Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – rujan 2014.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u rujnu.

Tijekom rujna ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 DOK Leipzig Net Lab 

Mjesto i vrijeme održavanja: Leipzig, 31. 10. – 1. 11. 2014.
Rok za prijavu: 31. 8. 2014. (za kandidate s projektom); 21. 9. 2014. (za kandidate bez projekta)
Kontakt: senn@dok-leipzig.de

DOK Leipzig Neto Lab je dvodnevni program koji se sastoji od konferencije i radionica na temu transmedijskog pripovijedanja. Namijenjen je kreativcima s dokumentarnim ili animiranim krosmedijskim projektom koji trebaju profesionalnu podršku za razvoj ideje, dramaturgije i strukture projekta.
Saznaj više

 Berlinale Talents | Međunarodni filmski festival u Berlinu 

Mjesto i vrijeme održavanja: Berlin, 7. – 12. 2. 2014.
Rok za prijavu: 1. 9. 2014.
Kontakt: talents@berlinale.de

Berlinale Talents je najveća i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, snimateljima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima, producentima, dizajnerima produkcije, dizajnerima zvuka i filmskim skladateljima.
Saznaj više

 Škola dokumentarnog filma 

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, 7. 10. 2014. – 17. 2. 2015.
Rok za prijavu: 1. 9. 2014.
Kontakt: skola@restarted.hr

Restartova Škola dokumentarnog filma četveromjesečni je intenzivni program uz međunarodne i domaće tutore koji polaznicima pruža osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca: osnove snimanja, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije. Po završetku Škole, Restart laboratorij će producirati najuspješnije ideje uz stručnu pomoć i individualni rad s mentorima.
Saznaj više

 8. krosmedijski forum Power to the Pixel 

Mjesto i vrijeme održavanja: London, 7. – 10. 10. 2014.
Rok za prijavu: nema
Prijave/prodaja karata: ovdje

Power to the Pixel u suradnji s 58. Festivalom BFI London predstavlja osmo izdanje manifestacije posvećene prezentaciji i praćenju novih trendova u krosmediji. Riječ je o trodnevnom događaju u kojem sudjeluju vodeći stručnjaci iz područja multimedije i krosmedije, a koji se sastoji od predavanja, radionica, studija slučaja i ostalih sadržaja namijenjenih razvoju krosmedijskih projekata. Forum se sastoji od Konferencije (7. listopada) i The Pixel Market Finance Foruma (8. listopada).
Saznaj više

 FIPRESCI Warsaw Project – The Talent Press 2014

Mjesto i vrijeme održavanja: Varšava, 10. – 19. 9. 2014.
Rok za prijavu: 10. 9. 2014.
Kontakt: fipresci@wff.pl

FIPRESCI Warsaw Project - The Talent Press je projekt koji su zajednički pokrenuli FIPRESCI i Warsaw Film Foundation. Namijenjen je filmskim novinarima i kritičarima mlađima od 30 godina iz Srednje i Istočne Europe, a uključuje rad s mentorima, uredničke sastanke i izražavanje u svim novinarskim formama: kritikama, intervjuima, reportažama, člancima itd. Sudionici će pokrivati filmove i događaje za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi te pratećeg sajma CentEst Market. Za prijavu je potrebno poslati CV, motivacijsko pismo (self introduction) i do tri primjerka svog dosadašnjeg rada na engleskom.
Saznaj više

 Baltic Event – koprodukcijski sajam 

Mjesto i vrijeme održavanja: Tallinn, 25. – 28. 11. 2015.
Rok za prijavu: 15. 9. 2014. (produženi rok)
Kontakt: balticevent@poff.ee

Baltic Event najveći je filmski sajam na području Sjeveroistočne Europe, a odvija se tijekom Tallinn Black Nights Film Festivala. Sajam je usmjeren na razvoj projekata dugometražnog igranog filma iz Središnje, Istočne i Sjeverne Europe koji već imaju završen scenarij, lokalnu/nacionalnu financijsku podršku te koji ciljaju na kinodistribuciju i imaju potencijala da se razviju kao međunarodne koprodukcije.
Saznaj više

 International Script Pitch 2014 

Mjesto i vrijeme održavanja: Berlin, 10. – 14. 11. 2014.
Rok za prijavu: 15. 9. 2014.
Kontakt: andrea.r@interfilm.de

Interfilm Forum, industrijski program međunarodnog festivala kratkometražnog filma interfilm Berlin, poziva sve zainteresirane da se prijave na međunarodni natječaj za scenariste Script Pitch. Najbolji scenarij dobit će 1000 eura koje osigurava 25 *MEDIA GROUP. Osim pitchinga, program obuhvaća niz scenarističkih radionica i seminara.
Saznaj više

 AGORA – Thesalloniki Film Market 

Mjesto i vrijeme održavanja: Solun, 1. – 8. 11. 2014.
Rok za prijavu: 16. 9. 2014.
Kontakt: sarri@filmfestival.gr, vergou@filmfestival.gr

Radi se o sajmu namijenjenom razvoju filmskih projekata iz Jugoistočne i Srednje Europe te zemalja Balkana i Mediterana, koji se održava tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Solunu. Agora se sastoji od tri dijela, od kojih se prijaviti još može na Film Market i Works in Progress. Prvi je namijenjen promociji završenih filmova, a drugi radovima u nastanku.
Saznaj više

 Korčula Cross Media Lab 

Mjesto i vrijeme održavanja: Korčula, 22. – 26. 9. 2014.
Rok za prijavu: 18. 9. 2014.
Kontakt: helena@korculacrossmedia.org

Korčula Cross Media je međunarodno edukativno događanje i profesionalno umrežavanje posvećeno korištenju suvremenih komunikacijskih tehnologija povezanih s kreativnim industrijama, u svrhu stvaranja novih proizvoda i usluga u turizmu – kroz kreiranje multimedijalnih interaktivnih, mobilnih i web aplikacija te videoigara. Najbolja kreativna rješenja postat će dio platforme Play Croatia te će biti financirani unutar zajedničke produkcije pilot-projekta u iznosu od 10.000 eura.
Saznaj više

 Scenaristički forum Palunko 12 | Zagreb Film Festival 

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, 18. – 25. 10. 2014.
Rok za prijavu: 21. 9. 2014.
Kontakt: info@palunko.org

U sklopu platforme Industrija na 12. Zagreb Film Festivalu održat će se Scenaristički forum Palunko 12, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Forum donosi edukativni i panel-program posvećen raznim scenarističkim temama i natjecateljski događaj Pitching Shorts. Središnji dio programa je tradicionalna, od lani međunarodna, scenaristička radionica za dvanaestoro talentiranih. Najbolji scenarist osvaja priliku da svoje djelo ekranizira i prikaže u konkurenciji Kockica na ZFF-u 2015. Mentorice ovogodišnje radionice su Jasmina Kallay, Irena Krčelić i Jelena Paljan.
Saznaj više

 Radionica filmske magije u epizodi 'Film ceste' 

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, listopad – studeni 2014.
Rok za prijavu: 27. 9. 2014.
Kontakt: vjeran.vuk@gmail.com

Radionica filmske magije Kinokluba Zagreb u svakom ciklusu bavi se nekim drugim specifičnim vizualnim postupkom tj. filmskim trikom. Za novo izdanje radionice traže se sinopsisi za realizaciju šest do devet kratkometražnih filmova ceste koji će biti gotovo u potpunosti snimljeni tehnikom pozadinske projekcije – što znači da se oko 90% radnje mora odvijati u automobilu. Snimljeni filmovi postat će dio omnibusa.
Saznaj više

 European Short Pitch 

Mjesto i vrijeme održavanja: radionica u Poznanju: 5. – 11. 1. 2015.; online-sesija: siječanj – veljača 2015.; koprodukcijski forum: 5. – 9. 3. 2015. (lokacija naknadno)
Rok za prijavu: 30. 9. 2014.

Kontakt: europeanshortpitch@nisimasa.com
European Short Pitch je inicijativa čiji je cilj promicanje europskih koprodukcija kratkometražnih filmova, a čini je kombinacija scenarističke radionice i koprodukcijskog foruma koji mlade scenariste umrežuje s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Odabire se 20 europskih talenata (samostalni autori ili timovi redatelja/scenarista/producenta). Nakon razvoja projekta uz tutore, na koprodukcijskom forumu slijedi pitching pred preko 50 vodećih europskih producenata, financijera, distributera...
Saznaj više

 Radionica filmske kritike i analize 

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, listopad – studeni 2014.
Rok za prijavu: 1. 10. 2014.
Kontakt: visnja.pentic@gmail.com

Kinoklub Zagreb drugu godinu za redom organizira radionicu filmske kritike i analize. Cilj ove dvomjesečnog programa je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Prijave se vrše na temelju filmskih kritika filmova koji će biti prikazani u Cineplexxu Centar Kaptolu u Zagrebu u sklopu programa MAXtv Filmomanija 8. Voditeljica radionice je filmska kritičarka Višnja Pentić.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.