Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – rujan 2020.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u rujnu i početkom listopada 2020. godine.

Tijekom rujna i početkom listopada 2020. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Berlinale Talents 2021.   
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 17. veljače 2021., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. rujna 2020.
Kontakt: talents@berlinale.de
Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, snimateljima, montažerima, producentima, scenografima, dizajnerima zvuka, filmskim skladateljima, prodajnim zastupnicima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima.
Saznaj više

 Institut Erich Pommer: radionica europske koprodukcije – pravni i financijski aspekti  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 24. studenog 2020., online radionica
Rok za prijavu: 1. listopada 2020. (sudionici iz Hrvatske mogu se do ovog datuma prijaviti za ograničen broj školarina)
Kontakt: dr@epi.media
Radionica Instituta Erich Pommer namijenjena edukaciji filmaša o pravnim i financijskim aspektima europskih koprodukcija prilikom produkcije i distribucije. U sklopu programa sudionici će usvojiti relevantna znanja o strategijama financiranja, poreznim olakšicama, javnim subvencijama i distribucijskim strategijama te će dobiti priliku stvoriti korisne kontakte s uglednim stručnjacima i profesionalcima iz filmske industrije diljem Europe.
Saznaj više

 Les Arcs Industry Village: Coproduction Village  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 15. prosinca 2020., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 7. rujna 2020.
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Cooproduction Village 20 odabranih europskih dugometražnih filmova prikazuje se potencijalnim koproducentima i financijerima, dok će producenti odabranih projekata imati priliku sudjelovati u sastancima jedan-na-jedan, konferencijama i drugim događanjima namijenjenim okupljanju filmskih profesionalaca. Prijaviti se mogu igrani, animirani i dokumentarni filmovi (najmanje 70 minuta).
Saznaj više

 MIDPOINT Writers' Room 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 24. listopada 2020., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 9. rujna 2020.
Kontakt: katarina.tomkova@midpoint-institute.eu 
Scenaristička radionica za TV serije koja nudi razvoj specijaliziranih vještina i praktično znanje o organizaciji rada u scenarističkom timu. Četverodnevna radionica je osmišljena kao nadopuna Midpoint-ovom TV Launch programu, a prijaviti se mogu kreativni producenti iz Europe sa scenarističkim iskustvom.
Saznaj više

 MIDPOINT Feature Launch 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj 2021., Trst (Italija); travanj 2021., Trnava (Slovačka); srpanj 2021., Prag (Češka), siječanj 2022., Trst (Italija), u sklopu koprodukcijskog foruma When East meets West
Rok za prijavu: 9. rujna 2020.
Kontakt: sona.morgenthalova@midpoint-institute.eu
Jedinstveni edukacijski program namijenjen timovima scenarista, redatelja i producenata koji razvijaju svoj prvi ili drugi dugometražni film te onima koji započinju karijeru savjetnika na scenariju. Bit će odabrano 9 projekata i 3 savjetnika. Program traje godinu dana, a sastoji se od 4 modula koji uključuju 2 rezidencijalne radionice, predstavljanje projekata i jednu povratnu sesiju. Program obuhvaća i pojedinačne online konzultacije nakon svake radionice. Svih 9 projekata predstavit će se pitchingom u sklopu industrijske sekcije Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary.
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD (rezultati se objavljuju 18. svibnja 2021.)
Rok za prijavu: 13. rujna 2020. (redovni rok), 25. listopada 2020. (kasni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od 1.000 dolara. Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 Cinekid for Professionals Online: ScreeningClub  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. listopada – 8. studenog 2020.
Rok za prijavu: 14. rujna 2020.
Kontakt: screeningclub@cinekid.nl
Poziv za prijavu u digitalnu videoteku Cinekida, jednog od najznačajnijih europskih festivala i sajmova posvećenih promociji filmske i televizijske produkcije namijenjene djeci. Prijaviti se mogu kratki i dugometražni igrani, animirani i dokumentarni filmovi i TV serije za djecu od 4 do 14 godina nastali tijekom 2019. i 2020. godine.
Saznaj više

 Torino Short Film Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 21. studenog 2020., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 14. rujna 2020.
Kontakt: office@tsfm.centrodelcorto.it
Sajam kratkometražnog filma koji nastaje u organizaciji Filmskog festivala u Torinu. Podijeljen je u nekoliko programskih cjelina, koje su usmjerene na razvoj projekata, distribuciju i plasman kratkometražnog filma, a prošle godine uvedene su i posebne kategorije za pitching koprodukacija komedija i VR sadržaja.
Saznaj više

 Zagreb film: Međunarodna radionica animiranog filma    
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. rujna – 3. listopada 2020., Komiža (Vis)
Rok za prijavu: 15. rujna 2020.
Kontakt: zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Cilj radionice Zagreb filma je pomoći studentima i profesionalcima da se usavršavaju kroz rad s najvećim svjetskim majstorima animiranog filma. Ovogodišnju radionicu vodit će Paul Bush, nagrađivani britanski autor eksperimentalnih i animiranih filmova. Za rad na radionici mogu se prijaviti svi zainteresirani sudionici, a broj polaznika ograničen. Troškove boravka i radionice odabranih kandidata snosi organizator, a putne troškove snose sami polaznici. 
Saznaj više

 FIPRESCI Warsaw Critics Project    
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 18. listopada 2020., Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 15. rujna 2020.
Kontakt: fipresci@wff.pl
FIPRESCI Warsaw Critics Project namijenjen je filmskim novinarima i kritičarima mlađima od 30 godina iz Srednje i Istočne Europe. U radu s mentorima sudionici će pokrivati filmove i događaje za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi. Za prijavu je potrebno poslati CV, motivacijsko pismo (self-introduction) i tri primjerka svog dosadašnjeg rada na engleskom.
Saznaj više

 Restart: Škola dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2020. – veljača 2021., Zagreb
Rok za prijavu: 20. rujna 2020.
Kontakt: skola@restarted.hr
Škola dokumentarnog filma petomjesečni je intenzivni program koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma. Redovni Restartovi voditelji Škole dokumentarnog filma su Ana Hušman, Nebojša Slijepčević, Oliver Sertić, Igor Bezinović i Hrvoslava Brkušić. Posebna predavanja i vježbe održat će snimateljica Dinka Radonić, producenti Vanja Jambrović i Oliver Sertić, oblikovatelj zvuka Borna Buljević, snimatelj i fotograf Bojan Mrđenović, autorica Katerina Duda te gostujući međunarodni predavači. U sklopu programa Škole bit će organizirana i predavanja uspješnih stranih dokumentarista. Termini održavanja predavanja su utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati.
Saznaj više

 Baltic Event: Script Pool Tallinn  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 29. studenog 2020., online izdanje
Rok za prijavu: 21. rujna 2020.
Kontakt: balticevent@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, koji se sastoji od nekoliko programa. Script Pool Talinn natjecanje je scenarija u razvoju čiji je cilj okupljanje talentiranih scenarista i producenata i stvaranje prilika za daljnje suradnje.                                                                   
Saznaj više 

 Baltic Event: Co-Production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 29. studenog 2020., online izdanje
Rok za prijavu: 21. rujna 2020.
Kontakt: balticevent@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, namijenjen poticanju suradnje među baltičkim i skandinavskim zemljama te zemljama Srednje i Istočne Europe. Sekcija Co-Production Market sastoji se od unaprijed dogovorenih sastanaka jedan-na-jedan u kojima sudjeluje 16 odabranih projekata u razvoju. Prijaviti se mogu dugometražni igrani filmovi u potrazi za međunarodnim koproducentima i s unaprijed osiguranim dijelom sredstava.
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 17. svibnja 2021., New York (SAD)
Rok za prijavu: 30. rujna 2020. (redovni rok); 30. studenog 2020. (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se deset novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više

 Berlinale Co-Production Market: projekti dugometražnih filmova  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 17. veljače 2021., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 30. rujna 2020.
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima koji razvijaju projekt dugometražnog filma za koji već imaju osigurano barem 30% sredstava.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.