Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – srpanj 2014.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu: Sundance Short Film Challenge, Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić”, Anidox Animation, Film London Production Finance Market, Moj prvi scenarij – Zagreb Film Festival, Holland Film Meeting, New Cinema Network, ScripTeast, CPH:FORUM, The Pixel Market, International DOK Leipzig Co-Production Meeting 

Tijekom lipnja i prve polovice srpnja ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo vas da sve rokove odsad možete redovno pratiti i na našem novom Kalendaru događanja u sekciji Infocentar.

Sundance Institute Short Film Challenge 

Mjesto i vrijeme održavanja: Sundance, 22. 1. – 1. 2. 2015.
Rok za prijavu: 1. 7. 2014.
Kontakt: info@tongal.com

Institut Sundance u suradnji sa Zakladom Bill & Melinda Gates poziva filmske autore iz cijelog svijeta da sudjeluju u zanimljivom natječaju s vrijednim nagradama – prijavite svoj film kojem je tema osnaživanje pojedinca ili zajednice i izborite se za mjesto na popularnom festivalu u Sundanceu 2015. godine.
Saznaj više 

 16. Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić” 

Mjesto i vrijeme održavanja: Trakošćan, 20. – 30. 8. 2014.
Rok za prijavu:
10. 6. 2014. (regularni rok); 1. 7. 2014. (zadnji rok – na upit možete provjeriti je li ostalo mjesta na pojedinim radionicama)
Kontakt: kristina.doric@hfs.hr
Škola medijske kulture, koju organizira Hrvatski filmski savez, obrazovni je program iz audiovizualne teorije i prakse namijenjen prvenstveno nastavnicima medijske kulture, studentima umjetničkih akademija i članovima lokalnih kino- i videoklubova. Program se odvija u dva stupnja i sadrži 15 različitih seminara i radionica.
Saznaj više

 Anidox Animation 

Mjesto i vrijeme održavanja: Pula, 17. – 20. 7. 2014.
Rok za prijavu: 4. 7. 2014.
Kontakt: anidox@adriaticanimation.hr

U suradnji s renomiranim danskim projektom The Animation Workshop u Puli se po prvi puta održava stručno usavršavanje u području animirano-dokumentarnog stvaralaštva. Uz inozemne predavače, sudjeluje i Siniša Juričić iz Nukleus filma s case-studyjem projekta Chris the Swiss koji je trenutno u razvoju. Prijaviti se mogu filmaši s iskustvom u dokumentarno-animiranim hibridima ili koji trenutno rade na takvom projektu.
Saznaj više

 Film London Production Finance Market 

Mjesto i vrijeme održavanja: 15. – 16. 10. 2014., London
Rok za prijavu: 7. 7. 2014.
Kontakt: jennifer.corcoran@filmlondon.org.uk

Pozivaju se producenti da se prijave na 8. izdanje Production Finance Marketa, programa posvećenog novim i inovativnim modelima filmskog financiranja. Dvodnevni londonski sajam okupit će više od stotinu producenata i financijera na predavanjima, radionicama, networking i sastancima 1-na-1. Sajam se održava u suradnji s BFI Londonskim filmskim festivalom i Britanskim filmskim institutom. Prijave su otvorene producentima iz cijelog svijeta s filmskim projektima čiji je budžet veći od milijun eura ili projektima koje selekcijska komisija ocijeni izvanrednima. 
Saznaj više

 Moj prvi scenarij – Zagreb Film Festival 

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, 20. – 24. 10. 2014.
Rok za prijavu: 15. 7. 2014.
Kontakt: industry@zagrebfilmfestival.com

Po treći put Zagreb Film Festival poziva na radionicu razvoja scenarija debitantskih dugometražnih igranih filmova, koja je namijenjena domaćim i stranim filmašima koji rade na svojem prvom dugometražnom filmu. Moj prvi scenarij dio je ZFF-ovog edukativnog i networking programa Industrija.
Saznaj više

 Holland Film Meeting 

Mjesto i vrijeme održavanja: Utrecht, 25. – 28. 9. 2014.
Rok za prijavu: 15. 7. 2014.
Kontakt: hfmcopro@filmfestival.nl

Holland Film Meeting je središnje ‘industrijsko’ mjesto Nizozemskog filmskog festivala u Utrechtu. Pokrenut 1988. godine, ovaj je forum jedna od najvažnijih platformi za razvoj europskih nezavisnih koprodukcija. Za sudjelovanje će biti odabrano 20 projekata u razvoju.
Saznaj više 

 New Cinema Network 

Mjesto i vrijeme održavanja: Rim, 17. – 21. 10. 2014.
Rok za prijavu: 15. 7. 2014.
Kontakt: ncn@romacinemafest.org

Međunarodni filmski festival u Rimu, na čijem je posljednjem izdanju slavio talijansko-hrvatski film TIR Alberta Fasula, u popratnom programu donosi New Cinema Network – showcase za 25 odabranih dugometražnih igranih i dokumentarnih projekata u razvoju iz cijelog svijeta.
Saznaj više

 ScripTeast 

Mjesto i vrijeme održavanja: Poljska, Berlin, Cannes, rujan 2014. – svibanj 2015.
Rok za prijavu: 31. 7. 2014.
Kontakt: info@scripteast.pl

ScripTeast je scenaristički program sa sjedištem u Varšavi posvećen razvoju scenarija dugometražnih igranih filmova. Posebno je namijenjen autorima iz Srednje i Istočne Europe. Program se odvija kroz tri godišnje sesije, a završava na Filmskom festivalu u Cannesu gdje najbolji projekt očekuje nagrada od 10.000 eura. U posljednjem izdanju ScripTeasta sudjelovao je naš Pavo Marinković s projektom Ministarstvo ljubavi.
Saznaj više

 CPH:FORUM 

Mjesto i vrijeme održavanja: 6. – 16. 11. 2014., Kopengahen
Rok za prijavu: 1. 8. 2014.
Kontakt: margaux@cphdox.dk

CPH:FORUM ove godine ponovno okuplja ključne međunarodne producente i financijere s ciljem otkrivanja novih nezavisnih i inovativnih djela u razvoju ili ranoj fazi produkcije. Sudjelovanje je otvoreno kreativnim i vizualno snažnim projektima iz područja dokumentarnog i igranog filma, kao i video umjetnicima, koji traže financijere i međunarodne partnere. Bit će odabrano do 30 projekata koji će se predstaviti vodećim producentima, prodajnim agentima, , distributerima, prikazivačima, predstavnicima on-line platformi, festivala, muzeja i umjetničkih institucija.
Saznaj više

 The Pixel Market, krosmedijski sajam 

Mjesto i vrijeme održavanja: 8. – 9. 10. 2014., London
Rok za prijavu: 1. 8. 2014.
Kontakt: market@powertothepixel.com

The Pixel Market, sajam posvećen financiranju krosmedijskih projekata, okuplja više od stotinu predstavnika filmskih fondova, televizija i ključnih ljudi industrije, a održava se u Londonu za vrijeme Cross-Media Foruma (8 – 9. listopada 2014.) u suradnji s 57. BFI Londonskim filmskim festivalom. Program je natjecateljskog tipa – glavna nagrada je prestižna ARTE Pixel Pitch Prize u iznosu od 6.000 eura, a tu su i nagrada beActive ( Best Scripted Content) u iznosu od 2.500 GBP i nagrada Cinekid za najbolji projekt namijenjen djeci.
Saznaj više

 10. International DOK Leipzig Co-Production Meeting 

Mjesto i vrijeme održavanja: 27. – 28. 10. 2014. (57. Međunarodni festival dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig, Njemačka)
Rok za prijavu: 1. 8. 2014.
Kontakt: Christine Hille: hille@dok-leipzig.de

Pozivaju se producenti da zaključno s 1. kolovoza prijave svoje dokumentarne projekte u razvoju ili u ranim fazama produkcije. Program DOK Leipzig Co-Production Meeting uključuje sastanke producenata s financijerima i brojne druge prilike za networking, prezentacije studija slučaja, diskusije, okrugle stolove na temu međnarodnih koprodukcija danas. DOK Leipzig jedno je od najvažnijih mjesta u Europi za promociju dokumentarnog filma.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.