Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – rujan 2017.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u rujnu i početkom listopada 2017. godine.

Tijekom rujna i početkom listopada 2017. godine ističu rokovi za sljedeće radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Baltic Event

Mjesto i vrijeme održavanja: krajem studenog 2017., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 1. rujna 2017. (produljeni rok)
Kontakt: wiptallinn@poff.ee

Industrijski segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, koji se sastoji od nekoliko programa: Works in Progress, Coproduction Market i Script Pool Talinn.
Saznaj više

 Pack & Pitch

Mjesto i vrijeme održavanja: rujan, Karlovac
Rok za prijavu: 1. rujna 2017.
Kontakt: marijaratkovic@gmail.com

Filmska revija mladeži i Four River Film Festival, u suradnji s filmskim programom Relativity School iz Los Angelesa, raspisao je natječaj za filmsku ideju/priču koja će omogućiti jednom mladom hrvatskom filmašu da otputuje u Hollywood. Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina iz zemalja nastalih na području bivše Jugoslavije.
Saznaj više

 Applause please: seminar o razvoju publike

Mjesto i vrijeme održavanja: 4. – 6. rujna 2017., Rijeka
Rok za prijavu: 3. rujna 2017.
Kontakt: jelena.androic@rijeka2020.eu

Trodnevni međunarodni seminar posvećen razvoju publike, nastao u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Seminar je namijenjen zaposlenicima EPK agencija koje se pripremaju preuzeti tu titulu u nadolazećim godinama, zatim partnerskim organizacijama Rijeke 2020 te intendantima, kulturnim menadžerima i osobama zaduženim za marketing, prodaju i animaciju publike pri umjetničkim organizacijama/institucijama. Ulaz je slobodan za sve partnerske organizacije Rijeke 2020 iz Primorsko-goranske županije te za sve sudionike iz Rijeke. Za ostale sudionike, iz Hrvatske i zemalja koje nisu članice Europske unije, cijena je 500 kuna a za sudionike iz zemalja članica Europske unije cijena je 650 kuna. Jezik seminara je engleski.
Saznaj više

 Cinekid for Professionals: ScreeningClub  

Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 27. listopada 2017., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 4. rujna 2017.
Kontakt: screeningclub@cinekid.nl

Poziv za prijavu u digitalnu videoteku Cinekida, jednog od najznačajnijih europskih festivala i sajmova posvećenih promociji filmske i televizijske produkcije namijenjene djeci. Prijaviti se mogu radovi namijeni djeci od 4 do 14 godina nastali u tijekom 2016. i 2017. godine.
Saznaj više

 EWA: scenaristička rezidencija 

Mjesto i vrijeme održavanja: 22. siječnja – 22. veljače 2018., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 15. rujna 2017.
Kontakt: contact@ewawomen.com

Rezidencija namijenja scenaristicama, timovima scenarista i redatelja odnosno scenarista i producenta, koji dolaze iz jedne od 47 zemalja članica Vijeća Europe. Prijaviti se mogu kandidatkinje koje već imaju jedan dugometražni (igrani ili dokumentarni) film koji je ostvario distribuciju u kinima, na festivalima ili je prikazan na televiziji. Program uključuje rad sa scenarističkim konzultantom te sudjelovanje na Filmskom sajam u Berlinu.
Saznaj više

 Nema granica – sve govori 

Mjesto i vrijeme održavanja: 27. i 28. rujna 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 20. rujna 2017.
Kontakt: sc.klubvizija@gmail.com

Festival 25 FPS i Filmski laboratorij Klubvizija SC organizira dvodnevnu radionicu pod mentorstvom Anje Dornieden i Juan David González Monroya, filmskih autora koji će s polaznicima podijeliti neke od osobnih metoda rada s analognim filmom, a kojima se koriste kako bi proširili stvaralačke granice u pristupu dokumentarnoj filmskoj formi. Polaznici će uz osnove tehnika snimanja i razvijanja 16-milimetarskogfilma imati priliku i isprobati alternativne pristupe projekciji uz pomoć više projektora. Kotizacija iznosi 200 kn.
Saznaj više

 Torino Short Film Market 

Mjesto i vrijeme održavanja: 29. studenog – 1. prosinca 2017., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 25. rujna 2017.
Kontaktpromozione@centrodelcorto.it

Sajam kratkometražnog filma koji nastaje u organizaciji Filmskog festivala u Torinu. Podijeljen je u nekoliko programskih cjelina, koje su usmjerene na razvoj projekata, distribuciju i plasman kratkometražnog filma.
Saznaj više

 Scenaristička škola

Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2017. – lipanj 2018., Zagreb
Rok za prijavu: 30. rujna 2017.
Kontakt: skola@palunko.org

Scenaristička škola je dvosemestralni obrazovni program u organizaciji platforme Palunko pri Hrvatskom filmskom savezu, kojem je namjera poticanje izvaninstitucionalne i cjeloživotne edukacije za scenariste u Hrvatskoj. Program obuhvaća temeljna znanja filmske dramaturgije odnosno scenarističkog zanata kroz predavanja i vježbe te kroz čitanje scenarija dugometražnih igranih filmova kao i ključne suvremene scenarističke teorijske literature. Glavni predavači Scenarističke škole su dr. sc. Jasmina Kallay i Uroš Živanović, a uz njih tijekom oba semestra sudjeluju i vanjski predavači za pojedine specijalizirane teme.
Saznaj više

 European Short Pitch 2018

Mjesto i vrijeme održavanja: 8. – 14. siječnja 2018. (mjesto će se naknadno potvrditi); siječnja – ožujak 2018. (online sesije); 22. – 25. ožujka 2018., Poznan (Poljska)
Rok za prijavu: 30. rujna 2016.
Kontakt: europe@nisimasa.com, communication@nisimasa.com

European Short Pitch je inicijativa čiji je cilj promicanje europskih koprodukcija kratkometražnih filmova, a čini je kombinacija scenarističke radionice, online sesija i koprodukcijskog foruma koji mlade scenariste umrežuje s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Odabranih 16 projekata (samostalni autori ili timovi redatelja/scenarista/producenta) razvijat će se kroz scenarističku rezidenciju i online sesije te naposljetku predstavljen na koprodukcijskom forumu pred 50-ak vodećih europskih producenata, financijera i distributera. Na ESP mogu se prijaviti redatelji, scenaristi i producenti, s time da autor scenarija mora imati izneđu 18 i 35 godina.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.