Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – studeni 2015. 

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u studenom i pri početku prosinca.

Tijekom studenog i pri početku prosinca ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti na našem Kalendaru događanja u sekciji Infocentar. 

 When East Meets West: koprodukcijski forum i First Cut Lab (FCL) 

Mjesto i vrijeme održavanja: Trst, 25. – 26. siječnja 2016.
Rok za prijavu oba programa: 5. studenog 2015.
Kontakt: koprodukcijski forum (info@wemw.it), First Cut Lab (fcl@wemw.it)

Koprodukcijski forum WHEN EAST MEETS WEST namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju iz zemalja Istočne Europe. Održava se u Trstu krajem siječnja, a fokus ovogodišnjeg izdanja je na Španjolskoj, Portugalu i zemljama Latinske Amerike. Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-diskusije i predavanja, a posjećuje ga preko 300 filmskih profesionalaca. Odabrani projekti natječu se za WEMW Development Award, stipendiju na EAVE-u te novoosnovanu nagradu Flow Postproduction Award, koja dobitniku donosi 10.000 eura u postoprodukcijskim uslugama. Dugometražni projekti s budžetom iznad milijun eura kvalificirani su za TRL Espresso Award, koja donosi automatsku selekciju u rimski New Cinema Network i Film London Production Finance Market u listopadu 2016.

First Cut Lab program je osmišljen za tri dugometražna igrana filma iz Istočne Europe koja se nalaze u fazi montaže. Odabrani timovi redatelja i producenata imat će priliku dobiti feedback od vrhunskih festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata.
Saznaj više

  EKRAN + 

Mjesto i vrijeme održavanja:  Varšava, u 3 sesije (29. veljače – 3. ožujka 2016.;  18. – 26. travnja 2016.; 20. – 28. lipnja 2016.)
Rok za prijave: hrvatski korisnici do 10.12.2015.
Kontaktdkurowska@wajdaschool.pl 

EKRAN je europski program stručnog usavršavanja namijenjen segmentu kreativne pretprodukcije dugometražnih filmova koji se od 2007. odvija u partnerstvu između nositelja projekta: Studija i filmske škole Andrzej Wajda (Poljska) i mnogobrojnih europskih filmskih fondova i europskih organizacija stručnog usavršavanja filmskih profesionalaca. EKRAN se usredotočuje na proces kreativne pretprodukcije kroz snimanje odabranih scena projekata polaznika i koji omoguaćava polaznicima programa da istražuju, identificiraju i preispituju ton i vizualni jezik svog budućeg filma. Svaki odabrani projekt zastupa njegov kreativni tim koji se sastoji od redatelja ili redatelja/scenarista, scenarista (ili koscenarista), producenta i, ako je to moguće – snimatelja.
Prijave se šalju na adresu: Hrvatski audiovizualni centar (s naznakom EKRAN), Nova Ves 18, 10000 Zagreb, Hrvatska
Saznaj više

 IFF Rotterdam 2016: Radionica za mlade filmske kritičare

Mjesto i vrijeme održavanja: Rotterdam, 27. siječnja – 7. veljače 2016.
Rok za prijavu: 6. studenog 2015.
Kontaktpress@iffr.com

U sklopu 45. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu održat će se radionica za talentirane filmske kritičare mlađe od 30 godina. Polaznici će imati priliku surađivati s iskusnim filmskim kritičarima, žirijem FIPRESCI-ja te festivalskim online i tiskanim publikacijama. Polaznicima će biti osiguran smještaj i akreditacija. Prijava je besplatna, a treba sadržavati motivacijsko pismo, CV, tri ogledna rada na engleskom, pismo preporuke i informacije o mediju u kojem će se objaviti izvještaj s festivala.
Saznaj više.

 Production Value: planiranje snimanja i budžetiranje dugometražnih fimova 

Mjesto i vrijeme održavanja: Amsterdam,  9. – 16. siječnja 2016.
Rok za prijavu: 10. studenog
Kontakt: info@focal-resource.nl 

Osmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena asistentima redatelja i izvršnim producentima usmjerena na razradu plana snimanja i budžetiranju dugometražnih filmova. Radionica ima desetogodišnju tradiciju, okuplja velik broj filmskih profesionalaca, a kotizacija joj iznosi 800 eura za izvršne producente, a 500 eura za pomoćnike redatelja. Polaznici iz Hrvatske mogu se prijaviti i za stipendiju kojom će pokriti troškove putovanja i boravka u cijelosti, odnosno do 50% vrijednosti.
Saznaj više.

Cartoon Movie: koprodukcijski i pitching forum

Mjesto i vrijeme održavanja: Lyon, 2. – 4. ožujka 2016.
Rok za prijavu: 25. studenog 2015.
Kontakt: Annick Maes, direktorica foruma Cartoon Movie, annick.maes@cartoon-media.eu

Jedan od najvažnijih pitching i koprodukcijskih foruma namijenjen razvoju projekta dugometražnog animiranog filma. Odabrani sudionici imat će priliku predstaviti svoj projekt pred 750 profesionalaca iz 40 zemalja, među kojima su distributeri, prodajni agenti, financijeri te potencijalni koproducenti. Program se sastoji od dvodnevnih pitching-sesija podijeljenih u četiri kategorije: koncept, razvoj, proizvodnja te još neprikazani završeni filmovi.
Saznaj više.

Sources 2: scenaristika, razvoj, umrežavanje, trening

Mjesto i vrijeme održavanja: Tübingen (Njemačka), 15. – 23. travnja 2016.  
Rok za prijavu: 1. prosinca 2015.
Kontakt: info@sources2.de 

Scenaristička radionica namijenjena scenaristima ili scenarističkim timovima, odnosno redateljima i producentima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma ili kreativnog dokumentarca.
Saznaj više

ZagrebDox PRO

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, 22. – 26. veljače 2016.   
Rok za prijavu: 1. prosinca 2015.
Kontakt: Ivan Tofing, ivan@zagrebdox.net, pro@zagrebdox.net 

ZagrebDox PRO je petodnevni program koji se odvija za vrijeme festivala ZagrebDox. Objedinjuje trodnevnu radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum na kojem se projekti predstavljaju javnosti, potencijalnim financijerima i distributerima te dan međunarodne suradnje namijenjen susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije. Tijekom radionice sudionici će se pojedinačno sastajati s TV urednicima, distributerima, producentima, predstavnicima filmskih fondova i scenarističkim savjetnicima. Mentori radionice i moderatori pitching foruma su Leena Pasanen i Stefano Tealdi.
Saznaj više.

Sofia Film Meetings

Mjesto i vrijeme održavanja: Sofia (Bugarska), 17. – 20. ožujka 2016.
Rok za prijavu: 1. prosinca 2015.
Kontakt: sofiameetings@siff.bg

Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: Pitching dugometražnih fimova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Balkan Screenings/Works in Progress prikazuju dugometražni i kratkometražni radovi filmaša iz regije, koji su ranije već bili predstavljeni na Sofia Film Meetingsu. Projekcije su uglavnom namijenjene profesonalcima, a neke od njih otvorene su i za novinare.
Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.