. (susreti sa savjetnicima za proizvodnju)
Rok za prijavu: 30. studenog 2016. (produženi rok)
Kontakt: eurodoc.team@orange.fr

EURODOC je program namijenjen razvoju i poticanju međunarodnih koprodukcija na području kreativnih dokumentarnih filmova te utjecajna mreža koju čini više od 950 profesionalaca iz 59 zemalja. Program obuhvaća sve razvojne i proizvodne faze projekta, a u njegovo provođenje uključeno je više od 50 stručnjaka iz područja filma, prava, distribucije, marketinga itd. Program je namijenjen producentima ili savjetnicima za proizvodnju (eng. comissioning editors/executives) u televizijskim kućama ili filmskim fondovima koji žele dobiti detaljnu analizu svog dokumentarnog ili krosmedijskog prjekta u razvoju, informirati se o njegovom međunarodnom potencijalu, dobiti savjete o budžetiranju i financiranju i sl.
Saznaj više.

 ZagrebDox PRO

Vrijeme i mjesto održavanja: 26. veljače – 3. ožujka 2017., Zagreb (Hrvatska) 
Rok za prijavu: 1. prosinca 2016.
Kontakt: pro@zagrebdox.net

ZagrebDox PRO je šestodnevni program koji objedinjuje četverodnevnu radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum na kojem se ti projekti predstavjaju javnosti i potencijalnim financijerima i distributerima te dan međunarodne suradnje namijenjen susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije. Tijekom radionice sudionici će se pojedinačno sastajati s TV urednicima, distributerima, producentima, predstavnicima filmskih fondova i scenarističkim savjetnicima. Mentori radionice i moderatori pitching foruma su Leena Pasanen i Stefano Tealdi.
Saznaj više.

 EKRAN+

Vrijeme i mjesto održavanja: 26. veljače – 3. ožujka 2017., Varšava (Poljska) 
Rok za prijavu: 1. prosinca 2016.
Kontakt: sanja.ravlic@havc.hr, promotion@havc.hr

Program EKRAN+ je program razvoja filmskih projekata u trajanju od 22 dana namijenjen filmskim profesionalcima, prvenstveno redateljima i redateljima/scenaristima. Program među ostalim omogućuje rad na treatmentu ili prvom draftu scenarija te snimanje jedne ili dviju scena iz filma s profesionalnim glumcima, scenografima i direktorom fotografije kako bi se istražio i vizualni identitet filma. EKRAN+ zajednički je projekt Studija Wajda i Filmske škole Wajda, FOCAL-a (Švicarska), Austrijskog filmskog insitituta, Hrvatskog audiovizualnog centra, a organiziran je uz potporu Poljskog filmskog instituta i fondacije Agora te Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.
Saznaj više.

 Sources 2: scenaristika, razvoj, umrežavanje, trening

Vrijeme i mjesto održavanja: 30. ožujka – 7. travnja 2017., Stadtbredimus/Luxembourg  
Rok za prijavu: 1. prosinca 2016.
Kontakt: info@sources2.de

Scenaristička radionica namijenjena scenaristima ili scenarističkim timovima, odnosno redateljima i producentima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma ili kreativnog dokumentarca.
Saznaj više.

 Sofia Film Meetings

Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 19. ožujka 2017., Sofia (Bugarska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2016.
Kontakt: sofiameetings@siff.bg

Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: Pitching dugometražnih fimova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Balkan Screenings/Works in Progress prikazuju dugometražni i kratkometražni radovi filmaša iz regije, koji su ranije već bili predstavljeni na Sofia Film Meetingsu. Projekcije su uglavnom namijenjene profesonalcima, a neke od njih otvorene su i za novinare.
Saznaj više.

 When East Meets West: First Cut Lab

Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 24. siječnja 2017., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 5. prosinca 2016.
Kontakt: info@wemw.it

First Cut Lab program je osmišljen za tri dugometražna igrana filma iz Istočne Europe koja se nalaze u fazi montaže. Odabrani timovi redatelja i producenata imat će priliku dobiti feedback od vrhunskih festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata. Program se odvija u sklopu WHEN EAST MEETS WEST, koprodukcijskog foruma namijenjenog dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente na području Italije i Francuske. Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-diskusije i predavanja, a posjećuje ga preko 300 filmskih profesionalaca. Odabrani projekti natječu se za nekoliko novčanih nagrada.
Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.