Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – rujan 2023.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u rujnu i početkom listopada 2023. godine.

Tijekom rujna i početkom listopada 2023. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 FEST FILM LAB: Radionica filmske režije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 29. rujna 2023., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna radionica osmišljena je za 25 sudionika a usmjerena je na širok spektar tema vezanih uz režiju i cijeli proces nastajanja filma, čiji je voditelj redatelj Peter Webber (Djevojka s bisernom naušnicom, TV serija Dva metra pod zemljom, dokumentarni film Ten Billion i dr.). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 Filmska početnica: radionica Medijski laboratorij
Vrijeme i mjesto održavanja: 17., 24. rujna, 1., 8. listopada 2023., Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmskapocetnica@restarted.hr
Radionica Medijski laboratorij, namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole (od 5. do 8. razreda), održat će se u prostoru Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade u rujnu i listopadu ove godine. U sklopu radionice, kombiniranjem raznih medija i tehnika (dijaprojektor, grafoskop, CRT televizori, kazete, mikrofon, kamera, mikseta i dr.) sudionici će stvoriti medijski laboratorij u kojem će nastati materijali pomoću kojih će saznati kako se objekti u filmu sami kreću, te osvijestiti važnost i postojanje zvuka u filmu. Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve su radionice besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja. Za prijavu je potrebno preuzeti obrazac na službenim stranicama programa te ga ispunjenog poslati na filmskapocetnica@restarted.hr
Saznaj više

 ApostLab – radionica postprodukcije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 31. listopada 2023. 
Rok za prijavu: 3. rujna 2023.
Kontakt: info@apostlab.com
Ova radionica je  šestodnevni rezidencijalni projektni program koji uključuje grupni rad i individualne konzultacije. Tijekom ove intenzivne radionice sudionici će steći bolje razumijevanje tehničkih, financijskih i kreativnih aspekta postprodukcije u međunarodnom produkcijskom okruženju. Sudionici blisko surađuju u timovima, osmišljavajući tijek rada, raspored i proračun za projekt producenata, a pomažu im međunarodno priznati profesionalci iz industrije. Timovi sudionici bit će raspoređeni u skupine, od kojih će svakoj biti dodijeljena dva voditelja skupina; producent i supervizor postprodukcije.
Saznaj više

 Berlinale Talents 2024  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 25. veljače 2024., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 4. rujna 2023.
Kontakt: talents@berlinale.de
Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, snimateljima, montažerima, producentima, scenografima, dizajnerima zvuka, filmskim skladateljima, prodajnim zastupnicima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima. 
Saznaj više

 Zagreb Film Festival: radionica Ispričaj mi rpiču
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 10. studenog 2023. Zagreb
Rok za prijavu: 6. rujna 2023.
Kontakt: infoindustry@zagrebfilmfestival.com  
Ispričaj mi priču intenzivna je petodnevna radionica razvoja scenarija za kratkometražni film. Dio nove inicijative sajma Talents and Short Film Market (TSFM) pod nazivom Talents Generator Factory, u sklopu koje stručnjaci TSFM-a organiziraju specijalizirane radionice za pojedina područja. Radionica usmjerena na hrvatske projekte kratkometražnog filma realizirat će se u partnerstvu Zagreb Film Festivala, najznačajnijeg regionalnog filmskog sajma za kratki film – Talents and Short Film Marketa, te Hrvatskog audiovizualnog centra. Održat će se u sklopu ZFF-a (6. – 10. studenog 2023.), u okviru programa Industrija, pod vodstvom dvoje iskusnih stručnjaka i suradnika TSFM-a. Cilj je radionice razvoj, povećanje vidljivosti i europski networking za hrvatske filmaše, poglavito redatelje i scenariste kratkog filma. Radionica se zaključuje pitchingom, a dva najbolja pitcha imat će priliku sudjelovati u drugoj radionici koja će se odvijati za vrijeme osmog izdanja TSFM-a, od 27. do 30. studenog 2023. u Torinu (Italija).
Saznaj više

 MedPitching  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 19. studenog 2023., Rim (Italija)
Rok za prijavu: 7. rujna 2023.
Kontakt: info@medfilmfestival.org  
MedPitching je platforma namijenjena europskim koprodukcijama, a fokus je na internacionalnim projektima s talijanskim producentima. Ovo je drugo izdanje MedPitchinga, a poziv je otvoren dugometražnim projektima. Ove će se godine projekti natjecati za nagradu u iznosu od 1000 eura, a dodatnih 1000 eura bit će dodijeljeno tom projektu ako projekt postane talijanska koprodukcija. 
Saznaj više

 International Factual Forum
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 13. listopada 2023., Rim (Italija)
Rok za prijavu: 8. rujna 2023.
Kontakt: mia.factual@miamarket.it  
International Factual Forum je projekt koji slavi i unapređuje talente i međunarodne formate, gdje će se prikazati neki od najboljih naslova proizvedenih u prošloj godini. Projekt je osmišljen za međunarodne producente koji žele predstaviti svoj projekt tijekom javnog predstavljanja, na kojem će biti drugi producenti i predstavnici raznih platformi. Forum omogućuje proizvođačima televizijskog ili digitalnog sadržaja da predstave i promoviraju svoje ideje za stvarne formate i programe potencijalnim kupcima, izvršnim producentima, televizijskim mrežama, platformama za streaming i drugim ključnim osobama u industriji.
Saznaj više

 Restart: Škola dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2023. –  veljača 2024., Zagreb
Rok za prijavu: 10. rujna 2023.
Kontakt: skola@restarted.hr
Škola dokumentarnog filma petomjesečni je intenzivni program koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na sudjelovanju i aktivnoj participaciji. Redovni predavači Škole dokumentarnog filma su: Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Ana Hušman, Vanja Jambrović, Luka Gamulin, Matija Santro, Bojan Mrđenović, Dinka Radonić, Oliver Sertić i Nebojša Slijepčević, te gostujući međunarodni predavači. Termini održavanja predavanja su utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati.
Saznaj više

 First Cut Lab RE-ACT 2023
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2023. – ožujak 2024.
Rok za prijavu: 15. rujna 2023.
Kontakt: julie.marnay@firstcutlab.eu 
First Cut Lab RE-ACT višemjesečni je program namijenjen 4 sudionika čiji su igrani ili dokumentarni filmovi u fazi postprodukcije. Odabrani timovi (redatelj, producent i montažer) na ovom će programu dobiti mentorstvo, kreativno okruženje i priliku da svoj projekt sagledaju iz druge perspektive, a mentori će biti dodijeljeni timovima tako da oni odgovaraju tematici i stilu filma.
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: pobjednici se objavljuju 14. svibnja 2024., Hollywood (Kalifornija, SAD)
Rok za prijavu: 17. rujna 2023. (redovni rok), 29 10. 2023. (zadnji rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $2.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 Berlinale Co-Production Market: projekti dugometražnih filmova i projekti dramskih serija (Co-Pro Series)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 22. veljače 2023., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 21. rujna 2023. (projekti dugometražnih filmova); 5. 10. 2023. (Co-Pro Series)
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima koji razvijaju projekt dugometražnog filma za koji već imaju osigurano barem 30% sredstava ili projekt dramske serije.
Saznaj više

 Les Arcs Coproduction Village: Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 23. prosinca 2023., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 18. listopada 2023.
Kontakt: wip@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Work in Progress, 15 dugometražnih europskih filmova u fazi postprodukcije prikazat će odabrane scene pred prodajnim agentima, festivalskim programerima, distributerima i filmskim fondovima. Projekti ne smiju imati prodajnog agenta, a glavna producentska kuća mora biti iz zemlje članice Eurimagesa.
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. siječanja 2024., New York (SAD)
Rok za prijavu: 31. listopada 2023. (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se dvanaest novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.