Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – srpanj 2024.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u srpnju i početkom kolovoza 2024. godine.

Tijekom srpnja i početkom kolovoza 2024. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 FEST FILM LAB: Radionica filmske režije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 19. srpnja 2024., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna radionica osmišljena je za 25 sudionika a usmjerena je na širok spektar tema vezanih uz režiju i cijeli proces nastajanja filma, čiji je voditelj redatelj Peter Webber (Djevojka s bisernom naušnicom, TV serija Dva metra pod zemljom, dokumentarni film Ten Billion i dr.). Sudjelovanje se naplaćuje 599 EUR.
Saznaj više

 Ljetna filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 5. srpnja 2024. (početna I napredna radionica, radionica montaže, radionica izrade videoigara), Zagreb; 1. – 5. srpnja 2024. (početna I napredna radionica, majstorska radionica animacije), Koprivnica 
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. 
Saznaj više

 Script Savages: rezidencijalna radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19.– 27. rujna 2024. (mjesto TBA)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: https://scriptsavages.club/contact/
Sedmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena scenaristima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma u vrlo ranoj fazi razvoja. Program karakterizira individualizirani pristup svakom projektu, a obuhvaća kolektivne sesije i konzultacije „jedan na jedan“, s naglaskom na potonje. Godišnje se održavaju dvije do tri radionice, a sudionicima se savjetuje prijaviti se, po završetku programa, na bar još jednu. Moguća je i prijava sudionika bez projekta.
Saznaj više

 MakeCoProDox Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 23. kolovoza 2024., Skopje
Rok za prijavu: 1. srpnja 2024.
Kontakt: forum@makedox.mk
Glavni cilj Foruma je razviti strateški plan za povećanjem broja koprodukcija dokumentarnog filma među zemljama Balkana. Na Forumu sudjeluju predstavnici 12 regionalnih filmskih agencija i 10 projekata u različitim fazama produkcije. Moguće je prijaviti se s dugometražnim dokumentarnim filmom ili s projektom u razvoju ili u ranoj fazi produkcije. 
Saznaj više

 Biennale College Cinema  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 17. listopada 2024., Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 4. srpnja 2024.
Kontakt: college-cinema@labiennale.org
Radionica namijenjena razvoju mikro budžetnih filmskih projekata kojoj je cilj proizvodnja barem četiri dugometražna mikro budžetna filma. Radionica je otvorena za 9 timova redatelja debitanata (prvi ili drugi film) te producenata, koji iza sebe imaju barem tri audiovizualna djela ili jedan dugometražni film. Cilj je u sklopu radionice završiti do četiri dugometražna igrana filma koji će biti prikazani Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.
Saznaj više

 CineKid: Junior Co-production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. listopada – 1. studenog 2024., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 7. srpnja 2024.
Kontakt: professionals@cinekid.nl
Koprodukcijski sajam namijenjen spajanju autora inovativnih dječjih filmskih i televizijskih projekata s potencijalnim financijerima, koproducentima i distributerima/prikazivačima. Prijavljeni projekti trebaju imati osigurano 10% financiranja te potvrđenu produkcijsku kuću u zemlji iz koje dolaze.
Saznaj više

 MIDPOINT Smash Cut 2024  
Vrijeme i mjesto održavanja: rujan 2024. (online), 23. – 29. rujna 2024. (Brno, Češka), studeni 2024. (online)
Rok za prijavu: 8. srpnja 2024.
Kontakt: sona.morgenthalova@midpoint-institute.eu
Program namijenjen razvoju kratkih, epizodnih formata (epizode između jedne i dvadeset minuta). Prijaviti se mogu scenaristi s projektom ili tim scenarista I producenta sa zajedničkim projektom. 
Saznaj više

 MIA Co-Production Market & Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 18. listopada 2024., Rim (Italija) 
Rok za prijavu: 8. srpnja 2024.
Kontakt: coproduction@miamarket.it
Koprodukcijski sajam u sklopu kojeg se će biti izabrano oko 50 projekata iz cijelog svijeta, u kategorijama dugometražnog igranog filma, dokumentarnog filma i televizijske serije.
Saznaj više

 Connecting Cottbus: Coco Pitch i Work in Progress    
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 8. studenog 2024., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 17. srpnja 2024. (coco Pitch); 22. kolovoza 2024. (Works in Progress)
Kontakt: info@connecting-cottbus.de, pitch@connecting-cottbus.de, wip@connecting-cottbus.de
Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, ili projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju Coco Pitch bit će odabrano 13 projekata (dugometražni igrani filmovi) u fazi razvoja koji će imati priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 6 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije.
Saznaj više  
                                                                   
 Liburnia Film Festival: Rough Cut  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. - 31. kolovoza 2024., Opatija; zima 2024, Rijeka
Rok za prijavu: 29. 7. 2024. 
Kontakt: info@liburniafilmfestival.com 
Udruga Liburnia film festival otvorila je poziv za LFF Rough Cut, program za dokumentarne projekte iz svih zemalja regije (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo) u rough cut fazi. Program je namijenjen redateljima, montažerima i producentima čiji se filmski projekti nalaze u fazi u kojoj im je potrebna stručna podrška, savjetovanje, inspiracija, praćenje te feedback stručnjaka i kolega. Mentorice LFF Rough Cuta renomirane su montažerke Jelena Maksimović (Beograd, Srbija) i Hrvoslava Brkušić (Zagreb, Hrvatska).
Saznaj više

 Les Arcs Industry Village: Coproduction Village  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 17. prosinca 2024., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 30. srpnja 2024.
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Cooproduction Village 18 odabranih europskih dugometražnih filmova prikazuje se potencijalnim koproducentima i financijerima, dok će producenti odabranih projekata imati priliku sudjelovati u sastancima jedan-na-jedan, konferencijama i drugim događanjima namijenjenim okupljanju filmskih profesionalaca. Prijaviti se mogu igrani, animirani i dokumentarni filmovi (najmanje 70 minuta).
Saznaj više 

 ZFF Industrija: Moj prvi scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 10. studenog 2024., Zagreb
Rok za prijavu: 30. srpnja 2024.
Kontakt: infoindustry@zagrebfilmfestival.com
Redovna radionica programa Industrija Zagreb Film Festivala, namijenjena filmašicama i filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film. Cilj je radionice pomoći mladim autori(ca)ma u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice script doctora. Uz intenzivan program praktičnog rada, s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice, od kojih dvoje iz Hrvatske. Radionica je besplatna za sve polaznike.
Saznaj više

 Taskovski Training: Conscious Filmmaking Residential Lab
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 21. listopada 2024 , Sitges, Catalonia, Španjolska
Rok za prijavu: 30. srpnja 2024.
Kontakt: education@taskovskifilms.com
Taskovski #Docs Connect, međunarodni program radionica i platforma za umrežavanje koju vode nagrađivani stručnjaci filmska industrije, organizator je rezidencijalna radionice Conscious Filmmaking Lab. Ova petodnevna radionica odvijat će se od 17. do 21. Listopada 2024. Sudionici iz Europe i Mediterana, njih 15, živjeti će i raditi zajedno, uz vodstvo mentorice i iskusne stručnjakinje Irene Taskovski. Program uključuje predavanja, praktične radionice i sesije o svjesnosti, a metoda rada kombinira četiri različita elementa: praktično znanje poput razvoja priče, pitchinga i festivalskog plasmana, profesionalno umrežavanje, mentalno zdravlje i brigu o sebi te svjesno vodstvo. Prijaviti se može putem obrasca
Saznaj više

 ApostLab: Postprodukcijska radionica
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 27. 10. 2024., Halle (Njemačka) 
Rok za prijavu: 31. srpnja 2024. 
Kontakt:  info@apostlab.com
Godišnja postprodukcijska radionica namijenjena je producentima s projektom (dugometražnim filmom ili serijom). Riječ je o šestodnevnoj rezidencijalnoj radionici koja uključuje grupni rad s ostalim polaznicima I individualne sastanke s mentorima. Za vrijeme trajanja radionice, polaznici će dobiti bolji uvid u tehnički, financijski i umjetnički aspekt europske filmske produkcije.
Saznaj više

 IDFA Forum 2024.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. - 24. studenog 2024., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2024.
Kontakt: idfaforum@idfa.nl
Koprodukcijski forum namijenjen razvoju i predstavljanju kreativnih dokumentarnih filmova i multimedijalnih projekata kroz program koji uključuje prezentacije, pitching, sastanke jedan-na-jedan na lokaciji te online sastanke. Odvija se za vrijeme Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu i jedna je od najvažnijih manifestacija ovoga tipa u Europi. Program 'IDFA DocLab Forum' namijenjen je interaktivnim i VR projektima  u svim fazama proizvodnje, dok 'IDFA Forum' traži kreativne dokumentarne projekte i serije s međunarodnim potencijalom, dokumentarne projekte za djecu te projekte u završnim fazama proizvodnje za 'Rough Cut Presentations’.
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: pobjednici se objavljuju 8. travnja 2025., Hollywood (Kalifornija, SAD)
Rok za prijavu: 13. kolovoza 2024. (rani rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $2.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 Baltic Event: Script Pool Tallinn  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 22. studenog 2024., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 15. kolovoza 2024.
Kontakt: balticevent@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, koji se sastoji od nekoliko programa. Script Pool Talinn natjecanje je scenarija u razvoju čiji je cilj okupljanje talentiranih scenarista i producenata i stvaranje prilika za daljnje suradnje. Program za šest odabranih projekata sastoji se od nekoliko radionica i javnog pitchinga.
Saznaj više

 EAVE: radionica za producente  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 14. ožujka 2025., Luxembourg (Luksemburg); lipanj 2025.; listopad 2025., Solun (Grčka)
Rok za prijavu: 19. kolovoza 2024.
Kontakt: satu@eave.org
EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) je jedna od vodećih radionica namijenjena treningu i razvoju europskih filmskih profesionalaca. Osmišljena je za 50 polaznika koji sudjeluju u tri radionice u trajanju od tjedan dana: prve dvije radionice usmjerene su na analizu i razvoj scenarija i projekata, legalne aspekte koprodukcije, marketinga, plasmana itd., a odvijaju se pod vodstvom vodećih europskih producenata. Treća radionica polaznicima omogućuje da svoje projekte predstave pred 60-70 urednika, predstavnika nacionalnih i regionalnih fondova, prodajnih agenata i drugih profesionalaca.
Saznaj više

 Radionica MEDICI  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 12. listopada 2024., Göteborg (Švedska)
Rok za prijavu: 20. kolovoza 2024.
Kontakt: info@focal.ch
Radionice MEDICI održavaju se od 2012. godine s ciljem okupljanja javnih financijera različitih nacionalnosti, umrežavanja i razmjene ideja. Radionice se održavaju jednom godišnje, a svaka se bavi različitim problemima vezanim uz ulogu financiranja projekata iz perspektive javnog financijera. Radionica je namijenjena europskim i međunarodnim filmskim fondovima, čelnicima takvih institucija, ali i osobama zaduženima za koordinaciju projekata, procese odlučivanja i postupak ugovaranja. Potrebno je dobro znanje engleskog jezika.
Saznaj više

  MIDPOINT Intensive Croatia 2024
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 8. studenog 2024., Zagreb, Hrvatska
Rok za prijavu: 1. rujna 2024.
Kontakt: infoindustry@zff.hr
Industrija ZFF-a i Hrvatski audiovizualni centar pozivaju Vas da se prijavite za sudjelovanje na MIDPOINT Intensive radionici, četverodnevnom programu edukacije za profesionalce koji je namijenjen kreativnim timovima filmskih autora (scenarist, redatelj i producent) iz Hrvatske koji razvijaju kratke igrane projekte. MIDPOINT Intensive održat će se u sklopu ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala (4. - 10. 11. 2024.). 
U sklopu radionice timovi će raditi na kreativnom razvoju scenarija. Radionica se sastoji od grupnog rada u malim skupinama te individualnih konzultacija s iskusnim savjetnikom za scenarije. Materijali za prijavu sastoje se od osnovnih informacija o projektu, kratkog sinopsisa, treatmenta, motivacije autora, preliminarnog plana financiranja, izjave producenta, profila produkcijske kuće, redateljevog dosadašnjeg rada, kratke biografije i fotografija članova tima te moodboarda (zadnje neobavezno). Prijavu je potrebno poslati na mail infoindustry@zff.hr.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.