Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – srpanj 2019.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u srpnju i početkom kolovoza 2019. godine.

Tijekom srpnja i početkom kolovoza 2019. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 5 i 8. – 12. srpnja 2019. (Zagreb); 26. – 30. kolovoza 2019. (Zagreb, Rijeka, Sinj, Prelog, Osijek); 2. – 6. rujna 2019. (Zagreb, Koprivnica)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com

FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Radionice u trajanju od pet dana zamišljene su kao boravak od 9 do 15h. 
Saznaj više

 Ljetne filmske početnice  
Vrijeme i mjesto održavanja:  1. - 2. srpnja i 3. - 5. srpnja 2019., Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmskapocetnica@restarted.hr

Tijekom ljetnih praznika Filmska početnica organizira dvije besplatne višednevne radionice. Radionica filmskih eksperimenata traje tri dana od 3. do 5. srpnja, dok radionica 3D modeliranja traje dva dana i to 1. i 2. srpnja. Obje radionice održavaju se od u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade. Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve su radionice besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.
Saznaj više

 Radionica VR leksikona – 360 stupnjeva  
Vrijeme i mjesto održavanja:  6. - 7. srpnja 2019., Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: edukacija@restarted.hr

Radionica udruge Restart tehnike snimanja videa u 360 stupnjeva održat će se u subotu i nedjelju, 6. i 7. srpnja od 11 do 16 sati u Zagrebu. Koristeći se najnovijom tehnologijom sfernog videa, u radionici polaznici uče koristiti tehniku snimanja u 360 stupnjeva, kombinirajući pravila klasične filmske dramaturgije i nove oblike izražavanja u kružnom videoprostoru. Radionicu vode Ivan Granić i Mislav Šćukanec Rezniček, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.
Saznaj više

 TorinoFilmLab / RE-ACT radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 19. rujna 2019., Portorož (Slovenija)
Rok za prijavu: 4. srpnja 2019.
Kontakt: info@filmreact.eu

Radionica je predviđena za 4 kreativna tima producenata/scenarista iz Slovenije, Hrvatske, Furlanije – Julijske krajine i Srbije koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma. Program obuhvaća pojedinačne sastanke sa stručnjacima/tutorima, skupni rad, plenarne sjednice i brojne trenutke za umrežavanje. Prijava na: info@filmreact.eu
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 19. svibnja 2020., New York (SAD)
Rok za prijavu: 5. srpnja 2019. (rani rok); 5. rujna 2019. (redovni rok); 5. studenog (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com

Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se 10 novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više

 Radionica MEDICI  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 27. rujna 2019., Hotel „Bayrisches Haus“ kraj Postdama (Njemačka)
Rok za prijavu: 7. srpnja 2019.
Kontakt: info@focal.ch

Radionice MEDICI održavaju se od 2012. godine s ciljem okupljanja javnih financijera različitih nacionalnosti, umrežavanja i razmjene ideja. Radionice se održavaju jednom godišnje, a svaka se bavi različitim problemima vezanim uz ulogu financiranja projekata iz perspektive javnog financijera. Radionica je namijenjena europskim i međunarodnim filmskim fondovima, čelnicima takvih institucija, ali i osobama zaduženima za koordinaciju projekata, procese odlučivanja i postupak ugovaranja. Potrebno je dobro znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 Filmska Ponistra  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. - 4. kolovoza 2019., Split
Rok za prijavu: 15. srpnja 2019.
Kontakt:  filmskaponistra@gmail.com

Pitching radionica na kojoj se polaznici pripremaju za javno predstavljanje svojih kratkometražnih filmskih projekata. U kreativnoj atmosferi, a uz podršku voditelja, polaznici će zajedno vježbati predstavljanje svojih projekata i na završnom pitchingu projekte predstaviti filmskim profesionalcima i javnosti. Najbolji pitch prema ocjenama žirija osvaja simboličnu nagradu i diplomu. Voditeljica i voditelj radionice su scenaristi i filmski autori, Anita Čeko i Ante Marin. Filmsku Ponistru organizira Tvornica Ideja uz potporu DHFR i grada Splita.
Saznaj više

 Eurodoc / RE-ACT radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. rujna  – 5. listopada 2019., Novi Sad (Srbija)
Rok za prijavu: 15. srpnja 2019.
Kontakt: info@filmreact.eu

Radionica je predviđena za 10 kreativnih timova producenata/autora iz Slovenije, Hrvatske, Furlanije – Julijska krajine i Srbije koji razvijaju kreativni dokumentarac. Odabrani će sudionici imati priliku dobiti iscrpne povratne informacije i savjete, pristupati plenarnim sjednicama EURODOCA, naprednim tečajevima i istraživanjima praktičnih slučajeva te se umrežavati s europskim i međunarodnim producentima dokumentaraca. Prijave se primaju ovdje
Saznaj više

 MIA Co-Production Market & Film/Drama Series/Doc Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 20. listopada 2019., Rim (Italija) 
Rok za prijavu: 15. srpnja 2019.
Kontakt: coproduction@miamarket.it

Koprodukcijski sajam u sklopu kojeg se dodjeljuje nagrada Eurimages Co-Production Development u iznosu od 20 000 eura.
Saznaj više

 Torino Film Lab: SeriesLab  
Vrijeme i mjesto održavanja: prosinac 2019. (Irska), veljača 2020. (TBD), ožujak 2020. (Lille, Francuska)
Rok za prijavu: 16. srpnja 2019.
Kontakt: angelica.cantisani@torinofilmlab.it

Napredni trening namijenjen scenaristima i (opcionalno) producentima, koji razvijaju projekt TV serije. Sastoji se od tri četverodnevne rezidencijalne radionice i 2 online sesije tijekom kojih se uz pomoć visokokvalificiranih stručnjaka radi na kreiranju koncepta TV-serije, oblikovanju ideja i materijala. Program završava prezentacijom projekta pred istaknutim predstavnicima međunarodne televizijske industrije. Cilj je programa stvaranje nacrta tretmana pilot-epizode i prezentacija projekta.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Radionica Ljetna avantura  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 21. srpnja 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 17. srpnja 2019.
Kontaktradionice@kkz.hr

Uz brainstorming, pripremu, razradu, snimanje i montažu polaznici će u tri intenzivna dana kroz niz prepreka svoju početnu ideju zaokružiti u cjeloviti film i reflektirati se na zajednički i samostalni proces rada. Na radionicu se prijaviti može kao samostalni autor koji poznaje osnove snimanja/režije/montaže ili kao grupa od tri člana (koja uključuje neke od sljedećih funkcija: scenarist, redatelj, snimatelj, glumac, montažer). Radionica je besplatna, a vodi je redateljica Dalija Dozet. Ukupan broj polaznika je 12.
Saznaj više

 Connecting Cottbus: Coco Pitch i Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 8. studenog 2019., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 17. srpnja 2019. (coco Pitch); 22. kolovoza 2019. (Works in Progress)
Kontakt: info@connecting-cottbus.de

Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, ili projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju Coco Pitch bit će odabrano 10 projekata (dugometražni igrani filmovi) u fazi razvoja koji će imati priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 5 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije.
Saznaj više

 ZFF Industrija: Moj prvi scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 17. studenog 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 19. srpnja 2019.
Kontakt: inja@zagrebfilmfestival.com

Radionica namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film održat će se tijekom 17. Zagreb Film Festivala. Cilj je radionice pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film uz vodstvo dvojice script doctora, iskusnih scenarista i/ili redatelja. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice, od kojih dvoje iz Hrvatske. Radionica je besplatna za sve polaznike.
Saznaj više

 MIDPOINT Shorts 2019  
Vrijeme i mjesto: 23. – 28. rujna 2019., Prag (Češka), 16. – 22. Siječanj 2020., Trst (Italija), u sklopu When East meets West
Rok za prijavu: 26. srpnja 2019.
Kontakt: midpointcenter@amu.cz

Program namijenjen razvoju kratkometražnih igranih filmova. Prijaviti se mogu timovi scenarista i/ili redatelja i producenata koji razvijaju profesionalni ili diplomski film. Program se sastoji od dvije rezidencijalne radionice pod vodstvom svjetski priznatog stručnjaka tijekom kojih će polaznici raditi na razvoju scenarija i projekta te steći znanje o promotivnim strategijama u fazi razvoja. Radionice uključuju timski rad, plenarne sesije, masterclassove, studije slučaja te nude dublji uvid u strategije financiranja, prodaje, distribucije i plasmana. Nakon svake radionice slijede individualne online konzultacije.
Saznaj više

 East Silver Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 29. listopada 2019., Jihlava (Češka)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2019. (za projekte u fazi grubog šnita)
Kontakt: info@eastsilver.net

Sajam dokumentarnog filma specijaliziran za filmove Istočne i Srednje Europe, a odvija se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. U sklopu sajma dodjeljuje se i nagrada Silver Eye. Ukupno 22 filma natjecat će se u kategorijama dugometražnog i kratkometražnog filma, a pobjednici će biti nagrađeni novčanim iznosom od 2 500 eura.
Saznaj više

 eQuinoxe: međunarodna scenaristička radionica i masterclass  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2019. (tba), München (Njemačka)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2019.
Kontakt: selection@equinoxe-europe.org

Radionica za razvoj scenarija i projekata namijenjena scenaristima koji iza sebe imaju barem jedan završeni dugometražni film. Prijavljeni scenariji trebaju biti u naprednoj fazi razvoja. Program se sastoji od tri dijela: sastanaka jedan na jedan, masterclassa i follow-up-a, koji se odvijaju u tri različita navrata. Prijaviti se možete ovdje
Saznaj više

 ScripTeast: scenaristička radionica   
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2019., Sterdyn (Poljska); veljača 2020., Berlin (Njemačka); svibanj 2019., Cannes (Francuska)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2019.
Kontakt: dorota.zawadzka@scripteast.pl 

Program edukacije namijenjen scenaristima s područja Istočne i Srednje Europe koji razvijaju projekte dugometražnih filmova filmaša s područja Istočne i Srednje Europe. Između pojedinih dijelova programa dvaput će se održati i konzultacije putem interneta. Tijekom Berlinalea i Filmskoga festivala u Cannesu održat će se promocija autora i njihovih scenarija u bliskoj suradnji s ACE-om i Producentskom mrežom.
Saznaj više

 DOK Co-Pro Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. i 29. listopada 2019., Leipzig (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2019.
Kontakt: u.schmidt@dok-leipzig.de

Koprodukcijski sajam namijenjen dugometražnim dokumentarnim filmovima u razvoju s međunarodnim potencijalom. Prijavljeni projekti moraju biti u razvoju ili u ranoj fazi produkcije, ali s pripremljenim vizualnim materijalima i planom financiranja.
Saznaj više

 ANIMARKT pitching za lutka-film  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 12. listopada 2019. (pitching: 11. listopada), Łódź (Poljska)
Rok za prijavu: 4. kolovoza 2019.
Kontakt: a.kowalewska@momakin.pl

Sajam namijenjen kratkometražnim projektima u razvoju s područja lutka-filma, a 15 odabranih projekata sudjelovat će u pitchingu u sklopu Animarkta.
Saznaj više

 Bridging the Dragon Project Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: Kina (prvi dio) listopad 2019., Europa (drugi dio) početak 2020.
Rok za prijavu: 5. kolovoza 2019.
Kontakt: lab_europe@bridgingthedragon.com

Program BtD Project Lab intenzivna je radionica namijenjena projektima pogodnima za kinesko-europsku koprodukciju. Program se odvija u dva dijela, svaki u trajanju od 3 do 4 dana. Pod mentorstvom vodećih stručnjaka, polaznici će sudjelovati u raspravama, pitchingu, sastancima jedan-na-jedan i seminarima. Od prijavljenih bit će odabrano 6 do 8 kineskih i 6 do 8 europskih projekata. Prijaviti se mogu iskusni autorski timovi (producent i redatelj ili scenarist) koji rade na razvoju dugometražnog igranog ili animiranog filma. Projekt treba imati razvijenu strukturu priče, likove i lokacije.
Saznaj više

 Radionica animacije na Visu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 29. rujna 2019., Komiža 
Rok za prijavu: 15. kolovoza 2019.
Kontakt: zagrebfilm@zagrebfilm.hr

Zagreb film deseti put za redom organizira međunarodnu radionicu animiranog filma koja će se ove godine održati u Komiži na otoku Visu od  25. do 29. rujna. Cilj radionice je pomoći studentima, mladim profesionalcima te profesionalcima da se usavršavaju kroz rad s najvećim svjetskim majstorima animiranog filma.
Ovogodišnju radionicu vodit će Phil Parker koji je više od dvadeset godina radio u medijskim industrijama i vodeći je europski konzultant za razvoj animiranog filma. Za rad na radionici mogu se prijaviti svi zainteresirani sudionici. Rad na radionici je intenzivan i individualan te je broj polaznika ograničen. 
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.