Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – srpanj 2023.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u srpnju i početkom kolovoza 2023. godine.

Tijekom srpnja i početkom kolovoza 2023. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 Script Savages: rezidencijalna radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. rujna – 4. listopada 2023. (mjesto TBA)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: https://scriptsavages.club/contact/
Sedmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena scenaristima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma u vrlo ranoj fazi razvoja. Program karakterizira individualizirani pristup svakom projektu, a obuhvaća kolektivne sesije i konzultacije „jedan na jedan“, s naglaskom na potonje. Godišnje se održavaju dvije do tri radionice, a sudionicima se savjetuje prijaviti se, po završetku programa, na bar još jednu. Moguća je i prijava sudionika bez projekta.
Saznaj više

 MakeCoProDox Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 23. kolovoza 2023., Skopje
Rok za prijavu: 1. srpnja 2023.
Kontakt: forum@makedox.mk
Glavni cilj Foruma je razviti strateški plan za povećanjem broja koprodukcija dokumentarnog filma među zemljama Balkana. Na Forumu sudjeluju predstavnici 12 regionalnih filmskih agencija i 10 projekata u različitim fazama produkcije. Moguće je prijaviti se s dugometražnim dokumentarnim filmom ili s projektom u razvoju ili u ranoj fazi produkcije. 
Saznaj više

 Baltic Event: Script Pool Tallinn  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 17. studenog 2023., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2023.
Kontakt: balticevent@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, koji se sastoji od nekoliko programa. Script Pool Talinn natjecanje je scenarija u razvoju čiji je cilj okupljanje talentiranih scenarista i producenata i stvaranje prilika za daljnje suradnje. Program za šest odabranih projekata sastoji se od nekoliko radionica i javnog pitchinga.
Saznaj više

 Ljetna filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 7. srpnja 2023. (početna, napredna i majstorska radionica), Zagreb; 3. – 7. srpnja 2023. (početna radionica i radionica Šapat zidova), Koprivnica 
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. 
Saznaj više

 Biennale College Cinema  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 16. listopada 2023., Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 3. srpnja 2023.
Kontakt: college-cinema@labiennale.org
Radionica namijenjena razvoju mikro budžetnih filmskih projekata kojoj je cilj proizvodnja barem četiri dugometražna mikro budžetna filma. Radionica je otvorena za 9 timova redatelja debitanata (prvi ili drugi film) te producenata, koji iza sebe imaju barem tri audiovizualna djela ili jedan dugometražni film. Cilj je u sklopu radionice završiti do četiri dugometražna igrana filma koji će biti prikazani na 81. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.
Saznaj više

 CineKid: Junior Co-production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 27. listopada 2023., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 4. srpnja 2023.
Kontakt: professionals@cinekid.nl
Koprodukcijski sajam namijenjen spajanju autora inovativnih dječjih filmskih i televizijskih projekata s potencijalnim financijerima, koproducentima i distributerima/prikazivačima. Prijavljeni projekti trebaju imati osigurano 10% financiranja te potvrđenu produkcijsku kuću u zemlji iz koje dolaze.
Saznaj više

 MIDPOINT Shorts 2023 - 2024  
Vrijeme i mjesto održavanja: rujan 2023. (uvodna online radionica); 16. – 22. listopada 2023., Prag (Češka); siječanj 2024., Trst (Italija), u sklopu koprodukcijskog foruma When East meets West
Rok za prijavu: 6. srpnja 2023.
Kontakt: sona.morgenthalova@midpoint-institute.eu
Program namijenjen razvoju kratkometražnih igranih filmova. Prijaviti se mogu timovi scenarista i/ili redatelja i producenata koji razvijaju profesionalni ili diplomski film. Program se sastoji od jedne online i dvije rezidencijalne tijekom kojih će polaznici raditi na razvoju scenarija i projekta te steći znanje o promotivnim strategijama u fazi razvoja.
Saznaj više

 MIA Co-Production Market & Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 13. listopada 2023., Rim (Italija) 
Rok za prijavu: 7. srpnja 2023.
Kontakt: coproduction@miamarket.it
Koprodukcijski sajam u sklopu kojeg se će biti izabrano oko 50 projekata iz cijelog svijeta, u kategorijama dugometražnog igranog filma, dokumentarnog filma i televizijske serije.
Saznaj više

 SOFA – School of Film Advancement  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. - 30. rujna 2022. (Poljska); 29. studenog - 2. prosinca 2022. (online); 24. - 28. travnja 2023. (lokacija TBA)
Rok za prijavu: 7. srpnja 2022.
Kontakt: office@joinsofa.org
Intenzivna radionica za odabrane sudionike koja će se održati u tri sesije, a pruža podršku inicijatorima filmova, kulturnim menadžerima, poduzetnicima i drugim djelatnicima u audiovizualnom sektoru koji imaju jedinstven projekt koji žele razviti. Radionica na kreativan način sudionike obučava kako doprijeti do lokalnih i međunarodnih gledatelja te im daje priliku da se povežu van granica. Uz pomoć iskusnih mentora, cilj SOFA-e je da pomogne sudionicima da ostvare svoj projekt. 
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: pobjednici se objavljuju 14. svibnja 2024., Hollywood (Kalifornija, SAD)
Rok za prijavu: 9. srpnja 2023. (rani rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $2.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 Connecting Cottbus: Coco Pitch i Work in Progress    
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 10. studenog 2023., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 18. srpnja 2023. (coco Pitch); 23. kolovoza 2023. (Works in Progress)
Kontakt: info@connecting-cottbus.de, pitch@connecting-cottbus.de, wip@connecting-cottbus.de 
Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, ili projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju Coco Pitch bit će odabrano 13 projekata (dugometražni igrani filmovi) u fazi razvoja koji će imati priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 6 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije.
Saznaj više

 ZFF Industrija: Moj prvi scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 12. studenog 2023., Zagreb
Rok za prijavu: 20. srpnja 2023.
Kontakt: infoindustry@zagrebfilmfestival.com
Redovna radionica programa Industrija Zagreb Film Festivala, namijenjena filmašicama i filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film. Cilj je radionice pomoći mladim autori(ca)ma u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice script doctora. Uz intenzivan program praktičnog rada, s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice, od kojih dvoje iz Hrvatske. Radionica je besplatna za sve polaznike.
Saznaj više

 Les Arcs Industry Village: Coproduction Village  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 19. prosinca 2023., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2023.
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Cooproduction Village 18 odabranih europskih dugometražnih filmova prikazuje se potencijalnim koproducentima i financijerima, dok će producenti odabranih projekata imati priliku sudjelovati u sastancima jedan-na-jedan, konferencijama i drugim događanjima namijenjenim okupljanju filmskih profesionalaca. Prijaviti se mogu igrani, animirani i dokumentarni filmovi (najmanje 70 minuta).
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. siječnja 2024., New York (SAD)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2023. (redovni rok); 31. listopada 2023. (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se dvanaest novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više
                                                                               
 IDFA Forum 2022.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. - 15. studenog 2023., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2023.
Kontakt: idfaforum@idfa.nl
Koprodukcijski forum namijenjen razvoju i predstavljanju kreativnih dokumentarnih filmova i multimedijalnih projekata kroz program koji uključuje prezentacije, pitching, sastanke jedan-na-jedan na lokaciji te online sastanke. Odvija se za vrijeme Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu i jedna je od najvažnijih manifestacija ovoga tipa u Europi. Program 'IDFA DocLab Forum' namijenjen je interaktivnim i VR projektima  u svim fazama proizvodnje, dok 'IDFA Forum' traži kreativne dokumentarne projekte i serije s međunarodnim potencijalom, dokumentarne projekte za djecu te projekte u završnim fazama proizvodnje za 'Rough Cut Screening section'.
Saznaj više
                                                                               
 Liburnia Film Festival: Rough Cut  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. - 26. kolovoza 2023., Opatija; zima 2023, Rijeka
Rok za prijavu: 6. kolovoza 2023.
Kontakt: info@liburniafilmfestival.com 
Udruga Liburnia film festival otvorila je poziv za LFF Rough Cut, program za dokumentarne projekte iz svih zemalja regije (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo) u rough cut fazi. Program je namijenjen redateljima, montažerima i producentima čiji se filmski projekti nalaze u fazi u kojoj im je potrebna stručna podrška, savjetovanje, inspiracija, praćenje te feedback stručnjaka i kolega. Mentorice LFF Rough Cuta renomirane su montažerke Jelena Maksimović (Beograd, Srbija) i Hrvoslava Brkušić (Zagreb, Hrvatska).
Saznaj više

 Radionica MEDICI  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. – 29. listopada 2023., Madrid (Španjolska)
Rok za prijavu: 13. kolovoza 2023.
Kontakt: info@focal.ch
Radionice MEDICI održavaju se od 2012. godine s ciljem okupljanja javnih financijera različitih nacionalnosti, umrežavanja i razmjene ideja. Radionice se održavaju jednom godišnje, a svaka se bavi različitim problemima vezanim uz ulogu financiranja projekata iz perspektive javnog financijera. Radionica je namijenjena europskim i međunarodnim filmskim fondovima, čelnicima takvih institucija, ali i osobama zaduženima za koordinaciju projekata, procese odlučivanja i postupak ugovaranja. Potrebno je dobro znanje engleskog jezika.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.