Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – srpanj 2022.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u srpnju i početkom kolovoza 2022. godine.

Tijekom srpnja i početkom kolovoza 2022. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Directing Actors for Film  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 14. srpnja 2022., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica režije glume na filmu, namijenjena redateljima, asistentima redatelja i studentima filma. Radionica je osmišljena za 25 sudionika, a vodi je priznati redatelj Pete Travis (Vantage Point, Endgame, Dredd). Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a fokusirat će se na niz tema vezanih uz rad s glumcima na filmu tijekom faza pretprodukcije i produkcije. Polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu. Sudjelovanje se naplaćuje 499EUR.
Saznaj više

 Ljetna filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja:  4. – 8. srpnja 2022., Zagreb (početna i napredna filmska radionica); 4. – 8. srpnja 2022., Zagreb (majstorska filmska radionica kratkog filma) 
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Prijaviti se može OVDJE.
Saznaj više

 CineKid: Junior Co-production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 21. listopada 2022., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2022.
Kontakt: professionals@cinekid.nl
Koprodukcijski sajam namijenjen spajanju autora inovativnih dječjih filmskih i televizijskih projekata s potencijalnim financijerima, koproducentima i distributerima/prikazivačima. Prijavljeni projekti trebaju imati osigurano 10% financiranja te potvrđenu produkcijsku kuću u zemlji iz koje dolaze.
Saznaj više

 Biennale College Cinema  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2022., Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 3. srpnja 2022.
Kontakt: college-cinema@labiennale.org
Radionica namijenjena razvoju mikro budžetnih filmskih projekata (s budžetom do 150.000 eura) kojoj je cilj proizvodnja barem četiri dugometražna mikro budžetna filma. Radionica je otvorena za 9 timova redatelja debitanata (prvi ili drugi film) te producenata, koji iza sebe imaju barem tri audiovizualna djela ili jedan dugometražni film. Cilj je u sklopu radionice završiti do četiri dugometražna igrana filma koji će biti prikazani na 80. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.
Saznaj više  

 MIA Co-Production Market & Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 15. listopada 2022., Rim (Italija) 
Rok za prijavu: 4. srpnja 2022.
Kontakt: coproduction@miamarket.it
Koprodukcijski sajam u sklopu kojeg se će biti izabrano oko 50 projekata iz cijelog svijeta, u kategorijama dugometražnog igranog filma, dokumentarnog filma i televizijske serije.
Saznaj više

 Kampus Motovun radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 30. srpnja 2022., Motovun
Rok za prijavu: 5. srpnja 2022.
Kontakt: studenti@motovunfilmfestival.com
Kampus Motovun je ljetna radionica za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji žele znati više. Ovaj raznolik radionički i filmski program održava se za vrijeme Motovun film festivala od 26. - 30. srpnja. Na sedmom kampusu održat će se dvije radionice u kojima će se obrađivati alati i tehnike koje svaki mladi filmaš mora usvojiti, od analogne fotografije do kreiranja virtualne stvarnosti kao i niz zanimljivih predavanja vrhunskih filmskih profesionalaca. Uz to će, kao i svake godine, biti predstavljene filmske škole iz regije i svijeta uz projekcije studentskih filmova, a tradicionalno se održava i Debatni klub na kojem polaznici razgovaraju o filmovima iz festivalskog programa.
Saznaj više

 CineLink Work in Progress 2022.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 19. kolovoza 2022., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 6. srpnja 2022.
Kontakt: wip@sff.ba
CineLink Work in Progress namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima u postprodukciji. Cilj je programa predstaviti do deset odabranih projekata pomno selektiranim distributerima, prodajnim zastupnicima, umjetničkim izbornicima festivala, predstavnicima javnih fondova i post-produkcijskim kućama kako bi ostvarili uvjete za dovršavanje, promidžbu i plasiranje na međunarodnom tržištu.
Saznaj više

 SOFA – School of Film Advancement  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. - 30. rujna 2022. (Poljska); 29. studenog - 2. prosinca 2022. (online); 24. - 28. travnja 2023. (lokacija TBA)
Rok za prijavu: 7. srpnja 2022.
Kontakt: office@joinsofa.org
Intenzivna radionica za odabrane sudionike koja će se održati u tri sesije, a pruža podršku inicijatorima filmova, kulturnim menadžerima, poduzetnicima i drugim djelatnicima u audiovizualnom sektoru koji imaju jedinstven projekt koji žele razviti. Radionica na kreativan način sudionike obučava kako doprijeti do lokalnih i međunarodnih gledatelja te im daje priliku da se povežu van granica. Uz pomoć iskusnih mentora, cilj SOFA-e je da pomogne sudionicima da ostvare svoj projekt. 
Saznaj više

 Connecting Cottbus: Coco Pitch i Work in Progress    
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 11. studenog 2022., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 15. srpnja 2022. (coco Pitch); 24. kolovoza 2022. (Works in Progress)
Kontakt: info@connecting-cottbus.de, pitch@connecting-cottbus.de, wip@connecting-cottbus.de 
Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, ili projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju Coco Pitch bit će odabrano 13 projekata (dugometražni igrani filmovi) u fazi razvoja koji će imati priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 6 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije.
Saznaj više

 MakeCoProDox Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: online konzultacije prije početka foruma; 22. – 23. kolovoza 2022.
Rok za prijavu: 15. srpnja 2022.
Kontakt: forum@makedox.mk
Glavni cilj Foruma je razviti strateški plan za povećanjem broja koprodukcija dokumentarnog filma među zemljama Balkana. Na Forumu sudjeluju predstavnici 12 regionalnih filmskih agencija i 10 projekata u različitim fazama produkcije. Uoči gospodarske krize, kultura i filmska industrija često su najviše pogođene djelatnosti slijedom smanjenja proračuna. Organizatori Foruma smatraju da jedino solidarnim povećanjem suradnje u obliku koprodukcije, zemlje regije mogu povećati broj financiranih projekata tijekom smanjenja sredstava. Tijekom online sesija, na Forumu će se sudionici upoznati s problemima s kojima se susreću zemlje iz regije te će pokušati naći potencijalna rješenja.
Saznaj više

 DOK Co-Pro Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 18. listopada 2022., Leipzig (Njemačka) i online 
Rok za prijavu: 21. srpnja 2022.
Kontakt: u.schmidt@dok-leipzig.de
Koprodukcijski sajam namijenjen dugometražnim dokumentarnim filmovima u razvoju s međunarodnim potencijalom. Prijavljeni projekti moraju biti u razvoju ili u ranoj fazi produkcije, ali s pripremljenim vizualnim materijalima i planom financiranja.
Saznaj više

 MIDPOINT Shorts 2022 - 2023  
Vrijeme i mjesto održavanja: rujan 2022. (uvodna online radionica); 13. – 18. studeni 2022., Prag (Češka); siječanj 2023., Trst (Italija), u sklopu koprodukcijskog foruma When East meets West
Rok za prijavu: 22. srpnja 2022.
Kontakt: sona.morgenthalova@midpoint-institute.eu
Program namijenjen razvoju kratkometražnih igranih filmova. Prijaviti se mogu timovi scenarista i/ili redatelja i producenata koji razvijaju profesionalni ili diplomski film. Program se sastoji od jedne online i dvije rezidencijalne tijekom kojih će polaznici raditi na razvoju scenarija i projekta te steći znanje o promotivnim strategijama u fazi razvoja.
Saznaj više

 Les Arcs Industry Village: Coproduction Village  
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. – 13. prosinca 2022., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 27. srpnja 2022.
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Cooproduction Village 18 odabranih europskih dugometražnih filmova prikazuje se potencijalnim koproducentima i financijerima, dok će producenti odabranih projekata imati priliku sudjelovati u sastancima jedan-na-jedan, konferencijama i drugim događanjima namijenjenim okupljanju filmskih profesionalaca. Prijaviti se mogu igrani, animirani i dokumentarni filmovi (najmanje 70 minuta).
Saznaj više

 Baltic Event: Script Pool Tallinn  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 25. studenog 2022., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2022.
Kontakt: balticevent@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, koji se sastoji od nekoliko programa. Script Pool Talinn natjecanje je scenarija u razvoju čiji je cilj okupljanje talentiranih scenarista i producenata i stvaranje prilika za daljnje suradnje. Program za šest odabranih projekata sastoji se od nekoliko radionica i javnog pitchinga.
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. siječnja 2023., New York (SAD)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2022. (redovni rok); 31. listopada 2022. (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se dvanaest novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više
                                                                               
 East Silver Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 30. listopada 2022. Jihlava (Češka)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2022. (za projekte u fazi grubog šnita)
Kontakt: info@eastsilver.net
Sajam dokumentarnog filma specijaliziran za filmove Istočne i Srednje Europe, a odvija se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. U sklopu sajma dodjeljuje se i nagrada Silver Eye. Ukupno 22 filma natjecat će se u kategorijama dugometražnog i kratkometražnog filma, a pobjednici će biti nagrađeni novčanim iznosom od 2 500 eura.
Saznaj više

 IDFA Forum 2022.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. - 16. studenog 2022., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2022.
Kontakt: idfaforum@idfa.nl
Koprodukcijski forum namijenjen razvoju i predstavljanju kreativnih dokumentarnih filmova i multimedijalnih projekata kroz program koji uključuje prezentacije, pitching, sastanke jedan-na-jedan na lokaciji te online sastanke. Odvija se za vrijeme Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu i jedna je od najvažnijih manifestacija ovoga tipa u Europi. Program 'IDFA DocLab Forum' namijenjen je interaktivnim i VR projektima  u svim fazama proizvodnje, dok 'IDFA Forum' traži kreativne dokumentarne projekte i serije s međunarodnim potencijalom, dokumentarne projekte za djecu te projekte u završnim fazama proizvodnje za 'Rough Cut Screening section'.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.