Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – siječanj 2016.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u siječnju i početkom veljače 2016.

Tijekom siječnja i početkom veljače 2016. ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo možete redovno pratiti na našem Kalendaru događanja u sekciji Infocentar.

 When East Meets West i Maia Worskhop

Mjesto i vrijeme održavanja: Trst (Italija), 24. – 26. siječnja 2016.
Rok za prijavu: 6. siječnja 2016.
Kontakt: info@maiaworkshops.org 

Zahvaljujući suradnji radionice Maia i koprodukcijskog foruma When East Meets West petero prijašnjih polaznika Maie imat će priliku sudjelovati u programu nadolazećeg izdanja ovog koprodukcijskog foruma. Uz besplatnu akreditaciju i pokrivene troškove za tri noćenja, odabrani polaznici moći će sudjelovati na panelima, otvorenim pitching sesijama i networking domjencima. Preduvjet za sudjelovanje je produkcija jednog kratkometražnog ili dokumentarnog filma na kojem je kandidat imao titulu producenta. Za prijavu je potrebno ispuniti formular dostupan ovdje i poslati ga na gore navedenu mail adresu. 

Saznaj više.

 European Short Pitch: Works in Progress

Mjesto i vrijeme održavanja: Luksemburg, 2. – 6. ožujka 2016.
Rok za prijavu: 6. siječnja 2016.
Kontakt: aleksandra@nisimasa.com 

European Short Pitch je inicijativa čiji je cilj promicanje europskih koprodukcija kratkometražnih filmova, a čini je kombinacija scenarističke radionice i koprodukcijskog foruma koji mlade scenariste umrežuje s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Pitchiranje projekata u razvoju novi je dodatak koprodukcijskom forumu, a za predstavljanje će biti odabrano ukupno pet projekata, koji će se imati priliku predstaviti pred više od 50 vodećih europskih producenata, financijera i distributera. Projekti imaju priliku i osvojiti nagrade u iznosu od 3500 i 7500 eura. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 250 eura.

Saznaj više.

 ACE Co-production Lab u Hong Kongu

Mjesto i vrijeme održavanja: Hong Kong, 14. – 17. ožujka 2016.
Rok za prijavu: 5. siječnja / 11. siječnja 2016.
Kontakt: erinfloyd@ace-producers.com 

Četverdodnevna radionica namijenjena umrežavanju europskih i kineskih producenata. U njoj će sudjelovati po pet sudionika iz Europe i Kine, a sastoji se od pitching sesija, studija slučaja, sastanaka jedan na jedan i ostalih događaja namijenjenih umrežavanju. Sudionici trebaju biti iskusni producenti iz neke od zemalja Kreativne Europe koji iza sebe imaju barem jedan realizirani dugometražni film koji je bio u kinodistribuciji te projekt dugometražnog igranog filma u razvoju na kojem su većinski koproducenti, a za koji traže kineske koproducente. Do 5. siječnja zainteresirani polaznici trebaju zatražiti formular za prijavu na gore navedenoj adresi, a do 11. siječnja trebaju vratiti ispunjeni formular. Kotizacija iznosi 950 eura, a uključuje smještaj i avionske karte od Pariza do Hong Konga.

Saznaj više.

 First Films First

Mjesto i vrijeme održavanja: Cluj (Rumunjska), Bitola (Makedonija), Beograd (Srbija) i Sofija (Bugarska) tijekom 2016.
Rok za prijavu: 15. siječnja 2016.
Kontakt: stefan_ars@yahoo.co.uk 

U 2016. godini Goethe Institut započinje inovativni i intenzivni program obuke čiji je cilj pružanje podrške mladim redateljima iz Jugoistočne Europe prilikom snimanja njihovog prvog dugometražnog igranog filma. Projekt se sastoji od četiri modula u vremenskom rasponu od 10 mjeseci, a u fokusu modula bit će razvijanje scenarija, nalaženje jedinstvenog vizualnog filmskog stila, isprobavanje specifičnih redateljskih pristupa, kao i produkcija, plasman i prezentacija debitantskih dugometražnih igranih filmova. Predavači će biti vodeći europski filmski stvaraoci i stručnjaci, a direktor programa je redatelj Stefan Arsenijević.

 The 5C Project: Poziv za mlade filmske kritičare

Mjesto i vrijeme održavanja: Atena, Split, Cetate, Tirana tijekom 2016.
Rok za prijavu: 15. siječnja 2016. 

Program za mlade filmske kritičare, novinare, studente filma i filmofile koji će se odvijati u četiri zemlje Jugoistočne Europe tijekom 2016. godine. Projekt 5C sastoji se od specijaliziranih radionica i seminara koje vode akademici i etablirani kritičari, a ove godine u projektu će sudjelovati Jean-Michel Frodon (Cahiers du cinema), teoretičarka Dina Iordanova te mnogi drugi. Projekt je namijenjen kritičarima u starosti između 18 i 35 godina, a prijaviti se može pisanjem kritika nekog od filmova dostupnih na platformi altcineAction!

Saznaj više.

 eQuinox Europe International Screenwriters' Workshop & Masterclass

Mjesto i vrijeme održavanja: lipanj 2016.
Rok za prijavu: 25. siječnja 2016.
Kontakt: selection@equinoxe-europe.org 

Međunarodna scenaristička radionica namijenjena scenaristima koji iza sebe imaju realiziran barem jedan dugometražni film. Scenarij koji prijavljuju treba biti u naprednoj fazi razvoja te osiguranog producenta ili produkcijsku kuću.

Saznaj više.

 EAVE+

Mjesto i vrijeme održavanja: Luksemburg, 13. – 17. travnja 2016.
Rok za prijavu: 29. siječnja 2016.
Kontakt: satu@eave.org

Četverodnevna radionica osmišljena za 12 do 15 iskusnih europskih producenata te šest industrijskih stručnjaka na kojoj će se raspravljati o strukturiranju tvrtki, praksama upravljama i novim modelima poslovanja.

Saznaj više

 Sino-European Project Lab 2016

Mjesto i vrijeme održavanja: Peking u travnju 2016., Venecija u rujnu 2016.
Rok za prijavu: 30. siječnja 2016.
Kontakt: lab@bridgingthedragon.com

Koprodukcijski forum osmišljen za šest europskih i šest kineskih projekata. Sudionici će biti kreativni timovi u sastavu redatelja i producenta, odnosno scenarista i producenta iz Europe ili Kine s projektom dugometražnog filma u razvoju (što uključuje animirane, ali ne i dokumentarne filmove). Lab je podijeljen u dva modula: prvi će se održati u Kini prije Međunarodnog filmskog festivala u Pekingu, a drugi u Europi prije Filmskog festivala u Veneciji. Sudjelovanje je besplatno, a odabranim projektima bit će pokriveni i troškovi boravka.

Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.