Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – prosinac 2021.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u prosincu 2021. i početkom siječnja 2022. godine

Tijekom prosinca 2021. i početkom siječnja 2022. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 FEST FILM LAB: Radionica filmske režije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. - 20. siječnja 2022., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna online radionica osmišljena je za 25 sudionika a usmjerena je na širok spektar tema vezanih uz režiju i cijeli proces nastajanja filma, čiji je voditelj redatelj Peter Webber (Djevojka s bisernom naušnicom, TV serija Dva metra pod zemljom, dokumentarni film Ten Billion i dr.). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više   

 FEST FILM LAB: radionica montaže zvuka  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. - 21. siječnja 2022., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna online radionica osmišljena za 25 sudionika usmjerena na širok spektar tema vezanih uz montažu/oblikovanje zvuka za film. Voditelji radionice su Nina Hartstone i John Warhurst, dobitnici Oscara za najbolju montažu zvuka u filmu Bohemian Rhapsody. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR (325 EUR do 8. 12. 2021.)
Saznaj više   

 FEST FILM LAB: radionica glume s Melissom Leo  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 14. siječnja 2022., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna online radionica osmišljena za do 20 sudionika usmjerena na razvoj glumačkih vještina za glumce koji se bave ili se namjeravaju ozbiljno baviti filmskom glumom. Voditeljica radionice je jedna od trenutno najtraženijih glumica Melissa Leo, dobitnica Oscara za ulogu u filmu The Fighter. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR (299 EUR do 3. 12. 2021.)
Saznaj više

 Filmske radionice na Baniji  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. prosinca 2021. (Glina i Petrinja); 19. prosinca 2021. (Sisak)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: info@hrcin.hr 
Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija organizira besplatnu doku filmsku radionicu namijenjenu srednjoškolcima i mladima sa i bez iskustva u području filma. Radionica će se održavati u Glini, Petrinji i Sisku. Početne radionice bit će u navedenim gradovima, a kasnija predavanja online. Polaznici prolaze sva zanimanja unutar filmske ekipe: scenarist, režiser, prvi asistent, snimatelj, skripter, mikroman, montažer, a na radionici se demonstrira rad s najsuvremenijom opremom za snimanje te obradu slike i zvuka. Na svaku od radionica prima se najviše do osam polaznika, a prijaviti se može Online
Saznaj više  

 EURODOC 2022. – radionica za razvoj dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 12. ožujka 2022. (Franuska); 29. svibnja – 4. lipnja 2022. (Španjolska); 2. – 8. listopada 2022. (Francuska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2021.
Kontakt: contact@eurodoc-net.com
Eurodoc je jednogodišnji program namijenjen producentima dokumentarnih filmova kao i savjetnicima za proizvodnju (comissioning executives) te predstavnicima filmskih fondova koji žele usavršiti stručno znanje i usmjeriti svoj projekt prema međunarodnome tržištu.
Radionica se sastoji od triju jednotjednih sesija – u ožujku, lipnju i studenome, u različitim zemljama. Bit će izabrano 26 sudionika na temelju kvalitete projekta i njegova međunarodnoga potencijala, kvalitete prethodnih projekata kandidata i poznavanja jezika (engleskoga i francuskoga).  Eurodoc dodjeljuje stipendiju koja pokriva ili sudjelovanje na radionici i / ili troškove boravka. Stipendija se dodjeljuje učesnicima iz zemalja sa niskim kapacitetom.
Saznaj više

 Berlinale Co-Production Market: prijava bez projekta  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 16. veljače 2022., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 8. prosinca 2021.
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima, financijerima, prodajnim agentima te predstavnicima filmskih centara u potrazi za projektom u kojem bi sudjelovali. Četverodnevno događanje održavati će se od 12. – 16. veljače 2022. godine u okviru berlinskog filmskog festivala. Produkcijske kuće koje se prijavljuju moraju imati završenu barem jednu međunarodnu koprodukciju u posljednje tri godine.
Saznaj više 

 Eureka Series 2022. - Series Mania Institute  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. ožujka - 17. lipnja 2022., Lille (Francuska)
Rok za prijavu: 10. prosinca 2021.
Kontakt: ghislaine.choupas-loobuyck@seriesmania.com 
Eureka Series je nova inicijativa između Series Mania Instituta u partnerstvu s organizacijom La Fémis, a namijenjena je profesionalcima u industriji TV serija. Radi se intenzivnom tromjesečnom programu usavršavanju za nove pisce televizijskih dramskih serija iz cijele Europe. Program usavršavanja ima za cilj okupiti 14 sudionika različitih europskih nacionalnosti, a usmjeren je na pisce TV dramskih serija koje zanima kreativna produkcija, uključujući, ali ne ograničavajući se na, nedavne bivše studente europskih filmskih i televizijskih škola. Polaznici će imati podršku međunarodnih nastavnika i stručnjaka. Prijave mogu podnijeti TV profesionalci s barem jednom autorskom zaslugom za emitiranu TV seriju ili online dramsku seriju ili kratki film ili igrani film, a navedena zasluga može biti profesionalna ili stečena tijekom programa usavršavanja. Postoji i mogućnost dodjele stipendija od strane Series Mania Instituta.
Saznaj više

 Sofia Meetings 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 20. ožujka 2022., Sofija (Bugarska)
Rok za prijavu: 11. prosinca 2021. (za projekte), 11. siječnja 2022. (Works in Progress)
Kontakt: sofiameetings@siff.bg
Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: pitching dugometražnih filmova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Works in Progress prikazuju nezavršeni radovi iz regije, kao i završeni filmovi koji se predstavljaju selektorima međunarodnih festivala i distributerima. 
Saznaj više

 When East Meets West: Midpoint Cold Open  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 26. siječnja 2022., rezidencija, Trst (Italija); 27. – 28. siječnja 2022., online
Rok za prijavu: 12. prosinca 2021. 
Kontakt: katarina.tomkova@midpoint-institute.eu 
Radionica koja se odvija u sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West namijenjena razvoju praktičnih vještina u području proizvodnje i financiranja televizijskih serija u Europi. Prijaviti se mogu nezavisni producenti iz Srednjoistočne i Jugoistočne Europe, a program se sastoji od predavanja, grupnih sesija i individualnih konzultacija.
Saznaj više 

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: pobjednici se objavljuju 17. svibnja 2022., Hollywood (Kalifornija, SAD)
Rok za prijavu: 12. prosinca 2021. (kasni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $1.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više    

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Docs in Progress, Rough Cut Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 17. travnja 2022., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 17. prosinca 2021. (kasni rok)
Kontakt: industry@visionsdureel.ch
Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Otvoren je poziv za prijave na dva modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta), Docs in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere) i Rough Cut Lab (namijenjen timovima koji rade na prvom ili drugom dugometražnom filmu i koji se nalazi u fazi grubog šnita)
Saznaj više   

 Series Mania Forum: Writers Campus  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. - 24. ožujka 2022., Lille (Francuska)
Rok za prijavu: 20. prosinca 2021.
Kontakt: ines.huet@seriesmania.com 
„Writers Campus“ je program usavršavanja koji se peti put zaredom održava u sklopu Series Mania Foruma u Lilleu u Francuskoj. Program je otvoren za sve zainteresirane autore, scenariste koji razvijaju TV igranu seriju samostalno ili u paru s drugim autorom/scenaristom te koji iza sebe imaju realiziran najmanje jedan kratkometražni/dugometražni film, odnosno TV seriju. Za prijavu je potreban koncept TV igrane serije (najviše jedna stranica) koju autor želi razvijati u sklopu programa usavršavanja, osobna motivacija, pisani uzorak (writing sample), kratki životopis i dvije profesionalne preporuke (producenta, televizije i/ili profesora s Akademije i sl.). Projekt ne smije imati pridruženog producenta/producenticu, a budući da je riječ o igranoj TV seriji, neće se razmatrati TV animirane ili dokumentarne serije. 
Saznaj više   

 European Short Pitch Coprodution Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: druga polovina siječnja 2022. (online konzultacije montaže i distribucije, pitching trening; datumi TBC); 6. – 8. veljače 2022., (on-site i online, mjesto TBA)
Rok za prijavu: 23. prosinca 2021.
Kontakt: europeanshortpitch@nisimasa.com
European Short Pitch koprodukcijski forum platforma je namijenjena projektima u postprodukciji, a cilj joj je promicanje europskih koprodukcija i umrežavanje mladih scenarista s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Europski talenti, odabrani na temelju kvalitete i potencijala svojih projekata kratkometražnih filmova, predstavit će na forumu svoje projekte pred panelom vodećih europskih producenata, financijera i distributera. Prijaviti se mogu samostalni autori ili timovi redatelja/scenarista/producenta s međunarodnim projektom kratkometražnog filma.
Saznaj više  

 Diorama Film Bazaar Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 22. prosinca 2021., online
Rok za prijavu: 18. prosinca 2021. (produljeni rok)
Kontakt: bazaar@diorama.in
Petodnevni koprodukcijski sajam Međunarodnog filmskog festivala Diorama. Sudionici će imati priliku predstaviti svoje projekte pred brojnim indijskim i međunarodnim producentima, distributerima, prodajnim agentima i financijerima. 
Saznaj više   
 
 ParisDOC Works-in-Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. - 17. ožujka 2022., Pariz (Francuska) 
Rok za prijavu: 16. siječnja 2022.
Kontakt: cinereel-parisdoc@bpi.fr
Platforma namijenjena razvoju strategije distribucije i plasmana dugometražnog dokumentarnog filma, koja se odvija tijekom Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Cinéma du réel. Riječ je o dvodnevnom događaju tijekom kojeg će redatelji i producenti s projektom pred završetkom (grubi šnit, post-produkcija) imati priliku svoj film predstaviti međunarodnim filmskim stručnjacima: kupcima za TV i kino, festivalskim programerima, distributerima, prodajnim zastupnicima itd.
Saznaj više  

 TorinoFilmLab: FeatureLab projects 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: prva radionica - lipanj 2022. (Španjolska); druga radionica - rujan 2022. (Austrija); završna prezentacija - studeni 2022., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 17. siječnja 2022.
Kontakt: greta.fornari@torinofilmlab.it 
Intenzivni program  namijenjen kreativnim timovima scenarista, redatelja i producenata koji rade na prvom ili drugom (redateljevom) projektu igranog, kreativnog dokumentarnog ili animiranog filma u naprednoj fazi razvoja. Program se sastoji od dviju rezidencijalnih radionica i završne prezentacije u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Torinu u studenom 2022., gdje se projekti predstavljaju međunarodnim producentima i prodajnim zastupnicima. Projekte u konačnici procjenjuje međunarodni žiri, a najboljim će projektima biti dodijeljene i novčane nagrade kao potpora za daljnji razvoj.
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.