Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – siječanj 2015. 

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u siječnju 2015. godine. 

Tijekom siječnja 2015. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 ADAPTLAB 2015  

Vrijeme i mjesto održavanja: Locarno, Amsterdam, Torino, ožujak – studeni 2015.
Rok za prijavu: 05. 01. 2015. 

Kontakt: adaptlab@torinofilmlab.it

TorinoFilmLab poziva na sudjelovanje u svom programu AdaptLab za filmske adaptacije književnih predložaka za 2015. godinu. Riječ je o naprednom radioničarskom programu za koji će biti odabrano dvanaest scenarista ili scenarista/redatelja iz cijelog svijeta. 

Program se sastoji od tri rezidencijalne radionice - prva je u ožujku u Locarnu, druga u kolovozu u Amsterdamu, a završna u Torinu u studenom 2015. kada svi godišnji programi TFL-a tradicionalno imaju veliko finale u sklopu pitching foruma i sajma na Torino Film Festivalu.

Kandidati za AdaptLab 2015 mogu se prijaviti u dvije kategorije:
1. s vlastitim projektom adaptacije (za koji već trebaju imati pridruženog producenta ili autorska prava na predložak)
2. kao scenarist kojem će od strane TFL-a biti dodijeljen predložak za adaptaciju
Saznaj više

 Daazo Pitch Page  

Vrijeme i mjesto održavanja: tijekom 65. Međunardnog filmskog festivala u Berlinu, Njemačka
Rok za prijavu: 10.01.2015.

Kontakt: pitchpage@daazo.com 

Daazo World of Shorts magazin organizira natječaj i pitching za kratkometražne projekte u razvoju, a žiri sastavljen od vodećih europskih filmskih profesionalaca i Daazo tima odabrat će 5 projekata koji će biti objavljeni u tiskanom i online izdanju Daazo World of Shorts magazina te će 7 najboljih pitchinga biti predstavljeno u Berlinu, na filmskom festivalu i pratećem sajmu.
Saznaj više 

 13. CineLink - natječaj za razvoj projekata (prvi i drugi film)  

Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak-travanj 2015., Sarajevo
Rok za prijavu: 15.01.2015.

Kontakt: cinelink@sff.ba 

CineLink sajam i prateće, pripremne radionice oblikovane su po potrebama industrije u regiji, i u nastojanju da se katalizira nastanak što boljih filmskih projekata spremnijih za suvremeno europsko i svjetsko tržište i festivalsku distribuciju. Natječaji su ove godine razdvojeni u dva roka- prvi rok (15.01.2015.) za prve i druge filmove autora koji žele sudjelovati na radionici krajem ožujka, početkom travnja i raditi na razvoju svog projekta, te zatim prezentirati svoj prvi ili drugi film na CineLink koprodukcijskom marketu za vrijeme Sarajevo Film Festivala.

Drugi će natječaj biti objavljen u travnju, a namijenjen je zrelijim filmskim autorima i projektima koji su u poodmakloj fazi razvoja te na CineLink sajmu traže pravo mjesto za internacionalizaciju projekta i pronalaženje međunarodnih partnera.

Ove godine će uz već ustaljene predavače na 13. CineLinku gosti predavači i mentori biti i regionalni filmski djelatnici poput Aide Begić, Ankice Jurić Tilić, Miroslava Mogorovića i Srđana Golubovića.
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.