Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – siječanj 2017.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u siječnju i početkom veljače 2017. godine.

Tijekom siječnja i početkom veljače 2017. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 eQuinox, međunarodna scenaristička radionica i master class

Vrijeme i mjesto održavanja: krajem travnja ili početkom svibnja 2017., Njemačka (tba)
Rok za prijavu: 16. siječnja 2017.
Kontakt: selection@equinoxe-europe.org

Radionica za razvoj scenarija i projekata namijenjena scenaristima koji iza sebe imaju barem jedan završeni dugometražni film. Prijavljeni scenariji trebaju biti u naprednoj fazi razvoja.
Saznaj više.

 Europski žanrovski forum (European Genre Forum)

Vrijeme i mjesto održavanja: travanj (Amsterdam, Nizozemska), srpanj (Zagreb, Hrvatska), studeni (Tallinn, Estonija)
Rok za prijavu: 18. siječnja 2017.
Kontakt: Annick Mahnert (koordinatorica foruma), info@europeangenreforum.com

Cjelogodišnji trening-program namijenjen autorima prvih i drugih dugometražnih filmova, koji razvijaju projekt žanrovskog filma (fantastika, strava, znanstvena fantastika). Program foruma podijeljen je na tri cjeline (Director's Lab, Producer's Lab, Packaging Lab), a svaka od njih održat će se tijekom manifestacija koje organiziraju partnerske institucije koje su pokrenule forum: Black Nights Film Festival u Tallinnu, Fantastic Zagreb Film Festival, Imagine Film Festival u Amsterdamu i konzultantska kuća Screen Division iz Francuske. Forum financijski podržava i Kreativna Europa – Potprogram MEDIA.
Saznaj više.

 CineLink Co-production Market

Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak, travanj – lipanj, kolovoz 2017., Sarajevo (BiH)
Rok za prijavu: 20. siječnja 2017.
Kontakt: industry@sff.ba

Program je osmišljen za šest dugometražnih filmskih projekata u fazi razvoja koji već imaju osigurana određena financijska sredstva, a čiji su autori debitanti ili oni koji iza sebe imaju jedan dugometražni film. Projekti mogu biti u ranoj fazi razvoja, ali neophodno je da imaju producenta/icu, scenarista/icu i reditelja/icu. Autori odabranih projekata će u ožujku 2017. godine sudjelovati u CineLink Project Development Workshop, četverodnevnoj razvojnoj radionici tijekom koje će s renomiranim stručnjacima raditi na unaprijeđenju scenarija, razradi financijskih i produkcijskih planova te razvoju marketinške strategije i opće prezentacije projekta. Od travnja do lipnja 2017. godine tim CineLinka će kontinuirano surađivati s autorskim timovima kako bi se što bolje pripremili za sudjelovanje u programu CineLink Dani filmske industrije, koji će se održati u kolovozu u sklopu 23. Sarajevo Film Festivala.
NAPOMENA: U travnju 2017. bit će objavljen CineLinkov poziv namijenjen već afirmiranim filmskim autorima s projektima u razvoju.
Saznaj više.

 Višegradski animacijski forum 

Vrijeme i mjesto održavanja: 2. – 4. svibnja 2017, Trebon (Češka)
Rok za prijavu: 29. siječnja 2017.
Kontakt: submission@visegradanimation.com

Program za pitching animiranih filmova iz Srednje i Istočne Europe. Projekti se natječu u kategorijama kratkometražnog filma (trajanje do 20 minuta) te serija ili TV specijala (što uključuje web, sve televizijske formate i individualne filmove iznad 20 minuta). Pobjednički projekti dobit će 2.000 EUR za daljnji razvoj, a pobjednička TV serija dobit će i izravan poziv na sudjelovanje na Cartoon Forumu.
Saznaj više.
 

 DOK.incubator 

Vrijeme i mjesto održavanja: travanj (Třešť, Češka), lipanj (Smolenice, Slovačka), rujan (Malmö, Švedska)
Rok za prijavu: 1. veljače 2017.
Kontakt: info@dokincubator.net

Program namijenjen dokumentarnim projektima koji svoj završetak planiraju za jesen 2017. Osmišljen je za osam timova producenata, redatelja i montažera koji će imati priliku sudjelovati u tri rezidencijalne sesije u trajanju po tjedan dana. Za prijavu je potrebno imati grubi šnit (rough cut).
Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.