Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – rujan 2021.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u rujnu i početkom listopada 2021. godine.

Tijekom rujna i početkom listopada 2021. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: radionica montaže zvuka  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. – 30. rujna 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika usmjerena na širok spektar tema vezanih uz montažu/oblikovanje zvuka za film. Voditelj radionice je najuspješniji montažer zvuka našeg doba, Eddy Joseph. Tijekom 30-godišnje karijere radio je s redateljima poput Alana Parkera, Bernarda Bertoluccija, Louis Mallea, Jean-Jacques Annauda, Neil Jordana i Anthony Minghella. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više  

 FEST FILM LAB: radionica za direktore fotografije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 21. listopada 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika usmjerena na širok spektar tema vezanih uz rad direktora fotografije na filmu. Voditelj radionice jedan je od najutjecajnih direktora fotografije, Christian Berger, poznat po radu na filmu White Ribbon s Michaelom Hanekeom kao i radu s mnogobrojnim drugim istaknutim redateljima (Luc Bondy, Wolfgang Glück, Stephen Gaghan, János Szász, Virgil Widrich, Terrence Malick). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više  

 Škola animacije za djecu  
Vrijeme i mjesto održavanja: rujan 2021. - lipanj 2022. (radionica se održava subotom); Kino Tuškanac, Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta (prvi sat počinje 18. rujna 2021.)
Kontakt: mashaudovicic@gmail.com
Škola je namijenjena znatiželjnoj djeci od 9-12 godina koja se kroz praktični rad upoznaju s osnovnim principima animacije i kao aktivni sudionici ulaze u svijet stvaranja animiranog filma. Program je osmišljen na način da djeca rade u različitim materijalima (kartonu, papiru, glini, na iPadu) i upozanju se s radom strojeva koji se koriste pri nastanku filmova. Plan sata je dinamičan, potiče na kretanje, promatranje, razgovor i timski rad, a radi se u grupama od najviše 10 djece. 
Voditelji radionica su likovni umjetnici i animatori, autorica projekta i organizatorica je Maša Udovičić. Projekt je 2021. godine podržalo Ministarstvo kulture RH i Hrvatski audiovizualni centar, a izvodi se u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i kinom Tuškanac. Prijaviti se može OVDJE
Saznaj više 

 Filmska početnica: radionica Medijski laboratorij
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. i 26. rujna, 3. listopada 2021., Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmskapocetnica@restarted.hr
Radionica Medijski laboratorij, namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole (od 5. Do 8. razreda), održat će se u prostoru Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade u rujnu i listopadu ove godine. U sklopu radionice, kombiniranjem raznih medija i tehnika (dijaprojektor, grafoskop, CRT televizori, kazete, mikrofon, kamera, mikseta i dr.) sudionici će stvoriti medijski laboratorij u kojem će nastati materijali pomoću kojih će saznati kako se objekti u filmu sami kreću, te osvijestiti važnost i postojanje zvuka u filmu. Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve su radionice besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja. Za prijavu je potrebno preuzeti Obrazac na službenim stranicama programa te ga ispunjenog poslati na filmskapocetnica@restarted.hr
Saznaj više  

 Berlinale Talents 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 17. veljače 2022., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. rujna 2021.
Kontakt: talents@berlinale.de
Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, snimateljima, montažerima, producentima, scenografima, dizajnerima zvuka, filmskim skladateljima, prodajnim zastupnicima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima. 
Saznaj više   

 Institut Erich Pommer: radionica europske koprodukcije – pravni i financijski aspekti  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. – 30. studenog 2021. Budimpešta (Mađarska) 
Rok za prijavu: 13. rujna 2021. (sudionici iz Hrvatske mogu se do ovog datuma prijaviti za ograničen broj školarina OVDJE)
Kontakt: dr@epi.media
Radionica Instituta Erich Pommer namijenjena je edukaciji filmaša o pravnim i financijskim aspektima europskih koprodukcija prilikom produkcije i distribucije, a naročito se ove godine bavi izazovima uzrokovanim globalnom pandemijom. U sklopu programa sudionici će usvojiti relevantna znanja o strategijama financiranja, poreznim olakšicama, javnim subvencijama i distribucijskim strategijama te će dobiti priliku stvoriti korisne kontakte s uglednim stručnjacima i profesionalcima iz filmske industrije diljem Europe. 
Saznaj više  

 Dani hrvatskog filma: radionica filmske kritike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. - 16. rujna 2021., Zagreb
Rok za prijavu: 6. rujna 2021.
Kontakt: vukasinovic.visnja@gmail.com
U okviru jubilarnog 30. izdanja Dana hrvatskog filma održat će se besplatna radionica filmske kritike pod vodstvom i mentorstvom filmske kritičarke Višnje Vukašinović. Polaznici će biti upoznati s osnovnim postulatima filmske kritike, a uz teorijsku poduku radionica uključuje gledanje i analizu filmova iz natjecateljskog programa 30. Dana hrvatskog filma te pisanje kritičkih i esejističkih tekstova o njima. Organizatori radionice filmske kritike su Hrvatski filmski savez, Hrvatsko društvo filmskih kritičara i Hrvatski filmski ljetopis.
Saznaj više   

 Les Arcs Industry Village: Coproduction Village  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 14. prosinca 2021., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 8. rujna 2021.
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Cooproduction Village 20 odabranih europskih dugometražnih filmova prikazuje se potencijalnim koproducentima i financijerima, dok će producenti odabranih projekata imati priliku sudjelovati u sastancima jedan-na-jedan, konferencijama i drugim događanjima namijenjenim okupljanju filmskih profesionalaca. Prijaviti se mogu igrani, animirani i dokumentarni filmovi (najmanje 70 minuta).
Saznaj više   

 Restart: Škola dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. listopad 2021. – 28. veljače 2022., Zagreb
Rok za prijavu: 9. rujna 2021.
Kontakt: skola@restarted.hr
Škola dokumentarnog filma petomjesečni je intenzivni program koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na sudjelovanju i aktivnoj participaciji. Redovni predavači Škole dokumentarnog filma su: Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Borna Buljević, Katerina Duda, Ana Hušman, Vanja Jambrović, Bojan Mrđenović, Dinka Radonić, Oliver Sertić i Nebojša Slijepčević, te gostujući međunarodni predavači. Termini održavanja predavanja su utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati.
Saznaj više  

 Festival mediteranskog filma: "Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište?"  
Vrijeme i mjesto održavanja: kraj rujna/početak listopada 2021., Split
Rok za prijavu: 10. rujna 2021. do 17 sati
Kontakt: martina.petrovic@mediadesk.hr 
DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split organizira radionicu 'Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište' čiju će kulminaciju predstavljati Pitching forum. Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima i studentima filmskih odsjeka, u prvom redu redateljima i scenaristima, s fokusom na projektima kratkometražnih igranih ili dokumentarnih filmova (uz uvjet da su svojom tematikom vezani uz Split ili Mediteran, odnosno da se snimaju u Splitu ili njegovoj okolici). Za sudjelovanje će biti odabrano 5 projekata kratkih igranih ili dokumentarnih ili eksperimentalnih filmova koji će biti predstavljeni i javno, u kinoteci Zlatna vrata, a za najbolji pitching kratke igrane forme osiguran financijski iznos od 10.000 kuna. Za provođenje radionice zadužena je hrvatska producentica Tamara Babun (Wolfgang & Dolly d.o.o.), a u određenom opsegu i Martina Petrović, voditeljica DKE - Ureda MEDIA Hrvatske.
Saznaj više  

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: pobjednici se objavljuju 17. svibnja 2022., Hollywood (Kalifornija, SAD)
Rok za prijavu: 12. rujna 2021. (rani rok), 11. listopada 2021. (redovni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $1.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više  

 Apulia Film Forum: koprodukcijski forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 9. listopada 2021., Brindisi (Italija)
Rok za prijavu: 12. rujna 2021.
Kontakt: forum@apuliafilmcommission.it 
Fondacija filmske komisije Apulije organizira 9. izdanje Apulijskog filmskog foruma s ciljem poticanja koprodukcija i razmjena primjera dobre prakse. Manifestacija je osmišljena za 20 filmskih projekata u fazi razvoja koji će imati priliku dobiti povratne informacije, kao i upoznati potencijalne financijere i koproducente. U međunarodnoj sekciji foruma sudjeluju projekti u potrazi za talijanskim koproducentima. Forum je otvoren za dugometražne igrane, dokumentarne i animirane filmove koji imaju osigurano 30% budžeta te bi bili djelomično ili u cijelosti snimljeni u Apuliji.
Saznaj više 

 Baltic Event: Co-Production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 26. studenog 2021., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 15. rujna 2021.
Kontakt: balticevent@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, namijenjen poticanju suradnje među baltičkim i skandinavskim zemljama te zemljama Srednje i Istočne Europe. Sekcija Co-Production Market sastoji se od unaprijed dogovorenih sastanaka jedan-na-jedan u kojima sudjeluje 12 odabranih projekata u razvoju. Prijaviti se mogu dugometražni igrani filmovi u potrazi za međunarodnim koproducentima i s unaprijed osiguranim dijelom sredstava.
Saznaj više  

 FIPRESCI Warsaw Critics Project  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 17. listopada 2021., Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 15. rujna 2021.
Kontakt: fipresci@wff.pl
FIPRESCI Warsaw Critics Project namijenjen je filmskim novinarima i kritičarima mlađima od 30 godina iz Srednje i Istočne Europe.Program radionice nudi praktični pristup novinarskom radu na filmskim festivalima, a uz vodstvo stručnjaka, sudionici će pratiti filmove i događaje za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi, pri čemu će imati priliku upoznati brojne filmaše i predstavnike filmske industrije. Za prijavu je potrebno poslati CV, motivacijsko pismo (self-introduction) i tri primjerka svog dosadašnjeg rada na engleskom.
Saznaj više  

 Scenaristička radionica s Razvanom Radulescuom  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2021., Split 
Rok za prijavu: 15. rujna 2021. 
Kontakt: metonimijasplit@gmail.com
Udruga Metonimija organizira scenarističku radionicu s rumunjskim piscem, redateljem i scenaristom Razvanom Radulescuom. Radionica se u cijelosti odvija na engleskom jeziku a mogu se prijaviti projekti za kratkometražni i dugometražni igrani film.
Prijave na radionicu podijeljene su u dvije kategorije: početnici (prijavitelji koji se na projekt prijavljuju kao pojedinci, nemaju iza sebe nijedan profesionalni uradak) i profesionalci (pojedinci koji iza sebe imaju jedan ili više filmskih uradaka prikazivanih u javnosti, plasiranih na festivale, već su im odobrena sredstva za razvoj projekata, scenarija ili proizvodnju, imaju status samostalnog umjetnika ili imaju producenta). Prijaviti se može putem obrasca u jednu od dvije kategorije: Početnici i Profesionalci. 
Saznaj više  

 SPID: scenaristički program Zora Dirnbach  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 28. kolovoza 2021., Zagreb
Rok za prijavu: 15. rujna 2021.
Kontakt: zoradirnbach@spid.com.hr
SPID – Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela pokreće novi razvojni program Zora Dirnbach za scenarije dugometražnih igranih filmova, s naglaskom na njihovu društvenu dimenziju i bavljenje sadržajnim elementima scenarija. Poziv je otvoren za sve članice i članove strukovnih udruga u polju scenaristike kao i studentice i studente dramaturgije i filmske režije umjetničkih akademija. Primarni cilj programa 'Zora Dirnbach' je otvaranje interdisciplinarnog istraživačkog prostora za rad na scenarijima dugometražnih igranih filmova, kroz suradnju s istaknutim humanističkim znanstvenicama, aktivistkinjama i istraživačicama koje su angažirane kao potencijalne mentorice u sklopu programa. Sudjelovanje u programu honorirano je stipendijom, a po završetku programa odabrani autori i/ili autorice predat će novu verziju scenoslijeda, treatmenta ili scenarija te izvještaj o radu u sklopu programa.
Saznaj više  

 Torino Short Film Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. studenog – 10. prosinca 2021., Torino (Italija) i online
Rok za prijavu: 15. rujna 2021. (prijava kratkometražnih filmova i VR radova)
Kontakt: office@tsfm.centrodelcorto.it
Sajam kratkometražnog filma koji nastaje u organizaciji Filmskog festivala u Torinu. Podijeljen je u nekoliko programskih cjelina, koje su usmjerene na razvoj projekata, distribuciju i plasman kratkometražnog filma i VR sadržaja. Sajam koristi Video knjižnicu kratkometražnih filmova i platformu za VR radove za predstavljanje recentne proizvodnje publici filmskih profesionalaca.
Saznaj više  

 SPID: scenaristička radionica “Pisanje zavičaja”  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad i studeni 2021., online
Rok za prijavu: 18. rujna 2021.
Kontakt: mposedi.radionica@gmail.com
SPID – Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela objavljuje poziv za sudjelovanje u scenarističkoj radionici Pisanje zavičaja koja će se održavati online tijekom listopada i studenog, pod vodstvom scenaristice Mateje Posedi. Ime radionice označava potragu za raznovrsnim krajolicima, društvenim odnosima vezanih uz konkretnu sredinu te prepoznatljivim likovima, a suština radionice je u upotrebi stvarnih sjećanja kao podloge za filmski scenarij ili sinopsis (kratki sadržaj) te treatment (razrađeni sadržaj) za dugometražni igrani film. Prijaviti se mogu svi koji su zainteresirani za oblikovanje priče u formi scenarija ili sinopsisa, bez obzira na prethodno iskustvo u filmskoj umjetnosti.
Saznaj više 

 Filmaktiv: Nova škola dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2021. - veljača 2022., Rijeka
Rok za prijavu: 19. rujna 2021.
Kontakt: filmaktiv@filmaktiv.org
Škola dokumentarnog filma koncipirana je kao sustavni intenzivni program u trajanju od pet mjeseci i podijeljen u dva segmenta: teorijski i praktični. Teorijski se dio sastoji od gledanja relevantnih filmova povezanih s temom praktične vježbe, dok se praktični dio sastoji od snimanja, montiranja i koncipiranja vlastitih radova s obzirom na zadanu vježbu. Osim praktičnog dijela važan dio curriculuma je rezerviran za prikazivanje i analizu stranih i domaćih dokumentarnih filmova, te za gostujuće autore koji će polaznicima kroz predavanja i individualna savjetovanja prenijeti svoja iskustva rada na filmu te izazove i greške s kojima su se susreli tijekom svih faza produkcije.Osim stalne nastave polaznici će imati priliku sudjelovati i na dva masterclassa – zvuk i postprodukcija zvuka pod mentorstvom Ive Vičića i svjetlo u filmu pod mentorstvom Borisa Poljaka. Za sam kraj osigurana je i radionica postprodukcije i distribucije. 
Saznaj više 

 Zagreb film: međunarodna radionica animiranog filma   
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 8. listopada 2021., Komiža (Vis)
Rok za prijavu: 20. rujna 2021.
Kontakt: zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Cilj radionice Zagreb filma je pomoći studentima i profesionalcima da se usavršavaju kroz rad s najvećim svjetskim majstorima animiranog filma. Ovogodišnju radionicu vodit će Paul Bush, nagrađivani britanski autor eksperimentalnih i animiranih filmova. Tema ovogodišnje radionice je kako ideju pretvoriti u film, razmatrat će se priče koje želimo ispričati i kako ih strukturirati u kratke animirane filmove. Za rad na radionici mogu se prijaviti svi zainteresirani sudionici, a broj polaznika ograničen. Troškove boravka i radionice odabranih kandidata snosi organizator, a putne troškove snose sami polaznici. 
Saznaj više  

 Atelje Varan: radionica dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. studenog 2021. – 29. siječnja 2022., Beograd (Srbija)
Rok za prijavu: 21. rujna 2021.
Kontakt: varan@domomladine.org
Intenzivna radionica namijenjena svima koji žele steći početno iskustvo u snimanju dokumentarnih filmova. Nakon upoznavanja sa tehničkim aspektima snimanja filma, analize referentnih filmskih ostvarenja, nalaženja lokacija i pisanja scenarija, svaki sudionik započet će snimanje vlastitog kratkometražnog dokumentarnog filma na zadanu temu.
Saznaj više  

 Špica radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. do 26. rujna 2021., Osijek (Kulturni centar Osijek)
Rok za prijavu: 22. rujna 2021.
Kontakt: filmskarunda@gmail.com
ŠPICA radionica praktična je trodnevna radionica namijenjena svima koji žele naučiti osnovna filmska izražajna sredstva u teoriji i praksi. Voditelj radionice je profesionalni montažer, snimatelj i filmski autor, Antun Balog, a rezultat radionice koristit će se kao službena najavna špica 6. Filmske RUNDE, revije hrvatskog kratkog filma, koja će se održati 15. i 16. listopada 2021. u Osijeku. Namijenjena je srednjoškolcima i studentima, a broj polaznika je ograničen. Zainteresirani polaznici mogu se prijaviti s kratkim motivacijskim pismom na filmskarunda@gmail.com
Saznaj više 

 Pulska filmska tvornica  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad - studeni 2021., Pula 
Rok za prijavu: 24. rujna 2021.
Kontakt: pulskafilmskatvornica@gmail.com
Besplatna filmska škola u sklopu koje će polaznici pod vodstvom mentora imati priliku snimiti kratkometražni film. Program traje dva mjeseca, a sastoji se od razrade ideje i scenarija, snimanja i montaže. Prijava je moguća OVDJE.
Saznaj više  

 Berlinale Co-Production Market: projekti dugometražnih filmova i projekti dramskih serija (Co-Pro Series)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 16. veljače 2021., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 30. rujna 2021. (projekti dugometražnih filmova); 15. 10. 2021. (Co-Pro Series)
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima koji razvijaju projekt dugometražnog filma za koji već imaju osigurano barem 30% sredstava ili projekt dramske serije.
Saznaj više 

 TorinoFilmLab: ScriptLab - Projects 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak - studeni 2022. (rezidencijalni moduli TBA – lipanj i studeni; online moduli – ožujak, rujan i listopad)
Rok za prijavu: 1. listopada 2021.
Kontakt: sofia.falchetto@torinofilmlab.it
ScriptLab je radionica za scenariste i redatelje koji razvijaju scenarij za igrani dugometražni film. Cilj mu je istražiti razne načine na koje se audiovizualni projekt može stvoriti: scenarij baziran na originalnoj priči ili adaptirani scenarij baziran na postojećem djelu. Radionica je namijenjena projektima u ranoj fazi razvoja, a za ovogodišnje izdanje prednost imaju projekti dugometražnih igranih komedija. Program se sastoji od dvije jednotjedne radionice i tri online sesije. Na radionicu će biti prihvaćeno 20 projekata, a radit će se u pet grupa.
Saznaj više  

 TorinoFilmLab: ScriptLab – Story Editing 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak - studeni 2022. (rezidencijalni moduli TBA – lipanj i studeni; online moduli – ožujak, rujan i listopad)
Rok za prijavu: 1. listopada 2021.
Kontakt: sofia.falchetto@torinofilmlab.it
Napredni trening namijenjen filmskim profesionalcima koji žele sudjelovati u razvoju projekata dugometražnih filmova i TV-serija zajedno sa scenaristima i redateljima. Program se sastoji od dvije jednotjedne radionice i tri online sesije. Za radionicu će biti odabrano pet sudionika koji će, uz vodstvo mentora, raditi u grupama na četiri projekta.
Saznaj više   

 Kino klub Split: Mala škola medijske kulture  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad – prosinac 2021. (početak održavanja 12. listopada), Split
Rok za prijavu: 7. listopada 2021.
Kontakt: produkcija@kinoklubsplit.hr
Obrazovni program u organizaciji Kino kluba Split namijenjen nastavnicima i profesorima hrvatskog jezika i likovnog odgoja (osnovne i srednje škole) koji žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija. Program se sastoji od teorijskih predavanja i radionica na kojima će polaznici uz stručno vodstvo i praktični rad savladati vještine izrade kratkih audiovizualnih djela s mladima i djecom. Škola će trajati u periodu od 12. listopada do kraja prosinca u prostorijama Kino kluba Split i po potrebi na terenu. Participacija je besplatna, ali je potrebna prijava do 7. listopada 2021. putem prijavnog obrasca
Saznaj više  

 Les Arcs Coproduction Village: Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 14. prosinca 2021., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 13. listopada 2021.
Kontakt: wip@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Work in Progress, 15 dugometražnih europskih filmova u fazi postprodukcije prikazat će odabrane scene pred prodajnim agentima, festivalskim programerima, distributerima i filmskim fondovima. Projekti ne smiju imati prodajnog agenta, a glavna producentska kuća mora biti iz zemlje članice Eurimagesa.
Saznaj više  

 Animarkt Stop Motion Forum Pitching 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 11. prosinca 2021. (Pitching: 10. prosinca), Łódź (Poljska)
Rok za prijavu: 15. listopada 2021.
Kontakt: a.kowalewska@momakin.pl
U sklopu Animarkta, sajma namijenjenog kratkometražnim projektima u razvoju stop-animacijskih lutka filmova, 15 odabranih projekata sudjelovat će u pitchingu. Pitching predstavlja natjecateljski dio Animarkt Stop Motion Foruma, a finalistima pruža priliku da predstave svoje projekte u razvoju profesionalcima iz područja animacije, nađu partnere i osvoje novčane nagrade.
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.