Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – rujan 2015.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u rujnu i pri početku listopada.

Tijekom rujna i listopada ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti na našem Kalendaru događanja u sekciji Infocentar.

 Mega plus: European Master in Audiovisual Menagement (Media Business School)  

Mjesto i vrijeme održavanja: Ronda (Malaga, Španjolska), od 21. rujna 2015.
Rok za prijavu: 30. kolovoza 2015. (produžen)
Kontakt: fcm@mediaschool.org 

Diplomski program u trajanju od deset tjedana usmjeren na razvoj projekta koji omogućuje specijalizirani trening u području filmske produkcije ili menadžmenta audiovizualne tvrtke. Program se sastoji od teorijskog dijela u kojem sudionici na svome projektu rade kroz plenarne sesije, grupne tutorijale, sastanke jedan na jedan i sl. Nakon toga sudjeluju u dva internshipa (siječanj – ožujak, travanj – lipanj) u sklopu kojih će imati priliku i praktično usavršiti stečena znanja.
Saznaj više

 CineMart: Međunarodni koprodukcijski i financijski sajam MFF-a u Rotterdamu  

Mjesto i vrijeme održavanja: Rotterdam,  31. siječnja – 3. veljače 2016.
Rok za prijavu: 1. rujna 2015.
Kontakt: cinemart@iffr.com

CineMart je međunarodna koprodukcijska platforma Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu u sklopu koje će se 25 odabranih projekata dugometražnog igranog filma imati priliku predstaviti pred preko 700 industrijskih profesionalaca i predstavnika sajma. Traže se projekti u poodmakloj fazi razvoja, tj. sa završenim scenarijem, redateljem i jasnom financijskom strategijom, a poželjno je da film već ima osiguran dio budžeta. Svake godine 20-ak projekata predstavljenih na CineMartu premijerno se prikaže na nekim od najjačih svjetskih festivala, a sudjelovanje na sajmu omogućuje i osvajanje jedne od triju nagrada (The Eurimages Co-production Development Award u vrijednosti od 20.000 eura, The Arte International Prize u vrijednosti od 7.000 eura i The Wouter Barendrecht Award u vrijednosti od 5.000 eura).
Saznaj više

 Berlinale Talents 2016  

Mjesto i vrijeme održavanja: Berlin, 13. – 18. veljače 2016.
Rok za prijavu: 1. rujna 2015.
Kontakt: berlinale@talents.de 

Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, snimateljima, montažerima, producentima, scenografima, dizajnerima zvuka, filmskim skladateljima, sales agentima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima.
Saznaj više 

 5. Škola dokumentarnog filma  

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, 2. listopad 2015. – 26. ožujak 2016.
Rok za prijavu: 1. rujna 2015.
Kontakt: skola@restarted.hr

Restartova Škola dokumentarnog filma zamišljena je kao petomjesečni intenzivni program uz međunarodne i domaće predavače i mentore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca. Škola dokumentarnog filma održava se petu godinu za redom, a navedenu obljetnicu prate noviteti u programu i njegovu trajanju, kao i novi predavači. Cijena školarine iznosi 1.500 kuna, plativo u tri rate. Određeni dio polaznika moći će odvolontirati dio iznosa u Restartu, ukoliko ne mogu izdvojiti navedeni iznos – uz uvjet redovitog pohađanja nastave.
Saznaj više 

 BlueCat  – natjecateljski program za najbolji scenarij  

Mjesto održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD
Rok za prijavu: 1. rujna 2015. // 15. listopada 2015. // zadnji rok: 15. studenog 2015.
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com

Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine. Pobjednici i finalisti ovoga natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i „Nagrada za najbolji scenarij izvan SAD-a, Kanade i UK-a“ u vrijednosti od $2,000. Za prijavu na natjecanje plaća se i kotizacija: $40 za kratkometražne i  $60 za dugometražne filmove. Zadnji rok za prijavu na ovogodišnje natjecanje je 15. studenog 2015., međutim, svi koji prijave svoj film do 1. rujna 2015. dobit će analizu prijavljenog scenarija do 1. listopada 2015.
Saznaj više 

 International Script Pitch 2015: poziv za scenarije i pitcheve kratkometražnog filma  

Mjesto i vrijeme održavanja: 9. – 13. studenog, Berlin
Rok za prijavu: 1. rujna 2015.
Kontaktlisa.v@interfilm.de

Radionica, pitching i natjecanje za scenarije i scenariste kratkometražnog filma organizirani u suradnji s festivalom interfilm Berlin, 25p Media Groupom, mrežom NISI MASA te časopisom daazo, World of Shorts, koji će se održati za vrijeme berlinskog Festivala interfilm. Sudionici će imati priliku sudjelovati u radionicama koje će voditi Nadja Dumouchel (La scénaristerie, Arte, FR) i Wim Wanacker (Script Consulting, Kuratorium Junger Deutscher Film, Maia Workshops, DE). Formular za prijavu može se preuzeti ovdje.
Saznaj više 

 7. PUENTES – koprodukcijska radionica Europe i Latinske Amerike

Mjesto i vrijeme održavanja: Montevideo (25. – 29. studenog 2015.), Locarno (kolovoz 2016.)
Rok za prijavu: 7. rujna 2015. (produžen)
Kontakt: tanika@eave.org

Radionica usmjerena razvoju dugometražnih igranih koprodukcija između europskih i zemalja Latinske Amerike. Program radionice traje godinu dana, a sudionicima omogućuje suradnju s vrhunskim profesionalcima iz područja razvoja scenarija, financiranja, koprodukcija te marketinških i distribucijskih strategija. U radionici može sudjelovati do 10 europskih producenata ili profesionalca iz područja distribucije, prodaje, koprodukcijskih sajmova ili festivalskih programera te do četiri europska producenta bez projekta. Program je podijeljen u dva dijela: jedan se odvija u Montevideu (studeni 2015), a drugi u Locarnu (kolovoz, 2016). Polaznici će dobiti priliku sudjelovati i na sajmu Ventana Sur, koji se od 30. studenog do 4. prosinca 2015. održava u Buenos Airesu.
Saznaj više

 Anatomija filmske kritike

Mjesto i vrijeme održavanja: Split, 13. – 16. rujna 2015.
Rok za prijavu: 10. rujna 2015.
Kontakt: Tina Disopra, press@splitfilmfestival.hr

Radionica filmske kritike koju će voditi diplomirani komparatisti književnosti i članovi uredništva filmskog časopisa « Filmonaut » Valentina Lisak i Danijel Brlas, a koja će se odvijati za vrijeme 20. Splitskog filmskog festivala. Radionica se temelji na analizi filmskog jezika, a njezin cilj je osposobiti polaznike za samostalno i argumentirano promišljanje o filmu uz korištenje osnovnih pojmova filmskog jezika. Polaznici će pratiti festivalski program te pisati analize odabranih naslova koje će biti objavljene na stranicama festivala, dok će tri najbolje analize biti objavljene u Hrvatskom filmskom ljetopisu.
Saznaj više

 7. Digital Production Challenge II

Mjesto i vrijeme održavanja: Vilnius, 4. – 7. studenog 2015.
Rok za prijavu: 15. rujna 2015.
Kontakt: Sophie Bourdon, sophie.bourdon@focal-resource.nl

Radionica koja se bavi digitalnom proizvodnjom, nastala u suradnji s litvanskim filmskim festivalom SCANORAMA. Osmišljena je za 35 filmskih profesionalca koji će dobiti priliku učiti od iskusnih producenata i tehničkih stručnjaka o različitim metodama rada, mogućnostima i zamkama digitalne produkcije. Sudionici će moći i predstaviti svoje projekte (dugometražne dokumentarne, igrane i krosmedijske filmove) te dobiti savjet od stručnjaka s tih područja. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 350 eura (program i smještaj), odnosno 150 eura (program, bez smještaja).
Saznaj više

 Media Business School: m&id 2015, marketing i međunarodna distribucija

Mjesto i vrijeme održavanja: Ronda (Malaga, Španjolska), 19. – 23. listopada 2015.
Rok za prijavu: 18. rujna 2015.
Kontakt: Laura Almellones, mid@mediaschool.org

Petodnevni program usmjeren na razvoj planova za marketing i međunarodnu distribuciju odabranih projekata. Mentori na projektu su vodeći profesionalci iz sektora, a namijenjen je poduzetnicima, producentima i voditeljima s iskustvom u proizvodnji, marketingu, distribuciji i prodaji audiovizualnih djela. Program obuhvaća tradicionalni i online marketing, istraživanje publike i njezinih potrošačkih navika, identificiranje specijaliziranog tržišta i poslovnih modela te razvoj marketinške i festivalske strategije.
Saznaj više

 3. Aquitane Film Workout

Mjesto i vrijeme održavanja: Bordeaux, 8. – 14. listopada 2015.
Rok za prijavu: 21. rujna 2015.
Kontakt: Marion Grosbois, marion@fifib.com

Za vrijeme Festivala nezavisnog filma u Bordeauxu održat će se 3. Aquitane Film Workout, natjecateljski program namijenjen kratkometražnim i srednjometražnim filmovima (kraći od 60 minuta) koji se trenutačno nalaze u fazi produkcije, odnosno na samom početku postprodukcije. Pobjednički tim dobit će priliku završiti svoj film u Akvitaniji, s pokrivenim troškovima prijevoza i smještaja te 7.000 eura postprodukcijskih usluga.
Saznaj više

 Talent Development Program & Training Campus @ 60. Cork Film Festival

Mjesto i vrijeme održavanja: Cork, 6. – 15. studenog 2015.
Rok za prijavu: sredina rujna
Kontakt: James Mullighan (kreativni direktor), james@mullighan.com

Niz predavanja i radionica namijenjen filmskim profesionalcima u usponu, s predavanjima na temu festivalskog plasmana, prodaje, distribucije, marketinga i sl. Program je osmišljen za 150 polaznika, od čega je 100 mjesta rezervirano za filmaše iz Ujedinjenog Kraljevstva i Irske, a ostalih 50 za filmaše iz ostatka Europe. Pohađanje programa je besplatno, ali polaznici će trebati sami pokriti troškove putovanja i smještaja.
Saznaj više

 Scenaristička škola 

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, listopad 2015. – veljača 2016.
Rok za prijavu: 30. rujna 2015.
Kontakt: skola@palunko.org

Scenaristička škola je dvosemestralni obrazovni program scenarističke teorije u organizaciji projekta Palunko pri Hrvatskom filmskom savezu. Ovim programom Palunko objedinjuje većinu dosadašnjih sadržaja i nakon 12 godina rada započinje novo razdoblje u kojem će se, za razliku od prijašnjeg naglaska na radionicama, orijentirati isključivo na teorijsku edukaciju – kako kroz Scenarističku školu tako i kroz izdavaštvo. Predavači na Školi su scenaristica i spisateljica dr. sc. Jasmina Kallay te filmski autor i scenaristički mentor Uroš Živanović.
Saznaj više

 10. European Short Pitch

Mjesto i vrijeme održavanja:
Scenaristička radionica: 11. – 17. siječnja 2016., Vilnius
Koprodukcijski forum: 2. – 6. ožujka 2016, Luksemburg
Rok za prijavu: 30. rujna 2015.
Kontakt: europe@nisimasa.com, communication@nisimasa.com

European Short Pitch je inicijativa čiji je cilj promicanje europskih koprodukcija kratkometražnih filmova, a čini je kombinacija scenarističke radionice i koprodukcijskog foruma koji mlade scenariste umrežuje s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Odabire se 20 europskih talenata (samostalni autori ili timovi redatelja/scenarista/producenta). Nakon razvoja projekta uz tutore, na koprodukcijskom forumu slijedi pitching pred preko 50-ak vodećih europskih producenata, financijera i distributera. Na ESP mogu se prijaviti redatelji, scenaristi i producenti, s time da autor scenarija mora imati izneđu 18 i 35 godina.
Saznaj više

 EAVE Marketing Workshop

Mjesto i vrijeme održavanja: Luksemburg, 18. – 22. studenog 2015.
Rok za prijavu: 1. listopada 2015.
Kontakt: satu@eave.org

EAVE-ova radionica posvećena marketingu namijenjena producentima te profesionalcima iz područja marketinga, prodaje, distribucije i srodnih područja. Sastoji se od rada u grupi, plenarnih sesija u manjim grupama te individualnim tutorijalima s mentorima, pri čemu će polaznici dobiti priliku raditi na strategiji marketinga, prodaje i razvoju publike za projekte na kojima rade.
Saznaj više

 IDFAcademy 2015 - program radionica za nadolazeće dokumentariste   

Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 22. studenog 2015., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. listopada 2015.
Kontakt: info@idfa.nl

IDFAcademy je četverodnevni program namijenjen nadolazećim i mladim europskim redateljima i producentima dokumentarnih filmova,  za vrijeme  Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu (IDFA). 
Prijave su otvorene za redatelje i producente koji su režirali / producirali najviše dva dokumentarna filma trajanja od 20 do 90 minuta. Formalno filmsko obrazovanje je prednost, ali nije uvjet za sudjelovanje. Program se sastoji od predavanja, studija slučaja, panela, radionica i okruglih stolova na kojima sudjeluju međunarodni profesionalci.
Saznaj više

 Radionica filmske kritike i analize 2015.

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, listopad, studeni i prosinac 2015. 
Rok za prijavu: 5. listopada 2015.
Kontakt: visnja.pentic@gmail.com

Kinoklub Zagreb treću godinu zaredom organizira besplatnu radionicu filmske kritike i analize. Cilj tromjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika, te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a radovi nastali na radionici bit će objavljeni u dvotjedniku Zarez.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.