Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – rujan 2018.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u rujnu i početkom listopada 2018. godine.

Tijekom rujna i početkom listopada 2018. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FILMSKA VJEŽBAONICA: RIJEČ I SLIKA  
Vrijeme i mjesto održavanja: jednom tjedno po 2 sata (radionica traje 6 tjedana / sredina rujna – sredina listopada 2018.), Zagreb
Rok za prijavu: 3.rujna 2018.
Kontakt: radionice@kkz.hr

Serije filmskih radionica koje su namijenjene filmskim profesionalcima i amaterima baziraju se na igri, istraživanju i eksperimentiranju unutar raznih medija. 'Riječ i slika' naziv je prve Filmske vježbaonice koja je osmišljena kao niz zadataka uz pomoć kojih polaznici samostalno i u grupi istražuju nove načine i pristupe u interpretaciji i stvaranju pisanog teksta i vizualnih medija. Vježbaonica je namjenjena  filmskim profesionalcima, amaterima i svima koji se bave audio-vizualnim medijima, a jedini preduvijet jest da polaznici znaju samostalno koristiti fotoaparat i/ili kameru i samostalno montirati.
Saznaj više

 EAVE Producers Workshop  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 15. ožujka 2019., Luksemburg; lipanj 2019., Srbija; listopad 2019., Leipzig
Rok za prijavu: 7. rujna 2018.
Kontakt: satu@eave.org

EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) je jedna od vodećih radionica namijenjena treningu i razvoju europskih filmskih profesionalaca. Osmišljena je za 50 polaznika koji sudjeluju u tri radionice u trajanju od tjedan dana: prve dvije radionice usmjerene su na analizu i razvoj scenarija i projekata, legalne aspekte koprodukcije, marketinga, plasmana itd., a odvijaju se pod vodstvom vodećih europskih producenata. Treća radionica polaznicima omogućuje da svoje projekte predstave pred 60-ak urednika, predstavnika nacionalnih i regionalnih fondova, prodajnih agenata itd.
Saznaj više

 Star Film Fest: radionica Mokri kolodij  
Vrijeme i mjesto održavanja: 31. kolovoza 2018., Sisak (Hrvatska)
Rok za prijavu: 1. rujna 2018.
Kontakt: info@sfilmfest.com

Prezentacija stare tehnike razvoja fotografija mokri kolodij. Tri su glavna elementa tehnike staklo kao nosioc negativa, kolodij kao medij (organska tvar, celuloza otopljena u nitroglicerinskim otapalima) te svjetlosno osjetljiva tvar, tj. srebrov nitrat. Voditelj prezentacije bit će poznati sisački fotograf Miroslav Arbutina – Arbe koji se starim tehnikama stvaranja fotografija bavi zadnjih šest godina.
Saznaj više

 Redateljske metode rada s neprofesionalnim glumcima: Scandar Copti  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. i 4. studenog 2018., London
Rok za prijavu: do popunjenja (maksimalno 25 sudionika)
Kontakt: filmlab@fest.pt

Intenzivna dvodnevna radionica pod vodstvom palestinskog redatelja Scandara Optija tijekom koje će polaznici usvojiti Scandarove tehnike rada s glumcima prije i za vrijeme snimanja filma. Radionica je namijenjena redateljima, asistentima redatelja, producentima, studentima i svima zainteresiranima za režiranje filma s neprofesionalnim glumcima.
Saznaj više

 Zagreb film: Međunarodna radionica animiranog filma  
Mjesto i vrijeme održavanja: 25. – 29. rujna 2018., Komiža na Visu
Rok za prijavu: 1. rujna 2018.
Kontakt: zagrebfilm@zagrebfilm.hr

Cilj je radionice omogućiti studentima i profesionalcima rad s najvećim svjetskim majstorima animacije. Ovogodišnju radionicu vodit će Tim Allen, vrsni britanski animator lutaka (Pseći otok). Prijaviti se mogu svi zainteresirani aktivni sudionici u proizvodnji animiranog filma. Rad na radionici je intenzivan i individualan te je broj polaznika ograničen. Troškove radionice i boravka odabranih kandidata snosi organizator dok putne troškove snose sami polaznici.
Saznaj više

 Restart: Škola dokumentarnog filma  
Mjesto i vrijeme održavanja: 25. rujna – 28. veljače 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 1. rujna 2018.
Kontakt: skola@restarted.hr

Škola dokumentarnog filma petomjesečni je intenzivni program koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma. Redovni Restartovi voditelji Škole dokumentarnog filma su Ana Hušman, Nebojša Slijepčević, Oliver Sertić, Igor Bezinović i Hrvoslava Brkušić. Posebna predavanja i vježbe održat će snimateljica Dinka Radonić, producentica Vanja Jambrović, oblikovatelj zvuka Borna Buljević, autorica Katerina Duda te multimedijalni autora Miloš Tomić. U sklopu programa Škole bit će organizirana i predavanja uspješnih stranih dokumentarista.
Saznaj više

 Pack & Pitch  
Mjesto i vrijeme održavanja: rujan, Karlovac
Rok za prijavu: 1. rujna 2018.
Kontakt: lea.stranjgar@hfs.hr

Filmska revija mladeži i Four River Film Festival, u suradnji s filmskim programom Studio School iz Los Angelesa, raspisao je natječaj za filmsku ideju/priču koja će omogućiti jednom mladom hrvatskom filmašu da otputuje u Hollywood. Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina iz zemalja nastalih na području bivše Jugoslavije.
Saznaj više

 Cinekid for Professionals: ScreeningClub  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 26. listopada 2018., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 3. rujna 2018.
Kontakt: screeningclub@cinekid.nl

Poziv za prijavu u digitalnu videoteku Cinekida, jednog od najznačajnijih europskih festivala i sajmova posvećenih promociji filmske i televizijske produkcije namijenjene djeci. Prijaviti se mogu kratki i dugometražni igrani, animirani i dokumentarni filmovi i TV serije za djecu od 4 do 14 godina nastali tijekom 2017. i 2018. godine.
Saznaj više

 Baltic Event: Script Pool Tallinn  
Mjesto i vrijeme održavanja: 26. – 30. studenog 2018., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 3. rujna 2018.
Kontakt: balticevent@poff.ee

Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, koji se sastoji od nekoliko programa. Script Pool Talinn natjecanje je scenarija u razvoju čiji je cilj okupljanje talentiranih scenarista i producenata i stvaranje prilika za daljnje suradnje. Program se sastoji od nekoliko radionica i javnog pitchinga. Pet odabranih projekata natjecat će se za glavnu nagradu u iznosu od 5000 eura namijenjenih daljnjem razvoju projekta.
Saznaj više

 Baltic Event: Co-Production Market  
Mjesto i vrijeme održavanja: 26. – 30. studenog 2018., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 3. rujna 2018.
Kontakt: coproduction@poff.ee

Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, namijenjen poticanju suradnje među baltičkim i skandinavskim zemljama te zemljama Srednje i Istočne Europe. Sekcija Co-Production Market sastoji se od unaprijed dogovorenih sastanaka jedan-na-jedan u kojima sudjeluje 16 odabranih projekata u razvoju. Prijaviti se mogu dugometražni igrani filmovi u potrazi za međunarodnim koproducentima i s unaprijed osiguranim dijelom sredstava.
Saznaj više

 Berlinale Talents 2019  
Mjesto i vrijeme održavanja: 9. – 14. veljače 2019., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 3. rujna 2018.
Kontakt: talents@berlinale.de

Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, snimateljima, montažerima, producentima, scenografima, dizajnerima zvuka, filmskim skladateljima, prodajnim zastupnicima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima.
Saznaj više

 Mala škola medijske kulture  
Mjesto i vrijeme održavanja: 17. rujna – 8. listopada 2018., Split
Rok za prijavu: 5. rujna 2018.
Kontakt: produkcija@kinoklubsplit.hr

Obrazovni program u organizaciji Kino kluba Split namijenjen nastavnicima i profesorima hrvatskog jezika i likovnog odgoja (osnovne i srednje škole) koji žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija. Program se sastoji od teorijskih predavanja i radionica na kojima će polaznici uz stručno vodstvo i praktični rad savladati vještine izrade kratkih audiovizualnih djela s mladima i djecom. Sudjelovanje u programu je besplatno.
Saznaj više

 Bridging the Dragon Project Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: sredina listopada – početak studenog 2018., Peking (prvi dio); početak 2019., Europa (drugi dio)
Rok za prijavu: 7. rujna 2018.
Kontakt: lab@bridgingthedragon.com

Program BtD Project Lab intenzivna je radionica namijenjena projektima pogodnima za kinesko-europsku koprodukciju. Program se odvija u dva dijela, svaki u trajanju od 3 do 4 dana. Pod mentorstvom vodećih stručnjaka, polaznici će sudjelovati u raspravama, pitchingu, sastancima jedan-na-jedan i seminarima. Od prijavljenih bit će odabrano 6 do 8 kineskih i 6 do 8 europskih projekata. Cilje je ove godine da 4 odabrana projekta budu obiteljski filmovi. Prijaviti se mogu iskusni autorski timovi (producent i redatelj ili scenarist) koji rade na razvoju dugometražnog igranog ili animiranog filma. Projekt treba imati razvijenu strukturu priče, likove i lokacije.
Saznaj više

 Apulia Film Forum: koprodukcijski forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 13. listopada 2018., Monopoli (Italija)
Rok za prijavu: 9. rujna 2018.
Kontakt: forum@apuliafilmcommission.it

Fondacija filmske komisije Apulije organizira 9. izdanje Apulijskog filmskog foruma s ciljem poticanja koprodukcija i razmjena primjera dobre prakse. Manifestacija je osmišljena za 20 filmskih projekata u fazi razvoja koji će imati priliku dobiti povratne informacije, kao i upoznati potencijalne financijere i koproducente. U međunarodnoj sekciji foruma sudjeluju projekti u potrazi za talijanskim koproducentima. Forum je otvoren za dugometražne igrane i dokumentarne filmove koji imaju osigurano 30% budžeta te bi bili djelomično ili u cijelosti snimljeni u Apuliji.
Saznaj više

 Tuzla Film Festival – pitching za serije  
Mjesto i vrijeme održavanja: 17. – 19. listopada 2018., Tuzla
Rok za prijavu: 10. rujna 2018.
Kontakt: info@tff.ba

Magic Factory i Tuzla Film Festival organiziraju konferenciju filmskih profesionalaca u okviru koje će biti organiziran i pitching za serije. Pozivaju se scenaristi, redatelji i producenti da pošalju prijedloge projekata za seriju (scenarij, koncept, pilot), a odabrani će dobiti priliku predstaviti svoje projekte poznatim televizijskim kućama iz regije. Sudionici će na raspolaganju imati 5 minuta za predstavljanje projekta i tri minute za odgovaranja na pitanja.
Saznaj više

 Torino Short Film Market  
Mjesto i vrijeme održavanja: 22. – 25. studenog 2018., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 10. rujna 2018.
Kontakt: office@tsfm.centrodelcorto.it

Sajam kratkometražnog filma koji nastaje u organizaciji Filmskog festivala u Torinu. Podijeljen je u nekoliko programskih cjelina, koje su usmjerene na razvoj projekata, distribuciju i plasman kratkometražnog filma.
Saznaj više

 Les Arcs Coproduction Village: Projects in Development  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 18. prosinca 2018., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 13. rujna 2018.
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com

Les Arcs Coproduction Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 500 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Projects in Development 20 odabranih europskih dugometražnih filmova prikazuje se potencijalnim koproducentima i financijerima, dok će producenti odabranih projekata imati priliku sudjelovati u sastancima jedan-na-jedan, konferencijama i drugim događanjima namijenjenim okupljanju filmskih profesionalaca. Prijaviti se mogu igrani, animirani i dokumentarni filmovi (najmanje 75 minuta).
Saznaj više

 EAVE: radionica za marketing  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 18. studenog 2018., Luksemburg
Rok za prijavu: 14. rujna 2018.
Kontakt: satu@eave.org

EAVE-ov intenzivni četverodnevni program posvećen marketingu. Namijenjen je producentima te profesionalcima iz područja marketinga, prodaje, distribucije i sl. Sastoji se od rada u grupi, plenarnih sesija u manjim grupama te individualnog rada s mentorima, pri čemu će polaznici dobiti priliku raditi na strategiji marketinga, prodaje i razvoju publike.
Saznaj više

 Scenaristička radionica s Razvanom Radulescuom  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 12. listopada 2018., Split
Rok za prijavu: 15. rujna 2018. 
Kontakt: metonimijasplit@gmail.com

Udruga Metonimija organizira scenarističku radionicu s rumunjskim piscem, redateljem i scenaristom Razvanom Radulescuom. Radionica će se održati na engleskom jeziku i u potpunosti je besplatna. Pozivaju se zainteresirani da svoj treatment na engleskom jeziku prijave na mail, a autore odabranih radova organizatori će obavijestiti o svim detaljima održavanja radionice. Prednost će dobiti radovi koji obrađuju svakodnevne teme.
Link za prijave

 FIPRESCI Warsaw Critics Project  
Mjesto i vrijeme održavanja: 12. – 21. 10. 2018.
Rok za prijavu: 15. rujna 2018.
Kontakt: fipresci@wff.pl

FIPRESCI Warsaw Critics Project namijenjen je filmskim novinarima i kritičarima mlađima od 30 godina iz Srednje i Istočne Europe. U radu s mentorima sudionici će pokrivati filmove i događaje za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi. Za prijavu je potrebno poslati CV, motivacijsko pismo (self-introduction) i tri primjerka svog dosadašnjeg rada na engleskom.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Scenaristički laboratorij  
Mjesto i vrijeme održavanja: kraj rujna – početak studenog 2018., Zagreb
Rok za prijavu: 15. rujna 2018.
Kontakt: radionice@kkz.hr

Šestodnevna radionica razvoja i nadogradnje scenarija pod mentorstvom scenaristice Sonje Tarokić. Osmišljena je kao grupni rad i međusobna podrška u procesu autorske razrade projekta. Cilj je radionice pomoći svakom od autora da vlastiti scenarij kroz temeljitije promišljanje sretno dovede do finalne verzije. Radionica je namijenjena autorima s prijašnjim iskustvom rada na filmu.
Saznaj više

 Baltic Event: Works in Progress  
Mjesto i vrijeme održavanja: 26. – 30. studenog 2018., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 15. rujna 2018.
Kontakt: wiptallinn@poff.ee

Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, namijenjen poticanju suradnje među baltičkim i skandinavskim zemljama te zemljama Srednje i Istočne Europe. Sekcija Works in Progress predstavlja dugometražne igrane filmove u fazi produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se mogu filmovi koji prethodno nisu bili predstavljeni u sklopu programa Works in Progress drugih industrijskih događanja. Projekt treba imati potencijal za međunarodno tržište i ne smije imati međunarodnog prodajnog agenta.
Saznaj više

 Cinedays: CINEIndustry Film Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 18. studenog 2018. (Skoplje)
Rok za prijavu: 15. rujna 2018.
Kontakt: office@cinedays.com.mk

CINEIndustry Film Market industrijski je segment Festivala europskog filma Cinedays. Među aktivnostima sajma pitching je dugometražnih filmova s područja jugoistočne Europe. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u završnoj fazi postprodukcije ili projekti završeni ove godine u potrazi za prodajnim agentom i distributerom. Pitching se održava 16. i 17. studenog.
Saznaj više

 Radionica filmske kritike  
Vrijeme i mjesto: 21. – 23. rujna 2018., Pula (Hrvatska)
Rok za prijavu: 21. rujna 2018.
Kontakt: pulskafilmskatvornica@gmail.com

Radionica se održava pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Vukašinović, a cilj joj je osposobiti odabrane polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će, uz teorijsku poduku, napisati i vlastiti autorski tekst o jednom od filmova Mini maratona kratkog istarskog filma: 2 x 3, a najbolji radovi polaznika bit će objavljeni na stranici kulturaistra.hr. Radionica je besplatna. 
Saznaj više/prijavnica

 MIDPOINT TV Launch 2019  
Vrijeme i mjesto:  studeni 2018., Banska Stiavnica (Slovačka); travanj 2019., Pilsen (Češka); kolovoz 2019., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 21. rujna 2018.
Kontakt: Katarina Tomkova (koordinatorica programa), katarina.tomkova@amu.cz

Radionica namijenjena razvoju mini-serija, epizodnih televizijskih serija i web-serija. Prijaviti se mogu timovi scenarista i producenata iz Srednjoistočne i Jugoistočne Europe. Program se sastoji od triju radionica koje uključuju timski rad, individualne konzultacije, analize, predavanja gostujućih stručnjaka i pitching. Po završetku radionice najbolje projekte očekuju nagrade, među kojima je i Nagrada HBO Europe u iznosu od 5.000 USD.
Saznaj više

 MIDPOINT: Feature Launch 2019  
Vrijeme i mjesto: siječanj 2019., Trst (Italija); svibanj 2019., Litva; srpanj 2019., Karlovy Vary (Češka); siječanj 2020., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 21. rujna 2018.
Kontakt: Sona Morgenthalova (koordinatorica programa), sona.morgenthalova@amu.cz

Jedinstveni edukacijski program namijenjen timovima scenarista, redatelja i producenata koji razvijaju svoj prvi ili drugi dugometražni film te onima koji započinju karijeru savjetnika na scenariju. Bit će odabrano 9 projekata. Program traje godinu dana, a sastoji se od 4 modula koji uključuju 2 rezidencijalne radionice, predstavljanje projekata i jednu povratnu sesiju. Program obuhvaća i pojedinačne online konzultacije nakon svake radionice. Svih 9 projekata predstavit će se pitchingom u sklopu industrijske sekcije Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary.
Saznaj više

 MIDPOINT Shorts 2019  
Vrijeme i mjesto: siječanj 2019., Trst (Italija); svibanj 2019., Litva
Rok za prijavu: 21. rujna 2018.
Kontakt: Sona Morgenthalova (koordinatorica programa), sona.morgenthalova@amu.cz

Program namijenjen razvoju kratkometražnih igranih filmova. Prijaviti se mogu timovi scenarista i/ili redatelja i producenata koji razvijaju profesionalni ili diplomski film. Bit će odabrano 4 projekata. Program se sastoji od 2 rezidencijalne radionice pod vodstvom svjetski priznatog stručnjaka tijekom kojih će polaznici raditi na razvoju scenarija i projekta te steći znanje o promotivnim strategijama u fazi razvoja. Radionice uključuju timski rad, plenarne sesije, masterclassove, studije slučaja te nude dublji uvid u strategije financiranja, prodaje, distribucije i plasmana. Nakon svake radionice slijede individualne online konzultacije.
Saznaj više

 EWA: scenaristička rezidencija  
Mjesto i vrijeme održavanja: 17. siječnja – 17. veljače 2019., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 24. rujna 2018.
Kontakt: contact@ewawomen.com

Rezidencija namijenja scenaristicama, timovima scenarista i redatelja odnosno scenarista i producenta, koji dolaze iz jedne od 47 zemalja članica Vijeća Europe. Prijaviti se mogu kandidatkinje koje već imaju jedan dugometražni (igrani ili dokumentarni) film koji je ostvario distribuciju u kinima, na festivalima ili je prikazan na televiziji. Program uključuje rad sa scenarističkim konzultantom te sudjelovanje na Filmskom sajmu u Berlinu.
Saznaj više

 Radionica filmske kritike i analize  
Mjesto i vrijeme održavanja: listopad i studeni 2018., Zagreb (Hrvatska)
Rok za prijavu: 30. rujna 2018.
Kontakt: visnja.pentic@gmail.com

Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmski kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni u časopisu Zapis i na webu Kinokluba Zagreb. Radionica će se održavati jednom tjedno po dva sata, tokom 10 tjedana. Svi zainteresirani polaznici moraju poslati tekst o nekom od filmova s recentnog festivalskog ili kinorepertoara. Radionica je besplatna a vodit će ju Višnja Vukašinović (Pentić) uz asitenciju Daria Devića. 
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Mjesto i vrijeme održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD (vrijeme TBA)
Rok za prijavu: 30. rujna 2018. (rani rok); 15. studenog 2018. (redovni rok); 16. prosinca (kasni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com

Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $5.000. Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 European Short Pitch 2019  
Mjesto i vrijeme održavanja: 7. – 13. siječnja 2019. (mjesto TBA); siječanj – ožujak 2018. (online sesije); 13. – 17. ožujka 2019., (mjesto TBA)
Rok za prijavu: 30. rujna 2018.
Kontakt: europeanshortpitch@nisimasa.com

European Short Pitch je inicijativa čiji je cilj promicanje europskih koprodukcija kratkometražnih filmova, a čini je kombinacija scenarističke radionice, online sesija i koprodukcijskog foruma koji mlade scenariste umrežuje s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Odabranih 16 projekata razvijat će se kroz scenarističku rezidenciju i online sesije pod vodstvom 4 mentora. Projekti će naposljetku biti predstavljeni na koprodukcijskom forumu pred 50-ak vodećih europskih producenata, financijera i distributera. Na ESP mogu se prijaviti samostalni autori ili timovi redatelja/scenarista/producenta, s time da autor scenarija mora imati između 18 i 35 godina.
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 22. svibnja 2019., New York
Rok za prijavu: 5. listopada 2018. (redovni rok); 5. prosinca (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com

Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se 10 novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više

 Palunko: Scenaristička škola  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2018. – lipanj 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 6. listopada 2018.
Kontakt: skola@palunko.org

Scenaristička škola je dvosemestralni obrazovni program scenarističke teorije i scenarističkog stručnog usavršavanja primarno namijenjem filmskim profesionalcima. Program obuhvaća temeljna znanja filmske dramaturgije odnosno scenarističkog zanata kroz predavanja i vježbe te kroz čitanje scenarija dugometražnih igranih filmova i obrađivanje ključne suvremene scenarističke teorijske literature. Glavni predavači Scenarističke škole su dr. sc. Jasmina Kallay i Uroš Živanović, a uz njih tijekom oba semestra sudjeluju i vanjski predavači za pojedine specijalizirane teme. Scenarističku školu organizira scenaristička platforma Palunko pri Hrvatskom filmskom savezu, koja je posvećena razvoju izvaninstitucionalnog i cjeloživotnog obrazovanja za scenariste.
Saznaj više

 Berlinale Co-Production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 13. veljače 2019., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 10. listopada 2018.
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de

Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima koji razvijaju projekt dugometražnog filma za koji već imaju osigurano barem 30% sredstava.
Saznaj više

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Docs in Progress  
Vrijeme održavanja: 5. – 13. travnja 2019., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 15.listopada 2018. (redovni rok); 14. prosinca 2018. (kasni rok)
Kontakt: Gudula Meinzolt, voditeljica industrije (gmeinzolt@visionsdureel.ch)

Industrijski program Međuanrodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Otvoren je poziv za prijave na dva modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta) i Docs in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere).
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.