Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – prosinac 2023.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u prosincu 2023. i početkom siječnja 2024. godine

Tijekom prosinca 2023. i početkom siječnja 2024. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 FEST FILM LAB: Radionica glume s Melissom Leo  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 11. siječnja 2024., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna online radionica osmišljena za do 20 sudionika usmjerena na razvoj glumačkih vještina za glumce koji se bave ili se namjeravaju ozbiljno baviti filmskom glumom. Voditeljica radionice je jedna od trenutno najtraženijih glumica Melissa Leo, dobitnica Oscara za ulogu u filmu The Fighter. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više  

 FEST FILM LAB: Scenaristička radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 14. siječnja 2024., London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna online radionica osmišljena za do 25 sudionika pod vodstvom Tony Grisoni. Radionica će pokriti sve glavne scenarističke teme, od inspiracije za pisanje, adaptacije i pisanja originalnog scenarija. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više  

 Berlinale Co-Production Market: prijava bez projekta  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 21. veljače 2024., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: rani prosinac 2023.
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima, financijerima, prodajnim agentima te predstavnicima filmskih centara u potrazi za projektom u kojem bi sudjelovali. Četverodnevno događanje održavati će se od 17. – 21. veljače 2024. godine u okviru berlinskog filmskog festivala. Produkcijske kuće koje se prijavljuju moraju imati završenu barem jednu međunarodnu koprodukciju u posljednje tri godine.
Saznaj više  

 Documentary Campus Masterschool  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak – studeni 2024.; još neobjavljene lokacije u četiri europska grada
Rok za prijavu: 1. prosinca 2023.
Kontakt: info@documentary-campus.com
Intenzivni desetomjesečni program namijenjen profesionalcima iz industrije koji žele razviti nove poslovne strategije i dobiti pristup međunarodnom dokumentarnom tržištu. Program se sastoji od 4 radionice usmjerene na razvoj, financiranje i marketing dokumentarnih projekata namijenjenih javnoj distribuciji (televizija ili digitalne platforme). Prijaviti se mogu timovi sastavljeni od redatelja i producenta, a bit će ih odabrano 15. Po završetku radionica, polaznici će u sklopu Leipzig Networking Daysa predstaviti svoje razvijene projekte pred vodećim savjetnicima za proizvodnju, distributerima i prikazivačima iz cijelog svijeta.
Saznaj više  

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: pobjednici se objavljuju 14. svibnja 2024., Hollywood (Kalifornija, SAD)
Rok za prijavu: 10. prosinca 2023. (kasni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $2.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više  

 European Short Pitch Coprodution Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 27. veljače 2024. (on-site); 29. veljače – 1. ožujka 2024. (online)
Rok za prijavu: 11. prosinca 2023.
Kontakt: europeanshortpitch@nisimasa.com
European Short Pitch koprodukcijski forum platforma je namijenjena projektima u postprodukciji, a cilj joj je promicanje europskih koprodukcija i umrežavanje mladih scenarista s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Europski talenti, odabrani na temelju kvalitete i potencijala svojih projekata kratkometražnih filmova, predstavit će na forumu svoje projekte pred panelom vodećih europskih producenata, financijera i distributera. Prijaviti se mogu samostalni autori ili timovi redatelja/scenarista/producenta s međunarodnim projektom kratkometražnog filma.
Saznaj više  

 TorinoFilmLab: FeatureLab projects 2024
Vrijeme i mjesto održavanja: prva radionica - lipanj 2024. (Hrvatska); druga radionica - rujan 2024 (online).; završna prezentacija - studeni 2024., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 11. prosinca 2023.
Kontakt: info@torinofilmlab.it  
Intenzivni program  namijenjen kreativnim timovima scenarista, redatelja i producenata koji rade na prvom ili drugom (redateljevom) projektu igranog, kreativnog dokumentarnog ili animiranog filma u naprednoj fazi razvoja. Program se sastoji od dviju rezidencijalnih radionica i završne prezentacije u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Torinu u studenom 2024., gdje se projekti predstavljaju međunarodnim producentima i prodajnim zastupnicima. Projekte u konačnici procjenjuje međunarodni žiri, a najboljim će projektima biti dodijeljene i novčane nagrade kao potpora za daljnji razvoj.
Saznaj više 

 Radionica glume pred kamerom
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. i 17. prosinca 2023., Split
Rok za prijavu: 14. prosinca 2023.
Kontakt: akademskifilmskiklub@gmail.com 
Otvorene su prijave na besplatnu radionicu glume pred kamerom koja će se 16. i 17. prosinca održati u prostorijama Kino kluba Split. Radionica je namijenjena polaznicima od 16 do 25 godina starosti, a vodi ju glumica Sanja Milardović. Zadnji dan prijave je 14. prosinac, a broj polaznika/ica je ograničen. Radionicu organizira Akademski filmski klub u partnerstvu s Kino Klubom Split, a program se realizira uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.
Saznaj više  

 Eureka Series 2024. - Series Mania Institute  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 17. siječnja 2024., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu:  15. prosinca 2023.
Kontakt: smi@seriesmania.com  
Eureka Series je nova inicijativa između Series Mania Instituta u partnerstvu s organizacijom La Fémis, a namijenjena je profesionalcima u industriji TV serija. Radi se intenzivnom tromjesečnom programu usavršavanju za nove pisce televizijskih dramskih serija iz cijele Europe. Program usavršavanja ima za cilj okupiti 14 sudionika različitih europskih nacionalnosti, a usmjeren je na pisce TV dramskih serija koje zanima kreativna produkcija, uključujući, ali ne ograničavajući se na, nedavne bivše studente europskih filmskih i televizijskih škola. Polaznici će imati podršku međunarodnih nastavnika i stručnjaka. Prijave mogu podnijeti TV profesionalci s barem jednom autorskom zaslugom za emitiranu TV seriju ili online dramsku seriju ili kratki film ili igrani film, a navedena zasluga može biti profesionalna ili stečena tijekom programa usavršavanja. Postoji i mogućnost dodjele stipendija od strane Series Mania Instituta.
Saznaj više  

 Sofia Meetings 2024.
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 24. ožujka 2024., Sofija (Bugarska)
Rok za prijavu: 15. prosinca 2023. (za projekte), 15. siječnja 2024. (Works in Progress)
Kontakt: sofiameetings@siff.bg
Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: pitching dugometražnih filmova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Works in Progress prikazuju nezavršeni radovi iz regije, kao i završeni filmovi koji se predstavljaju selektorima međunarodnih festivala i distributerima. 
Saznaj više  

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Docs in Progress, Rough Cut Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 21. travnja 2024., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 20. prosinca 2023.
Kontakt: industry@visionsdureel.ch
Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Otvoren je poziv za prijave na tri modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta), Work in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere) i Rough Cut Lab (namijenjen timovima koji rade na prvom ili drugom dugometražnom filmu i koji se nalazi u fazi grubog šnita)
Saznaj više  

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. siječanja 2024., New York (SAD)
Rok za prijavu: 31. prosinca 2023. (produljeni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se dvanaest novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više 

 Thessaloniki Pitching Forum 2024
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. - 14. ožujka 2024., Thessaloniki (Grčka) 
Kontakt: tdfpitch@tiff.gr 
Rok za prijavu: 5. siječnja 2024.
Koprodukcijska platforma koja će se održati u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Thessalonikiju, namijenjena kreativnim i televizijskim dokumentarnim filmovima, te dokumentarnim filmovima u tehnikama novih medija. Za sudjelovanje se mogu prijaviti dugometražni dokumentarni projekti (radovi u novim medijima mogu biti u kraćim formama) iz jugoistočne Europe i istočnog Mediterana koji posjeduju umjetničku ambiciju i visoku kvalitetu vizualnog izraza. Bit će odabrano 14 projekata. 
Sudionici će imati priliku, nakon dvodnevne online radionice s iskusnim mentorima, pripremiti i predstaviti svoje projekte međunarodnim filmskim profesionalcima na pitching sesijama u Thessalonikiju.
Saznaj više  

 MIDPOINT Series Launch 2024  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2024. (online); ožujak 2024. (Češka); travanj – lipanj 2024. (online); lipanj 2024. (Češka); srpanj – studeni 2024. (online); studeni 2024. Talin (Estonija) 
Rok za prijavu: 8. siječnja 2024.
Kontakt: alexandra.gabrizova@midpoint-institute.eu 
Rezidencijalni program namijenjen razvoju mini-serija, epizodnih televizijskih serija i web-serija. Prijaviti se mogu timovi scenarista i producenata iz Srednjoistočne i Jugoistočne Europe. Program se sastoji od triju radionica koje uključuju timski rad, individualne konzultacije, predavanja gostujućih stručnjaka i pitching, kao i online konzultacije s mentorima između rezidencija.
Saznaj više  

 Thessaloniki: Docs in Progress 2024
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. - 14. ožujka 2024., Thessaloniki (Grčka) 
Kontakt: tdfpitch@tiff.gr 
Rok za prijavu: 12. siječnja 2024.
Program koji se jedanaestu godinu održava u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Thessalonikiju, a namijenjen je predstavljanju dokumentarnih filmova iz jugoistočne Europe i istočnog Mediterana koji se nalaze u završnoj fazi produkcije. Obavezni dio prijavnice je 25 minuta grubog šnita s engleskim titlovima.
Saznaj više 

 ParisDOC Works-in-Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. - 28. ožujka 2024., Pariz (Francuska) 
Rok za prijavu: 15. siječnja 2024.
Kontakt: cinereel-parisdoc@bpi.fr
Platforma namijenjena razvoju strategije distribucije i plasmana dugometražnog dokumentarnog filma, koja se odvija tijekom Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Cinéma du réel. Riječ je o dvodnevnom događaju tijekom kojeg će redatelji i producenti s projektom pred završetkom (grubi šnit, post-produkcija) imati priliku svoj film predstaviti međunarodnim filmskim stručnjacima: kupcima za TV i kino, festivalskim programerima, distributerima, prodajnim zastupnicima itd.
Saznaj više  

 DOK.incubator  
Vrijeme i mjesto održavanja: travanj  2024. (Slovačka), lipanj 2024. (Češka), listopad 2024. (Češka) 
Rok za prijavu: 25. siječnja 2024.
Kontakt: info@dokincubator.net 
Program u trajanju šest mjeseci namijenjen dugometražnim dokumentarnim projektima u fazi grubog šnita koji planiraju međunarodnu distribuciju. Osmišljen je za osam kreativnih timova redatelja, producenata i montažera koji će imati priliku sudjelovati u tri rezidencijalne sesije u trajanju po tjedan dana, a otvoreni su za intenzivni rad na montaži, strategiji distribucije i marketingu filma. 
Saznaj više 

 EKRAN+ 2024 
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. - 25. travnja 2024. (online); 18. - 26. lipnja 2024. (Varšava, Poljska); 9. - 10. rujna 2024. (online)
Rok za prijavu: 31. siječnja 2024.
Kontakt: proizvodnja@havc.hr 
Program EKRAN+ je europski program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne pretprodukcije prvog i drugog dugometražnog filma autora iz partnerskih zemalja (Hrvatska, Austrija, Litva, Švicarska i Poljska). Program je namijenjen ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu, a podijeljen je u tri sesije u trajanju od dva do devet dana. Svaki odabrani projekt zastupa njegov kreativni tim koji se sastoji od redatelja ili redatelja/scenarista, scenarista (ili koscenarista), snimatelja i producenta.
EKRAN+ zajednički je projekt Studija Wajda i Filmske škole Wajda, FOCAL-a (Švicarska), Austrijskog filmskog instituta, Hrvatskog audiovizualnog centra te Litvanskog filmskog centra, a organiziran je uz potporu Poljskog filmskog instituta, Poljske udruge filmaša (Polish Filmmakers Association) te Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.
Saznaj više  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.