Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – rujan 2019.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u rujnu i početkom listopada 2019. godine.

Tijekom rujna i početkom listopada 2019. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2. – 6. rujna 2019. (Zagreb, Sinj, Koprivnica)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 14 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Radionice u trajanju od pet dana zamišljene su kao boravak od 9 do 15h.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica za montažere  
Vrijeme i mjesto: 5. – 6. listopada 2019., London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika i namijenjena usavršavanju umjetničkih i zanatskih aspekata montaže, čiji je voditelj jedan od najinovativnijih i najoriginalnijih montažera današnjice Chris Dickens (Slumdog Millionaire, Rocketman, Mary Queen of Scots, Macbeth). Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica za producente  
Vrijeme i mjesto: 5. – 6. listopada 2019., London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika i namijenjena usavršavanju umijeća produkcije filma, čiji je voditelj Gareth Wiley, producent filmova Woody Allena (Match Point, Vicky Cristina Barcelona i dr.) Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP.
Saznaj više

 Restart: Škola dokumentarnog filma  
Mjesto i vrijeme održavanja: 1. listopada 2019. – 28. veljače 2020., Zagreb
Rok za prijavu: 1. rujna 2019.
Kontakt: skola@restarted.hr
Škola dokumentarnog filma petomjesečni je intenzivni program koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma. Redovni Restartovi voditelji Škole dokumentarnog filma su Ana Hušman, Nebojša Slijepčević, Oliver Sertić, Igor Bezinović i Hrvoslava Brkušić. Posebna predavanja i vježbe održat će snimateljica Dinka Radonić, producentica Vanja Jambrović, oblikovatelj zvuka Borna Buljević, autorica Katerina Duda te multimedijalni autora Miloš Tomić. U sklopu programa Škole bit će organizirana i predavanja uspješnih stranih dokumentarista. Termini održavanja predavanja su utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati u prostoru Pogona (Ulica kneza Mislava 11).
Saznaj više

 Baltic Event: Script Pool Tallinn  
Mjesto i vrijeme održavanja: 25. – 29. studenog 2019., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 2. rujna 2019.
Kontakt: balticevent@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, koji se sastoji od nekoliko programa. Script Pool Talinn natjecanje je scenarija u razvoju čiji je cilj okupljanje talentiranih scenarista i producenata i stvaranje prilika za daljnje suradnje. Program se sastoji od nekoliko radionica i javnog pitchinga. Pet odabranih projekata natjecat će se za glavnu nagradu u iznosu od 5000 eura namijenjenih daljnjem razvoju projekta.
Saznaj više

 Baltic Event: Co-Production Market  
Mjesto i vrijeme održavanja: 25. – 29. studenog 2019., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 2. rujna 2019.
Kontakt: coproduction@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, namijenjen poticanju suradnje među baltičkim i skandinavskim zemljama te zemljama Srednje i Istočne Europe. Sekcija Co-Production Market sastoji se od unaprijed dogovorenih sastanaka jedan-na-jedan u kojima sudjeluje 16 odabranih projekata u razvoju. Prijaviti se mogu dugometražni igrani filmovi u potrazi za međunarodnim koproducentima i s unaprijed osiguranim dijelom sredstava.
Saznaj više

 Berlinale Talents 2020  
Mjesto i vrijeme održavanja: 22. – 27. veljače 2020., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 2. rujna 2019.
Kontakt: talents@berlinale.de
Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Beirutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, snimateljima, montažerima, producentima, scenografima, dizajnerima zvuka, filmskim skladateljima, prodajnim zastupnicima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima.
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 19. svibnja 2020., New York (SAD)
Rok za prijavu: 5. rujna 2019. (redovni rok); 5. studenog (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se deset novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više

 Animarkt Stop Motion Forum: radionice i masterclass  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 12. listopada 2019.,  Łódź (Poljska)
Rok za prijavu: 5. rujna 2019.
Kontakt: pr@momakin.pl
Radionice i masterclass u sklopu Animarkt sajma stop-animacije koje vode najistaknutiji stručnjaci iz područja - Barry Purves, Juan Soto, Angela Poschet i Christine Polis.
Saznaj više: radionice, masterclass

 Les Arcs Industry Village: Coproduction Village  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 17. prosinca 2019., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 6. rujna 2019.
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Cooproduction Village 20 odabranih europskih dugometražnih filmova prikazuje se potencijalnim koproducentima i financijerima, dok će producenti odabranih projekata imati priliku sudjelovati u sastancima jedan-na-jedan, konferencijama i drugim događanjima namijenjenim okupljanju filmskih profesionalaca. Prijaviti se mogu igrani, animirani i dokumentarni filmovi (najmanje 70 minuta).
Saznaj više

 EAVE: radionica za marketing  
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 10. studenog 2019., (Luxembourg) Luksemburg
Rok za prijavu: 6. rujna 2019.
Kontakt: satu@eave.org
EAVE-ov intenzivni četverodnevni program posvećen marketingu. Namijenjen je producentima te profesionalcima iz područja marketinga, prodaje, distribucije i sl. Sastoji se od rada u grupi, plenarnih sesija u manjim grupama te individualnog rada s mentorima, pri čemu će polaznici dobiti priliku raditi na strategiji marketinga, prodaje i razvoju publike.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Scenaristički laboratorij  
Mjesto i vrijeme održavanja: 1. listopada – 15. studenog 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 10. rujna 2019.
Kontakt: radionice@kkz.hr
Šestotjedna radionica razvoja i nadogradnje scenarija pod mentorstvom scenaristice Sonje Tarokić. Osmišljena je kao grupni rad i međusobna podrška u procesu autorske razrade projekta. Cilj je radionice pomoći svakom od autora da vlastiti scenarij kroz temeljitije promišljanje sretno dovede do finalne verzije. Radionica je namijenjena autorima s prijašnjim iskustvom rada na filmu.
Saznaj više

 MIDPOINT Writers' Room 2019  
Vrijeme i mjesto: 2. – 7. studeni 2019.
Rok za prijavu: 13. rujna 2019.
Kontakt: Katarina Tomkova (koordinatorica programa), katarina.tomkova@amu.cz
Scenaristička radionica za TV serije koja nudi razvoj specijaliziranih vještina i praktično znanje o organizaciji rada u scenarističkom timu. Četverodnevna radionica je osmišljena kao nadopuna Midpoint-ovomTV Launch programu, a prijaviti se mogu kreativni producenti iz Europe sa scenarističkim iskustvom.
Saznaj više

 MIDPOINT: Feature Launch 2020  
Vrijeme i mjesto: 15. – 22. siječnja 2020., Trst (Italija); travanj 2020., Slovačka; lipanj/srpanj 2020., Karlovy Vary (Češka); siječanj 2021., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 13. rujna 2019. (za razvoj projekta); 27. rujna 2019 (za obuku savjetnika na scenariju)
Kontakt: Sona Morgenthalova (koordinatorica programa), sona.morgenthalova@amu.cz
Jedinstveni edukacijski program namijenjen timovima scenarista, redatelja i producenata koji razvijaju svoj prvi ili drugi dugometražni film te onima koji započinju karijeru savjetnika na scenariju. Bit će odabrano 9 projekata i 3 savjetnika. Program traje godinu dana, a sastoji se od 4 modula koji uključuju 2 rezidencijalne radionice, predstavljanje projekata i jednu povratnu sesiju. Program obuhvaća i pojedinačne online konzultacije nakon svake radionice. Svih 9 projekata predstavit će se pitchingom u sklopu industrijske sekcije Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary.
Saznaj više

 Baltic Event: Works in Progress  
Mjesto i vrijeme održavanja: 26. – 27. studenog 2019., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 15. rujna 2019.
Kontakt: wiptallinn@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, koji se sastoji od nekoliko programa. Baltic Event Works in Progress osmišljen je za dugometražne filmske projekte u fazi produkcije ili postprodukcije koji traže distributere ili festival za međunarodnu premijeru.
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Mjesto i vrijeme održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD (vrijeme TBA)
Rok za prijavu: 15. rujna 2019. (redovni rok) 
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $2.500. Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 Cinekid for Professionals: ScreeningClub  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 25. listopada 2019., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 16. rujna 2019.
Kontakt: screeningclub@cinekid.nl
Poziv za prijavu u digitalnu videoteku Cinekida, jednog od najznačajnijih europskih festivala i sajmova posvećenih promociji filmske i televizijske produkcije namijenjene djeci. Prijaviti se mogu kratki i dugometražni igrani, animirani i dokumentarni filmovi i TV serije za djecu od 4 do 14 godina nastali tijekom 2018. i 2019. godine.
Saznaj više

 Torino Short Film Market  
Mjesto i vrijeme održavanja: 21. – 23. studenog 2019., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 16. rujna 2019. (redovni rok)
Kontakt: office@tsfm.centrodelcorto.it
Sajam kratkometražnog filma koji nastaje u organizaciji Filmskog festivala u Torinu. Podijeljen je u nekoliko programskih cjelina, koje su usmjerene na razvoj projekata, distribuciju i plasman kratkometražnog filma. Ove godine uvedene su posebne kategorije za pitching koprodukacija komedija i VR sadržaja.
Saznaj više

 DKE – Ured MEDIA Hrvatske:  Webinar vezan uz poziv „Kina – inovativni centri“  
Vrijeme održavanja: 17. rujna 2019.  
Rok za prijavu: 16. rujna 2019.
Kontakt: martina.petrovic@mediadesk.hr
U organizaciji DKE – Ureda MEDIA Hrvatske održat će se webinar koji se odnosi na poziv Europske komisije namijenjen pokretanju inovativnih kulturnih središta vezanih uz film i kinematografiju „Kina – inovativni centri za lokalne zajednice“. Događanje će se odvijati 17. rujna s početkom u 10:30 sati.
Zadaća ovog poziva je testirati nove načine potpore stvaranju inovativnih kulturnih središta a usmjeren je na pružanje potpore za aktivnosti vezane uz razvoj publike, a kina će se ujedno poticati na omogućivanje pristupa ne samo audiovizualnom sadržaju već i svim ostalim kulturnim sadržajima i uslugama.
Svi zainteresirani mogu poslati svoje kontakte i e-poštu do 16. rujna na: martina.petrovic@mediadesk.hr
Saznaj više

 FIPRESCI Warsaw Critics Project  
Mjesto i vrijeme održavanja: 11. – 20. listopada 2019., Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 23. rujna 2018.
Kontakt: fipresci@wff.pl
FIPRESCI Warsaw Critics Project namijenjen je filmskim novinarima i kritičarima mlađima od 30 godina iz Srednje i Istočne Europe. U radu s mentorima sudionici će pokrivati filmove i događaje za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi. Za prijavu je potrebno poslati CV, motivacijsko pismo (self-introduction) i tri primjerka svog dosadašnjeg rada na engleskom.
Saznaj više

 Berlinale Co-Production Market: projekti dugometražnih filmova  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 26.. veljače 2020., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 9. listopada 2019.
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima koji razvijaju projekt dugometražnog filma za koji već imaju osigurano barem 30% sredstava.
Saznaj više

 Les Arcs Coproduction Village: Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 17. prosinca 2018., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 15. listopada 2019.
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Work in Progress, 15 dugometražnih europskih filmova u fazi postprodukcije prikazat će odabrane scene pred prodajnim agentima, festivalskim programerima, distributerima i filmskim fondovima. Projekti odabrani u sekciji Work in Progress imaju se priliku natjecati za Lab Project Award u iznosu od 50.000 EUR, koju dodjeljuje Eurimages. Prijaviti se mogu koprodukcije koje uključuju barem dvije zemlje, a glavna producentska kuća mora biti iz zemlje članice Eurimagesa.
Saznaj više

 New Europe Market: natječaj za TV scenarij  
Vrijeme održavanja: 11. – 13. prosinca 2019.
Rok za prijavu: 15. listopada 2019.
Kontakt: sarah.dogan@mediavision.hr
New Europe Market koji po prvi će se puta održati u Zagrebu, organizira natječaj za najbolji scenarij serije ili formata. Zagrebačko izdanje donosi i natječaj za scenarij TV djela, koji će završiti pitchingom i dodjelom dviju nagrada od po 5000 eura. Prva kategorija obuhvaća fikcijska djela (drama, triler, krimić, fantasy, SF, komedija…), a druga kreativne, hibridne i reality formate.
Kotizacija za prijavu (koja uključuje i sajamski badge) iznosi 100 eura, a rok za prijavu je 15. listopada. 
Saznaj više

 Institut Erich Pommer: radionica europske koprodukcije – pravni i financijski aspekti  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 24. studenog 2019., Mallorca
Rok za prijavu: tba
Kontakt: Nora Weber (nw@epi.media)
Radionica Instituta Erich Pommer namijenjena edukaciji filmaša o pravnim i financijskim aspektima europskih koprodukcija prilikom produkcije i distribucije. U sklopu programa sudionici će usvojiti relevantna znanja o strategijama financiranja, poreznim olakšicama, javnim subvencijama i distribucijskim strategijama te će dobiti priliku stvoriti korisne kontakte s uglednim stručnjacima i profesionalcima iz filmske industrije diljem Europe.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.