Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – siječanj 2019.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u siječnju i početkom veljače 2019. godine.

Tijekom siječnja i početkom veljače 2019. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Europski filmski sajam: EFM Startups 2019  
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. – 12. veljače 2019.
Rok za prijavu: 4. siječnja 2019.
Kontakt: efm-startups@berlinale.de

EFM Startups program je sekcije EFM Horizon Europskog filmskog sajma koji se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Program je namijenjen mladim poduzetnicima na području medija i tehnološke industrije, a sudionici će imati priliku povezati se s odabranim filmskim profesionalcima (producenti, distributeri, marketinsški stručnjaci, itd.) te im predstaviti svoje inovativne ideje. Prijaviti se mogu mlade inovativne tvrtke čije područje djelovanja uključuje medije i audiovizualnu industriju te koje imaju proizvod spreman za tržište.
Saznaj više

 Filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 11. siječnja 2019., 23. – 27. travnja 2019., 1. – 5. srpnja 2019., 8. – 12. srpnja 2019., 26. – 30. kolovoza 2019. (Zagreb)
Rok za prijavu: do popunjenja
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com

Filmske radionice FROOOM! namijenjene su djeci i mladima uzrasta od 8 do 15 godina. Organizirane su u tri razine cjelodnevnih aktivnosti koje se u ciklusima po pet dana održavaju od 9 do 15 sati, a u fokusu je učenje kroz igru i praktičan rad s voditeljima – profesionalcima iz filmske industrije i dramskim pedagozima. Početna i napredna radionica namijenjene su usvajanju filmskog rječnika, a uključuju dramske igre, gledanje i analizu filmova te praktični rad. Majstorska razina svaki je put drukčija te svojim starim polaznicima nastoji pružiti zanimljive i nove mentore uz koje će dodatno produbiti znanje o tajnama zanata. U tijeku su upisi za prvi ciklus radionica u Zagrebu.
Saznaj više

 Bacači sjenki: filmska radionica Samo nebo nam je granica za starije od 54 godine  
Mjesto i vrijeme održavanja: 14. – 18. siječnja 2019. (Pakrac), 21. – 25. siječnja (napredna radionica, Zagreb)
Rok za prijavu: 10. siječnja 2019. za radionicu u Pakracu, 15. siječnja 2019. za naprednu radionicu Zagrebu
Kontakt: samonebonamjegranica@gmail.com

Program besplatnih filmskih radionica namijenjen polaznicima starijim od 54 godine u Zagrebu, Sinju i Pakracu. Program je zabavnog, emancipacijskog i obrazovnog karaktera koji nudi mogućnost ulaska u svijet filma onkraj standardnog gledateljskog i stvaralačkog iskustva. Polaznici uz pomoć iskusnih voditelja promišljaju film i medije iz više motrišta. Na radionicama s ostalim polaznicima dijele svoje priče, zgode i nezgode, a na osnovu njih kreiraju svoja autentična filmska djela. Broj polaznika je ograničen.
Saznaj više

 CEE Animation Forum 2019: Pitching  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 9. svibnja 2019. filmovi
Rok za prijavu: 13. siječnja 2019.
Kontakt: submissions@ceeanimation.eu

CEE Animation Forum (prijašnji Višegradski animacijski forum) međunarodna je platforma namijenjena poticanju i umrežavanju filmskih profesionalaca na području animacije. U sklopu sajma održat će se program za pitching animiranih filmova iz Srednje i Istočne Europe. Za sudjelovanje se mogu prijaviti animirani projekti u razvoju u tri kategorije: kratkometražni filmovi (kraći od 20 min.), serije i TV specijali (web serije i svi televizijski formati), dugometražni filmovi (u fazi koncepta, razvoja ili produkcije). U svakoj kategoriji bit će izabrano 10 projekata. Odabrani timovi sastavljeni od producenta i redatelja predstavit će svoje projekte pred publikom i stručnim žirijem sastavljenim od filmskih i televizijskih profesionalaca.
Saznaj više

 Kreativni sindikat: Radionica stop animacije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. grupa: 14. – 30. siječnja 2019., 2. grupa: 15. – 31. siječnja 2019., 3. i 4. grupa: ožujak 2019.
Rok za prijavu: do popunjenja
Kontakt: kreativni.sindikat@gmail.com

Besplatne radionice stop animacije u organizaciji Kreativnog sindikata dio su projekta „Mladi umjetnički savjetnici pomažu mladima u bolnicama. Projekt objedinjuje brojne radioničke aktivnosti s proizvodnjom 10 edukativnih animiranih filmova koji tematiziraju onkološko liječenje djece i mladih. Animirani filmovi osmišljeni su kao dio psihološke pripreme djece za pojedine faze dijagnostike i liječenja. “. Radionice su podijeljene u 4 grupe, a namijenjene su uzrastu od 15 do 25 godina. Održavaju se kroz 6 intenzivnih dvosatnih susreta i rad na vlastitom ili grupnom filmu.
Saznaj više

 Blank: Filmska radionica za početnike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. siječnja – 12. veljače 2019. (Zagreb)
Rok za prijavu: 17. siječnja 2019.
Kontaktradionice@blankzg.hr

Polaznici prolaze sva zanimanja unutar filmske ekipe: scenarist, režiser, 1. asistent, snimatelj, skripter, mikroman, montažer. Na radionici se demonstrira rad s najsuvremenijom opremom za snimanje slike i zvuka. Početna snimanja u predavaonici svode se na ilustrativne primjere koji se teoretski obrađuju (objektivi, svjetlo, kadar, kompozicija…). Nakon toga sudionici sami izabiru najbolji scenarij i od njega se radi film. Svaka od grupa će napraviti jedan film.
Saznaj više

 MeetMarket @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 11. lipnja 2019., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 18. siječnja 2019. (rani rok), 18. veljače 2019. (kasni rok)
Kontakt: marketplace@sheffdocfest.com

MeetMarket je jedan od najvećih sajmova namijenjenih pitchingu i prezentaciji dokumentarnih filmova, koji sudionicima nudi mogućnost umrežavanja s preko 300 profesionalaca iz različitih područja filmske industrije (financijerima, televizijskim kućama, distributerima, sales agentima i kinoprikazivačima). Mogu se prijaviti dokumentarni projekti svih vrsta u svim fazama razvoja, produkcije ili postprodukcije, kao i oni namijenjeni kinu i televiziji.
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD (vrijeme TBA)
Rok za prijavu: 20. siječnja 2019. (kasni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com

Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $5.000. Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 DOK.incubator  
Vrijeme i mjesto održavanja: travanj – svibanj (Slovačka), lipanj (Češka), rujan (Švedska)
Rok za prijavu: 30. siječnja 2019.
Kontakt: info@dokincubator.net

Program namijenjen dokumentarnim projektima u poodmakloj fazi završetka. Osmišljen je za kreativne timove redatelja, producenata i montažera koji će imati priliku sudjelovati u tri rezidencijalne sesije u trajanju po tjedan dana. Prijaviti se mogu projekti koji će do ožujka 2019. imati grubi šnit (rough cut).
Saznaj više

 TIES THAT BIND Azija – Europa koprodukcijska radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. dio: 29. travnja – 3. svibnja 2019. (Italija), 2. dio: kraj studenog – početak prosinca (Singapur)
Rok za prijavu: 31. siječnja 2019.
Kontakt: tanika@eave.org

TIES THAT BIND inovativni je program dizajniran za odabranih 5 europskih i 5 azijskih producenata s potencijalnim koprodukcijskim projektima. Od ove godine, program je osim za dugometražne igrane filmove otvoren i za TV serije te animirane filmove u razvoju. Prijaviti se mogu i europski producenti bez projekta i ostali europski filmski profesionalci zainteresirani za suradnju s Azijom, od kojih će 5 biti odabrano za sudjelovanje u radionicama.
Saznaj više

 ParisDOC Works-in-Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. i 20. ožujka 2019., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 1. veljače 2019.
Kontakt: cinereel-parisdoc@bpi.fr

Platforma namijenjena razvoju strategije distribucije i plasmana dugometražnog dokumentarnog filma, koja se odvija tijekom Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Cinéma du réel. Riječ je o dvodnevnom događaju tijekom kojeg će redatelji i producenti s projektom pred završetkom (grubi šnit, post-produkcija) imati priliku svoj film predstaviti pred međunarodnim filmskim stručnjacima: kupcima za TV i kino, festivalskim programerima, distributerima, prodajnim zastupnicima itd.
Saznaj više

 CineLink Co-production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: travanj – srpanj, kolovoz 2019., Sarajevo (BiH)
Rok za prijavu: 1. veljače 2019.
Kontakt: industry@sff.ba

Program je osmišljen za dugometražne filmske projekte u fazi razvoja koji već imaju osigurana određena financijska sredstva, a čijim je autorima to prvi ili drugi dugometražni film. Projekti mogu biti u ranoj fazi razvoja, ali neophodno je da imaju producenta/icu, scenarista/icu i reditelja/icu. Autori odabranih projekata će u travnju 2019. godine sudjelovati u četverodnevnoj razvojnoj radionici CineLink Project Development Workshop, tijekom koje će s renomiranim stručnjacima raditi na unaprijeđenju scenarija, razradi financijskih i produkcijskih planova te razvoju marketinške strategije i opće prezentacije projekta. Od travnja do srpnja 2019. godine tim CineLinka će kontinuirano surađivati s autorskim timovima kako bi se što bolje pripremili za sudjelovanje u programu CineLink Dani filmske industrije, koji će se održati u kolovozu u sklopu 25. Sarajevo Film Festivala.
NAPOMENA: U travnju 2019. bit će objavljen CineLinkov poziv namijenjen već afirmiranim filmskim autorima s projektima u razvoju.
Saznaj više

 Sarajevo Film Festival: Docu Rough Cut Boutique  
Vrijeme i mjesto održavanja: kraj ožujka 2019. (Budimpešta), kraj lipnja 2019. (Sofija), sredina kolovoza 2019. (Sarajevo)
Rok za prijavu: 1. veljače 2019.
Kontakt: rcb@sff.ba

Program Docu Rough Cut Boutique namijenjen je dokumentarnim filmskim projektima u fazi postprodukcije s područja Jugoistočne Europe i Kavkaza. Program se od ove godine sastoji od tri modula koji se održavaju od kraja ožujka do sredine kolovoza na tri različite lokacije, u Budimpešti, Sofiji i Sarajevu. Program obuhvaća grupne i pojedinačne konzultacije vezane uz projekt i njegovu montažu, zatvorene projekcije i prezentaciju projekata za goste CineLink dana filmske industrije. Potrebno je aktivno znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 Berlinale: Susret s nordijskim skladateljima  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. i 12. veljače 2019. (Berlin)
Rok za prijavu: 1. veljače 2019.
Kontakt: lony@filmkomponister.dk

Dani nordijske filmske glazbe (HARPA) organiziraju susret s nordijskim skladateljima za vrijeme Filmskog festivala u Berlinu. U posljednjih nekoliko godina u žanru "nordijskog noira" profilirali su se glazbenici i skladatelji stvarajući originalnu glazbu za međunarodno poznate TV serije kao što su Ubojstvo, Most, Wallander ili filmove Akija Kaurismäkija i Larsa von Triera. Pozivaju se redatelji, producenti, montažeri i oblikovatelji zvuka u potrazi za originalnom glazbom za filmski projekt da se prijave za kratke neslužbene susrete (tzv. speed meetings) s nagrađivanim nordijskim skladateljima. Uz sastanke, program će uključivati i seminare i predavanja.
Saznaj više

 Meeting Point – Vilnius 2019: Coming Soon i Industry Screening  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2. – 4. travnja 2019. (Vilnius)
Rok za prijavu: 6. veljače
Kontakt: industry@kinopavasaris.lt

Meeting Point – Vilnius industrijski je program koji se održava u sklopu Filmskog festivala u Vilniusu „Kino Pavasaris“, a namijenjen je otkrivanju i poticanju razvoja europskih filmova i talenata. Događanje okuplja više od 250 filmskih proofesionalaca i sastoji se od nekoliko programa. Sekcija Coming Soon namijenjena je pitchingu 20 debitantskih filmova u kasnoj fazi razvoja i postprodukciji. Prijaviti se mogu dugometražni igrani, dokumentarni i animirani projekti koji će biti završeni i premijerno prikazani između travnja i prosinca 2019. Filmovi iz sekcije Coming Soon te s prethodnih izdanja Meeting Pointa mogu se prijaviti i za platformu Industry Screening u sklopu koje će biti prikazano oko 5 odabranih naslova. Platforma je u potpunosti namijenjena festivalskim programerima, distributerima i prodajnim zastupnicima. 
Saznaj više

 Alternate Realities Market @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 11. lipnja 2019., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 11. veljače 2019. (redovni rok), 4. ožujka 2019. (kasni rok)
Kontakt: hannah.mchaffie@sheffdocfest.com

Alternate Reality Market namijenjen je ostvarivanju financijskih i kreativnih partnerstava na imerzivnim i/ili interaktivnim projektima, odnosno na dokumentarnim projektima koji se bave virtualnom stvarnošću.
Saznaj više

 FOCUS ASIA: Genre Project Market 2019  
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. travnja – 2. svibnja 2019., Udine (Italija)
Rok za prijavu: 15. veljače 2019.
Kontakt: focusasia@cecudine.org

Sajam koji se održava za vrijeme Far East Film Festivala u Udinama, jedne od najvećih manifestacija ovoga tipa u Europi. Namijenjen je žanrovskim projektima u fazi razvoja koji traže koprodukcijske partnere iz Azije. Bit će odabrano 12 projekata u razvoju s izraženim potencijalom za koprodukciju sa zemljama Europe i Azije.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.