Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – siječanj 2018.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u siječnju i početkom veljače 2018. godine.

Tijekom siječnja i početkom veljače 2018. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST Forward: Women in Film 

Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 3. svibnja 2018., Beograd (Srbija)
Rok za prijavu: 20. siječnja 2018. (podne)
Kontakt: Una Domazetoski, Anđelija Andrić (ffw2018@fcs.rs)

Međunarodni pitching forum nastao u organizaciji Filmskog centra Srbije, Europske ženske audiovizualne mreže (EWA) i koprodukcijskog foruma FEST Forward. Namijenjen je predstavljanju dugometražnih igranih ili dokumentarnih filmova koji obrađuju teme od izuzetnog značaja za žene, bave se snažnim ženskim likovima ili ih režiraju žene. Odabrani projekti imaju priliku osvojiti 4.000 eura.
Saznaj više.

 Europski žanrovski forum (European Genre Forum) 

Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 20. travnja 2018., (Amsterdam, Nizozemska), 4. – 8. srpnja 2018. (Zagreb, Hrvatska), posljednji tjedan studenog 2018. (Tallinn, Estonija)
Rok za prijavu: 21. siječnja 2018.
Kontakt: Annick Mahnert (koordinatorica foruma), info@europeangenreforum.com

Cjelogodišnji trening-program namijenjen autorima prvih i drugih dugometražnih filmova, koji razvijaju projekt žanrovskog filma, što uključuje film strave, znanstvenu fantastiku, fantasy, anime, crnu komediju, triler, mystery, pustolovni film, borilački film i dokumumenarni film koji se bavi žanrovskom tematikom. Program foruma podijeljen je na tri cjeline (Director's Lab, Producer's Lab, Packaging Lab), koje će se održati tijekom sljedećih manifestacija: Black Nights Film Festival u Tallinnu, Fantastic Zagreb Film Festival, Imagine Film Festival u Amsterdamu. Forum financijski podržava i Kreativna Europa – Potprogram MEDIA.
Saznaj više.

 Višegradski animacijski forum 

Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 3. svibnja 2018, Třeboň (Češka)
Rok za prijavu: 31. siječnja 2018.
Kontakt: submission@visegradanimation.com

Program za pitching animiranih filmova iz Srednje i Istočne Europe. Projekti se natječu u kategorijama kratkometražnog filma (trajanje do 20 minuta) te serija ili TV specijala (što uključuje web, sve televizijske formate i individualne filmove iznad 20 minuta). Pobjednički projekti dobit će 2.000 EUR za daljnji razvoj, a pobjednička TV serija dobit će i izravan poziv na sudjelovanje na Cartoon Forumu.
Saznaj više.

 DOK.incubator 

Vrijeme i mjesto održavanja: travanj (Češka), lipanj (Slovačka), rujan (Švedska)
Rok za prijavu: 31. siječnja 2018.
Kontakt: info@dokincubator.net

Program namijenjen dokumentarnim projektima u poodmakloj fazi završetka. Osmišljen je za osam timova producenata, redatelja i montažera koji će imati priliku sudjelovati u tri rezidencijalne sesije u trajanju po tjedan dana. Za prijavu je potrebno imati grubi šnit (rough cut).
Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.