Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – srpanj 2021.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u srpnju i početkom kolovoza 2021. godine.

Tijekom srpnja i početkom kolovoza 2021. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Radionica za direktore fotografije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 9. srpnja 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika, usmjerena na širok spektar tema vezanih uz rad direktora fotografije na filmu. Voditelj radionice jedan je od najzanimljivijih direktora fotografije današnjice, Stuart Dryburgh, poznat po radu s redateljicom Jane Campion kao i stvaranju osebujnog izgleda filmova Piano, Oslikani veo, Tajni život Waltera Mittyja i dr. Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Directing Actors for Film  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 15. srpnja 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica režije glume na filmu, namijenjena redateljima, asistentima redatelja i studentima filma. Radionica je osmišljena za 25 sudionika, a vodi je priznati redatelj Pete Travis (Vantage Point, Endgame, Dredd). Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a fokusirat će se na niz tema vezanih uz rad s glumcima na filmu tijekom faza pretprodukcije i produkcije. Polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica filmske režije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. - 30. srpnja 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna radionica osmišljena je za 25 sudionika a usmjerena je na širok spektar tema vezanih uz režiju i cijeli proces nastajanja filma, čiji je voditelj redatelj Peter Webber (Djevojka s bisernom naušnicom, TV serija Dva metra pod zemljom, dokumentarni film Ten Billion i dr.). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 Radionica „Mali veliki redatelji“ 
Vrijeme i mjesto održavanja: srpanj - rujan 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: malivelikiredatelji@crok.hr 
„Mali veliki redatelji“ je projekt u sklopu kojeg mladi imaju priliku kroz besplatne online radionice učiti o filmskoj režiji. Ciklus se sastoji od 13 radionica, između kojih su predviđene i dvotjedne „pauze“ tijekom kojih polaznici rade na svojim samostalnim radovima. Filmska režija i stvaranje filma nije nimalo lak zadatak, a još manje brz. Radi se o procesu koji uključuje više uloga i zadataka – od pisanja scenarija preko snimanja do montaže. Polaznici kroz radionice uče o svakoj od etapa stvaranja filma – od pisanja scenarija preko snimanja do montaže, a uz mentorsku podršku filmskog redatelja i izvoditelja se okušavaju i u praktičnom dijelu, te bi po završetku programa svaki polaznik trebao imati snimljen svoj kratki film.
Saznaj više

 Ljetna filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja:  5. – 9. srpnja 2021. (početna, napredna i majstorska radionica animacije), Zagreb; 5. – 9. srpnja 2021. (početna i napredna radionica animacije), Koprivnica; 23. – 27. kolovoza 2021. (početna, napredna i majstorska radionica režije), Zagreb; 30. kolovoza – 3. rujna (početna, napredna i majstorska radionica zvuka i majstorska radionica perspektiva filma), Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Prijaviti se može OVDJE
Saznaj više

 CPH:LAB  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2021. - siječanj 2020., online; 28. ožujka - 1. travnja 2022., Kopenhagen (Danska)
Rok za prijavu: 6. srpnja 2021. 
Kontakt: lab@cphdox.dk
Program CPH:LAB nastao je u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma CPH:DOX a svrha mu je razvoj novih talenata i poticanje prekogranične suradnje i dugoročnih profesionalnih odnosa između filmskih profesionalaca koji rade na projektima dokumentarnih filmova. CPH:LAB izabrat će ove godine do 9 projekata i 20 sudionika iz cijelog svijeta, prvenstveno Europe, a pruža im prostor i strukturu za kreativnu, interdisciplinarnu suradnju i razvoj projekata koji istražuju odnos dokumentarnog filma i digitalne tehnologije. Radionica se sastoji od pet faza, od kojih se prve četiri odnose na intenzivnu online obuku, konzultacije s mentorima i pripremu za posljednju fazu, prezentaciju i sastanke jedan-na-jedan s festivalskim programerima, prodajnim agenatima i kreativnim producentima tijekom CPH:DOX-a u ožujku 2022.
Saznaj više

 CineLink Work in Progress 2021.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 19. kolovoza 2021.; Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 7. srpnja 2021.
Kontakt: wip@sff.ba
CineLink Work in Progress namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima u postprodukciji. Cilj je programa predstaviti do deset odabranih projekata pomno selektiranim distributerima, prodajnim zastupnicima, umjetničkim izbornicima festivala, predstavnicima javnih fondova i post-produkcijskim kućama kako bi ostvarili uvjete za dovršavanje, promidžbu i plasiranje na međunarodnom tržištu.
Saznaj više

 EAVE: radionica za marketing  
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 10. listopada 2021., (Luxembourg) Luksemburg
Rok za prijavu: 7. srpnja 2021.
Kontakt: ana@eave.org
EAVE-ov intenzivni petodnevni program posvećen marketing uz posebni fokus na digitalni marketing koji stječe sve veću važnost na audiovizualnom tržištu. Namijenjen je producentima te profesionalcima iz područja marketinga, prodaje, distribucije i sl. Sastoji se od rada u grupi, plenarnih sesija u manjim grupama te individualnog rada s mentorima, pri čemu će polaznici dobiti priliku raditi na strategiji marketinga, prodaje i razvoju publike.
Saznaj više

 MIDPOINT Shorts 2021 - 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: rujan 2021. (uvodna online radionica); 17. – 23. listopada 2021., Prag (Češka); siječanj 2022., Trst (Italija), u sklopu koprodukcijskog foruma When East meets West
Rok za prijavu: 7. srpnja 2021.
Kontakt: sona.morgenthalova@midpoint-institute.eu
Program namijenjen razvoju kratkometražnih igranih filmova. Prijaviti se mogu timovi scenarista i/ili redatelja i producenata koji razvijaju profesionalni ili diplomski film. Program se sastoji od jedne online i dvije rezidencijalne tijekom kojih će polaznici raditi na razvoju scenarija i projekta te steći znanje o promotivnim strategijama u fazi razvoja.
Saznaj više

 eQuinoxe: međunarodna scenaristička radionica i masterclass  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 22. listopada 2021. (Njemačka)
Rok za prijavu: 8. srpnja 2021.
Kontakt: info@equinoxe-europe.org   
Radionica za razvoj scenarija i projekata namijenjena scenaristima koji iza sebe imaju barem jedan završeni dugometražni film. Prijavljeni scenariji trebaju biti u naprednoj fazi razvoja. Program se sastoji od tri dijela: sastanaka jedan na jedan, masterclassa i follow-up-a, koji se odvijaju u tri različita navrata. 
Saznaj više

 ACE Series Special 2021: radionica razvoja TV projekata  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 11. prosinca 2021., Bruxelles (Belgija)
Rok za prijavu: 15. srpnja 2021.
Kontakt: series@ace-producers.com
Radionici za iskusne producente koji žele realizirati TV projekte unutar svoje produkcijske kuće i/ili koji teže usavršiti znanja razvoja i proizvodnje dramskih TV serija za međunarodnu publiku. Za sudjelovanje će biti odabrano 16 producenata s projektima TV serija u razvoju. Radionica je usmjerena na kreativne i financijske aspekte proizvodnje TV serija, ali u okviru programa održavaju se i predavanja o marketingu, razvoju publike, međunarodnim suradnjama i izradi poslovnih strategija kao i tečaj o korisnim alatima za razvoj sadržaja za format dramskih TV serija. Producenti će imati priliku raditi na svojim projektima s osobnim mentorima i kroz umrežavanje s polaznicima radionice.
Saznaj više

 Connecting Cottbus: Coco Pitch i Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 5. studenog 2021., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 16. srpnja 2021. (coco Pitch); 18. kolovoza 2021. (Works in Progress)
Kontakt: info@connecting-cottbus.de
Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, ili projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju Coco Pitch bit će odabrano 13 projekata (dugometražni igrani filmovi) u fazi razvoja koji će imati priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 6 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije.
Saznaj više

 MakeCoProDox Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. kolovoza; 23 – 25. kolovoza 2021., online
Rok za prijavu: 30. srpnja 2021.
Kontakt: forum@makedox.mk
Glavni cilj Foruma je razviti strateški plan za povećanjem broja koprodukcija dokumentarnog filma među zemljama Balkana. Na Forumu sudjeluju predstavnici 12 regionalnih filmskih agencija i 10 projekata u različitim fazama produkcije. Uoči gospodarske krize, kultura i filmska industrija često su najviše pogođene djelatnosti slijedom smanjenja proračuna. Organizatori Foruma smatraju da jedino solidarnim povećanjem suradnje u obliku koprodukcije, zemlje regije mogu povećati broj financiranih projekata tijekom smanjenja sredstava. Tijekom online sesija, na Forumu će se sudionici upoznati s problemima s kojima se susreću zemlje iz regije te će pokušati naći potencijalna rješenja.
Saznaj više

 ScripTeast: scenaristička radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: rujan - listopad 2021. (Poljska), listopad – prosinac (online follow-up), veljača 2022., Berlin (Njemačka); svibanj 2022., Cannes (Francuska)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2021.
Kontakt: office@scripteast.pl
Program edukacije namijenjen scenaristima s područja Istočne i Srednje Europe koji razvijaju projekte dugometražnih filmova filmaša s područja Istočne i Srednje Europe. Između pojedinih dijelova programa dvaput će se održati i konzultacije putem interneta. Tijekom Berlinalea i Filmskoga festivala u Cannesu održat će se promocija autora i njihovih scenarija u bliskoj suradnji s ACE-om i Producentskom mrežom.
Saznaj više

 East Silver Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 31. listopada 2021. Jihlava (Češka)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2021. (za projekte u fazi grubog šnita)
Kontakt: info@eastsilver.net
Sajam dokumentarnog filma specijaliziran za filmove Istočne i Srednje Europe, a odvija se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. U sklopu sajma dodjeljuje se i nagrada Silver Eye. Ukupno 22 filma natjecat će se u kategorijama dugometražnog i kratkometražnog filma, a pobjednici će biti nagrađeni novčanim iznosom od 2 500 eura.
Saznaj više

 DOK Co-Pro Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. i 26. listopada 2021., Leipzig (Njemačka) i online 
Rok za prijavu: 2. kolovoza 2021.
Kontakt: u.schmidt@dok-leipzig.de
Koprodukcijski sajam namijenjen dugometražnim dokumentarnim filmovima u razvoju s međunarodnim potencijalom. Prijavljeni projekti moraju biti u razvoju ili u ranoj fazi produkcije, ali s pripremljenim vizualnim materijalima i planom financiranja.
Saznaj više

 IDFA Forum 2021.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 26. studenog 2021., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 2. kolovoza 2021.
Kontakt: idfaforum@idfa.nl
Koprodukcijski forum namijenjen razvoju i predstavljanju kreativnih dokumentarnih filmova i multimedijalnih projekata kroz program koji uključuje prezentacije, pitching, sastanke jedan-na-jedan na lokaciji te online sastanke. Odvija se za vrijeme Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu i jedna je od najvažnijih manifestacija ovoga tipa u Europi. Ove godine pokrenut je novi program 'Producers Connection', namijenjen projektima u ranoj fazi razvoja koji traže partnere za međunarodnu koprodukciju. Bit će izabrano oko 60 filmova i projekata novih medija. Program 'IDFA DocLab Forum' namijenjen je interaktivnim i VR projektima  u svim fazama proizvodnje, dok 'IDFA Forum' traži kreativne dokumentarne projekte i serije s međunarodnim potencijalom, dokumentarne projekte za djecu te projekte u završnim fazama proizvodnje za 'Rough Cut Screening section'.
Saznaj više                                                                                                                                                

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.