Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – srpanj 2017.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u srpnju i početkom kolovoza 2017. godine.

Tijekom srpnja i početkom kolovoza 2017. godine ističu rokovi za sljedeće radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 San Sebastian: Glocal in Progress   

Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 27. listopada 2017., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 30. lipnja 2017.
Kontakt: industryclub@sansebastianfestival.com

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu osmišljen je za tri filma na nehegemonijskim jezicima u fazi postprodukcije, koji će biti predstavljeni producentima, distributerima, prodajnim zastupnicima i programerima kako bi se pomogla njihova međunarodna cirkulacija.
Saznaj više.

 CineLink Works in Progress  

Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 17. kolovoza 2017., Sarajevo (BiH)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2017.
Kontakt: industry@sff.ba

Sajam CineLink i prateće pripremne radionice oblikovane su po potrebama industrije u regiji s nastojanjem da se ubrza nastanak filmskih projekata spremnih za suvremeno europsko i svjetsko tržište te festivalsku distribuciju. Program Works in Progress namijenjen je projektima u postprodukciji čija je svrha pomoći završavanje projekta te kasniju kino i festivalsku distribuciju. Osmišljen je za deset projekata koji će tijekom dva dana biti prikazani odabranim festivalskim selektorima, predstavnicima filmskih centara i sl.
Saznaj više.

 Biennale College – Cinema  

Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 16. listopada 2017., Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2017.
Kontakt: college-cinema@labiennale.org

Radionica namijenjena razvoju mikrobudžetnih filmskih projekata (s budžetom do 150.000 eura) kojoj je cilj proizvodnja barem tri dugometražna mikrobudžetna filma. Radionica je otvorena za 12 timova redatelja debitanata (prvi ili drugi film) te producenata, koji iza sebe imaju barem tri audiovizualna djela ili jedan dugometražni film. Cilj je u sklopu radionice završiti do tri dugometražna igrana filma koji će biti prikazani na 75. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.  
Saznaj više.

 CineKid Script Lab  

Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 25. listopada 2017., Amsterdam (Nizozemska); 16. – 21. veljače 2018., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2017.
Kontakt: professionals@cinekid.nl

Radionica namijenjena scenaristima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog ili dokumentarnog filma za djecu. Program u traje četiri mjeseca, a obuhvaća treninge 'jedan na jedan', razvojne radionice, pitcheve i testiranje pred djecom te rad s glumcima.
Saznaj više.

 CineKid: Junior Co-production Market   

Vrijeme i mjesto održavanja: 25. i 27. listopada 2017., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 3. srpnja 2017. (produljeni rok)
Kontakt: professionals@cinekid.nl

Junior Co-production Market je dvodnevni koprodukcijski sajam namijenjen spajanju autora inovativnih dječjih filmskih, televizijskih i krosmedijskih projekata s potencijalnim financijerima, koproducentima i distributerima/prikazivačima. Odabrani projekti u konkurenciji su za dvije nagrade: Nagradu za najbolji projekt u vrijednosti od 2.500 EUR te Eurimages Co-production Development Award u vrijednosti od 20.000 EUR.
Saznaj više.

 Škola mediske kulture Dr. Ante Peterlić   

Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 28. kolovoza 2017., Krapinske Toplice
Rok za prijavu: 10. srpnja 2017. (produljen)
Kontakt: Marina Zlatarić, producentica Škole (zlataric.marina@gmail.com)

Desetodnevni obrazovni program namijenjen učiteljima, nastavnicima i profesorima hrvatskog jezika i umjetničkih područja u osnovnim i srednjim školama, pedagozima, metodičarima, filmolozima i filmofilima, članovima kinoklubova, studentima umjetničkih akademija, učenicima srednjih škola koji planiraju studirati umjetnička usmjerenja te svima koji su zainteresirani za film i medijsku kulturu. Program Škole je raspoređen u 90 nastavnih sati (cjelodnevni rad) u ovim oblicima rada: predavanja, metodičke radionice, videoradionice (kao samostalni programi), projekcije filmova i skupne rasprave o filmu.
Saznaj više.

  ZFF Industrija: Moj prvi scenarij  

Vrijeme i mjesto održavanja: studeni 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 12. srpnja 2017.
Kontakt: inja@zagrebfilmfestival.com

Radionica namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film održat će se tijekom 15. Zagreb film festivala. Cilj radionice je pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film uz vodstvo dvojice script doctora, iskusnih scenarista i/ili redatelja. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice, od kojih dvoje iz Hrvatske.
Saznaj više.

 Radionica animiranoga filma za djecu u sklopu projekta 'Duboko prirodno'  

Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 16. srpnja 2017., Mečenčani (općina Donji Kukuruzari)
Rok za prijavu: 11. srpnja 2017.
Kontakt: jasna.kapelec@gmail.com

Na prvom dijelu radionice djeca i mladi različitim kreativnim likovnim i drugim tehnikama pod vodstvom članica Edukacijsko–kreativne Udruge VITA, Jasnom Kapelec i Ivanom Anđić, izrađuju jedinstvene unikatne rukotvorine – namjenske predmete koji mogu služiti kao didaktičke lutke, uporabni predmeti u oblicima prilagođenim za drugi dio programa koji se sastoji od radionice animiranoga filma koju preuzimaju članovi udruge partnera Filmsko–kreativni studio Vanima. Radionice su besplatne i otvorene za sve zainteresirane polaznike od 10 do 15 godina, a održavaju se u prostoru mjesne osnovne škole u Mečenčanima. Broj polaznika je ograničen (10 po radionici). Projekt je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

 Meet the Scriptwriters na festivalu interfilm Berlin  

Vrijeme i mjesto održavanja: studeni 2017., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 15. srpnja 2017.
Kontakt: info@meetthescriptwriters.com

Program za scenariste s područja zemalja bivše Jugoslavije, koji razvijaju svoj kratkometražni film. Tema ovogodišnje radionice je tranzicija (transition), a održat će se za vrijeme 33. festivala interfilm Berlin.
Saznaj više.

 Ljetna dječja radionica  

Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 20. srpnja 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 17. srpnja 2017.
Kontakt: radionice@blankzg.hr (s naznakom prijava na ljetnu radionicu)

Blank_filmski inkubator poziva na intenzivnu trodnevnu filmsku radionicu za djecu od 5. do 8. razreda osnovne škole na kojoj će se s polaznicima raditi na praktičnim osnovama filmskog stvaralaštva. Radionica je besplatna, a plaća se jedino godišnja članarina u iznosu 200 kuna s kojom djeca mogu pohađati i cjelogodišnju radionicu koja kreće u rujnu. Voditelj radionice je Igor Jelinović, student MA filmske režije na ADU.
Saznaj više.

 Connecting Cottbus  

Vrijeme i mjesto održavanja: 9. i 10. studenog 2017., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 28. srpnja 2017.
Kontakt: info@connecting-cottbus.de

Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, odnosno projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Bit će odabrano 10 projekata koji će imati priliku osvojiti četiri nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju.
Saznaj više.

 DOK Co-Prod Market  

Vrijeme i mjesto održavanja: 30. i 31. listopada 2017., Leipzig (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2017.
Kontakt: info@dok-leipzig.de

Koprodukcijski sajam namijenjen dugometražnim dokumentarnim filmovima u razvoju s međunarodnim potencijalom. Prijavljeni projekti moraju biti u ranoj fazi razvoja, ali s pripremljenim vizualnim materijalima te s osiguranim dijelom financiranja.
Saznaj više.

 Vukovar Film Festival: Scenaristička radionica 

Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 26. kolovoza 2017., Vukovar
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2017.
Kontakt: press@vukovarfilmfestival.com

Program namijenjen scenaristima koji razvijaju scenarij za dugometražni igrani film, uz podršku mentorice Sanje Kovačević.
Saznaj više.

 B3: prijave VR / AR  

Vrijeme i mjesto održavanja: 29. studenog – 3. prosinca 2017., Hamburg (Njemačka)
Rok za prijavu: 15. kolovoza 2017.
Kontakt: info@b3biennale.com

B3 (Biennal of the Moving Image) je međunarodna medijska konferencija namijenjena istraživanju i predstavljanju dostignuća na području virtualne ili umjetne stvarnosti u filmu, gamingu ili na televiziji. Ovogodišnja tema konferencije je žudnja.
Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.