Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – srpanj 2018.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u srpnju i početkom kolovoza 2018. godine.

Tijekom srpnja i početkom kolovoza 2018. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2. – 6. srpnja 2018. (Zagreb); 9. – 13. srpnja 2018. (Zagreb); 27. – 31. kolovoza 2018. (Zagreb, Prelog, Sinj)
Rok za prijavu: do popunjenja
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com

FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Radionice u trajanju od 35 školskih sati zamišljene su kao boravak od 9 do 15h i provode se u radu s grupom do 16 sudionika. U tijeku su upisi za ljetne radionice u Zagrebu, Prelogu i Sinju.
Saznaj više

 Kampus Motovun radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 28. srpnja 2018., Motovun
Rok za prijavu: 30. lipnja 2018.
Kontakt: studenti@motovunfilmfestival.com 

Kampus Motovun lagana je ljetna radionica za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji žele znati više. Škola ima jedno do dva predavanja dnevno i to o temama koje se obično ne pokrivaju u redovnim filmskim školama, okrenuta su budućnosti filmskog stvaralaštva, a vode ih istaknuti filmski autori. Tu su također i Debatni klub, svakodnevna predstavljanja filmskih škola iz regije i svijeta, uz prikazivanje studentskih filmova te razni drugi sadržaji.
Saznaj više

 Biennale College Cinema  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 15. listopada 2018., Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2018.
Kontakt: college-cinema@labiennale.org

Radionica namijenjena razvoju mikrobudžetnih filmskih projekata (s budžetom do 150.000 eura) kojoj je cilj proizvodnja barem tri dugometražna mikrobudžetna filma. Radionica je otvorena za 12 timova redatelja debitanata (prvi ili drugi film) te producenata, koji iza sebe imaju barem tri audiovizualna djela ili jedan dugometražni film. Cilj je u sklopu radionice završiti do tri dugometražna igrana filma koji će biti prikazani na 76. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.
Saznaj više

 Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 28. kolovoza 2018., Varaždin
Rok za prijavu: 1. srpnja 2018.
Kontakt: press@hfs.hr

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen profesorima, odgajateljima, studentima, članovima klubova i udruga te samostalnim autorima zainteresiranima za film i medijsku kulturu. Program Škole sastoji se od predavanja, metodičke radionice, video radionice, projekcije filmova i skupne rasprave o filmu. Svrha je programa prenijeti temeljna znanja za provedbu nastave, a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu te za upućeniji praktični rad s učenicima.
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 22. svibnja 2019., New York
Rok za prijavu: 5. srpnja 2018. (rani rok); 5. listopada 2018. (redovni rok); 5. prosinca (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com

Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se 10 novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više

 Radionica MEDICI  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 28. rujna 2018., Asnières-sur-Oise (Francuska)
Rok za prijavu: 6. srpnja 2018.
Kontakt: info@focal.ch

Radionice MEDICI održavaju se od 2012. godine s ciljem okupljanja javnih financijera različitih nacionalnosti, umrežavanja i razmjene ideja. Radionice se održavaju jednom godišnje, a svaka se bavi različitim problemima vezanim uz ulogu financiranja projekata iz perspektive javnog financijera. Radionica je namijenjena europskim i međunarodnim filmskim fondovima, čelnicima takvih institucija, ali i osobama zaduženima za koordinaciju projekata, procese odlučivanja i postupak ugovaranja. Potrebno je dobro znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 Torino Film Lab: SeriesLab  
Vrijeme i mjesto održavanja: prosinac 2018. (Irska), veljača 2019. (TBD), svibanj 2019. (Lille, Francuska)
Rok za prijavu: 6. srpnja 2018.
Kontakt: angelica.cantisani@torinofilmlab.it

Napredni trening namijenjen scenaristima i (opcionalno) producentima, koji razvijaju projekt TV-serije. Sastoji se od tri četverodnevne rezidencijalne radionice i 2 online sesije tijekom kojih se uz pomoć visokokvalificiranih stručnjaka radi na kreiranju koncepta TV-serije, oblikovanju ideja i materijala. Program završava prezentacijom projekta pred istaknutim predstavnicima međunarodne televizijske industrije. Cilj je programa stvaranje nacrta tretmana pilot-epizode i prezentacija projekta.
Saznaj više

 ZFF Industrija: Moj prvi scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. – 18. studenog 2018., Zagreb
Rok za prijavu: 10. srpnja 2018.
Kontakt: inja@zagrebfilmfestival.com

Radionica namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film održat će se tijekom 16. Zagreb Film Festivala. Cilj je radionice pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film uz vodstvo dvojice script doctora, iskusnih scenarista i/ili redatelja. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice, od kojih dvoje iz Hrvatske. Radionica je besplatna za sve polaznike.
Saznaj više

 eQuinoxe: međunarodna scenaristička radionica i masterclass  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2018. (tba)
Rok za prijavu: 12. srpnja 2018.
Kontakt: selection@equinoxe-europe.org
Radionica za razvoj scenarija i projekata namijenjena scenaristima koji iza sebe imaju barem jedan završeni dugometražni film. Prijavljeni scenariji trebaju biti u naprednoj fazi razvoja. Program se sastoji od tri dijela: sastanaka jedan na jedan, masterclassa i follow-upa, koji se odvijaju u tri različita navrata.
Saznaj više

 MIA Co-Production Market & Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 21. listopada 2018., Rim
Rok za prijavu: 15. srpnja 2018.
Kontakt: coproduction@miamarket.it

Koprodukcijski sajam. Na kraju sajma dodjeljuje se nagrada Eurimages Co-Production Development u iznosu od 20.000 eura, a ove godine uvedena je i nagrada ARTE International u iznosu od 6.000 eura.
Saznaj više

 Connecting Cottbus: coco Pitch i Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 9. studenog 2018., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 18. srpnja 2018. (coco Pitch); 22. kolovoza 2018. (Works in Progress)
Kontakt: info@connecting-cottbus.de

Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, odnosno projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju coco Pitch bit će odabrano 10 projekata (dugometražni igrani filmovi) u fazi razvoja koji će imati priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 5 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije s mogućnošću osvajanja 35.000 EUR vrijednosti postprodukcijskih usluga.
Saznaj više

 MAIA Workshop 3: marketing i distribucija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 17. rujna 2018., Slovenija
Rok za prijavu: 22. srpnja 2018.
Kontakt: info@maiaworkshops.org

Radionice Maia napredni su programi usavršavanja namijenjeni mladim europskim producentima u usponu i profesionalcima iz industrije koji žele steći znanja iz produkcije. Naglasak ove radionice na klasičnim je mogućnostima i obrascima distribucije, online platformama, novim poslovnim modelima, strategijama privlačenja publike, korištenju društvenih mreža, razvoju marketinških strategija i radu s prodajnim predstavnicima – vodič za preživljavanje sajmova i festivala.
Saznaj više

 East Silver Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 30. listopada 2018., Jihlava (Češka)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2018. (za projekte u fazi grubog šnita)
Kontakt: info@eastsilver.net

Sajam dokumentarnog filma specijaliziran za filmove Istočne i Srednje Europe, a odvija se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. U sklopu sajma dodjeljuje se i nagrada Silver Eye. Ukuno 33 filma natjecat će se u kategorijama dugometražnog, srednjometražnog i kratkometražnog filma, a pobjednici će biti nagrađeni novčanim iznosom od 1.500 eura.
Saznaj više

 Meet the Scriptwriters na festivalu interfilm Berlin  
Vrijeme i mjesto održavanja: studeni 2018., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2018.
Kontakt: info@meetthescriptwriters.com

Program za scenariste s područja Jugoistočne Europe, koji razvijaju svoj kratkometražni film. Odabrani projekt sudjelovat će u programu Script Pitch & Script Lab 34. festivala interfilm Berlin. Meet the Scriptwriters i interfilm Berlin pokrivaju troškove putovanja, smještaja i akreditacije za jednu osobu.
Saznaj više

 DOK Co-Pro Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. i 30. listopada 2018., Leipzig (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2018.
Kontakt: u.schmidt@dok-leipzig.de

Koprodukcijski sajam namijenjen dugometražnim dokumentarnim filmovima u razvoju s međunarodnim potencijalom. Prijavljeni projekti moraju biti u razvoju ili u ranoj fazi produkcije, ali s pripremljenim vizualnim materijalima i planom financiranja.
Saznaj više

 Redateljske metode rada s neprofesionalnim glumcima: Scandar Copti  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. i 4. studenog 2018., London
Rok za prijavu: do popunjenja (maksimalno 25 sudionika)
Kontakt: filmlab@fest.pt

Intenzivna dvodnevna radionica pod vodstvom palestinskog redatelja Scandara Optija tijekom koje će polaznici usvojiti Scandarove tehnike rada s glumcima prije i za vrijeme snimanja filma. Radionica je namijenjena redateljima, asistentima redatelja, producentima, studentima i svima zainteresiranima za režiranje filma s neprofesionalnim glumcima.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.