Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – siječanj 2023.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u siječnju i početkom veljače 2023. godine.

Tijekom siječnja 2022. i početkom veljače 2023. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 FEST FILM LAB: Financiranje filmova u doba poduzetništva  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. - 27. siječnja 2023., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Trodnevna online radionica osmišljena je za 25 sudionika, a voditelj je filmski producent Paul Miller, koji je radio na filmovima The Secret of Roan Inish, Lone Star i Prozac Nation. Radionica je namijenjena filmskim producentima, studentima ili bilo kome tko je zainteresiran za ulazak u filmski biznis na području filmske produkcije. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Scenaristička radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. – 29. siječnja 2023., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna online radionica osmišljena za do 25 sudionika pod vodstvom Tony Grisoni. Radionica će pokriti sve glavne scenarističke teme, od inspiracije za pisanje, adaptacije i pisanja originalnog scenarija. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 MIDPOINT Series Launch 2023  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2023. (online); ožujak 2023. (Češka); travanj – lipanj 2023. (online); lipanj 2023. (Češka); srpanj – studeni 2023. (online); studeni 2023. Talin (Estonija) 
Rok za prijavu: 8. siječnja 2023.
Kontakt: alexandra.gabrizova@midpoint-institute.eu 
Rezidencijalni program namijenjen razvoju mini-serija, epizodnih televizijskih serija i web-serija. Prijaviti se mogu timovi scenarista i producenata iz Srednjoistočne i Jugoistočne Europe. Program se sastoji od triju radionica koje uključuju timski rad, individualne konzultacije, predavanja gostujućih stručnjaka i pitching, kao i online konzultacije s mentorima između rezidencija.
Saznaj više

 MeetMarket @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 19. lipnja 2023., Sheffield, UK
Rok za prijavu: prijave se otvaraju 5. siječnja 2023. 
Kontakt: marketplace@sheffdocfest.com; manon.euler@sheffdocfest.com 
MeetMarket je jedan od najvećih sajmova namijenjenih pitchingu i prezentaciji dokumentarnih filmova, koji sudionicima nudi mogućnost umrežavanja s preko 400 profesionalaca iz različitih područja filmske industrije (financijerima, televizijskim kućama, distributerima, sales agentima i kinoprikazivačima). Mogu se prijaviti dokumentarni projekti svih vrsta u svim fazama razvoja, produkcije ili postprodukcije, kao i oni namijenjeni kinu i televiziji.
Saznaj više

 Thessaloniki: Docs in Progress 2023
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. - 9. ožujka 2023., Thessaloniki (Grčka) 
Rok za prijavu: 9. siječnja 2023.
Kontakt: tdfpitch@tiff.gr 
Program koji se jedanaestu godinu održava u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Thessalonikiju, a namijenjen je predstavljanju dokumentarnih filmova iz jugoistočne Europe i istočnog Mediterana koji se nalaze u završnoj fazi produkcije. Obavezni dio prijavnice je 25 minuta grubog šnita s engleskim titlovima.
Saznaj više

 Thessaloniki Pitching Forum 2023
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. - 9. ožujka 2023., Thessaloniki (Grčka) 
Rok za prijavu: 9. siječnja 2023.
Kontakt: tdfpitch@tiff.gr 
Koprodukcijska platforma koja će se održati u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Thessalonikiju, namijenjena kreativnim i televizijskim dokumentarnim filmovima, te dokumentarnim filmovima u tehnikama novih medija. Za sudjelovanje se mogu prijaviti dugometražni dokumentarni projekti (radovi u novim medijima mogu biti u kraćim formama) iz jugoistočne Europe i istočnog Mediterana koji posjeduju umjetničku ambiciju i visoku kvalitetu vizualnog izraza. Bit će odabrano 14 projekata. 
Sudionici će imati priliku, nakon dvodnevne online radionice s iskusnim mentorima, pripremiti i predstaviti svoje projekte međunarodnim filmskim profesionalcima na pitching sesijama u Thessalonikiju. Nema naknade za prijavu i sudjelovanje, a festival će pokriti iznos do 200 EUR za nastale troškove smještaja i putne troškove. 
Saznaj više

 ParisDOC Works-in-Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. - 30. ožujka 2023., Pariz (Francuska) 
Rok za prijavu: 15. siječnja 2023.
Kontakt: cinereel-parisdoc@bpi.fr
Platforma namijenjena razvoju strategije distribucije i plasmana dugometražnog dokumentarnog filma, koja se odvija tijekom Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Cinéma du réel. Riječ je o dvodnevnom događaju tijekom kojeg će redatelji i producenti s projektom pred završetkom (grubi šnit, post-produkcija) imati priliku svoj film predstaviti međunarodnim filmskim stručnjacima: kupcima za TV i kino, festivalskim programerima, distributerima, prodajnim zastupnicima itd.
Saznaj više

 TorinoFilmLab: FeatureLab projects 2023 
Vrijeme i mjesto održavanja: prva radionica - lipanj 2023. (Španjolska); druga radionica - rujan 2023.; završna prezentacija - studeni 2023., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 16. siječnja 2023.
Kontakt: greta.fornari@torinofilmlab.it 
Intenzivni program  namijenjen kreativnim timovima scenarista, redatelja i producenata koji rade na prvom ili drugom (redateljevom) projektu igranog, kreativnog dokumentarnog ili animiranog filma u naprednoj fazi razvoja. Program se sastoji od dviju rezidencijalnih radionica i završne prezentacije u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Torinu u studenom 2022., gdje se projekti predstavljaju međunarodnim producentima i prodajnim zastupnicima. Projekte u konačnici procjenjuje međunarodni žiri, a najboljim će projektima biti dodijeljene i novčane nagrade kao potpora za daljnji razvoj.
Saznaj više

 Sarajevo Film Festival: Docu Rough Cut Boutique 2023  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2023. - online ili hibridni program (Budimpešta), lipanj 2023. - online ili rezidencijalni program (Sofija), kolovoz 2022. - rezidencijalni program (Sarajevo)
Rok za prijavu: 20. siječnja 2023. 
Kontakt: email@bdcwebsite.com; rcb@sff.ba
Program Docu Rough Cut Boutique namijenjen je dokumentarnim filmskim projektima u fazi postprodukcije s područja Jugoistočne Europe. Program se sastoji od tri modula koji se održavaju od ožujka do sredine kolovoza na tri različite lokacije, u Budimpešti, Sofiji i Sarajevu. Program obuhvaća grupne i pojedinačne konzultacije vezane uz projekt i njegovu montažu, zatvorene projekcije i prezentaciju projekata za goste CineLink dana filmske industrije. 
Saznaj više

 Sofia Meetings 2023.
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 26. ožujka 2023., Sofija (Bugarska)
Rok za prijavu: 22. siječnja 2023. (rok za Works in Progress)
Kontakt: sofiameetings@siff.bg
Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: pitching dugometražnih filmova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Works in Progress prikazuju nezavršeni radovi iz regije, kao i završeni filmovi koji se predstavljaju selektorima međunarodnih festivala i distributerima. 
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Etnografski eksperimenti – 2. dio
Vrijeme i mjesto održavanja: veljača, ožujak i travanj 2023.
Rok za prijavu: 23. siječnja 2023.
Kontakt: radionice@kkz.hr
Kinoklub Zagreb otvara prijave za drugi dio Etnografskih eksperimenata. Radionica ima tri razine: početničku, razinu za skupinu koja se prijavljuje, a da barem jedan član skupine ima praktično znanje o filmu te napredna razina u kojoj samostalni autor ili grupa autora imaju praktično znanje o filmu i upoznati su s korištenjem opreme. Voditeljice će odabrati polaznike te ovisno o njihovom stupnju poznavanja filmskog stvaranja, oni će se podijeliti u module u kojima će zajedno sa mentorima razrađivati koncept, snimati i montirati filmove. Uz prijavu je potrebno priložiti kratki sinopsis, motivaciju za rad na projektu, tekst o projektu, vizuale te kratku biografiju.
Saznaj više

 DOK.incubator  
Vrijeme i mjesto održavanja: travanj  2023. (Slovačka), lipanj 2023. (Mađarska), listopad 2023. (Češka) 
Rok za prijavu: 26. siječnja 2023.
Kontakt: info@dokincubator.net (pitanja o radionici)
Program u trajanju šest mjeseci namijenjen dugometražnim dokumentarnim projektima u fazi grubog šnita koji planiraju međunarodnu distribuciju. Osmišljen je za osam kreativnih timova redatelja, producenata i montažera koji će imati priliku sudjelovati u tri rezidencijalne sesije u trajanju po tjedan dana, a otvoreni su za intenzivni rad na montaži, strategiji distribucije i marketingu filma. 
Saznaj više

 EKRAN+ 2023 
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. - 27. travnja 2023. (online); 20. - 28. lipnja 2023. (Varšava, Poljska); 4. - 5. rujna 2023. (online)
Rok za prijavu: 31. siječnja 2023.
Kontakt: proizvodnja@havc.hr 
Program EKRAN+ je europski program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne pretprodukcije prvog i drugog dugometražnog filma autora iz partnerskih zemalja (Hrvatska, Austrija, Litva, Švicarska i Poljska). Program je namijenjen ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu, a podijeljen je u tri sesije u trajanju od dva do devet dana. Svaki odabrani projekt zastupa njegov kreativni tim koji se sastoji od redatelja ili redatelja/scenarista, scenarista (ili koscenarista), snimatelja i producenta.
EKRAN+ zajednički je projekt Studija Wajda i Filmske škole Wajda, FOCAL-a (Švicarska), Austrijskog filmskog instituta, Hrvatskog audiovizualnog centra te Litvanskog filmskog centra, a organiziran je uz potporu Poljskog filmskog instituta, Poljske udruge filmaša (Polish Filmmakers Association) te Kreativne Europe – Potprograma MEDIA. Sve o uvjetima i načinu prijave možete saznati na ovoj poveznici. Prijave se šalju do 31. siječnja 2023. godine putem ove poveznice
Saznaj više

 Koprodukcijski forum Festivala kratkometražnog filma u Bruxellesu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2. i 3. svibnja 2023., Bruxelles (Belgija)
Rok za prijavu: 5. veljače 2023. 
Kontakt: Romane Pangrazzi - forum@bsff.be
Koprodukcijski forum Festivala kratkometražnog filma u Bruxellesu inicijativa je čiji je cilj promovirati partnerstva europskih producenata – otvoren je za sve producente koji traže priliku za suradnju s ostalim europskim producentima. Za sudjelovanje u forumu bit će odabrano 10 europskih projekata, čiji će producenti biti pozvani u Bruxelles, uz pokrivene troškove puta i smještaja. Ondje će, uz ostvarivanje brojnih kontakata s ostalim profesionalcima iz industrije, imati priliku za pitching projekta istaknutim belgijskim i europskim producentima te sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima.
Saznaj više

 Mifa Pitches 2023.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 17. lipnja 2023., Annecy (Francuska)
Rok za prijavu: 6. veljače 2023.
Kontakt: info@citia.org
Međunarodni sajam animiranog filma koji se održava u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Annecyju najveći je svjetski sajam animacijske industrije u pogledu koprodukcije, kupnje, prodaje, financiranja i distribucije animacijskog sadržaja za sve platforme. 
Sajam je usmjeren prema autorima, redateljima i producentima koji trenutno razvijaju animacijski projekt, a odabranim projektima (kratki animirani filmovi, dugometražni animirani filmovi, TV animirane serije te projekti s digitalnim iskustvom) pruža se prilika da se predstave profesionalcima, sudjeluju u radionicama, te se natječu za nagrade. 
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.