Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – srpanj 2020.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u srpnju i početkom kolovoza 2020. godine.

Tijekom srpnja i početkom kolovoza 2020. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Radionica za montažere  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 19. srpnja 2020. (novi datum održavanja), London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica montaže pod mentorskom palicom Jonathana Morrisa, stalnog suradnika Kena Loacha i montažera filmova Vjetar koji povija ječam, Danak anđelima, Ja, Daniel Blake i dr. Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a fokusirat će se na niz važnih tema vezanih uz struku. Polaznici će dobiti priliku izložiti probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu te dobiti korisne savjete kako se nositi sa sličnim situacijama u budućnosti.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Directing Actors for Film  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 19. srpnja 2020. (novi datum održavanja), London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica režije glume na filmu, namijenjena redateljima, asistentima redatelja i studentima filma. Radionica je osmišljena za 25 sudionika, a vodi je priznati redatelj Pete Travis (Vantage Point, Endgame, Dredd). Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a fokusirat će se na niz tema vezanih uz rad s glumcima na filmu tijekom faza pretprodukcije i produkcije. Polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica za direktore fotografije  
Vrijeme i mjesto održavanja:18. – 19. srpnja 2020. (novi datum održavanja), London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika, usmjerena na širok spektar tema vezanih uz rad direktora fotografije na filmu. Voditelj radionice priznati je direktor fotografije Larry Smith, poznat po radu sa Stanleyjem Kubrickom (Oči širom zatvorene) Nicolasom Windingom Refnom (Bronson, Samo Bog prašta) i J. M. McDonaghom (Čuvar zakona, Kalvarija). Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu.
Saznaj više

 Ljetna filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. lipnja – 3. srpnja; 6. - 10. srpnja; 24. -28- kolovoza; 31. kolovoza – 4. rujna 2020. (OŠ Montessori, Zagreb)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Radionice će se održati u Osnovnoj Montessori školi barunice Dédée Vranyczany, Ul. Matka Mandića 2 u Zagrebu.
Saznaj više

 Festival kratkometražnog filma u Drami: Pitching Lab i Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. rujna 2020., Drama (Grčka)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2020.
Kontakt: kinfest@dra.forthnet.gr; barbaradukas@gmail.com 
Filmski festival u Drami organizira radionicu za pitching za kratkometražni igrani ili animirani film do 20' te dokumentarni film do 30' te Pitching Forum, namijenjen predstavljanju projekata potencijalnim financijerima i koproducentima.
Saznaj više

 Cinekid for Professionals Online: Junior Co-production Market / Industry Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 23. listopada 2020. (Junior Co-production Market – online); 19. – 20. listopada 2020. (Industry Forum – online)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2020. (Junior Co-production Market)
Kontakt: professionals@cinekid.nl
Koprodukcijski sajam namijenjen spajanju autora inovativnih dječjih filmskih i televizijskih projekata s potencijalnim financijerima, koproducentima i distributerima/prikazivačima. Prijavljeni projekti trebaju imati osigurano 10% financiranja te potvrđenu produkcijsku kuću u zemlji iz koje dolaze.
Forum nudi trodnevni konferencijski online program za sve koje žele sudjelovati u diskusijama i debatama na temu budućnosti razvoja i proizvodnje filmova za djecu.
Saznaj više

 Sources 2 Projects & Process – Training Mentors for Screenwriters and Filmmakers  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad/studeni 2020., Riga (Latvija)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2020.
Kontakt: info@sources2.de
Intenzivna radionica u trajanju 4 dana, namijenjena profesionalcima koji rade kao mentori na području scenarija ili razvoja priče u igranom ili dokumentarnom filmu. Planirano je da se radionica održi u Rigi, ali u slučaju mogućih restrikcija vezanih uz Covid-19, održat će se online.
Saznaj više

 Biennale College Cinema  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2020.; prosinac 2020.; siječanj 2021., Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2020.
Kontakt: college-cinema@labiennale.org
Radionica namijenjena razvoju mikrobudžetnih filmskih projekata (s budžetom do 150.000 eura) kojoj je cilj proizvodnja barem tri dugometražna mikrobudžetna filma. Radionica je otvorena za 9 timova redatelja debitanata (prvi ili drugi film) te producenata, koji iza sebe imaju barem tri audiovizualna djela ili jedan dugometražni film. Cilj je u sklopu radionice završiti do tri dugometražna igrana filma koji će biti prikazani na 77. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.
Saznaj više

 CineLink Work in Progress 2020.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 19. kolovoza 2020.; Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2020.
Kontakt: wip@sff.ba
CineLink Work in Progress namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima u produkciji i postprodukciji. Cilj je programa predstaviti do osam odabranih projekata pomno selektiranim distributerima, prodajnim zastupnicima, umjetničkim izbornicima festivala, predstavnicima javnih fondova i post-produkcijskim kućama kako bi ostvarili uvjete za dovršavanje, promidžbu i plasiranje na međunarodnom tržištu.
Saznaj više

 ASK: Animation Support Kit  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20 srpnja – 10. kolovoza, online izdanje
Rok za prijavu: 8. srpnja 2020. 
Kontakt: ask@momakin.pl 
ASK je online program namjenjen animatorima koji žele razviti svoje projekte i unaprijediti vještine.
Program se sastoji od konzultacija sa stručnjacima o odabranim temama koje se odnose na tehniku i dizajn lutaka za stop animaciju te od trotjedne radionice stop animacije. 
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Radionica NISAM OD JUČER II  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. srpnja – 10. listopada 2020., Zagreb
Rok za prijavu: 11. srpnja
Kontakt: radionice@kkz.hr
KKZ vas poziva na Online radionicu Nisam od jučer II, u čijem je središtu odnos prema arhitekturi. Radionica će poticati samostalan stvaralački i autorski rad kao refleksiju i hommage značajnim arhitektonskim djelima iz lokalne sredine autora. Radionicu čine predavanja iz polja filmske umjetnosti, arhitekture, urbanizma, urbane antropologije i povijesti umjetnosti. Predavači će obraditi temu arhitekture iz polja u kojem djeluju i pokušati potaknuti autore da otvoreno i svjesno percipiraju arhitekturu i prostor koji ih okružuje te na temelju toga izvedu rad u filmskom mediju. Predavanja se završavaju sredinom srpnja, nakon čega polaznici tijekom ljeta samostalno nastavljaju rad na svojim filmovima. Nakon ljeta polaznici će zaokružiti svoj autorski koncept te ga predstavljati jedni drugima i međusobno se stvaralački nadopunjavati.
Saznaj više

 Connecting Cottbus: Coco Pitch i Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 6. studenog 2020., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 15. srpnja 2020. (coco Pitch); 20. kolovoza 2020. (Works in Progress)
Kontakt: info@connecting-cottbus.de
Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, ili projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju Coco Pitch bit će odabrano 13 projekata (dugometražni igrani filmovi) u fazi razvoja koji će imati priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 6 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije.
Saznaj više

 eQuinoxe: međunarodna scenaristička radionica i masterclass  
Vrijeme i mjesto održavanja: studeni 2020. (Njemačka) – planirana kao rezidencijalna radionica; ako bude potrebno bit će održana digitalno
Rok za prijavu: 21. srpnja 2020.
Kontakt: selection@equinoxe-europe.org
Radionica za razvoj scenarija i projekata namijenjena scenaristima koji iza sebe imaju barem jedan završeni dugometražni film. Prijavljeni scenariji trebaju biti u naprednoj fazi razvoja. Program se sastoji od tri dijela: sastanaka jedan na jedan, masterclassa i follow-up-a, koji se odvijaju u tri različita navrata. 
Saznaj više

 MIA Co-Production Market & Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 18. listopada 2020., Rim (Italija) 
Rok za prijavu: 26. srpnja 2020.
Kontakt: coproduction@miamarket.it
Koprodukcijski sajam u sklopu kojeg se dodjeljuje nagrada Eurimages Co-Production Development u iznosu od 20 000 eura.
Saznaj više

 ScripTeast: scenaristička radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2020. (Poljska), veljača 2021., Berlin (Njemačka); svibanj 2021., Cannes (Francuska)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2020.
Kontakt: anna.b@scripteast.pl; info@scripteast.pl
Program edukacije namijenjen scenaristima s područja Istočne i Srednje Europe koji razvijaju projekte dugometražnih filmova filmaša s područja Istočne i Srednje Europe. Između pojedinih dijelova programa dvaput će se održati i konzultacije putem interneta. Tijekom Berlinalea i Filmskoga festivala u Cannesu održat će se promocija autora i njihovih scenarija u bliskoj suradnji s ACE-om i Producentskom mrežom.
Saznaj više

 East Silver Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. listopada – 1. studenog 2020. Jihlava (Češka)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2020. (za projekte u fazi grubog šnita)
Kontakt: info@eastsilver.net
Sajam dokumentarnog filma specijaliziran za filmove Istočne i Srednje Europe, a odvija se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. U sklopu sajma dodjeljuje se i nagrada Silver Eye. Ukupno 22 filma natjecat će se u kategorijama dugometražnog i kratkometražnog filma, a pobjednici će biti nagrađeni novčanim iznosom od 2 500 eura.
Saznaj više

 DOK Co-Pro Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. i 27. listopada 2020., online izdanje
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2020.
Kontakt: u.schmidt@dok-leipzig.de
Koprodukcijski sajam namijenjen dugometražnim dokumentarnim filmovima u razvoju s međunarodnim potencijalom. Prijavljeni projekti moraju biti u razvoju ili u ranoj fazi produkcije, ali s pripremljenim vizualnim materijalima i planom financiranja.
Saznaj više

 Odesa International Film Festival: EastSeries  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. rujna – 22. listopada 2020., Odesa (Ukrajina)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2020.
Kontakt: t.vlasova@oiff.com.ua
Inicijativa scenarističkog programa ScripTeast: riječ je o koprodukcijskom sajmu namijenjenom razvoju projekata dramskih TV serija s područja Središnje i Istočne Europe. Program je osmišljen za četiri do šest projekata, koji će se tijekom pitching foruma predstaviti istaknutim profesionalcima iz televizijskog sektora audiovizualne industrije, distributerima i koproducentima, s mogućnošću osvajanja 20.000 EUR vrijednosti postprodukcijskih usluga.
Saznaj više

 EAVE: radionica za marketing  
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. – 15. studenog 2020., (Luxembourg) Luksemburg
Rok za prijavu: 10. kolovoza 2020.
Kontakt: satu@eave.org
EAVE-ov intenzivni petodnevni program posvećen marketing uz posebni fokus na digitalni marketing koji stječe sve veću važnost na audiovizualnom tržištu. Namijenjen je producentima te profesionalcima iz područja marketinga, prodaje, distribucije i sl. Sastoji se od rada u grupi, plenarnih sesija u manjim grupama te individualnog rada s mentorima, pri čemu će polaznici dobiti priliku raditi na strategiji marketinga, prodaje i razvoju publike.
Saznaj više

 MIDPOINT Shorts 2020 - 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: rujan (uvodna online radionica); listopad 2020., Prag (Češka); siječanj 2021., Trst (Italija), u sklopu koprodukcijskog foruma When East meets West
Rok za prijavu: 12. kolovoza 2020.
Kontakt: midpointcenter@amu.cz; sona.morgenthalova@midpoint-institute.eu
Program namijenjen razvoju kratkometražnih igranih filmova. Prijaviti se mogu timovi scenarista i/ili redatelja i producenata koji razvijaju profesionalni ili diplomski film. Program se sastoji od jedne online i dvije rezidencijalne tijekom kojih će polaznici raditi na razvoju scenarija i projekta te steći znanje o promotivnim strategijama u fazi razvoja.                                                                                                                              Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.