Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – srpanj 2016.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u lipnju i početkom srpnja 2016. godine.

Tijekom lipnja i početkom srpnja 2016. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Biennale College-Cinema: inicijativa za poticanje mikrobudžetskih projekata

Vrijeme održavanja: 2016./2017.  
Rok za prijavu: 1. srpnja 2016.
Kontakt: college-cinema@labiennale.org

Inicijativa za poticanje produkcije prvog ili drugog mikrobudžetskog audiovizualnog dijela. Pokrenuo ga je Međunarodni filmski festival u Veneciji, a osmišljena je za 12 timova redatelja i producenata s projektom čiji je ukupan budžet do visine od 150.000 eura. Aktivnosti vezane uz radionicu traju tijekom cijele godine, a pokrivaju područja razvoja, produkcije, marketinga, publike i distribucije. Odabrani projekti bit će proglašeni za vrijeme 73. Mostre (31. kolovoza – 10 rujna 2016.)
Saznaj više

 ACE 26: razvoj projekta i financiranje 

Vrijeme i mjesto: 17. – 22. listopada 2016., Pariz (Francuska), 17. – 21. studenog 2016., München (Njemačka), travanj 2017. (lokacija – tba)  
Rok za prijavu: 1. srpnja 2016. (produžen)
Kontakt: emmanuelledory@ace-producers.com

Radionica za producente namijenjena umrežavanju te razvoju dugometražnih filmova. Otvorena je za 16 polaznika, a preduvjet je barem jedan završen dugometražni film distribuiran u kinima. Radionica se sastoji od četiri faze: razvoja scenarija (listopad 2016.), razrade financijskih strategija (studeni 2016.), umrežavanja (travanj 2016.) te cjelogodišnjeg savjetovaja u pitanjima scenarija i financiranja.
Saznaj više

 CineLink Works in Progress

Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 19. kolovoza 2016., Sarajevo
Rok za prijavu: 1. srpnja 2016.
Kontakt: Alex Traila: wip@sff.ba, Armin Hadžić: armin.hadzic@sff.ba 

Sajam CineLink i prateće, pripremne radionice oblikovane su po potrebama industrije u regiji u nastojanju da se katalizira nastanak filmskih projekata spremnih za suvremeno europsko i svjetsko tržište i festivalsku distribuciju. Program je namijenjen projektima u postprodukciji čija je svrha pomoći završavanje projekta te kasniju kino i festivalsku distribuciju. Osmišljen je za sedam projekata koji će tijekom dva dana biti prikazani odabranim festivalskim selektorima, predstavnicima filmskih centara i sl.
Saznaj više

 Junior Co-production Market (u sklopu sajma CineKid for Professionals)

Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 21. listopada 2016., Amsterdam
Rok za prijavu: 1. srpnja 2016.
Kontakt: professionals@cinekid.nl

Dvodnevni koprodukcijski sajam namijenjen prezentaciji projekata namijenjenih djeci iz područja krosmedije, filma i televizije. Sudionici imaju priliku osvojiti dvije nagrade: Nagradu za najbolji projekt u iznosu od 2.500 eura te Eurimages Co-production Development Award u iznosu od 20.000 eura.
Saznaj više

 Film London Micro Market

Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 13. listopada 2016., London
Rok za prijavu: 4. srpnja 2016.
Kontakt: info@filmlondon.org.uk

Film London Micro Market održava se paralelno s Film London Production Finance Marketom. Riječ je o financijskom sajmu namijenjenom umrežavanju financijera, prodajnih zastupnika, distributera i filmskih profesionalaca koji razvijaju projekt dugometražnog filma s tzv. mikro-budžetom (manjim od milijun eura).
Saznaj više

 VIDEO BIT/PRVI: radionica videa u Sinju

Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 19. srpnja 2016., Sinj
Rok za prijavu: 7. srpnja 2016.
Kontakt: produkcija@kinoklubsplit.hr, rino.efendic@gmail.com 

Ljetna videoradionica nastala u organizaciji Kino kluba Split u suradnji sa SUK i UPSUS –Sinj. Program se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. U uvodnom dijelu polaznici će se kroz projekcije odabranih radova svjetskih i domaćih autora upoznati s poviješću i specifičnim pojavnim oblicima ovog medija, dok će u drugom, praktičnom dijelu radionice snimiti i realizirati vlastiti videorad.
Saznaj više

 Primijenjeni video – Glitch

Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 14. srpnja 2016., Rijeka
Rok za prijavu: 8. srpnja 2016.
Kontakt: filmaktiv@filmaktiv.org 

Radionicu reinterpretacije digitalnog videa tehnikama transkodiranja i inovativne “pogrešne” primjene raznih besplatnih i/ili otvorenih softvera. Cilj radionice je pružiti podršku autorima koje zanima uključivanje tehnike i estetike glitcha u vlastiti rad. Polaznici će naučiti suvremene novomedijske eksperimentalne tehnike namjernog izazivanja održivih grešaka u video i grafičkim datotekama. Polaznici trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala s Windows / Linux / OS X OS-om i vlastite datoteke na kojima će raditi.
Saznaj više

 ZFF industrija: Moj prvi scenarij

Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 20. studenog 2016., Zagreb
Rok za prijavu: 15. srpnja 2016.
Kontakt: inja@zagrebfilmfestival.com

Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice script doctora, iskusnih scenarista i/ili redatelja. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice, od kojih dvoje iz Hrvatske. Radionica će se održati tijekom 14. izdanja Zagreb Film Festivala, a trajat će 5 dana. Uz intenzivan program praktičnoga rada u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove. Radionica je besplatna za sve polaznike.
Saznaj više

 Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić

Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 28. srpnja 2016., Trakošćan
Rok za prijavu: 15. srpnja 2016.
Kontakt: press@hfs.hr

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen učiteljima, nastavnicima i profesorima hrvatskog jezika i umjetničkih područja u osnovnim i srednjim školama, pedagozima, metodičarima, filmolozima i filmofilima, članovima kinoklubova, studentima umjetničkih akademija, učenicima srednjih škola koji planiraju studirati umjetnička usmjerenja te svima koji su zainteresirani za film i medijsku kulturu. Program Škole do sada broji preko 1600 polaznika te je kao takav najopširniji izvaniinstitucionalni filmski obrazovni program Hrvatskog filmskog saveza. Polaznicima su na raspolaganju dva seminarska programa te deset radioničkih programa.
Saznaj više

 MIA|Cinema Coproduction Market

Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 23. listopada 2016., Rim
Rok za prijavu: 25. srpnja 2016.
Kontakt: mia.ncn@miamarket.it

Koprodukcijski sajam. Na kraju sajma dodjeljuje se Eurimages Co-Production Development Award u iznosu od 20.000 eura.
Saznaj više

 Connecting Cottbus

Vrijeme i mjesto održavanja: 10. i 11. studenog 2016., Cottbus, Njemačka
Rok za prijavu: 30. srpnja 2016.
Kontakt: info@connecting-cottbus.de

Koprodukcijski sajam na koji se mogu prijaviti producenti s redateljem ili scenaristom svog sljedećeg projekta dugometražnog filma. Odabrani projekti predstavljaju se publici iskusnih producenata, kupaca i financijera, a sajam se održava tijekom Fesivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu.
Saznaj više

 ScripTeast

Vrijeme i mjesto održavanja: Poljska, Berlin, Cannes, rujan 2016. – svibanj 2017.
Rok za prijavu: 31. srpnja 2016.
Kontakt: info@scripteast.pl 

ScripTeast je scenaristički program namijenjen scenaristima s projektom u fazi finalizacije, a koji žele povećati komunikativnost scenarija sa širom, međunarodnom publikom. Posebno je namijenjen autorima iz Srednje i Istočne Europe. Program se odvija kroz tri godišnje sesije, a završava na Filmskom festivalu u Cannesu gdje najbolji projekt očekuje nagrada.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.